95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#73274 AN/ASQ-11 Theatre Airborne Reconaissance System.
Kis magasságú nappali felderítő pod, 2 kamerával. -
#73273 az első videó az igazi bábeli zűrzavar, japán cím, sarokban amerikai zászló, kurd férfiak lőnek német és orosz fegyverekkel :D -
#73272 Ocsó (de nem feltétlen rossz?) megoldás: Rakjunk SM-6ba nagy töltetet.
Elméletben nem rossz, amíg nem vesszük figyelembe, hogy így nagy távolságból észlelhető (hiszen feltehetően ballisztikus pályán fog repülni, és nem kis magasságban) és nem rendelkezhet sehogy komolyabb harci töltettel (ha komolyabb harci töltetet raknak rá, akkor nem lesz 200km-es hatótávolsága...). Végezetül pedig komoly áron teszik mindezt, hiszen az SM-6 darabára 5 millió dollár felett van, a Harpoon másfél körül megáll.
Szóval átmeneti megoldás inkább, mint valódi szuperszonikus ASM....
Hamár Navy: Pentagonnak iskezd leesni, hogy LCS lényegében semmire se jó... hacsak kalózokat kergetni nem.
Pardon, de itt nem erről van szó. A DOT&E kinyilatkozta, hogy az LCS még a csökkentett képességű támadási tesztet se volt képes megugrani. Az US NAVY próbálta kozmetikázni a nyilatkozatot, hogy dehát még nincs Hellfire rakéta a ASUW modulban, szóval nem volt fair a teszt. A DOT&E csak reagált, hogy nem, a tesztett ennek szellemében hajtották végre, és amennyiben a Hellfire integrálva lesz, újra letesztelik, de komolyabb terheléssel.
A DoD-nak régen leesett, hogy az LCS nem az, aminek kellene lennie, a baj csak az, hogy a lobby a jelek szerint erősebb, mint a DoD, és az US NAVY dettó erőtlenül vergődik a helyzetben... -
#73271 Egy kis tovább képzés
F-22
-
fade2black #73270 Téma volt az USN nem létező szuperszonikus hajó elleni képességei.
Ocsó (de nem feltétlen rossz?) megoldás: Rakjunk SM-6ba nagy töltetet. SM6
CIWS szubszonikus/szuperszonikus is téma volt, én anno paraszti modszerekkel kiszámoltam, hogy CIWS hány hajó elleni rakétát tud lelőni elvi szinten. Mach 3+esetén egyet elvileg elképzelhető a kettő, szubszonikus esetben kettőt és elvi szinten elképzelhető a három.
Hamár Navy: Pentagonnak iskezd leesni, hogy LCS lényegében semmire se jó... hacsak kalózokat kergetni nem. LCS -
#73269 Szerintem az egy Terma Modular Reconnaissance Pod (MRP), vagyis felderítő konténer. -
#73268 mi van a has alatt? új póttartály? -
aksurv2 #73267 Ez az exportverzio. A modellezok vagyonokat fognak fizrtni az 1:1 merkava modellert. -
Papichulo #73266 mert szerintem meg mindig rohognek.
Vagy az is lehet, hogy maguk ala ronditottak ijedtukben, amikor meglattak, hogy az APFSDS utan gond nelkul mozog tovabb, mivel az ugy megy at rajta, mint kes a vajon :) -
millerius #73265 Már nem röhögnek. Orvosi kezelés alatt állnak, mert belefájdult a hasuk a röhögésbe .... :-) -
aksurv2 #73264 Strykeres Merkava. Varosi hadviselesre optimalizalva. PR, pont ugy mint a Magyar Honvedseg.
Azert megneztem volna az izraeli harckocsizok reakciojat,jo ellenpropaganda lett volna, mert szerintem meg mindig rohognek. -
fonak #73263 Jó cikk (volt némi előítélet bennem az oldal miatt, de teljesen politikamentes és korrekt írás).
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.02.04. 19:17:19 -
JanáJ #73262 Légi erölködés
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2016.02.04. 16:41:57 -
JanáJ #73261 Anno azt írták, hogy nagyon sok szociális ellátást is biztosítottak. Igaz lehet, hogy a felét miattuk szüntették be vagy ment tönkre. Nagyon sokan ezért szeretik őket. -
fonak #73260 Farsangi szezon van, na:) -
fonak #73259 Afganisztán is állam volt a talibán alatt, nem sokban különbözött az ISIS-től. -
F1End #73258 Szigorúan véve igen, működőképes.
Az állam alapvetően attól állam, hogy egy adott földrajzi terület fölött az erőszak monopóliumával rendelkezik.
Ebből következően elsődleges feladata a rendvédelem, honvédelem és igazságszolgáltatás. Ha ezekre képes, akkor az adott területet uralja, tehát mondhatjuk, hogy állam.
Egyéb szolgáltatások nyújtása kevés kivétellel csak a 20. századtól kezdődően volt jellemző, még nyugaton is, alapvetően mindenhol az adózol és nem bántunk/nem engedjük másnak, hogy bántson koncepció volt érvényben és ma is ez az elsődleges, minden másról lehet vitatkozni (pl. magán egészségügy legyen-e vagy sem), ezek viszont az állam alapelemei.
Félreértések elkerülése végett: nem azt mondom, hogy jó fejek, de az ISIS technikailag igenis államnak tekinthető.
Már a harcászati szempontból is: itt nem egyszerűen gerillák támadásairól van szó, hanem városokat foglalnak el és utólag próbálnak megvédeni, az ellenséges hadseregekkel közvetlenül csapnak össze mind Irakban, mind Szíriában. -
Freeda Krueger #73257 A dizájn ismerős :)
-
#73256 Kicsit túllihegték a páncélautó kötényezését, most mi a probléma ezzel? -
#73255 nem működik, mert szinte semmiben nem teljesíti a modern állam követelményeit (mondjuk van még pár ilyen :D) nem nyújt semmit a lakosságnak, védelmi pénzt viszont szed szóval abból működik, oké, hogy maffiaállam de állam. az nem éppen igaz, hogy mindent felél és nem működne tovább ha nem foglalna új területeket. mert akkor elég lenne csak körbeülni és kivárni még befejeződik ez az őrület. -
#73254 Működőképes az az állam? Nemigen. Egyszerűen felél és lerabol mindent, amire rátette a kezét. Eddig terjednek a képességeik. Az ISIS gyakorlatilag egy rablóbanda szintjén van. Csak saknos a seriff nincs, aki tarkónbaszná végre őket és fellógatná az első fára. -
#73253 az ISIS alatt már majdnem Magyarországnyi ember van 8 milliót olvastam múltkor, ezt már fel lehet fogni egy országnak, kicsit furcsa az alakja, meg háborúban áll, de szerintem felfogható egy országként, egyik sem kizáró pont amit felsoroltam, még az sem, hogy senki nem ismeri el őket. -
#73252 Képtelenek lennének irányítani egy országot, illetve megoldanák a teleportálást vissza a középkorba. Nem véletlen az sem, hogy az ilyen civilizálatlan térségekben tudnak csak hosszútávon létezni. Legmeglepőbb számomra az, hogy a "nyugati" világból is csatlakoznak hozzájuk emberek. Vallás a legrosszabb dolog, ami az emberiséggel eddig történt, node ez már offtopic. -
#73251 Én mindig azon csodálkozom, hogy mi lenne, ha valaha terrorszervezet vezetne egy full valódi országot? Semmi komoly előállítására vagy üzemeltetésre sem képesek. A saját létezésük egyetlen komoly optuputja, hogy ahol ők vannak, ott nincs civilizált élet hosszútávon... -
#73250 Elképesztő, de biztos van olyan, aki ezt is beveszi, gondolom nem "nekünk" szánták de addig örüljünk, amíg ilyen "hülyék" a terrorszervezetek.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.02.03. 15:34:23 -
#73249 ja ha kidurrant volna egy kerék hogy előadták volna, hogy hűűűű lőtt a tank :D egyébként drón megtévesztésnek még jó. mint régen a felfújhatóak -
#73248 Itt van videó is róla.
Csak tudnám, mi értelme volt ennek. Hülyét csinálni magukból?
Harckocsi - amelynek a lánctalpai nem érik a földet... -
SZUsszan #73247 Lol!
-
#73246 Neked van igazad, úgy tűnik már állandó az F-22A jelenlét európában... -
#73245 tavaly már voltak F22-esek Németországba nem? egyébként ha tényleg az oroszokkal viccelődnek, akkor nem is rossz ötlet itt is tesztelgetni az F22-őt. vagy inkább féltik, nehogy megtudjanak valamit az oroszok, a meglepetés erejében bíznak? -
#73244 Dunno, én általában FF forkokat használok (Waterfox, Pale Moon) és Adguardot vagy Adblock Edge-t. Az tény, hogy képek lassan jönnek be, mert az új Sg fórum egyik featurája az, hogy nem tölti be az összes képet az oldalon, csak azt, ami képernyőre is kerülne (tehát ha odagörgetsz például). Viszont olyan, hogy nem jelenik meg, vagy pláne csúnyaságot csinálna, eddig nem volt példa... -
#73243 A cégnél AD block és Chr. van, de otthon FF és annál is ez néha befigyel. -
#73242 Állítólag az adblock plusz Chorme páros szenved ilyen helyzetben. -
#73241 A .22LR-el is meg lehet ölni kisebb vagy közepes méretű vadat, vagy akár embert is, ha létfontosságú szervet ér. De itt is sok függ attól, milyen lőszert lősz vele. A sportcélú ólommagvas lőszer torkolati energiája ~150 Joule környékén mozog, a halálos fegyverekre vonatkozó megállapítások általában 90 Joule (célnak átadott érték) környékét állapítják meg annak a határnak, ami felett már nem létfontosságú szervet érően is halálos sebet lehet okozni vele.
Vannak spéci .22LR lőszerek, amelyek tudnak 250 Joule torkolati energia környékét is, ezekkel akár vaddisznó vagy őz méretű vad elejtése sem reménytelen vállalkozás - de még ez még mindig korlátozottan használható fegyverek. Ezért szoktak az ilyen fegyverekkel elért sikeres elejtésekre büszkék lenni a vadászok.
Minden eshetőségre nézve a .22LR inkább sport, mint vadász- vagy pláne önvédelmi kaliber.
Hogy az USA milyen fegyvereket hoz, az már eléggé egyértelmű, A-10C már jó ideje van, ahogy tavaly már kerültek M1A2 SEP-ek, Bradley-k és Paladinok is az öreg kontinensre, Strykerek meg amióta rendszerben vannak, dettó állomásoznak itt. Szóval ami az US ARMY-t illeti, ők mindent hoztak. Az USAF szvsz max. az F-22A-t hozhatja, de kétlem, hogy elhozza, a célnak bőven megfelelnek az F-15C/D és F-16C/D gépek... -
#73240 igen problémák vannak, pár hete is támadás célpontja volt az oldal, megint van valami. ezért CIfunak hívnám fel a figyelmét (meg a többieknek akik hosszabb hozzászólásokat írnak) hogy elküldés előtt nem árt egy Ctrl + A meg Ctrl + C a biztonság kedvéért :D -
#73239 Epic.
Az SG-vel viszont valami gond van. A napokban többször sem töltődnek be vagy csak igen lassan a külső hivatkozások képei. Az egyik ilyen malmozásnál az SG-ről (!) csípett el malware-t a tűzfal... -
#73238 Bárkit érdekel egy repképes állapotba hozható Tornado? Itt vannak a részletek.
A szétszedése elötti állapotban
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.02.02. 15:28:07 -
#73237 köszi az infókat, még soha nem hallottam ezekről fegyverekről. viszont a .22-sem tudom hova tenni, mióta a youtubeosok is hülyéskednek vele, pl szívószálba beteszik és eldobják mint a petárdát, meg pisztollyal lőnek kanálra ami megállítja a .22-t és nem üti át csak a pléh vastagságú kanalat, amivel mi eszünk otthon már simán nem ütötte át. szóval azóta nem tudom komolyan venni, közben meg látok .22LR-el fejlövéssel kivégezni vaddisznót ami már nem semmi teljesítmény. meg vannak olyan szörnyek mint a 223 WSSM pl. valahogy nem tudom helyén kezelni ezt a kalibert, bár katonai célokra szerintem sem alkalmas. a költői kérdésre felelve talán azt tudnám előnyére felhozni, hogy ha messzebb van a vad valamennyivel pontosabb a puska mint a revolver, de én is inkább revolvert vinnék. támadni úgy sem támadnék ellenségre ha 100 méterre van, közel meg jobb a revolver. viszont állathoz nem tudom hogy kerülnék elég közel a revolveremmel, ha csak nem segít nagyon a szél.
egyébkén jelentősen megemeli az USA az európai katonai kiadásait szerintetek milyen technikai újdonságokat láthatunk hamarosan kontinensünkön? vagy maradnak a jelenlegi dolgok, csak több lesz belőlük?
(hú de izzadságszagúan próbálom beerőltetni a topic keretei közé )
-
#73236 1986, az USS America a Földközi-tengeren szolgált, mikor érkezett az őt leváltani hivatott USS Saratoga. Az USS America egy helikopterét átküldték az USS Saratora-rára "sűrgős papírmunkára" hivatkozva. Amelynek személyzete pedig a felszállás előtt három (kékre, pirosra és fehérre festett, valamint gépzsírral bekent) malackát engedett szabadjára a fedélzeten...
Szivatások a'la US NAVY...
-
#73235 Az X-2 nem, feltehetően az F-3 majd igen. Valamikor 2027-28 környékén...
Az X-2 pont ezért szerintem inkább a Fly-by-light vagy más néven Fly-by-optics (optikai kábeles fly-by-wire), a tolóerő-vektoros kormányzás és már hasonló, de a lopakodáshoz nem köthető technológiák tesztlaborja lesz. Hozzá kell tenni, hogy a gép sárkánya már 2014-ben elkészült, feltehetően 2015-ben a hajtómű tesztjei folytak, mivel előkerültek olyan hivatalos képek is, ahol hajtóműteszt látható.
A hivatalosan nyilvánosságra hozott első képek egyike
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.02.02. 15:12:05