95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Sadist
    Amúgy bocs, mert tényleg félreolvasam az Izraelit.
  • Sadist
    Ecsém ti egy fun képen azonnal azt nézitek, hogy milyen harckocsi, meg hogy hol van rendszeresítve. Ti tényleg fanatikusok vagytok :)

A dzsalnának miért olyan vicces? Még nem hallottad? :)
  • Seaweed
    "dzsalnanak"
  • Seaweed
    (Nem iraki, ugyanis az egy izraeli Merkava tank..es tudtommal olyanok nincsenek irakban)
    De ettol meg jo ;)
  • [NST]Cifu
    Szerintem "picit" állna a bál a közel-keleten, ha irakba Izraeli Merkava harckocsik dzsalnának... :)))
    A kép jóval az Iraki hadjárat elött készült, valahol Izraelben vagy a megszált területek valamelykén...
  • Sadist
    Iraki kép:
    - Kolléga! A tankja kicsit mintha rendellenes szögben állna.
    - Csak letámaszottam, így kisebb helyet foglal.
    (azért nem semmi, hogy a csöve megtámasztotta :D)
  • [NST]Cifu
    Nem látod a fától az erdőt :)))
    Az M16-nak, G36-nak, stb. valóban vannak ilyen változatai, de egy katona nem viheti magával az összeset, és ha a cserszabatos részeken kivüli alkatrészeket viszi, hogy majd amikor kell, átalakítja a megfelelő változatra, akkor meg cipelhet vagy 20 kilót, és átalakítani az egyikből a másikba a hosszú percekbe telhet még nyugodt körülmények között is :))

Az AUG esetén csak a cső, ill. esetleg az optikai irányzék és a tár az eltérés. Az egész cókmók nincs 8kg (plusz a tárak). És a csőcsere kb. 10 másodperc, harci körülmények között...
    Az AUG bizony valóban univerzális, és tényleg többfeladatú, úgy, hogy mind a mai napig egyetlen más kézifegyver sem rendelkezik hasonló képességekkel...
  • Seaweed
  • Sadist
    Képzeld, ahogy az iraki katona odamegy az amcsihoz (#4338 2.kép):
    - Megborultunk? Megborultuk?
    - Nem b*meg, föl akarom tolni a tankot ezen a bukkanón!
  • Seaweed
    Titkos fegyver!
    Rohogtessuk halalra az ellenseget!
    Az uj pszihologiai hadviseles alapjai :P
  • Seaweed
    Valoszinu az ellenseges T-80-ban ulo katonak is :D
  • Sadist
    FN F2000 (Igen a Splinter Cellben Sam Fishernek ilyen fegyvere van :))

Azért ez a fegyver is elég kompakt mind nyílt terepre, mind városi vagy épületharcra. Az M4-nél több mint 14 centivel rövidebb, viszont a csöve 3 cm-el hosszabb.
  • Sadist
    Off-roadon is ki kell próbálni a járgányt bevetés előtt :P Képzeld el mi lenne, ha élesben történne ilyen. Én biztos kettéröhögném az agyam
  • Seaweed
    Rally Izraeli modra:

Rally Amerikai odra:

Rally Oszama modra..bar ennek a vegkifejlete meg kerdeses :P
  • Seaweed
    F-16 felderito kapacitasa, "1emberes" feladat :P
  • Seaweed
    Egy kis Jenki Dudul, ba Red Flag...meg a meghibasodott futomu...

• Punkerwork
  • harcu
    Dehogynem, pont ilyen univerzális fegyver az M16, a G36, a SIG-540, Galil. Közös jellemzőjük, hogy végülis mégsem lettek univerzálisak, nem tudják egyszerre kiváltani a géppisztoly, gépkarabély, golyószóró, géppuska kategóriát. A lényeg, hogy tervezéskor mindet univerzálisnak szánták, ami kiváltja az összes automata kézifegyverkategóriát. Eddig egyiknek sem jött össze, csak többé-kevésbé. Ellenben mindnek van "Commando", aza rövid csövű, kihajtható váltámaszos változata, "nehéz csövű = heavy barrel" változat a géppuska kiváltására 100-as tárral, hagyományos rohamkarabély, mesterlövész, stb.
  • neuro
    scifi puskák
    hol van már a jó öreg M1 Garand!
  • [NST]Cifu
    Korábban már írtam, hogy az OICW "kicsit" csúszik, leghamarabb 2010-ben kerülhet szolgálatba, de lehet, hogy sose fog, és helyette az XM25 lesz a támogatófegyver, amely végülis az OICW gránátvető része átalakítva 25mm-esre...

XM25
  • [NST]Cifu
    Nemrég modernizálták őket. Elég komikus, hogy az "ősellenség" német HK céget bízták meg a fegyver hibáinak kijavításával. Ez lett az L85A2/SA80A2

Amúgy néhány "horrorsztori":

-Az L85 műanyag burkolatát oldja az angol katonák rovarüző szere.
    -A szurony ha fentmarad eléggé kellemetlenné válhat, lévén, hogy a szurony markolatát kellett a fegyvercsőre rátűzni. Pár lövés után a markolat olyanyira felforrósodott, hogy megfogni nem lehet.
    -Ha a zárszerkezet kicsit megkopott, olykor magától kinyilik, "szabaddá" téve a zárszerkezet a kosznak.
    -A fegyver tömege töltve, SUSAT optikával 5kg(!!!)

Amúgy állítólag ha tökéletesen működik, nagyon pontos fegyver, pontosabb, mint az M16A2. Persze ott van az a bizonyos "ha".
    Megj.: Azt se feledjük, hogy az irakban szolgáló amerikai katonák egy része is szivesebben használna AKM-47-et, mint az M16A2-őt...
  • neuro
    ezeknek is van LS és AR verziójuk
  • neuro
  • neuro

• [NST]Cifu
    A lényeg az "Universal". Moduláris felépítése miatt egyaránt jó épületharcra, várisi harcra, nyilt terepre és még könnyű géppuskának is használható. Nem nagyon van az AUG-on kívűl ilyen fegyver :D
  • harcu
    Legjobban az tetszik, amit az egyik könyvben olvastam: ha rárakják a szuronyt, akkor pontatlanná válik, de nem sokáig, mert úgyis lerepül magától néhány lövés után. Már ha addig nem akad el. :( Ezért is használják inkább a szabvány M16 tárakkal.
  • harcu
    AUG: Armee Universal Gewehr = Általános hadifegyver. Volt fantáziája a névadónak :)
  • Seaweed
    Angol katona a csatateren:

Rohan..elso dolga hogy elhajitja a sajat fegyveret, es felkap egy jobbat...

LOL....
    Made in UK.
  • harcu
    Csak szerencsétlen angol katonák utálják, akiknek használni kellene. :)
  • Seaweed

Hat igen.."tudnak" ezek az elvtarsak ;)
  • [NST]Cifu
  • Seaweed
    Leszallt..szal..ennyi..de majd delutan talan meg...
    Nah jolvan nem idegellek tovabb Cifu ;)
  • Seaweed
    Ertettem! Rohanok, honom ala csapom a digigepet..es mar megyek is ki neked exkliziv fotokat kesziteni !!
  • Seaweed
    Enmeg azon filozom, hogy ha mar ily szepen kitisztult az eg..es kisutott a nap..fel kene pattani a bringara, es kitekerni felszalloiranyra ;))
  • neuro
    Jaja hallottam róla. Elég rossz ómen ha az SAS is inkább az M16-ost választotta :)
  • [NST]Cifu
    Vazzeg ne szóban, hanem képekben, ha kérhetem.
  • Seaweed
    Szeretem ezt a gepet..inne meszirol is latszek ebben van ero..nem ugy mint az Albakban...
    Kene nekunk ilyenbol 1-2 szazad...
  • [NST]Cifu
    Most pihi van, majd hétvégén dolgozom :)
    Csak kicsit unatkoztam, úgyhogy elvertem az időt... De mindjárt lépek, irány a mozi (Punisher). :)
  • Seaweed
    100meteres alap...hehhhh..ugy eltunik a csik vonalaban a fak mogott mint a sicc.. :P
  • [NST]Cifu
    Na majd akkor erről is írok egy-két sort 1x. :)
    Amúgy tudod, hogy nagyon rossz híre van? :)