94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#92890 Az US NAVY FFG(X) tenderét végül a FicantieriUS nyerte a FREMM fregatt "amerikaizált" változatával, a megrendelés előzetes ajánlatkérése egy egységre vonatkozik 795 millió dollár értékben, opcióval további 9 egységre.
Az olasz cég amerikai leányvállalata előzetesen már elkezdte a Marinette Marine Wisconsin-i hajógyár felújítását (cirka 180 millió dollárt költenek rá) és további cirka 100 milliót terveznek, ha az opciókat lehívja a US NAVY (itt készülnek a Freedom osztályú LCS-ek is). Ez egyben ugyanakkor csapás a többi "klasszikus" amerikai hajógyárra, a Bath Iron Works a Zumwalt osztály három egysége hamarosan kifut, utána csak az Aerligh Burke osztály újraindítása marad a számukra. Az Ingalls Shipbuilding-é a másik a fele a Burke osztály Flight III megrendelésének (11 egység), tehát ők sem maradnak munka nélkül. A nagy vesztes a félig meddig kívülálló (ausztrál gyökerű) Austal USA - számukra az LCS Independence- és a Spearhead-osztályú hajók kifutása után egyszerűen nem marad munka.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2020.05.01. 14:29:11 -
#92889 Tudná-e egyáltalán ilyen kis behatás aktiválni? Jól van mert az értem hogy nagy sebesség nagyobb erők hatnak és a kis kacsa is nagyot üt mégis azt gondolnám hogy átmegy mint kés a vajon még nem találkozik nagyobb ellenállással mint páncél vagy betonfal.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.05.01. 14:18:42 -
#92888 A szomorú, amikor egy szakmai döntésről teljesen fogalmatlanok hozzák meg a végső döntést... -
F1End #92887 Nem hiszem, hogy valódi.
A rakéta vagy 5 másodpercet utazik mielőtt eltalálja a madarat, a robbanás mégis azonnal hallható. Legalább 2-3 másodperc késleltetésnek kéne történnie ekkora távolság megtétele után, de inkább többnek. -
Berkut111 #92886 Kacsavadaszat
The crew of a M2A2 Bradley launched a live AT missile at a range target (T-55) when a duck suddenly crossed paths with the TOW missile -
JanáJ #92885 Fél OFF
Fél áron a "Magyarország az atomháború árnyékában"
link -
JanáJ #92884 Top comment: When she finally sees the sub in action: "This submarine is no good. It's sinking!"
Pump jetre az első találat leír róla mindent a wikin. -
JanáJ #92883 Néztem a wikin egy ferry range-et és abból ez nem jött le. Persze azt is kétféleképpen adták meg. A tüzelőanyag, hajtóműmennyiség, pót tank kérdésnél már elveszek. Mondjuk ettől még ott a 15-ös, ha nagyon akarták volna. -
#92882 Hát a politikusok ott is hozzák a színvonalat...
-
#92881 Persze, hogy tovább. 3 db pótos is felmegy gét SOJ konténer mellé és a belső kapacitása az SH-nak vagy kétszer akkora mint az együléses F-16-nak, nemhogy a kétszemélyesnek. -
F1End #92880 Egyet értek.
Ha mindenképp kell nekik EW belátható időn belül, akkor tényleg az F-18G az egyetlen választás. Valószínűleg jóval hamarabb leszállítják az összes megrendelt gépet, mint ami az EW Typhoonnak csak a kifejlesztéséhez szükséges lenne. -
JanáJ #92879 Már minek nincs értelme? A SH miért tudna tovább őrjáratozni, mint egy F-16-os? De még ha így is van, akkor azért van ott még más platform. Nem lehet hogy a Villám miatt nem erőltettek eddig ezt? -
#92878 Értelme nincs. A SOJ gépnél elvárás a hosszú őrjáratozási idő. Az F-16-tal nehezebb, mint egy EF-111A-val volt vagy EA-6B-vel. -
JanáJ #92877 Ne vedd támadásnak, de ez egy nagyon szép elmélet. Ellenben a gyakorlatban teljesen mást mutat. A EF biztos sok munkahelyet, meg GDP-t hoz, de nem egy siker story. A maréknyi EW gépet kifejleszteni szerintem sok pénz lenne és mire kész lenne, már kolonizálnánk a Marsot. Az EW-hez kellene valami adatbázis is, abból elérhető meg kb az amiknak, meg talán a franciáknak van. Nuki hordozást akkor is arany áron mérnék. Mondjuk szerintem ez aprópénz a németeknek. Eleve minek kell nuki bombát szórni 2020 után. Mit számítana az a marék nuki egy háborúban. Tipikus így csináljuk 40 éve, ezért ezután is így fogjuk. -
JanáJ #92876 Lol. Bennem még valami EW F-16 volt. Fura, hogy pont erre nincs pénz. -
JYeti #92875 Mi más lehetőségük van a németeknek?
Kézenfekvő lenne a meglévő EF platformon létrehozni egy EW gépet, erre vonatkozóan az Airbus le is tett egy tervet. Persze tény, hogy az F-18-ból már van EW, az EF-ből pedig még max csak tervezőasztalon, de én inkább tartanék ésszerűnek egy olyan döntést, ahol egy ország a részben általa gyártott, általa használt, egyébként potens gépbe önti a pénzét. Ez már csak azért is célszerű lenne, mert a németek a franciákkal együtt szeretnének egy új vadászgép platformot kifejleszteni, és olyankor nem baj az, ha nem hagyják elhalni a saját fejlesztőkapacitásukat, amiket bizony részben megrendelésekkel lehet életben tartani.
A második pilóta cockpitje a kétszemélyes EF EW-n
Y
-
#92874 Még? Soha nem is volt. A USAF utolsó SOJ gépe az EF-111A volt. 1998 óta múzeumban vannak, vagy elpusztítva...
Azóta a US Navy látja el ezt minden haderőnem számára az USAF számára megalázó módon.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.04.27. 13:21:53 -
JanáJ #92873 Mi más lehetőségük van a németeknek? F-16-osból van még EW gép? Mert ha nincs, vagy nem adják el nekik, vagy valamiben kevés, akkor ez van. Nyilván az amik sem maguk ellenségei, hogy ne adjanak el pár gépet a németeknek. -
#92872 -
#92871 -
#92870 Az Európai gyártású Olasz, és a Német Tornado-k eddig is hordozták a B61-est.
A mi MiG-21bisz-eink RN28 hordozóvá alakítása is csak pár órás munka lett volna, szóval nem egy nagy tudomány.
(kell a bombának fűtés, táplálás, meg pár üzemmód kapcsolásának lehetősége, illetve azok visszajelzései)
Az amcsik elvileg horror árat adtak az EF integrációra, majd sokkal olcsóbbat a SH integrációra...
... mondjuk az is igaz, hogy a legacy Hornet szintén B61 hordozó, szóval ott ejtési tesztek sem kellenek csak a kábelezés.
Ettől még szerintem a német politikai döntések (az elmúlt 10 évben) katasztrófálisak.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.04.25. 15:32:01 -
JYeti #92869 Nem látok bele a háttérbe, de kívülről elég meglepőnek tűnne egy ilyen lépés (finoman fogalmazva is). Vagy a németek ennyire ellenségeik maguknak és a saját gazdaságuknak, vagy politikai deal lehet a háttérben. Ha jól értem, itt főleg az USA atombomba körül megy a vita, hogy melyik gép képes hordozni. Az is elképzelhető, hogy az amerikai vezetés szólt nekik, hogy csak és kizárólag amerikai gép hordozhat amerikai atombombát, nincs vita. Ennyi erővel vehettek volna Rafale-t is, elvileg az is tud atombombát hordozni (bár gondolom nem ezt, de integrálni technikailag feltehetőleg lehetne rá).
De még nem lefutott az ügy, több politikai szűrőn is át kell mennie (védelmi bizottság hozzájárulása, parlamenti jóváhagyás később), szóval még bármi lehet.
Y -
#92868 Ezek szerint még a SH sem B61 képes, azért is fizetni kell?
Ezek egyre hülyébbek... -
#92867 Ettől az egész történettől szerintem nyugodtan lehet a falat kaparni...
echte kabátot a gombhoz esete
... ha jól értem volt egy gomb (B61), amit csak drágán varrtak volna fel egy meglévő kabátra (EF), így inkább vettek egy másik kabátot (F18), amire olcsóbban hajlandóak a szóban forgó gombot felvarrni (az amcsik).
-
#92866 Még csak a 7. perc táján vagyok, de felvezetésben levő hülyeségektől a falat kaparom.
1. A Tornado nem 4. gen gép. Mivel egyfeladatos csapásmérő nem is értelmezhető rá ez a fogalom...
2. Flexible? Jah, persze, azért van 3 célra, 3 alváltozat, amit egy Growler egymagában tud.
Anyám. -
#92865 -
aksurv2 #92864 Ami atuti egy dínó bőrét az meg is tudja ölni.
A nagyvad keményburkolatos lőszerek simán terítékre hoznak.
0.50 BMG mar bőven overkill. -
SZUsszan #92863 Hm. Végül is elképzelhető, igen.
Mindenesetre a videó utolsó harmadában keményen megy a bozót háború, népírtással, rögtön ítélő bírósággal. Brit, francia és belga ejtőernyős zsoldosokkal. -
savaz #92862 Hát ez nekem nagyon összevágott jelenetnek tűnik. Még azt is feltételezném, hogy valamivel (csapda?) helyhez voltak kötve az állatok. A bivaly különösen híres arról, hogy nekiront a vadásznak, vagy legalább elszalad. A pigmeusokól hallottam, hogy lándzsával vadásztak elefántra, de azok a lándzsák mérgezettek voltak. Mivel nincs eredeti hang, az is benne van a pakliban, hogy a kamera mellől (autóból?) valaki lelőtte az állatot, olyan hirtelen rogyott össze. -
SZUsszan #92861 42:30-tól van a jelenet.
Nem tudom mennyi a vágás benne, de nekem úgy tűnik, hogy beledobáltak egy tucat dárdát és annyi vért veszített, hogy percek alatt összerogyott.
Kizárt dolognak tartom, hogy egy .50BMG kisebb sebet okozzon mint egy kézi erővel elhajított dárda. Ergó nagyobb seben kereszül folyik el a vére. Nyilván nem egy .50BMG találatot kell összevetni a tucat dárdával, de 2-3 találattól már szerintem helyzet van.
A dárda sem okoz roncsolást, ahogy írtad, keskeny, mély (eszközhöz mérten) sebet okoz.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2020.04.24. 15:15:19 -
JanáJ #92860 Ha vadászol szegény rexire akkor lehet erre játszani. Ha fut feléd, mert éhes, akkor sovány vigasz, hogy két óra múlva elvérzik, mert addigra már te is elvéreztél a hasában. Tipp: Ne a nád wc-be menekülj előle. -
savaz #92859 Aki már vágott csirkét, az tudja, hogy egy levágott fejű és kivéreztetett csirke is rugdos még egy pár percig, szóval fejlövés nem játtszik. -
savaz #92858 A probléma ott lenne, hogy mennyi energiát adna le az az .50 BMG, és az a leadott energia milyen sérülést okozna. Mivel az eredetileg páncéltörő lőszernek készült, inkább keskeny és mély behatolást okozna, semmint nagy sebzést és vérveszteséget.
Saját tippem már akkor is az volt, hogy a főbb ízületeit kellene szétlőni (térdét, vagy a csípőjét), és utána már lehet közelebb menni kivéreztetni, vagy szétlőni az agyát.
Kittenberger Kálmán a váll lap lövést szorgalmazta a könyvei alapján. Azaz a gerinc vastag szakaszát a mellső végtagoknál. Az azonnali bénulást okoz, vagy legalább blokkolja a melső végtagokat és az állat nem tud elszaladni, még ha csak a lapockákat roncsolja szét is. T-rexnél csak a hátsó medencei rész játtszik. De több helyen is olvastam, hogy a dínóknak volt valamilyen hátsó idegdúcuk a medencecsont környékén, ami a mozgásért felelt. Mivel ott több nagy csont is van, amit egy nagy kaliberű nem széteső lövedék jobban roncsol, szerintem valahol ott kellene próbálkozni.
Utoljára szerkesztette: savaz, 2020.04.24. 10:55:27 -
SZUsszan #92857 A doksifilm első harmadában van egy rész, amikor az elefántokat ölik le dárdákkal. Eszembe jutott róla egy régebbi mi lenne ha játék itt a topicban.
Valaki megkérdezte, hogy mi lenne ha a Jurassic park létezne és T-rexre kellene vadászni, az .50BMG elég lenne-e.
Akkor azt írta Cifu, ha jól rémlik, hogy nehéz ügy lenne, mert kicsi az agya és nagyon vastag csontok mögött van, ezért azt kiiktatni nehéz, miközben rohan feléd megzabálni. De a videón azt látom, hogy az elefántot egy tucatnyi dárdával okozott sebbel leterítették a vérveszteség miatt.
Szóval vastag bőr és hájréteg sem segített szimpla hajító fegyverek ellen. Gondolom az .50-essel komolyabb sebeket lehetne ejteni egy T-rex testén is, és a nagy testében a vérnyomása, ha leesik, akkor könnyen elfogy a kritikus oxigén az agyából és ugyanígy elterülne.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2020.04.24. 10:25:05 -
SZUsszan #92856
Romantikus összeállítás az egyébként sokkoló olasz doksifilmből:
-
savaz #92855 Az Iráni Forradalmi Gárda új radarja :koronavírus ellen -
#92854 Cloud Leopard II (Yunbao II)
"A közös gyerek"
T-90M
T-72 Adra
GurKhan link
Milrem Robotics
Amcsi leporolja a nagy pukkantó terveit
Strategic Long Range Cannon (SLRC)
„Armata” Szíriában? Nem hiszem el!
GurKhan cikk
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.04.21. 15:22:59 -
Freeda Krueger #92853 Ha a Toyotákon megoldották a forgatást,itt sem lehet gond. -
aksurv2 #92852 Ez nem pontlovo cucc.
Arra való hogy bekuldjek a 50 m lévő másik házba, addig meg elrepul valahogy, ha allah is ugy akarja. Abban az esetben ha meg nem ugy akarja, lattad milyen faszán durrant?
Kb. ennyi esz van mögötte. -
JanáJ #92851 "Divat". Karabély lőszert is szoktak rá celluxozni. Gondolom repesz növelőnek. Ő ezt gondolta túl.