95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#81941 Ezt eljátszotta az US ARMY az XM29 és XM8 esetében, oszt mi lett a vége? -
JanáJ #81940 "Amíg a NAVY és az USMC vadászgépeinek a 2/3-a nem bevethető állapotban van"
Hogy mi? ÉS ezt hogy? Mert amúgy 0-24-ben szállítják a demokráciát és 9 hordozó vízen. -
JanáJ #81939 Aham, egy M27LW-t, nem? XD Aminek vékonyabb a csöve és pont úgy néz ki mint egy HK416-os. Amúgy csak annyit kellene, hogy az egyik bőrnyakú sokcsillagos elsírja magát a Kapitóliumban, hogy még egy utolsó csiga zabállónak is jobb fegyvere van mint nekünk és rendelnének 426-ost még a gárdának is. :-) -
#81938 Amíg a NAVY és az USMC vadászgépeinek a 2/3-a nem bevethető állapotban van, addig azt hiszem nem ez lesz a prioritás. Meg gondolom 11 000 gépkarabély tender nélkül... megjelenne megint a Colt-tól kezdve minden fegyvergyártó lobby, hogy ezt így nem kéne. :P -
#81937 Iszonyatosan jó anyag. -
#81936 Állítólag Trump $54 billion növekedést szeretne a védelmi kiadásokban. (foreignpolicy.com)
If the Marines equipped 11,000 infantry riflemen — the number under discussion — with the M27, the price tag would be about $33 million. (businessinsider.com)
Talán belefér. :) -
#81935 Az M27 esetén nem csodálkozok. Az US ARMY is berágott a szenátusra, mikor elkaszálták az M8 beszerzést, én az M27-est valahol ügyes trükknek tartom, hogy végre megszabaduljanak az M4/M16 családtól.
Ezzel együtt horror, hogy 3000 dolláros fegyverben gondolkodnak... -
#81934 M27-es ($3000) is annyira tetszik nekik hogy már az M4-et ($1000) is arra cserélnék. És hát még is onnan indultak, hogy az M27-el az M249-es ($4000) belt fed LMG-t cserélik. -
#81933 No, amiről szó volt, hogy az USMC mini-hordozóknak szeretné használni az LHD-kat, kinyilatkoztatásra került. Az alaptézis szerint 16db F-35B plusz 4db MV-22 lesz a szabvány a hajókon, a V-22-esek pedig első sorban a légi utántöltés miatt kerülnek fel.
Ez pedig akkora marhaság, mint ide nagykáta. Nem véletlen, hogy a szenátus úgy verte az USMC seggét az America-osztály 'well-deck' (a hajó farán a partraszálló hajók és légpárnások által igénybe vehető dokk) nélküli kialakítása miatt, mint a tam-tam dobot, de hiába, az USMC a jelek szerint a well-deck-el felszerelt hajókra is alapvetően repülőgép-hordozókként fognak tekinteni.
Lehet valahol hullámozni az USMC rugalmassága miatt, csakhogy valójában arról van szó, hogy az US NAVY csak és kizárólag nukleáris szuperhordozókban tud gondolkodni, és elveti a kisebb, hagyományos hordozók alkalmazását (valahol egyébként érthető: egy Gerard R. Ford osztályú szuperhordozó árából csak cirka 3db USS America-osztályú egységet lehet megvásárolni). -
JanáJ #81932 Mondjuk támadó gépnek kell a stealth, mint egy falat kenyér. -
SZUsszan #81931 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#81930 :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
fonak #81929 A végén azt írják, könnyű közeli támogató gépnek szánják, nem vadásznak. Ez mondjuk a makettből is nyilvánvaló volt, hogy a "klingon bird of prey"-hez hasonló koncepció lehet (harci drón kifejlesztéséhez) vagy pilóta vezette, esetleg kamikaze támadógép. A hajtómű lehet az F-5-ből származó J85. -
JanáJ #81928 A "lasma TV" a tetején szerintem a "kereső" radar, ami helyzetképet figyel, hogy ki hol van. A "dob" meg szerintem a tűzvezető radar, ami már csak a célra figyel, hogy meghatározza a pontos helyzetét a gépágyúnak vagy a rakétáknak. Ha hülyeséget írtam, a többiek majd kijavítanak. -
#81927 Most már látom, rakétát küld ki belőle. -
#81926 Ez oké, de rendszerbe csak a négytengelyes alvázra szerelt verziót láttuk még, meg most a DT-30-asra szereltet... -
#81925 Ezaz, hogy nem fölé kell küldeni, hanem 4-6km-ről már küldhetik a szeretetcsomagot...
Persze az is válasz lehet rá, hogy a 'pop-up' manőverrel támadó helikopter önirányító rakétájától egyszerűen az ilyen SPAAG nem véd vagy nem védhet megfelelően, ezért inkább arra készülnek, hogy a rakétát a harckocsi / harcjármű megtévessze-megsemmisítse (Afganit APS), a helikoptert meg majd MANPADS / önjáró SHORAD leszedi, ha lehetőség lesz rá... -
#81924 Oké, de Irántól megszoktuk ezt. :) -
#81923 Azokba a csövekben valami érzékelős dolog van? Meg a hordóban középen? -
#81922 Itt a láncos verzsőn.
Ez moduláris rendszer, akár raktárra is gyárthatnak belőle, ha baj van meg belefaragják bármibe amit találnak.
Kicsit csiricsáré ez az oldal, de a képek jók :) -
aksurv2 #81921 Aki helikoptert tud orosz harckocsi fole kuldeni az ellen nem ved a Pancir. -
SZUsszan #81920 Már többször is kijelentetted ezen véleményedet és elfogadom tőled.
De meg ne sértselek, Cifu magasabbra teszi a mércét a szakmai hozzáállásával. Az ő szájából mindjárt másként hangzik egy AK-47-es géppisztoly kifejezés, vagy egy DP28-as csigatárral.
-
_rudi #81919 Ennél a gépnél még a Lengyelek PZL 230 Skorpionja is komolyabb volt egy fokkal
-
fonak #81918 Inkább Daewoo K11-szerű. -
#81917 csepel -344-es teher autó puttonyos, a felépítménybe bármi lehetett , híradó cucc, műhely felszerelés, ellenőrző berendezések széles volt a paletta, ugyan úgy mint most az uraloknál, lévén azok vették át a helyüket -
#81916 Csepelen találtam ezt. Ez valami katonai cucc volt valaha?
-
#81915 #81888 kommentben 5.45mm-es fegyverről van szó. RPK 7.62mm-es. RPK-74 csak szekrénytárral lelhető fel képeken. 45 lőszernél többet befogadó szekrénytárnál nincs nagyobb kapacitásu tár 5.45mm-ben.
Talán nincs is 5.45mm-es LMG Észak Koreában de akkor is furcsa hogy desszant fegyverre ca. 100-150 lőszert befogadó tárat tesznek. -
#81914 Lekésték 04.01.-et. -
JanáJ #81913 Ááá,most akartam én is ezzel kontrázni. -
#81912 Akkor mit szólsz az iráni , vadászgéphez :D
2017/04/15/new-photos-and-video-of-irans-homemade-f-313-qaher-stealth-jet-have-just-emerged-and-heres-a-first-analysis/ -
#81911 A helikális tárral szerelt kala se volt rossz, de ez mindent visz, Észak-Koreai OICW-szerű fegyver, AKM alapon... :)
(Igen, élek a gyanúval, hogy a felső/hátsó fegyver egy sima műanyag feltét... :D)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.16. 18:56:02 -
JanáJ #81910 Nem akarok OFF-olni, de pont ezért értelmetlen rugózni ilyeneken. Pl a könnyű géppuskánál, meg a golyószórónál is érted miről van szó és tökmindegy hogy az AK karabély, vagy géppisztoly. Még az anyahajó / hordozó dolgot sem értem. Mondjuk a "repülőgép hordozó anyahajótól" már nekem is sok. -
SZUsszan #81909 A magyar és angolszász terminológia sokszor csak köszönő viszonyban van. Náluk drum és pan magazine néven futnak. Mert végül is a nagy lábdob állítva van és a serpenyő meg vízszintes. =) -
JanáJ #81908 Szerintem ez így hülyeség. Angolul pont a csiga tárat hívják dobnak (drum), gondolom a formája miatt. De pl a Degtyarev tárát pont nem drumnak hívják, de nem is cintányér tárnak.Csigának ennyi erővel a helikális tárat kellene hívni.
-
SZUsszan #81907 A puskamíves barátom a fejembe verte, hogy amelyik vízszintesen van és a tetején tudnék dobolni, az a dobtár, a másik a csiga. Így a legegyszerűbb megjegyezni. =D -
#81906 Csigatár, hogy a kánya vigye el... -
SZUsszan #81905 "RPK-nál van dobtár" by Cifu
-
#81904 Mert RPK-nál van dobtár, a géppuskáknál pedig a heveder általában jobb megoldás... :) -
JanáJ #81903 Nagyon macera tölteni. Valamint pisztoly lőszerrel praktikus csak. Már a karabély lőszer mellett is mocsok hosszú lesz. Hova teszed a többi tárat. Akkor már a dobtár (C-mag). -
overseer-7 #81902 aha..
A Look at How Helical Magazines