94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#85777 Ez csak 208 db kisméretű ABM rakétát tartalmaz? Ez 4 db osztály, orosz szemmel nézve. Ehhez képest hirtelen a 4 db Sz-400 osztály 2,5 mrd USD-ért nem is tűnik drágának, sőt...
Ahhoz osztályonként legalább egy tűzvezető radar tartozik, de ott van a vezetési osztály EW radarja, de adott estben az rakétás osztálynak is lehet 360 fokos EW radarja... -
#85776 Lengyelország sokalja a 4 Patriot osztályért a 10,5 milliárd dollárt.
Az ajánlat egyébként 4 radar, 16 indító és 208db PAC-3MSE rakétát tartalmaz. -
#85775 Habababa...
A US NAVY azt csinálja az AEGIS hajókon most, hogy rá telepít egy virtuális "AEGIS-testvért", amely megkapja az összes adatot, amit az "éles" AEGIS rendszer, de értelemszerűen nincs hozzákötve a fegyverrendszerre, mindössze pár tesztkonzolra. Így a virtuális testvéren meg lehet nézni, hogy az újabb HW / SW komponensek hogy reagálnának adott helyzetben. Egy gyakorlaton így rögtön két eredmény lesz majd - a valós és egy virtuális...
( Forrás ) -
#85774 Nem közvetlen, de hamár szóba került a zsuga, amcsi adósság real time.
- link
(a rubrikák fölé húzva az egeret írja fent középen a magyarázatot)
kb pont annyi a hiányuk mint a hadi költségek
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.12.07. 13:36:33 -
#85773 Nem a lóláb, hanem az RPG gránát lóg ki... -
#85772 Felkérek mindenkit, hogy ürítse ki zsebeit! -
SZUsszan #85771 11 RPG-t és 300.000 lőszert loptak el a szomszédból. -
#85770 Sok dolgot a Zumwalton teszteltek / tesztelnek.
Itt kísérletezték ki, építették be először. Mk.57 VLS indítókat, AN/SPY-3 AESA radar (még ha utólag az AN/SPY-6-hoz képest kissé vérszegény), integrált teljesen elektromos meghajtás, kompletten integrált hajófelügyeleti rendszer (ami nagyban automatizált és központilag kezelhető elemeket jelent, így csökkentve a személyzet létszámigényét), és így tovább.
Az AGS és társai kudarcok, nem vitás.
Viszont hosszú távon a Zumwalt-ok még értékes egységek lehetnek, ha új technológiákat akarnának beépíteni. Persze itt van most az elnyomott kacaj, ha a railgun (és esetleg a lézer) fegyver fejlesztéseket elkaszálják... -
fade2black #85769 Megmarad ez egy tech demonak ami nem hülyeség csak minek belöle 3?
Végülis még mindig értelmesebb mint a modul nélküli LCS. Úgy abból se kéne több mint 3. -
#85768 Hihi-hehe-haha....
Amire az 1990-es évek vége óta építették a DD-21 / DD(X) / Zumwalt-osztályt, azt szépen kivágják a kukába?
Kíváncsi leszek, hogy a lézerfegyvereket mikor engedik el.... -
#85767 Us Navy railgun may be dead... -
#85766 Szvsz inkább az európai gyártók dörzsölik a kezüket. A Gripen túl kicsi, az Eurofighter túl drága, de a Rafale lehet, hogy a végén még egy potenciális megrendelést behúzhat... -
JanáJ #85765 Csóri Boeing lehúzhatja a rolót. :-D -
#85764 A PAK-FA T-50-2 prototípus első repülése az Izd.30 hajtóművel:
-
#85763 Kanada a Boeing / Bombardier vitára (a Boeing a Bombardier kanadai repülőgépgyártót abajgatja) válaszul úgy döntött, hogy nem új Boeing Super Horneteket vásárol (eredetileg 18db-ot szerettek volna átmeneti megoldásként a lemondott F-35 megrendelés után), hanem 18db használt Ausztrál Hornetet... -
#85762 Sok, sok éves bejegyzés, úgysem olvassa senki... :) -
#85761 azért a tények nem viccnek valók, be is kommenteltem :) -
#85760 Az egész modorosblog paródia, túl komolyan vetted, amit nem kell. Kb. Hírcsárda csak más témákkal. -
_rudi #85759 Hát igen...
Így ír napjaink szerencsétlen átlagmagyarja akinek sikerült nyolc év alatt kiszenvedni magából egy könyvtár szakos diplomát és végtelenül flusztrált mert:
- ahhoz mindig is gyáva volt (meg már a buszon is hányt...) hogy repülőre ülljön, viszont látja hogy azoknak a volt osztálytársainak akik repülősök lettek mennyivel jobb női lettek, neki meg csak a nagyseggű klepafogú szomszéd lány jutott;
- a műszaki dolgokhoz még csak nem is konyít...Zavarja hogy nem érti miről beszél a többi "nagyfiú" és ezért inkább a kellően gendersemleges témák irányába próbálja terelni a beszélgetéseket, és dühös mert emiatt viszont a nagyfiúk furcsán néznek rá és már többször megkérdőjelezték a nemi identitását.
Én a magam részéről sajnálom szegény korcsot... -
F1End #85758 Van egy ilyen is Világháború rajongó -
#85757 Ha valaki anno nem olvasta volna. A repülőbuzik... :) -
aksurv2 #85756 Ha így lenne akkor is engem igazolna, mert nem 92F-el nyomulnának. Ehhez képest mindent (is) használnak. Az Oszamás könyvben írt valami olyasmit a szerző SEALes, hogy a fegyver műhely felett a "Te kitalálod, mi megvalósítjuk" mondat állt. Jó mondjuk ők még a SOCOM-on belül is az elit.
A mindenkori maroklőfegyvernél szerintem még a bakancs is sokkal fontosabb.
Seal es devgru nem ugyanaz, én a sealről beszélek. A maroklőfegyver pedig fontos, csak éppen egy G19 is eltudja azt látni, amit p226, viszont kisebb. -
JanáJ #85755 Ha így lenne akkor is engem igazolna, mert nem 92F-el nyomulnának. Ehhez képest mindent (is) használnak. Az Oszamás könyvben írt valami olyasmit a szerző SEALes, hogy a fegyver műhely felett a "Te kitalálod, mi megvalósítjuk" mondat állt. Jó mondjuk ők még a SOCOM-on belül is az elit.
A mindenkori maroklőfegyvernél szerintem még a bakancs is sokkal fontosabb.
@Molni: Ez így egy értelmetlen általánosítás. Itthon szerintem sosem volt értelme. Hozzá teszem itthon kb semminek sem volt sosem értelme a monarhia óta. Svédország picit nagyobb. Az oroszokat és a kerekes nuki rakétákat meg már nem is mondom. -
JanáJ #85754 Szerintem ezt a http://combatgear.blog.hu/ aktuális cikke alatt kérdezd meg. Én ebayen nézelődnék, vagy bármelyik amcsi webshopban. -
Marcus9311 #85753 Sziasztok ! Szeretném megkérdezni, hogy hogy és honnan lehet beszerezni eredeti, hadi MCCUU gyakorlót, pl. az American Appareltől gyártva ?
-
#85752 A GPS navigáció és TGP-k korában a széttelepített üzemelés szerintem értelmetlen. -
aksurv2 #85751 Elvileg. Gyakorlatilag meg seal-ek g19-el járnak, mert az van rendszeresítve. -
#85750 F-16XL 3. rész. -
JanáJ #85749 A SOCOM tudtommal tök külön van, ez a lényege. Ők azzal mennek amivel akarnak. -
JanáJ #85748 Ez a hidegháborúban volt divat. Svédország picit nagyobb mint hazánk és ott meg is volt a kiszolgálás hozzá. Nálunk már azt is sikernek adták el, hogy Pápán is tudnak a földön tankolni a gépek. A 14 gépünket szerintem kétfelé nem tudnánk szétpakolni, így is alig van földi személyzet hozzájuk. A speaker meg azért mondta, mert mindenki a saját lovát dicséri. :-) Nem mellesleg tök jó, hogy tudja a gép, de azért abba kell egy pilóta is. Légi tankolni is majd 20 éve tudnának a gépek... -
raptor22 #85747 Akkor legalább beszédtéma volt már, de ejtették a dolgot. Nyilván nem sok értelme van Mo-on ezt a módszert alkalmazni. Videó láttán eszembe jutott, hogy egy repülőnapon a "speaker" nagyon mondta, hogy milyen rövid a "féktáv", csip-csup megfordul, aztán lehet is felszállni újra az úttestről. -
aksurv2 #85746 500 000 vesznek beloluk. Meg fogja mindenki kapni mint az m9-t is. Anno ugy emlekszem pont a sealnel derult ki, hogy az M9 nem birja az eros izraeli geppisztoly loszert, es tortek a szanok. Ezutan erositettek meg es az lett veglegesen rendszeresitett fegyver. -
#85745 Bocs félreérthető voltam, 2 méretet úgy értettem, hogy a 101-nél valaki a kompaktot valaki a teljest kapta.
Csak tippelek, de ilyen sofőr, nehézgépityus, tiszt szokták kapni a rövidet, valami legyen náluk és a közvetlen harcolok a teljest.
Olyasmi ez, mint a behajtható váltámaszos és fatusás AK volt mifelénk, gondolom én. -
_rudi #85744 Magyarországon talán nem is a közutakról való üzemelésnek van jelentősége hanem annak hogy van jópár 1000 - 1500 m hosszú 20-30 tonna teherbírású vidéki repterünk (Szeged, Békéscsaba, stb...) meg egy csomó használaton kívüli volt Orosz beton amik tartalék reptérnek megfelelőek. -
#85743 Anno volt egy "fejtágító", hogy milyen hosszú egyenes, felüljárókkal, hidakkal nem akadályozott szakaszra van szükség (800m + 2x 200m az esetleges túlfutásra), milyen széles, milyen felületi jellemzőkkel bíró útvonalakon lehetséges a közutakról való alkalmazás. Ezt emésztgették... és aztán jól félrerakták, hogy ez szép és jó, de mi a büdös életben nem fogjuk közutakról használni a repülőgépeket.
Csak csendben jegyzem meg, hogy nem csak mi - a svédeken kívül egyik más Gripen-t használó ország sem erőltette ezt a fajta az alkalmazást.
Pardon, a dél-afrikaiak kivitték közútra a Gripenjeiket. Mivel hajóval érkeztek, ezért közúton jutottak el a reptérre. :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.12.05. 11:49:31 -
raptor22 #85742 A magyar Gripeneknek volt már ilyen gyakorlatuk, hogy autóútról szálltak fel illetve le, itt Magyarországon? Én ilyenről nem tudok, de lehet, hogy ettől függetlenül volt. Ha a Gripen tudja ezt a "képességet", akkor miért nem gyakorolják? Taktikai okból nem lenne jelentősége, nincs rá igény? -
#85741 Amikor azt írtam, hogy hadsereg, akkor a hagyományos bakákra gondoltam, nem a katonai rendőrségre, nem a különleges alakulatokra, stb.
A SEAL a SOCOM alá tartozik, különleges egység, illetve ahol rejtve viselnek fegyvert, azok nem is egyenruhások sokszor.
Az M17 és M18 viszont a "szabvány" katonai egységek oldalfegyvere, ezért is kapták meg először a 101st Airborne katonái.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.12.05. 11:22:23 -
aksurv2 #85740 Szerinted a SEALs miert rendszeresitette a g19et a p226 helyett?
Illetve vannak olyan beosztasok ahol civilben jarnak pl katonai rendorseg nyomozok hirszerzo munka stb.
Fillerekbol alakithato at. -
#85739 Azért az ADATS nem mai történet, és pláne nem sikertörténet, már öt éve ha jól nézem, ki is vonták a hadrendből még a Kanadaiak is.
Az 1980-as években azért ez a Bushmaster / ADATS még egész korrekt lehetett volna, de ma már a Sidewinder / AMRAAM, stb. rakéták mellett....
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.12.05. 10:58:14 -
F1End #85738 Kicsit meg is lepett engem az új SHORAD stryker fejlesztés, amire Sidewindert és Hellfire -t tettek, mikor van már hozzá kompatibilis ADATS -os torony is (MMEV). Érdekes, hogy régen még Abrams változatot is terveztek vele, de most úgy tűnik hanyagolják.