95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#82141 A wiki szépen le van írva. Valóban nehéz jól skálázni, mit is takar, de ad egy támpontot, hogy hány utasítást tud az adott számítógép végrehajtani. -
#82140 Másik oldalról nézve: ahogy a vadászgépek AESA radarjai képesek a SAR üzemmódra, egy földi radarnak is elméletben képesnek kell(ene) lennie képalkotásra, nem? A célazonosítást nagyban megkönnyítheti adott esetben, az AN/APQ-173 tudott 63km-ről 1 méteres felbontást, azért ha 1 méteres felbontást tudnál akár csak 100km-ről, akkor a gép főbb kialakítását meg lehet határozni (oldalsó vagy alsó szívócsatorna, stb.). -
#82139 Számomra mindig értelmezhetetlen, hogy mi a fenét jelent azt, hogy "instructions per second". Lebegőpontos számmal való dolgozást? Egy darab összeadást? Egy darab memóra műveletet?
Számomra nem nagyon hasonlíthatóak össze a gépet, de nem is értek az IT-hoz... -
#82138 RCS alapján szerintem ma senki nem képes felismerni egy gépek, mert azok függesztményei is befolyásolják. Az aboszlút érték mérhető és laborműszerekkel lehet a visszavert jeleket is elemezni, de még marketing anyagokban sem látok ez alapján típus azonosítást. Az NCTR a kompresszor lapátokkal sokkal egzaktabb és még az sem megy sokszor úgy, hogy van elektronikus könyvtár.
Az aboszlút érték sanszosan mímelhető, de a karakterisztika irány szerint nem. Értelme sincs. Az F-35 lényege hogy stealth és nem az, hogy F-16-nak látszódjon, annak semmi haszna nincs harcászatilag. -
aksurv2 #82137 Erdekelne egy dolog. stealth gepekben beepitett radar visszaverok, hogy a valoskepessegeik ne deruljenek ki.
Megoldhato vajon az, hogy ezek segitsegevel masnak adja ki magat? pl.f35 egy f16 jelet produkal. -
#82136 Haba-haba-haba...
87 BIPS, with a "b"?!
Az 87 000 MIPS. Az annyi, mint 283db Ryzen R7 1800X vagy 274db i7-5950X. Ha ez nem elírás... akkor itt valami mágia van a dologban... -
#82135 Hm, érdekes, de ha jól értem, alapvetően végig tudták az alkalmazott zavarást negálni a KUB-osok. Tehát gyakorlatilag nem kerültek szembe megoldhatatlan problémával. -
#82134 Új számítógép az F-15E-hez. -
#82133 22. oldaltól, nagyon jó cikk a rádióelektronikai harcról...
-
#82132 Kalinyingrádban lakik 2 Sz-400 osztály, gondolom a reakciójukra voltak kíváncsiak.
(meg persze hogy az F35-ösök mekkora Lunenberg lencsét vittek magukkal arról nem szól a fáma :)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.04.27. 15:47:06 -
#82131 Érdekesség: az hír volt, április 25.-én két F-35A látogatást tett Észtországban (egy KC-135 kíséretében), az viszont nem volt nagy dobra verve, hogy három RC-135 kémrepülégép (egy USAF RC-135U, egy USAF RC-135W és egy RAF RC-135W) távolról kísérte őket, feltehetően monitorozva azt, hogy az orosz radarok hogy próbálják felderíteni a lopakodókat.
Az egyik RC-135W útja, nyugatra Kalinyigrádtól
Forrás és bővebben: Warisboring
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.27. 15:11:55 -
#82130 Vízre bocsátották a második (és első hazai gyártású) Kínai hordozót:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#82129 IBM x86 BladeCenter HT szerverek voltak / vannak az AEGIS Technical Insertion (TI) 12 körben... ( ma Lenovo x86 BladeCenter HT néven ismert )
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.27. 09:07:05 -
fade2black #82128 Lenovo a szerver üzletág X86 részét vette meg, a "System x"et.
Z (mainframe), PureSystems: AS400(I), aix(p), linux a magas margines termékeket nem adta el.
AEGIS, F22, B2,F15...ben pedig ha IBM van márpedig egy jó részében ez sanszos akkor oda IBM tuti nem X86ot, hanem vmi
POWERt rakott.
Ettől még persze sok helyen lehet X86 de ezek nagyja sanszosan nem IBM, hanem DELL, HP... IBM akkor rak vhova X86ot ha nagyon muszáj mert profit "90%"át lenyeli intel. -
#82127 téged nem nehéz kitiltani -
aksurv2 #82126 Az angolok ezert szoktak le a piros kabatrol. -
#82125 Na, ki is tiltott a kiscsíra. Nehogy még valami belrondítson a nevetséges agymenéseibe... -
#82124 -
JanáJ #82123 OFF
Miért zavar, ha az amik és a britek mellett a kínaiak is olvassák a leveleidet? Egyel több helyen van biztonsági mentésed.
Komolyra fordítva én sem értem, hogy pl amerikai multi hogy használhat Lenovo gépeket. A Huawei pl asszem tiltott az amiknál. De fordítva is igaz, lásd kínai Windows. -
#82122 Nem gyenge. De ilyenkor mindig az első világháború előtti hosszú-fegyver mánia jut az eszembe, ami ugye a búr háborúból indult ki - ott értek el találatot 1000 méternél messzebbről is. Dettó nyílt irányzékkal. Akkor azt gondolták, hogy ez a jövő, mindenki nagy távolságból fog egymásra lövöldözni, tehát hosszú és pontos fegyverek kellenek.
Amikkel aztán szenvedtek a lövészárok-harcokban... -
#82121 A telefonjaikkal is volt hasonló baj. Csak hát közben pl. megvették a Motorolát, szóval lassan ott tartunk, hogy amerre nyúlsz, minden kínai kézben van (mondom úgy, hogy nekem is kínai telefonom van :P ). -
SZUsszan #82120 863 m nyílt irányzékkal, nem rossz -
savaz #82119 Nallam is kiesett a pixisbol a Lenovo, miota talaltak nehany erdekes elotelepitett programot a gepein:
Pl.: Superfish
-
JanáJ #82118 -
#82117 A Lockheed-en keresztül a General Micro System kapta meg a megbízást, hogy lecseréljék (majd) az IBM / Lenovo szervereket és eszközöket. -
#82116 Kb. ez az egyetlen ok, amiért (még) csinálom. -
JanáJ #82115 Azzal végül mi lett, hogy a Lenovo megvette az IBM szerveres ágát és felmerült problémaként, hogy az AEGIS rendszer valami IBM vason matekol, a Lenovo meg nem túl amerikai cég. -
JanáJ #82114 Én szeretem az ilyen hülyéket. Molni beleáll, elkezd ps görbékkel jönni, mikor csóri srác az értő olvasás képességével sem rendelkezik, viszont közben kiderül egy csomó érdekes dolog a hsz-okból. (Nem szegény szerencsétlentől.) -
#82113 Nekem is le kéne szoknom. A probléma az, hogy sokan olvassák ezeket a futóbolondokat és, ha az látják, hogy nem válaszolok, akkor én vagyok a "hülye és gyáva"... -
SZUsszan #82112 Már kiöregedtem abból, hogy feleslegesen leálljak vitázni bárkivel is az interneten. Lassam már személyesen is. Annak ellenére, hogy mondjuk tökéletesen tisztában vagyok esetleg azzal, hogy a másik téved.
Nem vezet sehová, senki nem fogja elismerni, hogy téved, ha már leáll hosszabban vitázni. Csak max. a billentyűzetet koptatjátok és a vérnyomásotok felmegy. Ha élvezitek, lelketek rajta. Én szívesen végigolvasom btw. =D -
JanáJ #82111 Jaj már, picit akartam várni és utána menni trolkodni. Ezt most elrontottátok. -
#82110 Ja, meg sem néztem... Így már értem, hogy miért védi olyan vehemenciával az a kupac szart, amit a blogra hányt...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.04.26. 13:12:07 -
#82109 Ő az oldal tulaja / szerzője, ha ez segít megérteni a reakcióit. -
#82108 Az egyik kommentelő is félelmetesen ostoba... -
#82107 Alapvetoen en is az itt leirtak ertek egyet, annyi kiegeszitessel, hogy az emberi faktor pl. propaganda remhir szabotazs kepzettseg tekinteteben az oroszok messze jobban allnak, mint a nyugat.
Alapvetően a kérdés az, hogy miről beszélünk?
Katonai fenyegetésről? Miért támadná meg Oroszország Kelet-európát. Semmi dolga itt. Az ütközőzóna per pillanat Ukrajna keleti része (nem NATO tag) és a balti államok (NATO tagok és megy is felvonulás ezerrel).
Sokan kicsit túltolják azt a tényt, hogy hát Grúziában és Kelet-Ukrajnában, illetve Krím-félszigeten milyen sikeres volt a nem-regurális csapatokkal. Csakhogy ezeken a területeken jobbára orosz, vagy oroszbarát a lakosság jó része, továbbá pedig ki kell emelni, hogy nem NATO-tagországokat ért támadás. Ehhez hasonló a balti államokban képzelhető el csak el alapvetően, még Kelet-Lengyelországban is rövid úton lerendeznének egy hasonló esetet (ie.: Lengyelország katonai agressziót kiáltana).
Ha párhuzamot szeretnénk húzni, a második VH előtti Csehszlovák és Lengyel védelmi paktumot lehetne felhozni, de pont ez a különbség, ugyanis a NATO komoly katonai jelenlétet mutat a területeken, megnyugtatva a politikai és civil közvéleményt... -
#82106 Ezt írtam én is. Tartalékban vannak, karbantartva, de egy héten belül aktiválhatóak. -
aksurv2 #82105 Vitakent hoztam fel. Alapvetoen en is az itt leirtak ertek egyet, annyi kiegeszitessel, hogy az emberi faktor pl. propaganda remhir szabotazs kepzettseg tekinteteben az oroszok messze jobban allnak, mint a nyugat. Mi nem erjuk el az orosz kozvelemenyt, ok meg szinte uraljak az europait, foleg kelet-europait ezen is sok fugghet. A vegso komkluzio a szokasos nem olyan erosek mint allitjak, es nem olyan gyengek, mint amit gondolnak roluk. -
JanáJ #82104 Nekemebből nem ez jön le. Elvileg napokon belül bevethetőek. Utoljára az Öböl háborút említik mint éles esetet. Mondjuk ők csodát nem tennének, ha megindulna a medve. -
#82103 Mondjuk egyébként átböngészve az oldalt a srácot valószínűleg az oroszok szponzorálják... -
#82102 Aham. Csakhogy az Algol-osztály tudomásom szerint nincs aktiválva. Mindegyik a Ready Reserve Fleet-hez tartozik, tehát amennyire lehet, karbantartják őket, de már lassan egy évtizede nem hagyták el a kikötőt (néha elvontatják őket emiatt szárazdokkba, hogy a hajófeneket megtisztítsák, és ellenőrizzék a gépészeti részelemeket ( pl. itt az Antarest), de aztán viszik vissza őket a mólóhoz...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.04.26. 11:46:47