94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • pbsb4
    "Mert a köcsög irániak a káoszban nekiálltak levadászni a más sokszor nagypapakorú visszavonult pilótákat."

Hivatalos direktíva volt, vagy fű alatt intézték a perzsák ezt a dolgot? Nem is hallottam semmi ilyen storyt...
    Azért ez nagyon durva.
    Tudtam, hogy eléggé más értékrendet követnek, mint ami itt európában megszokott, de azért egy határt nem kéne senkinek sem átlépnie.
  • qtab986
    Akit érdekel a SIG. Bezár a SIG Sauer gyár Németországban. + sok más téma is a videóban.
  • Hpasp #93169
    Felszállt a füst, jön a NASAMS.

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.08.12. 16:03:32
  • JanáJ
  • qtab986
  • Hpasp #93166
    ...Ezért volnék kiváncsi mik a reális Koreai , Vietnámi , Arab-Izraeli eredmények ...

Olvasd el, akkor a 13. fejezetet.

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.08.08. 23:27:28
  • qtab986
    off
  • molnibalage83
    3-4? Az MiG-25 lelövésen kívül semmit sem sikerült igazolni. Azt is csak azért sikerült, mert a pilótát az inváziót követő káoszban is sikerült 2003 után megtalálni és még élt. Mert a köcsög irániak a káoszban nekiálltak levadászni a más sokszor nagypapakorú visszavonult pilótákat.
  • horthy
    Nekem megvannak még talán az 1991-es " Sivatagi Vihar "' ujságcikkek akkor 15-éves voltam az volt az akkori mániám hogy kivagdaltam őket az ujságokból és tele vannak hihetetlen pontosságú Patriot rakétákról szoló cikkel legyőzhetetlen-lelőhetelen USA vadászrepülőgépekkel stb nem akarom a magasztalást fokozni . Azta kiderült hogy volt 3-4 iraki légi győzelem is még igy is ez 1<10-hez de azért mégis csak valami . Szoval én jobban szeretem a korrekt elemzéseket . Ezért volnék kiváncsi mik a reális Koreai , Vietnámi , Arab-Izraeli eredmények . Mert van egy olyan mondás : " hazug mint egy hadijelentés " . Itt ez a F-35 példa mert érdkes az egybeesés . Nézzük az eladok szempontjábol mit gondolnak a vevők hogy milyen lopakodo az a gép amit el lehet találni ? Vagy megrongálni . Tehát akkor azt észlelték . Tehát akkor az nem is " tökéletes " lopakodó és még ráadásul iszonyatosan drága . Megéri megvenni vagy nem ?? Meg ha jól emlékszem ( ezt kihangsulyozom ) valahol olvastam egy cikket hogy az izraeliek is további F-15 beszerzésen gondolkodnak F-35 helyett . Mi az ok ?
  • SZUsszan
  • [NST]Cifu
    2017-es történet, Itt van sommázva. Október 16-án Libanon felett átrepülő IDF gépre légvédelmi rakétát indítottak, nincs találatról hír - ennyit közölt az IDF. Szíria közben azt nyilatkozta, hogy egy Sz-200 légvédelmi rakétával eltaláltak egy IDF gépet, amely a légterébe lépett.
    Ugyanezen a napon az IDF egy másik hírt is közölt, mely szerint egy F-35I madárral ütközött még két héttel korábban, és feltehetően nem javítható. A sérült gépről nem került ki fotó.

Ebből rakták össze, hogy akkor lehet, hogy az Sz-200-as valójában egy F-35I-t talált el.
  • SZUsszan
    Nem sokkal gázabb, mint amúgy a teljes terepruha+mellény+hátizsák/ivózsák kombó, amivel majdnem mindenki más rohangál egész nap.

Ráadásul én kevesebbet is mozgok és azt is megfontoltabban. Kivéve, amikor lebukok, akkor marha gyorsan iszkiri.
  • JanáJ
    Biztos nem fázni benne.
  • JanáJ
    Erről a madár káros Villámról van bármi infó?
  • SZUsszan
    Ha nem gond, bedobok megint egy részben haditechnikai témát.
    Az őszi álca után nagyjából befejeztem az első saját nyári gúnyámat is:

De van hova fejlődni még. Rendeltem finn M09 mintájú hálós anyagot, majd abból fog készülni a következő, könnyített cucc.

Az igazi profik azok így nyomják:

Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2020.08.06. 09:17:01
  • SZUsszan
    Az úgy megvan, hogy azért csinálja, hogy előidézzen tipikus akadályokat, hogy aztán megmutassa hogyan lehet elhárítani?
  • Berkut111
    Nem kíséri vissza! Nem a barátnője ez. - Leüvöltötték volna a fejét egy ilyen töltőfogasért.
  • qtab986
  • qtab986

Utoljára szerkesztette: qtab986, 2020.08.05. 19:57:55
  • SZUsszan
    Azért ez nem piskóta:

• ximix #93151
    OFF
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A sztorikat olvasgatva ez csodás.

newsbeezer.com

Nitro Prill Bombeamento de Explosivos Ltda face

A fenti cikkben tisztázták, hogy ez valószínű nem az Orica terméke, a számolás is lehet rossz.
    Viszont a képeken már elsőre is láttam, hogy az magas épület az több tároló siló egyben, de nem gondoltam volna, hogy az étkezési gabonát tárolják benne.
    Amúgy valami tűzijáték gyár is ott volt ??
    Beirut Blast Wrap-up

Anno 2013-ban felhúzták az időzített bombát.
  • aksurv2
    Insallah.
  • molnibalage83
    Gratulálunk az illetékeseknek, hogy hat év nem volt elég, hogy elvigyék bárhová a város közeléből a veszélyes anyagot...
  • SZUsszan
    Igen, azok tuti nincsenek jól.

100 halott eddig, 4000 sebesült, 300.000 ember fedél nélkül

Ők úgy látszik nagyon közel voltak és látszólag túlélték:

• aksurv2
    Az igényes tárolás. Ido kérdése volt.A robbanás reggelen készült a kép.
    Ráadasul jo eséllyel el fog indulni a matek ujra.
    Szíria es Irán azonnal segélyszallitmanyokat ajánlott fel, azaz újra inditjak hezbollahnak a szallitmanyokat csak most már humanitárius védett tranziton at.
  • fade2black
    Terrorszervezetek szeretik lakott területeken/közelében eldugni a dolgokat így nem lenne meglepő.

@horty: molni hszéhez még annyitm, hogy a letagadás/nem is volt/statisztika hamisítás jókora agitproppal leöntve éppenséggel a Szu/VSZ sajátossága volt és nem a Nyugaté. És amennyire én látom most is keményen tolják sok tekintetben keményebben mint a hidegháború alatt.
  • Palinko
    Nem lehet hogy az irániák mókoltak ott valamit a rakétákkal? Mert feltűnően gyorsan ajánlottak fel segítséget a robbanás után és nagyon katonai cuccnak tűnik ez.
  • molnibalage83
    Viszont aki abban volt..
  • SZUsszan
    Mondjuk a nagy mák az volt, hogy a kikötőben robbant egy baszott nagy épület mellett. Így a lökéshullám javarészt nem a város felé ment, illetve lefogta egy épület egy nagy részét.

10 videó
  • aksurv2
    Az eddigi hírek szerint 2750 t ammonium nitrát ment el, azaz 0.9-1 Kt. taktikai töltettel egyenértékű robbanás.
  • repvez
    Ez se petárda volt!
  • qtab986
  • molnibalage83
    Tévedés, azt nem tudtak sokáig, hogy mi lőtte le. Mif e eladasoknak nem tett volna jót?
    Legvedelem lőtt le F-15E-tis a Sivatagi Vihar alatt. Senkit se érdekelt.
    F-4-et Vietnámvan es arabok is. Egyiptom megis kifejezetten kerte a bekuleshez, hogy usa adjon neki is.

F-16 ot is lőtt le arab légvédelem. Azota us exportaljak...

Az egész kommented sztereotip. Nem ilyen bugyuta modon szuletnek döntések.
  • Palinko
    Igen ebben igazad van, meg azt is azért nézni kell hogy nem vásárolhattunk NATO-tagként akárhonnan akármit... Szóval ha 10 szer jobb lenne a Kinai vagy Orosz megoldás akkor sem igazán vehetnénk meg, nem vagyunk Törökország :D
  • horthy
    Én sem vagyok az orosz vadászgép fétish hive megmondom öszintén . Jobban szeretem a realitást . Biztos hogy az amcsi gépeknek jobb a radarjuk fedélzeti elektronikájuk mégha valamennyire igyekeznek az oroszok és kinaiak felzárkozni . De most jön a de hogy a legtöbb ember is az amcsi vadászgépeket nyugati média légiharc sztorikról youtubos ( dogfight ) videokból ismeri . Szerintem itt is vannak nem kicsi ferditések mint pl : az Izraeli légiharc veszteségek mitósza , statisztikája máshova irjuk a veszteséget és akkor az nem légiharc veszteség ( ezzel is romboljuk az ellenség harci morálját pszihologiai hadviselés ) de ez az USA-ra is igaz . Hosszu ideig el sem ismerték hogy egy 1 generációval fejletlenebb iraki Mig-25 lelött egy modern F-18-ast 1991-ben . Nagyon nehéz szülés volt beismerni gondolom nem tett volna jót az eladásoknak . Vagy Panavia Tornado vs Mig-29 . Vagy SA-5 állitolag megrongát egy izraeli F-35-t ők azt mondták " madár " repült neki . Sokszor évtizedekkel később derül ki az igazság amikor már nincs jelentősége .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2020.08.04. 15:20:51
  • JanáJ
    Ezek se olvasnak Facebookot. Már ezerszer megszakértették, hogy a tankoknak leáldozott. ;-)
  • Palinko
    Nem tudom miért van még mindig orosz vadászgép fétish. Persze jól néz ki a bemutatón meg biztos jó lenne ha csak dogfightolni kéne de azért ez már 60 éve sem volt igaz nem hogy ma....
  • Hpasp #93134
    Javasolt olvasnivalók a nyárra...

• molnibalage83
    Nagyvaradi Szabolcs marhasagara gondolsz?
  • z0ty4
    érdemes a hozzászólást elolvasni
    majdnem leestem a székről