Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt általában Ducted FAN meghajtással érdemes összerakni..
a Ducted Fan ról meg annyit érdemes tudni, hogy azonos keresztmetszet esetén a ducted fan 5-10% al energia hatékonyabb mint a propeller.. ami olyan 75-80%-os.. Viszont nem érdemes a hangsebesség felénél nagyobb sebességek esetén használni, mert túl nagy lesz a drag és gyorsan romlik a hatékonysága.
én olyasmit képzelek el, hogy van egy helikopter forma szerű elrendezés.. a helikopter farkában rotor helyett orientációs fúvókák vannak..
A törzs két oldalán meg ilyen kerek..zárt planar szárnyak.. amikben Ducted Fan ventilátor működne... a nagy főrotor meg nincs.
Előnye az lenne, hogy hajókon, szűk helyekre is ( mondjuk úttest) le-fel tud szállni.. VTOL szerűen..
miközben repülés közben is nagyon energia hatékonyan működhetne.. sokkal hatékonyabb lenne mint a sugárhajtóműves gépek..
és még a propelleres repülőknél is valamennyivel hatékonyabb lenne. ..miközben a nagy szárnyfelület.. hogy fel van tekerve kör formába.. elég nagy lehet.. a közben hogy oldal irányban nem foglal nagy helyet.
Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2017.03.15. 20:31:01
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
TUSK 2 felszerelése egy Abramsra
Ide sorolható a Challenger 2 a TES-el:
Vagy a Leo2A7+:
Az Abrams esetében dupla réteg ERA várná a TOW-ot (a külső rétegnél ráadásul átfedéssel), a másik kettőnél NERA-ról ill. passzív blokkokról van szó, tehát nem sokat oszt vagy szoroz az elsőtöltet az iTOW / TOW2 orrán...
A T-14 esetében nem egységes a vélekedés, valaki szerint NERA, valaki szerint kettős ERA van az oldakötékenyekben:
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nem érdemli meg... <#szeret>#szeret>
LINK
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2017.03.14. 07:57:35
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
https://youtu.be/xCgmfbAbP-Q?t=1m30s
Utoljára szerkesztette:
A Puma lövegtornya, ezen a képen jól látható a lövegcsövet megtámasztó merevítő keret
Utoljára szerkesztette:
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Alapvetően egy tovább tuningolt T-72Sz, új, T-90A/M szerű toronnyal, a jelek szerint modern ERA blokkokkal, új motorral.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az 51-es körzet példája pont rossz. Ott az oroszok elöl hiába tolták be a gépeket, mert a betonon megmaradt az árnyékuk hő nyoma. Mikor azaikrájöttek, akkor pedig nem létező papírmasé gépekkel hülyítették az oroszokat. :-)
A műholdakat nem neked, bocs.
A műholdas válaszodat meg nem értem, én ezzel egy betűnyit se foglalkoztam. :-)
Remélem nem néztem be nagyon és tényleg az aminek látszik. Elképesztő, hogy célozhatnak ezzel, meg hogy elméletileg ez az iraki hadsereg Moszulban, szóval reguláris erők.
A műholdakat meg el kellene engedni. 30 éve is pontosan tudták mikor kell eldugni a cuccokat előlük, akkor majd pont ma oldanak meg mindent.
Az XB-70 meg csodálatos, gyönyörű gép (volt), anno majdnem elsírtam magam mikor megjelent a sajtóban hogy milyen hülyén törték rommá a kettő közül az egyiket, ráadásul két profi tesztpilóta halála árán!!!
A horvát védelmi miniszter (Damir Krstičević) megmutatja hogy kell ezt... vagy mégse...
Na majd a miniszterelnök-asszony, Kolinda Grabar-Kitarović... bár inkább ne (mutatóujj, még ha be is van biztosítva a fegyver)
XB-70
Mumanszk-BM orosz EW komplexum
HQ-9 légvédelmi rendszer rakéta indítás, a háttérben HT-223 tűzvezető radar
Mondjuk ez nem a jövő, nekem spec a 30+éves Mole Cricket jut róla eszembe. No meg, hogy ha meglepetésszerű első csapás van az brutális előny lehet 2017ben is.
A jövőre vetítve ugyanez a drónokkal jelentkezik. Akármilyen vadász őrjáratot túl lehet terhelni olcsó drónokkal, hogy aztán a támadó kötelék átjusson (Tom Clancy - Vörörs Vihar). De manapság az átjutó drónok is bombázhatnak.
Szerintem olyan szitukban gondolkodhatnak, hogy hiába van fenn 2 géppár F-22 Guam fölött, ha befut 2-3 ezrednyi J-6 vagy J-10, egyszerűen túlterhelik őket. De ha van fent 100+ Amraam egy B-52-n, meg ugyanannyi a futó végén, akkor ez nem lejátszott meccs.
Nem látom azt a szituációt, amikor az AMRAAM-ot revolverező BUFF game changer lehetett volna.
Ez hogy jön ide? Lenyomták őket mint a bélyeget. A MIG-25 meg egy szélsőséges eset. Azt is írtam, hogy amikor nem a sivatagba kellett villogni akkor a jugóknál nem volt ilyen szép a szitu. Nem a lelőtt gépekre gondolok, hanem hogy maradtak még SAM-ek.
Next Generation of Synthetic Aperture Radar a 2010-es kép
Ha B-52-re eltolnak egy vagy több raksit azt az F-35 észleli, és arra területről kérnek egy részletes SAR képet, nem tudom mennyi ennek a feldolgozási ideje, de akár válasz csapást is lehet indítani és cél koordinátákat majd útközben megkapják.
Tudom, hogy nem ennyire egyszerű, devalami hasonlóval is számolni kell, úgy mint a 400km-re indítasz egy rakétát az se ripsz-ropsz lesz ott.
A robot repcsinek nem tudom mekkora az észlehetősége amikor talaj kopir üzemmódban működik, de egy mobil egység ha rakétát indít felé azt szintén észlelhetik és ha rákerül a piris rombusz, akkor rohangálhat fel alá a térképen nehéz lesz elbújnia, mármint az egységnek.