94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#94900 -
SZUsszan #94899 -
SZUsszan #94898 -
militavia #94897 A Szu-25 és A-10 felszopása legendás sérülésállóság terén.
Amikor SV idejéből találsz olyan Hornet és Jaguar képeket is, hogy ehaj.
A szomorú igazság az, hogy MANPAD találat feletti túlélést eléggé nagyítóval kell keresni...
Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.10.25. 09:37:02 -
#94896 az egyik oldalon már azt is irták, hogy ez még juniusban valahol oroszországban történt és egy villanyvezetéknek ütközött, tehát nem a háboruban történt. ha megnézzuk a függöleges vezérsik középtöl hiányzik -
#94895 Érdekes, a Szu-25 amúgy elég jó túlélő repcsi.
A videón a szárnyak mintha meglennének, ellenben a függőleges vezérsíkból mintha hiányozna és az egyik (vagy talán mindkét) hajtómű komoly narancs lángcsóvát húz, de hogy ez valami újraindítási procedúra miatt van vagy találat miatt azt nem tudom.
-
#94894 ami nekem elsöre furcsa, hogy a katapultálás elött nem középre pröbálja felvenni a helyes testtartást, hanem mintha elhajolna bal oldalra és elég gyorsan pöröghet a gép utána ha kb 10m-re a katapultált pilotátol már hanyatt helyzetbe van a gép.
szu25 -
militavia #94893 MANPAD IR SHORAD esetleg OSzA.
A videó alapján a gép szárny mintha úgy ahogy van leszakadt volna. Azért ehhez egy MANPAD szerintem kevés. -
SZUsszan #94892 Sajnos nem látom jól mi történt, de amikor katapultált akkor a gépe már lángolt. A kérdésem az, hogy vajon műszaki hiba okozta, vagy manpads? -
#94891 -
militavia #94890 Este 7-től premier.
-
militavia #94889 Azért egy "apróságot" ne felejtsünk el.
A videókon nyilvánvalóan csak azt mutatják meg, ami sikerült.
Ami nem, azt nem... -
SZUsszan #94888 Elég konkrétan death from above.
Ha jól látom, telibe találta, iszonyat mi pontossággal tudják ejteni a bombákat ezekkel az imprivozált drónokkal.
-
militavia #94887 Elég sok repcsire volt...
-
#94886 Ez nem Mig-es, de mintha lett volna videó róla az Aeroparknál vagy csak képzelem...
A Malév első pilótaképző szimulátora
iho.hu
-
SZUsszan #94885 Király, van róla esetleg valami videó? -
#94884 ilyen volt a Mig-23-as szimulátora is , egy kis terepasztal felett mozgatták a kamerát és azt látta a kabinba a pilota -
SZUsszan #94883
Ezt de kipróbálnám! -
Grad-1 | Többszörös indító rakétarendszer rádióbiztosítékkal
"Lefogadom, hogy idáig kevesen hallottak a Grad-1-ről, és ez nem meglepő, hiszen nagyon keveset gyártottak belőlük - csak körülbelül 500 darabot, és ennek megfelelően használták őket. De valójában ez a tengerészgyalogság ezredágyúja, amely általában meghatározza a Grad-1 ritkaságát"
Танк Т72Б против железобетонных стен / T72B tank vs concrete walls
-
SZUsszan #94881 https://www.portfolio.hu/global/20221006/elkepeszto-mentoakcio-ukrajnaban-meg-egy-javelin-raketat-is-tulelt-a-pancelos-de-kihuzta-a-bajbol-bajtarsait-571265?fbclid=IwAR33rxLTx1gl_gABXieTM99DwO-7_JajZbG840_5ggXFE-6u0v0v3O5dUgo -
#94880 Vannak elborult "eszközök".
Improvised Weapons - lp.post.ca.gov
pdf -
#94879 6П62
ru.wikipedia
-
savaz #94878 A 12 kg az a reteszeletlen tömegzárra vonatkozik a 30-06-os lőszernél, a .50-hez az 36 kg a minimum.
Egy .50-es kaliberű reteszeletlen tömegzáras géppisztollyal lőni olyasmi lehet, mint a mikor egy jobb bokszoló sorozza a vállad közben.
Szerintem valamit elírtak abban a hírben. -
SZUsszan #94877 Csak ne töltsenek bele túltöltött spéci lőszert.
-
#94876 Óh igen, de azokat sem alkalmazták, valszeg a rövid cső lesz a megoldás akkor haha. Vagy simán valami állványon használták. -
#94875 egyébként a videoban pont ott rontották el a dolgot, hogy a kiáramlo gézokat nem vezették el megfelelöen hanem az összeset a gázdugyttyura engedték rá és ezért is repült hátra az egész zár olyan erővel.
Ha csak a töredékét vezetik rá a dugattyura ami elég arra, hogy kireteszeljen és a szerkezetet hátratolja akkor ez nem fordulna elö .
A videon sajnos a lassitás nem elég lassu , hogy ki lehessen jol elemezni, de addig sztem nem volt gond, mig a lövedék elhagyja a csövet, a probléma ezután kezdödött ahogy mondtam, hogy a tul nagy ereju gáz a zárat kireteszelte és a helyretölö rugó nem tudta kellöan tompitani ezért elrepült minden vele.
Igy ha a csö és a gázdugattyu között elvezetik a gáz nagy részét, akkor kellett volna látni valami gáz kifuvást , de semmi nem látszott. -
SZUsszan #94874 Extra hatékony csőszájfék, meg csillapító rugó, spéci válltámasz, ami szintén elnyelheti a visszarúgást.
Ha olyan rövid a cső, ahogy a képen látni, akkor az energia jó része arra távozik, mert kisebb az ellenállás tolni a lövedéket 40cm-t, mint hátrafelé tolni az emlegetett 12 kg-os zárat. Amit kétlek, mert az egész Barret olyan 14 kg.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2022.09.26. 14:45:55 -
#94873 Nem lehet máshogy elnyeletni az energiát csak ha a cső is mozog? -
SZUsszan #94872 Összehozta otthon esztergapadon fémhulladékból. Nice.
Eközben ha egy sima AK-ba csak csövet cserélsz .50-re ez történik:
-
savaz #94871 Elvileg egy 30-06-os töltényhez kb 13-14 kilós blowback zár kellene. Egy ötvenesbe ennek majdnem a káromszorosa (annyival nagyobb a torkolati energia). -
#94870 Hát nem babara megy a játék arra felé
-
#94869 Meg amikor valakinek "erotikus" a hangja akkor némitva szoktam nézni a videokat ha érdekel vagy bekapcsolom a feliratot -
militavia #94868 Amúgy...
-
SZUsszan #94867 Aki hadar, az jobban megérti a mások hadarását is. Gyakorlatilag nem a hadarás a beszédhiba, hanem annak a hiánya =D -
militavia #94866 Amúgy próbálom leszorítani a hosszt 20-25 perec, de valahogy soha nem sikerül.
A tervezett tartalom még levágásokkal is mindig 30+ perc lesz.
A vadászgépes 2. rész 55 perc volt, de kettévágva is egy 25 + 30 perces anyag, vagy 20+35 perc lett volna. -
militavia #94865 Hát, pedig eleve nem beszélek lassan. :) -
militavia #94864 10 percben semmit nem lehet elmondani értelmesen sajnos.
Értem én, hogy ma a divat vagy a fingot reszelni hosszan vagy a semmit feltenni 1 percben.
Ha 10 perces videókat csinálnék, akkor a Sz-200 család lenne vagy 6-7 részes.
-
SZUsszan #94863 Én azt szoktam csinálni, hogy 1.5-2x speedre állítom és úgy lenyomom fele annyi idő alatt. =D -
Sequoyah #94862 30 perc tul sok. En folyamatsoan halogatom az ilyen videokat, a "watch later" listam tele van veluk. 10 perc az jo.Szoval erdemes 2-3 fele bontani vagy osszesuriteni. -
JanáJ #94861 Nyilván van mikor animálni kell/jobb, de ezt egy20mp-es video beszúrással megoldható. Megint más, mikor podcastban beszélgetnek akármiről. Meg a hallgatható dolgoknak is van értelme, lásd rádió. Ugyan akkor itt kb az írott cikk van megfilmesítve. Gondolom mert erre van igény. Én meg azért kérdeztem az arányokat, mert nem tudok más csatornát, ahol mind a kettő lenne.