Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ez sok helyen van csak nincs esetleg törvényesítve...
Hova is szokott vezetni ha valaki negatívan szól a Második Világháborús szerepünkről,ténykedésünkről?
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.05.10. 14:49:41

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

molnibalage83
Képtelen vagyok megérteni ezt a fajta mentalitást. Egyszerűen félelmetes... A törököknél azt még megérti az ember, hogy Atatürk gyalázása az bűn, na de ez...? Vicc... Az ilyen országoknál szoktam azt érezni, hogy nem kellene oda mennem, mert úgysem tudnám befogni a pofámat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

jaja, az volt, betiltanak ok mindent ami szembe megy a kannonizalt tortenelmukkel, most pl a Child 44-et tiltottak be, de sok film erre a sorsra jut, pl Az ellenseg a kapuknal is igy jart, hiszen,valotlanul abrazolta a Szovjet haderot (fegyverhiany, rohamok, visszavonulok lelovese, stb).

Van olyan torvenyuk (vagy hat torvenyjavaslatuk, nem tudom, hogy at ment-e a parlamenten), mely szerint, ha valaki negativat mond a voros hadseregrol, az komoly penzbirsag es meg talan borton is. 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ikarus gyártmányú orosz légvédelmi egység.
z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Igen, pont ezért furcsáltam én is fonak írását.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

molnibalage83
Igen, az oroszoknál.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Mármint náluk tiltották be, nem nálunk?

Ebben az esetben egyről beszélünk.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

molnibalage83
Csak azt nem értem, hogy ilyen nyilatkozat mellett miért tiltották be nálunk a CoH2-őt. (Asszem azt.) Pont ez ilyen ábrázolás miatt...

Amit a mai napig tagadnak, másítanak, szépítenek a legtöbb orosz játékban, nyilatkozatban, filmben, stb.

Ezek mondjuk a 80-as évek vége óta azért közismert tények oroszhonban is.
Ulvar
meglepődtem hogy ilyen őszinték a műsor szerkesztői. idéztek katonáktól "gyáván futottunk visszafele az elején a háborúnak" meg "15x nagyobb veszteségünk volt mint a németeknek"...teljesen meglepődtem most hogy ilyeneket is vállalnak.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Victory Day parades live stream:
Victory Day parades live stream
Kicsit visszanéztem ott volt a már a 2010-esen de a 2005-ösön is, tovább nem volt kedvem visszakeresni.Ezt csak ma az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban ismerte meg a szélesebb közvélemény de már korábban, az orosz katonai hagyományokkal egyidőben megkezdték a Szent-György szalag felelevenítését. Igaz nem ennyire látványosan, de ha megnézed a korábbi vágóképeket akkor a résztvevőkön, a háttérdrapérián már jóval korábban, legalább 10 éve újra megjelent az orosz katonai jelképként. 2010-ben még a közvetítő Rosszija 1 logójában is fel-felvillant.

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Gondolom bárkivel előfordulhat, de így akkor is ciki.
Szerintem beallt a tank valtoja, ezert sem tudtak eloszor vontatni. Bar nem vagyok az az autoszerelo tipus... 😊
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.05.08. 10:36:50

[NST]Cifu
A narancs-fekete sávok a Szent György szallagot képviselik, ami egy régi, még a Cári időkből származó katonai elismerés jele, de használatban volt a szovjet és az orosz időkben is. 2014-ben melegítették fel újra a "civilek", mert a Krími megszállás/visszacsatolás jelképe lett.
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.05.08. 10:33:56

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

repvez
Egy kicsit fura nekem a szimbólumok megjelenése ezen a parádén, mert addig tiszta, hogy a 2.VH végét ünneplik ahol még szovjet vörös zászlót használtak,de hogy eddig sehol nem láttam megjelenni a jelenlegi orosz zászlót és a tankok oldalán is a vörös csillag az már az alacsony láthatóságú, viszont igy a sárga csikokkal olyan Kinainak tünik az egész
Ereszd el a ruszkikat és a németeket. Azért őket mondtam, mert egy francia - britt mecsben lehet a fegyverek fele ugyan az, meg az eljárások is. Kiegyenlítettebb küzdelem esetére mondom, ahol nem arab, exportfegyveres katonák ellen megy a birodalom.

Sajnos a korulmenyek viszonylag pontos ismerete nelkul eleg nehez ilyen jellegu predikciokba bocsatkozni. Konnyu olyan korulmenyeket teremteni, hogy Oroszorszagnak nem lenne semmi eselye, de forditva is ez a helyzet...

Csak mondtam két modern hadsereggel rendelkező államot. :-)
Ja, de 9-én azért az is kínos lenne, ha csak rövid időre leáll valamiért.
Aztán van egy videó hogy a saját lábán hagyta el a helyszínt a tömeg közepén. Szóval annyira nem vészes a helyzet szerintem.

Lerohadt egy Armata a Vörös téren, nem lennék a helyében azoknak, akiknek a szombati parádén kell biztosítaniuk, hogy akkor ne legyen ilyen gubanc. 😊
Azért egy német - orosz meccs nem lenne ilyen fekete fehér. (szerintem)

Nem igazan latok olyan kurolmenyeket, amitol ez a ket orszag csak ugy magaban haboruzni kezdene...

A DS remek példa, de inkább kacsa vadászat. Kicsit mintha Papp Lacival öklöznék.
Azért egy német - orosz meccs nem lenne ilyen fekete fehér. (szerintem)
Arrol, hogy hogyan lehet szetkapni egy IADS-ot eleg komoly szakirodalom van, de peldaul a Desert Storm egy remek pelda ra.

Finnorszag allitolag pont azert akarja lecserelni a sajat SA11 rendszereit, mert nem tartottak eleg kielegitonek az EW vedelmet.

Úgy értem, hogy nem fix cél, ha ügyesen lavirozik akkor nehéz szétkapni/megtalálni. Az EW-t mindig kihagyom a képletből. :-(
IADS = Integrated Air Defense System

Buk ellen is jo lehet a stealth, az EW es a stand-off fegyverek. Vagy egyszeruen egy agyuval szetloni 😊

Mi az az IADS? International Association of Dental Students? :-)
Buk és egyebek ellen mi a stratégia? Mert azt lopakodva sem szedik szét. Vagy igen?
molnibalage83
Ez nem feltétlen igaz. Egy full IADS ellen szükséges lehet alacsonyan repülni, mert még a MANPAD és AAA veszély is felvállalhatóbb, mint a Buk/Tor/S-300 rendszerek HMZ-ben kolbászolni.

Palinko
akkor fel-leszállásnál okozhat komoly problémát, csak épp indítási pozícióba kerülni bajos 😊
molnibalage83
Nem megy fel. A Mistral már a klasszikus MANPAD méret felett van, mert csak állványról indítható, de annak HMZ-je is közeledő nagysebességű cél ellen is ideális esetben legfeljebb 6 km 2-3 km célmagasság esetén.

Palinko
szóval, hogy a MANPAD rakétája felmegy 6-10 km ig és még elkapja a manőverező gépet, és mindehhez van elég kémiai hajtóanyaga. de ez a 4-6 is
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.05.07. 14:30:21
molnibalage83
Ez a kommentet nem értem. A MAWS magát az indításkor keletkező hőt és a hajtómű működése ideje alatt jelzi. Mivel egy MANPAD indítási távolsága jó esetben is legfeljebb 4-6 km...

Meg ugye általában nem is mászkálnak elég alacsonyan, mióta ilyen pontosan potyogtatnak.
Palinko
érdekes, nem gondoltam, hogy a hajtóanyag kibírja a repülőig
molnibalage83
Bármilyen repülőeszköz lelőhető MANPAD-dal, az esélye a kérdéss. Repcsik gyorsan repülnek, csak 15-20 másodpercig tartózkodak a megsemmisítési zónában az esetek nagy részében megsemmisítése ablakban. A gépek egy részén van MAWS, ami elvben jelzi az indítást és automatikusan szórja is az infracsapdákat. A heliknél is van MAWS sőt, egyes típusokon DRICM is.

Szóval a "simán"-tól az "igen elméletiig" terjed a skála, de ez a MANPAD típusától is függ. Igla/Stinger/Mistral színvonal ma nem nagyon rúg labdába semmi komoly harci gép ellen.

Palinko
ilyen vállról indíthatóval. le lehetne kapni F22.őt? vagy F16, F15, F18 ból valamit? ívagy ez nagyon elméleti és főleg helik ellen veszélyes?
molnibalage83

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

[NST]Cifu
Papichulo linkje a Globalsecurity-re kb. mintdent tartalmaz, egyébként már sokszor került szóba a topicban. A Harkovi harckocsigyár T-64BM/T-80UD vonalának következő lépése, alapvetően a T-80UD alvázára raktak egy teljesen új tornyot (de a töltőberendezés maradt a T-64/T-80 szériánál alkalmazott hidro-mechanikus rendszer, a küzdőtér alatt elhelyezett lőszertárolóval), kapott új motort, modern tűzvezető rendszert, és (opcionálisan) az ukránok top-notch 'Nozh' és immár a 'Nozh-2' reaktív páncélzatát ( amiről januárban írtam: #66423 ).

Maga a T-84 egyébként az 1990-es években kezdett el formálódni, kvázi ugyanaz a "fél" előrelépése a T-64/T-80 szériának, mint a T-72 szériának a T-90. A legkomolyabb verziója a 'Jatagán' lett volna, amely 120mm-es NATO löveggel, és a torony végébe száműzött lőszertárolóval/automata töltőberendezéssel volt megverve. A törökök végül a Dél-Koreaiakat választották, és lett a vége az K2 leszármazott Altay harckocsi...

T-84-Jatagán, látható az alaposan meghosszabított torony...

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.05.06. 23:04:00

http://www.globalsecurity.org/military/world/ukraine/t-84.htm

molnibalage83
Mi az a T-84? Melyik vonal leszármazottja és mikori gyerek?

Azért a szűrők is ott vannak. Ugyanolyan típusú szűrők vannak az M1E1 és M1A1 adatlapján is. Valamire csak jók lehettek. 😄
[NST]Cifu

Valaki nem tudja hogy miért nem vetik be az ukránok a T-84-es szériát élesben?

15db-uk volt 2015 elején, hivatalosan 40db-ot akarnak idén, de sehol sem láttam átadásról infot eddig. Amúgy a T-64BM 'Bulat' bőven megfelelő lenne a célnak, a T-84 hozzá képest drasztikus előnyökkel nem rendelkezik.

És miért látni olyan kevés t-72-őt és t-80-ast ukrán oldalon?

A T-72 / T-90 szériát Cseljabinszkban tervezték, és a fő gyártókapacitás Oroszországban volt/van. A T-64 / T-80 szériát az Ukrajna területén lévő KMDB (Karkov Morozov Gépépítő Iroda) tervezte és gyártja (első sorban, a gázturbinás T-80 gyártás Oroszország területén volt). Innen nem nehéz leszűrni:

T-72/T-90 gyártó és karbantartó-kapacitás -> Oroszország
T-64/T-80/T-84 gyártó és karbantartó-kapacitás -> Ukrajna

Ezért nem jellemző az Ukránoknál a T-72, még a 90-es években kivonták, és eladogatták harmadik világbeli országoknak a többségét, ami volt. A T-80UD-ből van ~187db-uk elviekben, de nem ez az elsődleges típusuk, hanem a T-64BM, amiből sokkal többük van (a 'Bulat'-ból ~300-350, az egyszerűbb és régebbi BV-ből ~1000db), így többet is tudnak feljavítani 'Bulat' szintre, ezért némileg kacifántosan, de érthetővé válik, miért ez az elsődleges típusuk.

[NST]Cifu
A Leopard-1 a maga módján alulpáncélozott volt, cserébe viszonylag gyors és mozgékony...