95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#79892 Tudom, ez az elmélet. Ehhez képest mégis megcsinálta ezt az a nemzet, ahol 15 éve a képalkotós IR AAM A csúcs. Érdekes. -
#79891 Az infra csali dobálásának az iránya egyedül (tán) a Sztrela-10M rendszer 9M37M rakétájának zavarvédelme ellen számít bármit is.
részletek a 48-49. oldalon
-
JanáJ #79890 Császári volt laktanya az atom kapcsán. -
#79889 Nem egészen. A Szu-27/MiG-29 közel sem lövi ki ennyire lőre az infracsapákat, azok kb. 10 fokban előre és felfelé lövik ki. Ez meg kb. 80 fokban előre és lefelé... -
#79888 Miért ne kerülne fel? A jets.hu-n talán még említve is volt... Nem értem, hogy mi szükség volt a link kommentálására... -
#79887 Gondolom ez az írás bezzeg nem kerülne fel Stonefront cikkei közzé...
bocsi a rosszmájúságért...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.01.12. 16:14:01 -
#79886 Az NDK-s Sztrela-10-esek kikerültek amcsiba, és "nahát" ma már az amcsi gép is pont úgy veti a flare-t mint a MiG-29/Szu-27...
-
millerius #79885 Jó régen olvastam erről mint tervezetről, ezek szerint sikerült belőle kész gyártmányt csinálni. Az ok annyi, hogy ugye már jó ideje vannak olyan rakéták amelyek a régi flare-t "eldobják, nem eszik meg" mint célt mivel az intenzíven lassul a célba vett géphez képest. Ez az új csali meg nem lassul (csak később és kezdetben talán nem is olyan intenzíven), vagyis a rakéta kezdetben rá-lockol és elkezdi követni. Nem kell sokáig megtéveszteni, max 6-8 másodperc után a nyilván kitérő manővert is végző valódi célba vett gépet már nehezen fogja be újra és éri utol az eredetileg rossz irányba indult rakéta. -
Freeda Krueger #79884 esetleg itt választ lelsz
link -
#79883 Fejlődés az IR hadviselésben?
Előre felé is lőnek ki flare-t.
Kétszer is látni. -
JanáJ #79882 Most ezzel mit kezdjek? Nincs benne szív lövés. Meg nem is azon vitatkozunk, hogy mi kell egy szív szétrombolásához. Olvastam olyanról is, hogy a fickó átfutott a saját egysége géppuskája előtt és "csak" megfulladt percekkel később, mert a tüdeje nem volt képes oxigént biztosítani neki. Akkor a PKM is kevés? -
#79881 Csak ennyi, tessék utána olvasni... -
JanáJ #79880 A vita abból lett, hogy szerintem szív/vér nélkül nem vagy mozgás képes. Ezek szerint van még pár mozdulata. Bár szerintem tudatos cselekvésnek ezt már nem lehet nevezni, inkább reflex. -
#79879 Esetfüggő, a vadaknál futás közben ért szívlövés ellenére is lép még párat az állat, amíg elfekszik. Ha álló állatot lősz le, max. megugrik még, és ennyi.
Anno olvastam amerikai rendőrségi jelentésekből kiollózott részleteket, hogy sörétes puskával mellbe lőttek egy bedrogozott embert, és mégis harcképes volt még hosszú másodpercekig.
Szóval arra ne építs, hogy egy 2-3 méterről szívbe lőtt ember nem ér el hozzád (pl. öngyilkos merénylő).
Ha mód van rá, minden esetben a fejlövés a legjobb megoldás. Az általában élből harc / mozgásképtelenné tesz. -
JanáJ #79878 Az 1980-85 utániak ezt már nem vagy csak alig láthatták, az utánuk jövők meg semennyire sem. : -
#79877 Nem értem én sem. Ezek szerint az emberek nagyon gyorsan felejtenek, hogy milyen jó volt a vidám barakkban. Mondjuk, hogy kinyitották a karám ajtaját egy csomó marha kiszabadult. -
JanáJ #79876 Fél OFF
Szerintetek - önvédelemnél - a szív találat és feltételezett azonnali szív leállás azonnali harcképtelenséget okoz? Mert szerintem ilyenkor eldől az ember mint egy zsák, de arról győzködnek, hogy az adrenalin, meg ilyenek...
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2017.01.12. 13:55:24 -
JanáJ #79875 Nézd meg hogy ki írta, milyen weboldalra. :-) A hülyéje meg osztja az észt. Azt nem értem miért fáj egy magyarnak jobban pl Irak megszállása, mint az oroszok itt töltött évtizedei. -
#79874 Csak találgatok, de inkább olyankor tudom elképzelni az atom röptetést, ha nem a tubosok fele hanem maguk az Sz egységek fele tűnne el vezérkari térképről. -
#79873 Jó ideje. Egyébként komoly tárgyi tévedések vannak benne, a 3rd Armored BCT ugyanis a 4th Infatry Division alegysége, tehát nincs ott és. Helyesen: 4. Gyalogsági Hadtest 3. Páncélos Dandárja. -
#79872 Kicsit bulváros.
Kommentek meg az egész "cikk". Mióta lett ennyire divat utálni az USA-t?
Link -
#79871 Nem értem a feltételezést, hogy miért csak az USA képes rá. -
JanáJ #79870 Pláne nem értem, hogy miért feltételezed, hogy a becsapódásig nincs semmi. Gondolom az indítások észlelése után erős izzadás mellett kapkodósra fognák és izzadnának a piros gomb felett. -
JanáJ #79869 Miért csak az USA? Az angolok vagy a kínaiak esetleg a fraciák miért nem? A tengókon hordozott csúnyaságok szinte érinthetetlenek. Szinte. -
#79868 Semmilyen fegyver alkalmazás nem automatikus a ASM elleni védelmet leszámítva, de azt is a kezelő rakja automatába. Atomfegyver mindig is manuális marad, mert tévedés = katasztrófa.
A jenkiknél hidegháború alatt a válaszcsapást az első USA területén történő becsapódás után indult volna - legalább két forrásból megerősítve - tudtommal, mert az előrejelző többször is tévedett mindkét oldalon, pusztán annak jelzésére indítani rakétát egyszerűen őrültség. A rendszer lényege az, hogy adjon elég időt, hogy az első becsapódás után is indulhasson a válaszcsapás. -
Berkut111 #79867 Meg is válaszoltad. Azt elérni, hogy egy 50%os salvo kimenjen, csak az USA kepés. Ne felejtsd, ilyen esetben az ABM képesség is 50%-ra esne. Az mar bőven stratégiai/politikai szint. -
#79866 Az atom túl fontos ahhoz, hogy automatikára kössék szerintem. Persze teljesen laikus vagyok a témához, de nem tűnik reálisnak még így sem.
Ráadásul kire lőjenek SS-xx-t? Oké ha háború akkor csak tudja kivel áll szemben és be lehetne állítani, de most egy csendes csütörtök hajnalban kire legyen állítva? Ha meglepetés szerűen támadnak stb. Vagy állítsuk az USA-ra, úgy is csak nekik van elég gépük ehhez? Nem így működik ez. Ráadásul nem lenne sokkal gyorsabb egy automatika, mint kiadni a parancsot, hogy készenlétbe és még elkészülnek addig meghozzák a döntést, hogy legyen-e indítás vagy sem. -
_rudi #79865 Oroszok már dolgoznak az ellenszeren. Fejlesztenek valami "Repellent" nevű rendszert.
-
Berkut111 #79864 Ez egy kicsit off lesz megint. Nem gondoljatok, hogy nincs egy protokoll arra, hogy ha mondjuk a tűzkész Sz-XXX rakéták fele adott időperiódusban elhagyja az iditotubusokat, akkor automatikusan indulnak az SS-XX-ek? Magyarán tömeges támadás egy szintje fölött jön az atom ellencsapás automatikusan? -
SZUsszan #79863 "Még olyan ötlet is volt, hogy az akkumulátor legyen a robbanó anyag. :-)"
A Samsung már meg is csinálta. -
#79862 No Moszkva megkapta az 5. Sz-400 ezredét is..
-
#79861 ПРО (+ kedvenc kiabálós emberünk)
-
#79860 Tudom már vitáztunk ezen, de miért gondolod, hogy a Kínai és Indiai Sz-400-asokat (gondolom az az Sz-400E) nem szállítják le 2020 előtt?
Nem vita kérdése, ugyanis nem vagyok jövőbe látó.
Csak annyit állíthatok, hogy 1959..2016 között soha egyetlen alkalommal sem adott el sem a Szovjetunió, sem Oroszország első vonalbeli lérak komplexumot külföldre, a hazai rendszeresítés befejezése előtt. (erről vót egy sorozatom is korábban)
(nyilván kivétel, amikor Szovjetek kezelték a Gyesznákat Egyiptomban, illetve Kubában)
Sz-400 -ból 56 osztályt terveztek 2020-ig, és most ~26-nál tartanak.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.01.11. 19:26:26 -
#79859 Német katona az új 'Multitarn' mintájú egyenruhában.
-
#79858 Tudom már vitáztunk ezen, de miért gondolod, hogy a Kínai és Indiai Sz-400-asokat (gondolom az az Sz-400E) nem szállítják le 2020 előtt? -
#79857 Apró hiba, hogy ilyen drónt legalább 60-80 km-es repülési távolsággal nem könnyű megcsinálni kicsire és annyira azért nem olcsó, mert gázturbina kell bele és szenzorok meg vezérlés...
Gázturbina helyett torlósugárhajtómű szvsz teljesen életképes, és olcsóbb. A probléma a szenzorok és a fedélzeti elektronika. Amíg csak képalkotó IR szenzor van, nem annyira vészes, de ha aktív radart akarsz... na az már más kategória. -
#79856 ДА (+ kedvenc kiabálós emberünk)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.01.11. 18:48:44 -
#79855 Sz-300 család történet...
-
-
#79853 Ezalatt megsemmisítést értek. Fogsz egy nagyobb rakétát és felnyomsz egy rakás high subonic drónt 1 kg-os harci résszel. Kurva nehéz észlelni őket, rakétából nincs elég lelőni őket. Azok szépen levadásszák a repcsiket vagy minimum elzavarják őket, mert a vadászgépek kvázni képtelenek tartósan szuperszonikusan repülni.
Apró hiba, hogy ilyen drónt legalább 60-80 km-es repülési távolsággal nem könnyű megcsinálni kicsire és annyira azért nem olcsó, mert gázturbina kell bele és szenzorok meg vezérlés...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.01.11. 17:15:24