95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#81781 Krizanthema-utód: Tiger páncélzott terepjáró 2x4db Kornet pct. rakétával. Érdemes megfigyelni, hogy két független irányítórendszer tartozik hozzájuk, így két "célcsatornás" a rendszer, amit részben az aktív védelmi rendszerek elleni leküzdésre is kihasználhatnak (két rakéta közel egyidejű indításával):
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.11. 15:21:27 -
millerius #81780 Az viszont sajnos a vallástól IS nagy mértékben függhet (és minél vallásosabb valaki annál inkább), hogy adott emberek mennyire irányíthatóak, és kikre - vagy rosszabb esetben kizárólagosan kire hallgatnak?! -
#81779 Ez már ott lett elb.szva, amikor beengedték a 3. világot, főleg a muszlim népességet milliószám...
Nem szeretném, ha nagyon elmenne a téma, de erre még reagálnék: hogy is volt az, amikor pusztán a katolikus-protestáns(-anglikán) vallási különbségek miatt milliók gyilkolták egymást itt, Európában? Mellesleg a mai napig él ez a nézetkülönbség, például Észak-Írországban.
Nem itt Európában történt alig 70 éve az, hogy egy politikai vezetés azon érvrendszer mentén borította lángba az egész kontinenst és a világot, hogy ki felsőbbrendű, és ki alsóbbrendű faj (ami dettó vallásnak tekinthető)?
Nem a vallás határozza meg, hogy ki fog ölni és ki nem, hanem az, hogy milyen nézeteket vall az adott illető.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.11. 14:00:42 -
#81778 A sport és vadászfegyverek mit számítanak?
Azt írtad, hogy az EU-ban gyakorlatilag nincs civil lőfegyver. Erre reagáltam, hogy ez nem igaz.
Én önvédelmi fegyverre gondoltam.
Csak ezt az apróságot nem írtad le. :)
Eu.-ban kicsi az esélye, hogy igazoltatáskor lelövöd a rendőrt, ezért annak is kicsi az esélye, hogy agyonlőjön mert megcsillant a termosz a kezedben.
Ehhez képest ugye gépkarabélyokkal lövöldöztek terroristák Franciaországban és Belgiumban, sőt, tavaly októberben egy magyar rendőr halt meg tűzharcban Bőnyben. Ez oda-vissza működik... -
#81777 Fölég, hogy a RoE nem is hiszem, hogy engedné a katonaság ilyen fajta önálló ténykedését. Mert, hogy lő le egy fegyvertelen személyt akiről a kocsiban nem tud megbizonyosodni, hogy tényleg fegyvere van vagy nincs.
Vagy ha túl reagálja akkor kiszedi Józsi bácsit a tejes furgonból, pedig lehet csak a behajtani tilos táblát nézte el.
Vagy akkor sem lő amikor Abdul már mindenkit agyontaposott.
Bonyolult szituáció ez , hogy meg tudjuk ítélni a dolgokat ott helyben meg még inkább. -
fonak #81776 Izraelben a gumitalpúak is szabad kezet kaptak. És, békében élnek, nincsenek támadások?
Ez már ott lett elb.szva, amikor beengedték a 3. világot, főleg a muszlim népességet milliószám... Ahogy a londoni paki polgármester mondta, az ilyen eseményekkel már együtt kell élniük, ha tetszik, ha nem. -
JanáJ #81775 Na most végkép elvesztettem a fonalat. A sport és vadászfegyverek mit számítanak? Én önvédelmi fegyverre gondoltam. Eu.-ban kicsi az esélye, hogy igazoltatáskor lelövöd a rendőrt, ezért annak is kicsi az esélye, hogy agyonlőjön mert megcsillant a termosz a kezedben.
De azt sem értem idáig hogy jutottunk. Én csak annyit állítottam, hogy szerintem a terror akciókat nem lehet csak fegyveres rendvédelmisek utcára küldésével megoldani. Lásd teherautós támadások. Ez inkább titkos szolgálati meló lenne, de ők meg esélytelenek, ha tízezrével engednek be embereket kisebb - nagyobb ellenőrzés mellett. -
SZUsszan #81774 Jaja, Szlovákiában meg automata géppuskák vannak magánkézen és társai. -
#81773 Eu.-ban gyakorlatilag nincs civil lőfegyver
Csak itthon pár tízezer sportlőfegyver és pár százezer vadászfegyver van civil kézben, szóval azért ne túlozzunk.
A rendőri túlkapás hogy jön ide?
Úgy, hogy ha minden rendőr sokkal keményebben bevállalná a fegyverhasználatot, annak az lesz a vége, hogy egy félreértés után ártatlanok hallhatnak meg. -
#81772 Oké, de ott a közös ellenség a motiváló tényező, míg amcsiba meg nem. -
JanáJ #81771 A rendőri túlkapás hogy jön ide? Eu.-ban gyakorlatilag nincs civil lőfegyver, ezért nem olyan triggerhappyk a zsaruk mint az amiknál. A majmokat meg lőjék le. Hozzá teszem eddig inkább túl lazák voltak a rendvédelmiek. A francia katonát megszúrták mielőtt lelőtte a majmot, egy brit zsarut leszúrtak a parlamentnél, stb. -
#81770 A probléma az, hogy ez kétélű fegyver, Amerikában sokkal szabadabb a rendőri fegyverhasználat, ott meg amiatt tüntetnek az emberek az utcán, mondván, hogy mennyi rendőri túlkapás miatti haláleset van.
Kinek felelsz meg? -
JanáJ #81769 Izraelt hogy lehet példaként felhozni? Gyakorlatilag háborúban élnek. Francia o.-ban tízezrek vannak utcán. Annyit értek el, hogy máshol randalíroznak. A terrorizmus csak kis részben rendészeti feladat. A lőfegyver meg nem old meg mindent. Szénné lőtték a teherautókat, mgsem álltak meg. A Temze hidas barom leszúrt egy rendőrt. A gumitalpúaknek kellene szabad kezet adni. Amíg a politikusok ilyen humánusak, addig mindegy mennyi katona lesz kint. -
JanáJ #81768 Mondjuk ő SLAMRAAM-ról beszélt. De szerintem nem a gyorsító fokozattól lesz drágább. :-)
"Mi-24 felújítás + support + képzés + fegyverzet?"
Hol élsz te? Felújítják, lesz 7 pilóta a hat gépre akiknek megújjítják a képesítéseit és fel le repkednek vele fegyver nélkül a határon migránst riogatva. NV, meg fegyverzet, minek az? -
#81767 Képz....
T-54/55 + BTR-80 = Win :P
Három szerb Lazar APC
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.11. 08:09:45 -
aksurv2 #81766 Jo az utcai jarorozes, ha ugy csinaljak mint Izraelben. Tizezrek vannak fegyverrel az utcan, ez az europai bohockodas csak vicc. Mukodne dolog ha minden rendvedelmis katona stb. fegyverrel menne haza, plusz 200 000 onvedelmi fegyver az allampolgaroknal. Mai napig vannak tamadasok, dexritkulnak mert mar sajto ingerkuszobet se eri el olyan gyorsan lerendezik. Egyebkent Izraelnek ennek ellenere jobb gyilkossagi mutatoi vannak mint Washington DC. nek, pedig az az USAfegyveetartas szempontjabol legszigorubb terulete. -
fade2black #81765 amraam cost
Ez a legutolsó amit találtam, leosztva 1db legmodernebb exportált amraam c7 + support Kuwaitnak = 1.83m$
Innen a 2-2.5m$os ár nagyon túlzónak tűnik.
ihoshoz: Mi-24 felújítás + support + képzés + fegyverzet? (mert anélkül Mil24 egy csökkentett szállítókapacitású Mil17)re én metro után betippelném a 2milliárd 2-3*át simán.
De ha csak 2milliárd/gép lesz akkor ennyit fizettünk azért, hogy ~2018-2024 között azaz 6évig legyen személyszállításra is vmennyire jó NVG nélküli gunshipünk, miközben ha a honvédelmet szeretnénk erősíteni akkor a prioritások végén kéne szerepelnie ennek a képességnek.
-
JanáJ #81764 Wikin a D-re 1-8-at írnak. Ha nekünk dupla áron adják, akkor is durva. Persze a NASAMS lehet bármennyi. Hozzá teszem ennyi erővel vegyünk vontatott 30 mm-es páncél"törőt" az még olcsóbb. -
JanáJ #81763 Még az 59 csatabárdhoz: link -
#81762 Az árat fejből írtam, lehet hogy valakinek 2 milla alatt is van. Az számomra homályos, hogy egy CAS eszközt árát miért egy SAM rendszerével vagy AAM-mel veti össze. Az SDB vagy GBU-16 (Pw IV) ára lenne releváns... Ha már CAS a téma...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.04.10. 16:23:10 -
#81761 Oh, már 2 milla fölé ment az ára... Akkor tévedtem, 3-4 AIM-120... -
#81760 A 2 mrd HUF az kb. 7 millió USD. Egy AIM-120C cirka 2-2,5 milla. -
#81759 Helyesen: ...10db AIM-120 AMRAAM rakétája... -
SZUsszan #81758 Vagy lehet egy nagyobb terv része is
-
JanáJ #81757 heh?
"Egy Mi-24 nagyjavítása 2011-ben közel 2 milliárd forint volt. Ennyi pénzbe kerül például a több szakértő által is favorizált NASAM területvédelmi légelhárító rendszer egyetlen AIM-120 AMRAAM rakétája."
link -
#81756 Ezt nem tartom túl valószínűnek, akkor azt már inkább, hogy olyan lőszert "takar", amelynek például réz/műanyag kompozit magja van, és kemény felületen szétporlad, mint az MK.255 Mod1. Ezek un. gurulatmentes lövedékek, vagyis a gurulatot (gellert) kapó lövedék problémáját próbálják orvosolni vele, egy zsúfolt belvárosban való fegyverhasználatnál logikus lépés lenne...
-
JanáJ #81755 A többiek is tompítóznak és az ő tárai a mellényben is jelöltek. -
#81754 A bal szélső katona fegyverében a tár miért van egy színes csíkkal megjelölve?
AMD esetén csökkentett lőportöltetű, illetve növelt lövedék tömegű spéci lőszert kellett hangtompító esetén használni.
(mondjuk a zár csattanását nem tompítja)
Lehet hogy azt jelölik a táron. -
JanáJ #81753 A járőrözésben nem mindig a logika a döntő. Lásd katonai rendészek AK-val. Látszat intézkedés. -
#81752 Hopsz, a felvarrót nem vettem észre. A hangtompítót pont azért szúrtam ki, mert utcai tűzharcnál túlságosan sok értelme nem lenne. Ha épületben való fegyverhasználatra készülnek, akkor persze más a tészta.
Egyébként ezek szerint a pszichológiai hatását az ilyen nyílt utcai járőrözésnek nem tekinted relevánsnak? -
JanáJ #81751 Az amerikai SWAT egységek meg gyakorlatilag egy amcsi lövészkatona felszerelését viselik. Ezt részben értem, részben meg kiröhögöm őket mikor sivatagi színre fújt M4-el nyomulnak.
A "vonulás" tudtommal a "parasztoknak" szól, hogy megnyugodjon a nép, hogy védve van. Lásd BTR-80-as Ferihegyen. XD
-
aksurv2 #81750 Ez a szabvany felszerelese egy amerikai SWAT egysegnek. Az egesz vonulas nem.mas mint parasztvakitas zero valodi vedelemmel, sot inkabb art, mert feleslegesen terheli az allomanyt. Annyi erteme van mint nalunk. Semmi. -
JanáJ #81749 Nem értek egyet. Tipikus geardo SF katona. Az más kérdés, hogy a SWAT pont a legmilitarybb rendőri egység.
A parasztvakítás részt nem értem.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2017.04.10. 14:16:52 -
aksurv2 #81748 szabvany SWAT cucc amit viselnek. Teljesen jo parasztvakitasra. Masra nem. -
JanáJ #81747 Szvsz az, hogy nem fültokot, hanem hangtompítót tettek fel. Ráadásul gyak katonai felszereléssel tolják. (karabély, nv, plate c., stb.) Amúgy valószínűleg tényleg fénytompító. :-)
@ToxiMaxi: A bokájukon a nadrágnak a szűkítési lehetőségét látod. Szűkebbre tépőzározható. A Sárga ragszalaggal gondolom a saját tárjait jelöli, mert a többi tárán is az van. De szoktak más típusú lőszert is jelölni vele, pl ha van nálad egy tár tiszta tracellel.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2017.04.10. 13:21:30 -
aksurv2 #81746 Rendorok. Mi benne figyelemre melto.Fules nelkul nem megy el hallasod, ejjel pedig latasod. Erre valo ninzsazasra kevesbe. -
ToxiMaxi #81745 A bal szélső katona fegyverében a tár miért van egy színes csíkkal megjelölve?
Illetve a túrabakancsukon mi az a kis zseb? vagy az valami boka védő? -
#81744 Svédországban, Stockholmban járőröző katonák a pénteki terrortámadás után, figyelemre méltó a hangtompítós gépkarabély...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
JanáJ #81743 Az utóbbi idők egyik legszebbje szerintem. -
#81742 OFF
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy mik vannak, eladó még az öreganyám kiskése is :D EMVHG Börze