95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#81741 Köszi.
Majd megpróbálom kitúrni, hogy mi lehetett az, mert annak a kitámasztója régi módi mechanikus, kézzel kell lehajtani rögzíteni majd kurblival kézzel letalpalni. Ez egy öreg nem annyira rohangálós felépítmény lehetett gondolom, hasonló mint a P-18 de nem az. Aztán lehet valami régi daruskocsi volt csak. :)
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.04.09. 22:48:12 -
#81740 -
#81739 Elvileg a konkrét veszteségek;
5 Su-22M3
1 Su-22M4
3 Mig-23ML
1 Kvadrát SzURN
pár M600 Fateh indító jármű -
JanáJ #81738 Elvileg igen. link -
#81737 Mármint ezeket találták el? -
JanáJ #81736 De jó vagy! Ennyit a 23 jött csak meg-ről. :-) De vajon hol a többi? Ez csak 44 db. Vajon egy célra több is mehetett? -
#81735 Képz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Horvát Pzh2000 önjáró ágyútarack
USS Gerard R. Ford, első tesztút a saját meghajtásával
Videó ugyan erről
Kanadai CF-18
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.09. 18:01:37 -
#81734 5:19-nál az mi manó?
М600 Fateh rakéta hordozó jármű (volt)
-
#81733 alapos...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#81732 -
JanáJ #81731 :-)
Bár ez már katpol, de szerintem legalább annyira szólt Kínának, É-Koreának, mint a szíreknek meg az oroszoknak. Én is fasza gyerek lennék Sam bácsival a hátam mögött.
Annyi SAM a világon nincs, ami őket megfogja. Bár ezt jónak mondom. Valahol vicc, hogy ezt két romboló eresztette el és még ki sem táraztak. Miközben kb a közelükbe sem lehet menni. -
#81730 Na igen azt látom meg azt is, hogy egy forgózsámoly is van rajta.
Én ott akadtam el hogy milyen katonai masina, radar, rakétás ?
-
#81729 Gyorselemzés...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!OFF
Ez a csapás marha nagy siker mindenkinek...
- Trump igazolta faszagyerek image-t amit a kampányban mutattak róla, de a megválasztása óta még nem tudta hozni
- a szegényebb déli államoknak (USÁ-ban) ugrott egy jelentősebb megrendelés új robotrepcsik gyártására
- gazdag sejk/diktátor elgondolkozott valahol, hogy mégis kellene vennie egy rakat orosz pontvédelmi SAM-et
- a kínai ipar egy része TOR/Pancír másolatot fejleszt haszontalan mobil kütyük helyett
- szóbanforgó reptér meg a a csapás előtt is kb így nézett ki (mínusz pár régen lejárt élettartalmú Szuhojt)
... (közel) keleten a helyzet amúgy változatlan.
ON -
JanáJ #81728 De jó vagy! 5.19-nél szerintem vaélami letalpalt teherautó van fejtetőn. Mintha az sima laprugó lenne két tengellyel. -
JanáJ #81727 Szerintem ma már minden gyorsabb. Lassan élőben streamelik a becsapódásokat. Elemzés szinten persze kell idő. -
5:19-nál az mi manó?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.04.08. 14:18:26 -
-
#81724 Nem az aktuális politikai érdekek mentén írt, tárgyilagos összefoglaló úgy 15~25 év múlva várható, már ha érdekel akkoriban is ez az esemény valakit egyáltalán... -
JanáJ #81723 Ha valaki talál értelmes összegzést, az legyen oly kedves, hogy megosztja velem. Eddig csak nagyon elfogult fröcsögést találtam. -
#81722 Itt meg ugyanaz a térképen. -
#81721 Meg egy T-62-est, mindenféle kiegészítő / rácspáncélzat nélkül. -
#81720 Itt csak 2K12 Kvadrátot, egy törött P15-öst illetve 3db Silkát látok...
-
fade2black #81719 Orosz pr világban "bizonyítani" semmit se lehet. Még az sem bizonyíték, ha agitprop média közli le! az orosz képet! amin ott felejtették a FABot.
és jó plda a másik oldal ahol igen US elkulloghat, mert nem volt semmi hivatkozási alap vegyi fegyver Irakban és így elfogadhatatlan/szégyenletes...
De ha Oroszok csinálták volna uezt ld pl FAB végtelen mennyiségben jött volna a kép a nem létező Iraki vegyifegyverekről, vegyifegyver üzemekről.
Hogy mennyire lényegtelen az igazság arra kitünő plda amikor nem agitprop hanem maga Putyin hazudozza bele a kamerába, hogy nem orosz katonák szálják meg Krímet...
Az értelmét ennek a játéknak proxy háborústól mindenestűl leírták már sokan, itt nem mennék bele. Sött ez HT szóval én be is fejeztem. -
#81718 Akik a bábos kijelentéseket teszik, azok úgyis kitalálják, hogy ezt "ők" és "ezek" megbeszélték. A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt... -
fonak #81717 Ez egyelőre úgy néz ki, egy token támadás volt, nem az volt a célja, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák vele, hanem a politikai üzenet.
Azoknak is, akik az USA-ban Trumpot az oroszok dróton rángatott bábjának nevezték. -
JanáJ #81716 Ebben teljesen igazad van, de egy kicsit kezeld lazábban a dolgot. :-) Én csak annyit állítottam, hogy szerintem leszedhető. Talán még a jugóknál is szedtek le manpaddal. Persze ez lottó 5-ös, még úgy is, hogy lapos terület, bejelentett támadás. Simán lehet hogy teljesen más volt a támadás, mint egy valós, "rendes" csapásnál. Valamelyik videón mintha 20 mp múlva jönne a második rakéta, már ha nem másodlagos volt. -
#81715 Ő általánosan kérdezte, nem specifikusan. -
aksurv2 #81714 hajnali 4 kor. -
horthy #81713 99% hogy CIA vagy Moszad által szervezett " False Flag " hadmüvelet volt a gáztámadás ! Asszad-nak nem volt érdeke max az ellenzékének hogy az amerikaiak csapást márjenek a Szir kormányerőkre . Csak kérdés hogyan tovább ? Mit lépnek az Oroszok gondolom nem fogják ölbe tett kézzel nézni hogy elbukjon Asszad mert akkor feleslegesen vannak ott ! -
#81712 Strela-2-vel lehetetlen, Sztrela-3-mal sem menne, nem all aspect egyik sem. Igla-1 és Igla célsebsség, magasság és aspektus szerint is képes rá. A bibi az, hogy látni kell, hogy mire lősz...
Egy 30 métern 3-4 km-re levő autónál sokkal kisebb cél optikai követéséhez kívánok sok szerencsét. :)
Ha nem szól le neked valaki ráadión puszta szemmel kíszúrni kb. olyan, mint 3-as találat a lottón. -
#81711 Ez a FOFA koncepció része lehetett. Csak annyiara titkos, hogy bele sem írták. Majd utánanézek. -
#81710 Az új Tomahawk már ilyen kétirányos. Viszont sanszosan nem ezeket lövögették el, hanem régebbieket. -
JanáJ #81709 Bocs, akkor félre értettem. -
JanáJ #81708 Ezt értem, még ha a lehetőségeit / korlátait nem is tudom. Én csak arról beszélek, hogy egy Th. -ot nem kihívás lelőni talán még egy MANPAD-al sem, szóval ha az oroszok leadták a drótot, akkor egy- két darabot leszedhettek.
Az Sz-300 itt hogy jön képbe? Mert nagyon kis távolságokról beszélünk. Szerintem simán jöhettek végig alacsonyan a Th-ok. -
fonak #81707 Szíria vegyi fegyvereit elvileg 2014-ben elszállították/megsemmisítették. A 2013-as gútai támadásról is hivatalosan ma sincs bebizonyítva, hogy Aszadék tették. Viszont voltak olyan hírek anno, hogy Líbia széthullásakor más fegyverek mellett vegyi fegyvereket is szállítottak onnan Törökországon keresztül a szír ellenzéknek... természetesen amerikai jóváhagyással.
Ahogy Irak megtámadásakor, a titkosszolgálatok nyilvánosság elé nem tárt "bizonyítékai" pont ugyanígy álltak rendelkezésre akkor is. Hol vannak a vegyi fegyverek Irakban mellyel Szaddam a világot fenyegette? Ja gondolom, Szíriában rejtette el őket, azért voltak ott.
Oroszoknak miért lett volna érdekük ezt kiprovokálni? Ők elvileg Aszad rezsimjét próbálják életben tartani, nem kinyíratni. Persze lehet elméleteket gyártani erre is, hogy miért... -
JanáJ #81706 Szerintem amit te írsz, az az alap koncepció volt.
Wikiről: "Tacit Blue represented the 'black' component in the larger "Assault Breaker" program, which intended to validate the concept of massed standoff attacks on advancing armoured formations using smart munitions." -
r4pt0r #81705 "Damaszkuszi katonai illetékes szerint az 59 indítottTomahawk kevesebb mint fele ért célba a Sayrat légibázison. A hírek szerint 15 repülőgép semmisült vagy rongálódott meg."
Meg HTKAn vannak képek, hogy vannak érintetlen repülőgépek is, amelyek fedezék alatt sértetlenül átvészelték. Bár ha a pálya olyan állapotba került egy ideig nem tudnak felszállni. -
aksurv2 #81704 Siman megoldhato, mert oda vissza kapcsolat van a CM el. Egy csapatban inditottak oket, wiman megoldhato sot kell is hogy megoldhato legyem a szinkronizalasuk az idealis erkezesre. Ez on magaban vedi a tamadokat. Eleg ha az egy csoportba levo kiemelt celokra pl iranyitotorony ketto megy a reagalo kepesegen belul. -
fade2black #81703 kb bármit megtehet a Szír vezetés amit akar, bármit, US részről egyre mondták, hogy red line. És azért ennél messze durvábban is reagálhatott volna Washington, úgy, hoyg az nagyon durván fájt volna Damaszkusznak.
Erre Szírek meglépik.
Nem ez baromira nem egy spontán akció volt, hogy nincs más. Ez Moszkvából jött.
A hidegháború nem újraéledt, hanem már él és virul. -
#81702 Miből gondolod, hogy nem fáj nekik? Azt nem vitatom, hogy a szír légierő sok vizet nem zavarhat az oroszok mellett.
Én azt írtam, hogy nem nagyon fáj nekik. A légierőjük a Shayrat légi bázison csak pár repképes Szu-22, Szu-24-est és MiG-23-ast tudott felmutatni. A hírek szerint 9 gép pusztult el, ám nem tudni, ebből mennyi volt repképes.
Ha végiggondolod, a Szír légierő mit csinált az utóbbi időben? Már mindenféle improvizált hordóbombákat dobáltak, mert kifogytak a felhasználható fegyverekből.
A vegyi fegyver is szerintem így került a képbe. Eddig nem merték használni, de nem volt más, hát akkor uccu neki, dobjuk le azt...