Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt most hogy? A lényeg, hogy megugorható. Van pénzük, tudásuk és atomuk hozzá.
Vagy egy Falloutos Junk Jetből. <#banplz>
Palinko
Bár sztem a demolition ranch már tényleg lőhette ki őket shotgunból :D
molnibalage83
Az implóziós töltet megalkotása elvileg nehezebb, mint a Pu legyártása....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Az izzadás alatt arra céloztam, hogy sok pénzt és tudást kell bele ölni, de hogy meg tudnák csinálni, az szinte biztos. Értelmét mondjuk nem látnám.
[NST]Cifu
Inkább arról van szó, hogy ahogy sok más EU ország is, Németország is irgalmatlanul leépítette a hadseregét. Most az orosz fenyegetésre való válaszul megint elkezdik visszafejleszteni, noha meglehetősen lassan...

Az atomfegyverek legyártása nem nagy kihívás az iparilag fejlettebb országoknak, Japánnak, Dél-Koreának, Németországnak, Svédországnak, Kanadának, stb. lehetne saját atomfegyvere, ha akarnának. Itt inkább politikai döntésről van szó, hogy nem akarnak.
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.05.15. 06:52:35

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
:)

Germany wiki nuclear

Amúgy meg semmi izzadás nem lenne benne ha akarnák, ld wiki végét.

Lassított katapultálás
//www.youtube.com/embed/e-RcMEDLu7Y
molnibalage83
Ez méginkább megerősíti azt, amit írtam a művemben. Az A-50 lényegében a MiG-31 kötelékek (mini Sz-300 osztályok) vezetési osztálya.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Hogy érted, hogy nem lehet? Egyszerűen nem akarnak. Ha nem is simán, de Német o. ki tudna izzadni nukleáris fegyvereket. Bár sok értelmét nem látom. Lásd angolok és franciák.
Hpasp
igen, hasonlítsd csak össze, még a kezelt célokat kijelző kis négyzetes képernyő is stimmel...
molnibalage83
Mármint az A-50 belső képeken?

Úgy látom a németek is nagyon jönnek fel haditechnikailag értve. Az a szabály még meddig vonatkozik rájuk, hogy nem lehet atomfegyverük?

★★★★★

Hpasp
Nekem még a kezelők panelei is emlékeztetnek a Big Bird-re.
Lehet hogy az antenna is csak egy lencse formára vágott RLO.
molnibalage83
Hogyan forog ilyen gyorsan? Vagy valójában 8,5/perc a forgás csak, mint az RL/Big Bird egyszerre két felé pásztázik?

Hpasp
A-100E AWACS

Radar RLDN Vega S-Band (7.5-15cm)
Antenna 17 rev/min
Tracking 300 target
Max detection range 650km
Detection range 1sqrm target 215km
Guidance 30 fighter/group

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.05.14. 19:36:28
Hpasp
Németország elkezdte a 103db Leopard 2A4 és 2A6 üzemen kívüli harckocsi modernizációját Leopard 2A7V szintre.
A 760 millió eurós megrendeléssel a Bundeswehr több mint 40 százalékkal bővíti aktív harckocsiparkját, 225-ről 320 db-ra.

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.05.14. 19:22:08
Hpasp
140mm Lecrerc

Hpasp
Austria won the Strong Europe Tank Challenge 2017
1. Austria (Leopard 2A4)
2. Germany (Leopard 2A6)
3. United States (M1A2 SEP v2)
Azt nem mondtam, hogy logikus az elnevezés, vagy még az is lehet, csak mi nem tudjuk a teljes megfejtést. :-)
[NST]Cifu
Az, de egy laikus tényleg ezt látja. Ráadásul részigazságok ott vannak azért. A USS Zumwalt esete a túl drága gránátokkal mintapélda arra, hogy a fegyveres erők kitalálnak valamit, majd menet közben többszöri irányváltoztatás után saját magukat lövik tökön...

[NST]Cifu
Ezt tényleg benéztem. Oké, mentésként azt tudom mondani, amivel Molni is jött. A K-22 és a KSzR-5 ugyanúgy folyékony hajtóanyagú rakétával bír, az elnevezés mégis eltér.

molnibalage83
Az írás elég nagy része félelmetesen ostoba.

A KSz-1 Kométa az tényleg gázturbinás, de a KSzR-2 vagy más néven AS-5 Kelt már nem gázturbinás hanem folyékony tüzelőanyagú rakétahajtóműves szárnyasbomba. :-)
[NST]Cifu
Oké, de a KSz-1 és a KSzR-2 is gázturbinás meghajtású, például. :)

KSz = krülatnüj sznarjad = szárnyas lövedék
KSzR = krülatnüj szarjad raketnüj = rakétahajtású szárnyas lövedék - ha emlékeim nem csalnak
[NST]Cifu
Szerintem Molni nem a rövidítésre volt kíváncsi, hanem arra, hogy KSzR-5 esetében miért KSzR-5 a jelölés, ha a K-22-esből van származtatva.

Az még oké, hogy például a KSz-1 és a KSzR-2 között mi a különbség, de a K-22 és a KSzR-5 között azért nehéz megmagyarázni.
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.05.12. 17:45:22

Hpasp
крылатая сверхзвуковая ракета
vagy
Крылатая (самолет-снаряд) ракета
[NST]Cifu
Ha 6 millióval számolunk a GEM-T-re, akkor az 600 millió dollár, a 60db PAC-3-ra akkor marad 1,4 milliárd. Az 23,3 millió per darab. Nem gyenge...

[NST]Cifu
Nem csak a KSzR-5 lóg ki, de a KSzR-2/-11 is. A miértre sajnos nem tudom a választ. :(
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.05.12. 17:16:39

Hpasp
5~6m$ szokott lenni egy GEM-T, miközben a PAC-3 darabja már 10m$ fölött leledzik.
Hpasp
Terepszín...
molnibalage83
A KSR-5 típusjezéséről van valam infó, hogy miért lóg ki a H/Kh sorozatból? Főleg úgy, hogy ugyanaz a Raduga készítette, ami a nagytestvérét is?

[NST]Cifu
Átlagban 12,5 millió dollár per rakéta. Horror...

[NST]Cifu
Ha az 5 csillag párt olyan helyzetbe kerülne, akkor nem csak az F-35 programból léptetné ki Olaszországot. ^_^
Szvsz egy populista párt esetében teljesen mindegy, mit ígérnek. Akár előre, akár utólag. :)

molnibalage83
Emberetelen árak.

"A gyalaso minek van?"

Ez kult kérdéssé vált HTKAn... Szóval ha nem lehet kiszállni akkor rászarsz és kidobod. Sztem a régi/modernizál A-50be is raktak. :D Olyan ez mint Kínaiaknál a műanyag lavor.

jelenleg se az a fő baj, hogy 1%ot fordítjuk HMre, hanem, hogy gigantikus vízfej és szétlopják. Hiába emelik meg akárhova és először ezen kéne változtatni.

Szerintem ez egy kormanyzati gep lesz, amire ha kell, lehet fel tenni plusz uleseket. Harci jelentosege kizarolag egy. Diplomaciai statuszu magyar felsegterulet a vilag barmelyik pontjan, lehet tovabb gondolni miert fontos ez.
[NST]Cifu
Persze, majd az elkövetkező kormányzat problémája legyen - ne a mienk... :P

[NST]Cifu

Azert ergonomiaban meg fejlodhetnek. Nekem az a nehany kiallo foggantyu tunt fel a hatso falon centikre a fejtamasztol. Engem azert idegesitene, hogy egy rosszul sikerult docceno utan beleall a fejembe.

Én még mindig azt mondom, hogy az első bemutatott széria valójában inkább prototípus-szint volt, és még ezek is inkább pre-production-szinten vannak, mint valódi sorozatgyártásnak megfelelő példányok.

A gyalaso minek van? Azzal assak be a harckosit, vagy onvedelmi fegyver?

Beásni nyilván nem a fél méteres ásóval ássák be az egész harckocsit, de szükség lehet rá, adott esetben.
Önvédelmi fegyver terén nagyon nem láttam csodát. Egy AK-74SU szokott az orosz harckocsikban lenni általában.

DE megint megígértük 87x-re, hogy 20xx-re meglesz a 2%.
Nagyon jó. Mindig röhögök amikor valaki leül, hogy mennyibe kerül egy repülőgép. PEdig nem is "megvenni" drága. :-)
Mennyire kezelheto egy erintokepernyo egy harckocsiban menet kozben? Az azert raz rendesen terepen.

Azert ergonomiaban meg fejlodhetnek. Nekem az a nehany kiallo foggantyu tunt fel a hatso falon centikre a fejtamasztol. Engem azert idegesitene, hogy egy rosszul sikerult docceno utan beleall a fejembe.

A gyalaso minek van? Azzal assak be a harckosit, vagy onvedelmi fegyver?
[NST]Cifu

Ahogy nézem a NATO 2%-ba beletolják...

Nincs 2%. Pont tegnap ismerte be Lázár János, hogy cirka 420 milliárd forintos költségvetése lesz a HM-nek, ami a GDP 1%-a.

Ahogy nézem a NATO 2%-ba beletolják a Csányis business jet-et MH felségjellel. Ha elvonatkoztatunk a magyar realitásoktól, akkor van jó megoldás a kormányzati és szállító feladatok egy géppel való ellátására? Utasszállítóból tudom, hogy van olyan hibrid, ami felül utast, alul meg terhet szállít és nem a szállítógépes "katonai" székek vannak a padlóra rögzítve, hanem rendes civil ülések. De a vezetőknek gondolom nem ezt szokták venni. Szóval ezt hogy oldják meg okosan? Mert ez is egy civil szállító inkább. Pl nem tud terhet, ejét dobni, nulla önvédelem, stb.
Garou
Laza U2 szervíz:

//www.youtube.com/embed/EW7M4CDHIes

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD