Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ezt nem tartom túl valószínűnek, akkor azt már inkább, hogy olyan lőszert "takar", amelynek például réz/műanyag kompozit magja van, és kemény felületen szétporlad, mint az MK.255 Mod1. Ezek un. gurulatmentes lövedékek, vagyis a gurulatot (gellert) kapó lövedék problémáját próbálják orvosolni vele, egy zsúfolt belvárosban való fegyverhasználatnál logikus lépés lenne...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A többiek is tompítóznak és az ő tárai a mellényben is jelöltek.
Hpasp
A bal szélső katona fegyverében a tár miért van egy színes csíkkal megjelölve?

AMD esetén csökkentett lőportöltetű, illetve növelt lövedék tömegű spéci lőszert kellett hangtompító esetén használni.
(mondjuk a zár csattanását nem tompítja)
Lehet hogy azt jelölik a táron.
A járőrözésben nem mindig a logika a döntő. Lásd katonai rendészek AK-val. Látszat intézkedés.
[NST]Cifu
Hopsz, a felvarrót nem vettem észre. A hangtompítót pont azért szúrtam ki, mert utcai tűzharcnál túlságosan sok értelme nem lenne. Ha épületben való fegyverhasználatra készülnek, akkor persze más a tészta.

Egyébként ezek szerint a pszichológiai hatását az ilyen nyílt utcai járőrözésnek nem tekinted relevánsnak? <#confused>

Az amerikai SWAT egységek meg gyakorlatilag egy amcsi lövészkatona felszerelését viselik. Ezt részben értem, részben meg kiröhögöm őket mikor sivatagi színre fújt M4-el nyomulnak.
A "vonulás" tudtommal a "parasztoknak" szól, hogy megnyugodjon a nép, hogy védve van. Lásd BTR-80-as Ferihegyen. XD
Ez a szabvany felszerelese egy amerikai SWAT egysegnek. Az egesz vonulas nem.mas mint parasztvakitas zero valodi vedelemmel, sot inkabb art, mert feleslegesen terheli az allomanyt. Annyi erteme van mint nalunk. Semmi.
Nem értek egyet. Tipikus geardo SF katona. Az más kérdés, hogy a SWAT pont a legmilitarybb rendőri egység.
A parasztvakítás részt nem értem.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2017.04.10. 14:16:52
szabvany SWAT cucc amit viselnek. Teljesen jo parasztvakitasra. Masra nem.
Szvsz az, hogy nem fültokot, hanem hangtompítót tettek fel. Ráadásul gyak katonai felszereléssel tolják. (karabély, nv, plate c., stb.) Amúgy valószínűleg tényleg fénytompító. :-)

@ToxiMaxi: A bokájukon a nadrágnak a szűkítési lehetőségét látod. Szűkebbre tépőzározható. A Sárga ragszalaggal gondolom a saját tárjait jelöli, mert a többi tárán is az van. De szoktak más típusú lőszert is jelölni vele, pl ha van nálad egy tár tiszta tracellel.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2017.04.10. 13:21:30
Rendorok. Mi benne figyelemre melto.Fules nelkul nem megy el hallasod, ejjel pedig latasod. Erre valo ninzsazasra kevesbe.
A bal szélső katona fegyverében a tár miért van egy színes csíkkal megjelölve?
Illetve a túrabakancsukon mi az a kis zseb? vagy az valami boka védő?
[NST]Cifu
Svédországban, Stockholmban járőröző katonák a pénteki terrortámadás után, figyelemre méltó a hangtompítós gépkarabély...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az utóbbi idők egyik legszebbje szerintem.
ximix
OFF
Hogy mik vannak, eladó még az öreganyám kiskése is 😄 EMVHG Börze

ximix
Köszi.
Majd megpróbálom kitúrni, hogy mi lehetett az, mert annak a kitámasztója régi módi mechanikus, kézzel kell lehajtani rögzíteni majd kurblival kézzel letalpalni. Ez egy öreg nem annyira rohangálós felépítmény lehetett gondolom, hasonló mint a P-18 de nem az. Aztán lehet valami régi daruskocsi volt csak. 😊

Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.04.09. 22:48:12
molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Hpasp
Elvileg a konkrét veszteségek;
5 Su-22M3
1 Su-22M4
3 Mig-23ML
1 Kvadrát SzURN
pár M600 Fateh indító jármű
Elvileg igen. link
molnibalage83
Mármint ezeket találták el?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

De jó vagy! Ennyit a 23 jött csak meg-ről. :-) De vajon hol a többi? Ez csak 44 db. Vajon egy célra több is mehetett?
[NST]Cifu
Képz.

Horvát Pzh2000 önjáró ágyútarack

USS Gerard R. Ford, első tesztút a saját meghajtásával

Videó ugyan erről

Kanadai CF-18

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.04.09. 18:01:37

Hpasp
5:19-nál az mi manó?

М600 Fateh rakéta hordozó jármű (volt)

Hpasp
alapos...

z0ty4
<#taps><#taps><#taps>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

:-)
Bár ez már katpol, de szerintem legalább annyira szólt Kínának, É-Koreának, mint a szíreknek meg az oroszoknak. Én is fasza gyerek lennék Sam bácsival a hátam mögött.
Annyi SAM a világon nincs, ami őket megfogja. Bár ezt jónak mondom. Valahol vicc, hogy ezt két romboló eresztette el és még ki sem táraztak. Miközben kb a közelükbe sem lehet menni.
ximix
Na igen azt látom meg azt is, hogy egy forgózsámoly is van rajta.
Én ott akadtam el hogy milyen katonai masina, radar, rakétás ?
Hpasp
Gyorselemzés...
<#nyes>

OFF

Ez a csapás marha nagy siker mindenkinek...

- Trump igazolta faszagyerek image-t amit a kampányban mutattak róla, de a megválasztása óta még nem tudta hozni
- a szegényebb déli államoknak (USÁ-ban) ugrott egy jelentősebb megrendelés új robotrepcsik gyártására
- gazdag sejk/diktátor elgondolkozott valahol, hogy mégis kellene vennie egy rakat orosz pontvédelmi SAM-et
- a kínai ipar egy része TOR/Pancír másolatot fejleszt haszontalan mobil kütyük helyett
- szóbanforgó reptér meg a a csapás előtt is kb így nézett ki (mínusz pár régen lejárt élettartalmú Szuhojt)

... (közel) keleten a helyzet amúgy változatlan.

ON
De jó vagy! 5.19-nél szerintem vaélami letalpalt teherautó van fejtetőn. Mintha az sima laprugó lenne két tengellyel.
Szerintem ma már minden gyorsabb. Lassan élőben streamelik a becsapódásokat. Elemzés szinten persze kell idő.
ximix

5:19-nál az mi manó?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.04.08. 14:18:26
ximix

Hpasp
Nem az aktuális politikai érdekek mentén írt, tárgyilagos összefoglaló úgy 15~25 év múlva várható, már ha érdekel akkoriban is ez az esemény valakit egyáltalán...
Ha valaki talál értelmes összegzést, az legyen oly kedves, hogy megosztja velem. Eddig csak nagyon elfogult fröcsögést találtam.
Hpasp
[NST]Cifu
Meg egy T-62-est, mindenféle kiegészítő / rácspáncélzat nélkül.

Hpasp
Itt csak 2K12 Kvadrátot, egy törött P15-öst illetve 3db Silkát látok...

Orosz pr világban "bizonyítani" semmit se lehet. Még az sem bizonyíték, ha agitprop média közli le! az orosz képet! amin ott felejtették a FABot.
és jó plda a másik oldal ahol igen US elkulloghat, mert nem volt semmi hivatkozási alap vegyi fegyver Irakban és így elfogadhatatlan/szégyenletes...
De ha Oroszok csinálták volna uezt ld pl FAB végtelen mennyiségben jött volna a kép a nem létező Iraki vegyifegyverekről, vegyifegyver üzemekről.

Hogy mennyire lényegtelen az igazság arra kitünő plda amikor nem agitprop hanem maga Putyin hazudozza bele a kamerába, hogy nem orosz katonák szálják meg Krímet...

Az értelmét ennek a játéknak proxy háborústól mindenestűl leírták már sokan, itt nem mennék bele. Sött ez HT szóval én be is fejeztem.

molnibalage83
Akik a bábos kijelentéseket teszik, azok úgyis kitalálják, hogy ezt "ők" és "ezek" megbeszélték. A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt...

Ez egyelőre úgy néz ki, egy token támadás volt, nem az volt a célja, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák vele, hanem a politikai üzenet.
Azoknak is, akik az USA-ban Trumpot az oroszok dróton rángatott bábjának nevezték.
Ebben teljesen igazad van, de egy kicsit kezeld lazábban a dolgot. :-) Én csak annyit állítottam, hogy szerintem leszedhető. Talán még a jugóknál is szedtek le manpaddal. Persze ez lottó 5-ös, még úgy is, hogy lapos terület, bejelentett támadás. Simán lehet hogy teljesen más volt a támadás, mint egy valós, "rendes" csapásnál. Valamelyik videón mintha 20 mp múlva jönne a második rakéta, már ha nem másodlagos volt.
molnibalage83
Ő általánosan kérdezte, nem specifikusan.

hajnali 4 kor.
99% hogy CIA vagy Moszad által szervezett " False Flag " hadmüvelet volt a gáztámadás ! Asszad-nak nem volt érdeke max az ellenzékének hogy az amerikaiak csapást márjenek a Szir kormányerőkre . Csak kérdés hogyan tovább ? Mit lépnek az Oroszok gondolom nem fogják ölbe tett kézzel nézni hogy elbukjon Asszad mert akkor feleslegesen vannak ott <#nemtudom> !
molnibalage83
Strela-2-vel lehetetlen, Sztrela-3-mal sem menne, nem all aspect egyik sem. Igla-1 és Igla célsebsség, magasság és aspektus szerint is képes rá. A bibi az, hogy látni kell, hogy mire lősz...

Egy 30 métern 3-4 km-re levő autónál sokkal kisebb cél optikai követéséhez kívánok sok szerencsét. 😊
Ha nem szól le neked valaki ráadión puszta szemmel kíszúrni kb. olyan, mint 3-as találat a lottón.

molnibalage83
Ez a FOFA koncepció része lehetett. Csak annyiara titkos, hogy bele sem írták. Majd utánanézek.

molnibalage83
Az új Tomahawk már ilyen kétirányos. Viszont sanszosan nem ezeket lövögették el, hanem régebbieket.

Bocs, akkor félre értettem.
Ezt értem, még ha a lehetőségeit / korlátait nem is tudom. Én csak arról beszélek, hogy egy Th. -ot nem kihívás lelőni talán még egy MANPAD-al sem, szóval ha az oroszok leadták a drótot, akkor egy- két darabot leszedhettek.

Az Sz-300 itt hogy jön képbe? Mert nagyon kis távolságokról beszélünk. Szerintem simán jöhettek végig alacsonyan a Th-ok.
Szíria vegyi fegyvereit elvileg 2014-ben elszállították/megsemmisítették. A 2013-as gútai támadásról is hivatalosan ma sincs bebizonyítva, hogy Aszadék tették. Viszont voltak olyan hírek anno, hogy Líbia széthullásakor más fegyverek mellett vegyi fegyvereket is szállítottak onnan Törökországon keresztül a szír ellenzéknek... természetesen amerikai jóváhagyással.
Ahogy Irak megtámadásakor, a titkosszolgálatok nyilvánosság elé nem tárt "bizonyítékai" pont ugyanígy álltak rendelkezésre akkor is. Hol vannak a vegyi fegyverek Irakban mellyel Szaddam a világot fenyegette? Ja gondolom, Szíriában rejtette el őket, azért voltak ott.
Oroszoknak miért lett volna érdekük ezt kiprovokálni? Ők elvileg Aszad rezsimjét próbálják életben tartani, nem kinyíratni. Persze lehet elméleteket gyártani erre is, hogy miért...