95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Amúgy bocs, mert tényleg félreolvasam az Izraelit. -
Ecsém ti egy fun képen azonnal azt nézitek, hogy milyen harckocsi, meg hogy hol van rendszeresítve. Ti tényleg fanatikusok vagytok :)
A dzsalnának miért olyan vicces? Még nem hallottad? :) -
"dzsalnanak"
-
(Nem iraki, ugyanis az egy izraeli Merkava tank..es tudtommal olyanok nincsenek irakban)
De ettol meg jo ;) -
Szerintem "picit" állna a bál a közel-keleten, ha irakba Izraeli Merkava harckocsik dzsalnának... :)))
A kép jóval az Iraki hadjárat elött készült, valahol Izraelben vagy a megszált területek valamelykén...
-
Iraki kép:
- Kolléga! A tankja kicsit mintha rendellenes szögben állna.
- Csak letámaszottam, így kisebb helyet foglal.
(azért nem semmi, hogy a csöve megtámasztotta :D) -
Nem látod a fától az erdőt :)))
Az M16-nak, G36-nak, stb. valóban vannak ilyen változatai, de egy katona nem viheti magával az összeset, és ha a cserszabatos részeken kivüli alkatrészeket viszi, hogy majd amikor kell, átalakítja a megfelelő változatra, akkor meg cipelhet vagy 20 kilót, és átalakítani az egyikből a másikba a hosszú percekbe telhet még nyugodt körülmények között is :))
Az AUG esetén csak a cső, ill. esetleg az optikai irányzék és a tár az eltérés. Az egész cókmók nincs 8kg (plusz a tárak). És a csőcsere kb. 10 másodperc, harci körülmények között...
Az AUG bizony valóban univerzális, és tényleg többfeladatú, úgy, hogy mind a mai napig egyetlen más kézifegyver sem rendelkezik hasonló képességekkel... -
-
Képzeld, ahogy az iraki katona odamegy az amcsihoz (#4338 2.kép):
- Megborultunk? Megborultuk?
- Nem b*meg, föl akarom tolni a tankot ezen a bukkanón! -
Titkos fegyver!
Rohogtessuk halalra az ellenseget!
Az uj pszihologiai hadviseles alapjai :P -
Valoszinu az ellenseges T-80-ban ulo katonak is :D -
FN F2000 (Igen a Splinter Cellben Sam Fishernek ilyen fegyvere van :))

Azért ez a fegyver is elég kompakt mind nyílt terepre, mind városi vagy épületharcra. Az M4-nél több mint 14 centivel rövidebb, viszont a csöve 3 cm-el hosszabb. -
Off-roadon is ki kell próbálni a járgányt bevetés előtt :P Képzeld el mi lenne, ha élesben történne ilyen. Én biztos kettéröhögném az agyam
-
Rally Izraeli modra:

Rally Amerikai odra:

Rally Oszama modra..bar ennek a vegkifejlete meg kerdeses :P
-
F-16 felderito kapacitasa, "1emberes" feladat :P
-
Egy kis Jenki Dudul, ba Red Flag...meg a meghibasodott futomu...

-

-
harcu #4334 Dehogynem, pont ilyen univerzális fegyver az M16, a G36, a SIG-540, Galil. Közös jellemzőjük, hogy végülis mégsem lettek univerzálisak, nem tudják egyszerre kiváltani a géppisztoly, gépkarabély, golyószóró, géppuska kategóriát. A lényeg, hogy tervezéskor mindet univerzálisnak szánták, ami kiváltja az összes automata kézifegyverkategóriát. Eddig egyiknek sem jött össze, csak többé-kevésbé. Ellenben mindnek van "Commando", aza rövid csövű, kihajtható váltámaszos változata, "nehéz csövű = heavy barrel" változat a géppuska kiváltására 100-as tárral, hagyományos rohamkarabély, mesterlövész, stb. -
neuro #4333 scifi puskák
hol van már a jó öreg M1 Garand! -
Korábban már írtam, hogy az OICW "kicsit" csúszik, leghamarabb 2010-ben kerülhet szolgálatba, de lehet, hogy sose fog, és helyette az XM25 lesz a támogatófegyver, amely végülis az OICW gránátvető része átalakítva 25mm-esre...

XM25 -
Nemrég modernizálták őket. Elég komikus, hogy az "ősellenség" német HK céget bízták meg a fegyver hibáinak kijavításával. Ez lett az L85A2/SA80A2
Amúgy néhány "horrorsztori":
-Az L85 műanyag burkolatát oldja az angol katonák rovarüző szere.
-A szurony ha fentmarad eléggé kellemetlenné válhat, lévén, hogy a szurony markolatát kellett a fegyvercsőre rátűzni. Pár lövés után a markolat olyanyira felforrósodott, hogy megfogni nem lehet.
-Ha a zárszerkezet kicsit megkopott, olykor magától kinyilik, "szabaddá" téve a zárszerkezet a kosznak.
-A fegyver tömege töltve, SUSAT optikával 5kg(!!!)
Amúgy állítólag ha tökéletesen működik, nagyon pontos fegyver, pontosabb, mint az M16A2. Persze ott van az a bizonyos "ha".
Megj.: Azt se feledjük, hogy az irakban szolgáló amerikai katonák egy része is szivesebben használna AKM-47-et, mint az M16A2-őt... -
neuro #4330 ezeknek is van LS és AR verziójuk -
neuro #4329
-
neuro #4328 
-
A lényeg az "Universal". Moduláris felépítése miatt egyaránt jó épületharcra, várisi harcra, nyilt terepre és még könnyű géppuskának is használható. Nem nagyon van az AUG-on kívűl ilyen fegyver :D -
harcu #4326 Legjobban az tetszik, amit az egyik könyvben olvastam: ha rárakják a szuronyt, akkor pontatlanná válik, de nem sokáig, mert úgyis lerepül magától néhány lövés után. Már ha addig nem akad el. :( Ezért is használják inkább a szabvány M16 tárakkal. -
harcu #4325 AUG: Armee Universal Gewehr = Általános hadifegyver. Volt fantáziája a névadónak :) -
Angol katona a csatateren:
Rohan..elso dolga hogy elhajitja a sajat fegyveret, es felkap egy jobbat...
LOL....
Made in UK. -
harcu #4323 Csak szerencsétlen angol katonák utálják, akiknek használni kellene. :) -

Hat igen.."tudnak" ezek az elvtarsak ;) -

-
Leszallt..szal..ennyi..de majd delutan talan meg...
Nah jolvan nem idegellek tovabb Cifu ;) -
Ertettem! Rohanok, honom ala csapom a digigepet..es mar megyek is ki neked exkliziv fotokat kesziteni !! 

-
Enmeg azon filozom, hogy ha mar ily szepen kitisztult az eg..es kisutott a nap..fel kene pattani a bringara, es kitekerni felszalloiranyra ;)) -
neuro #4317 Jaja hallottam róla. Elég rossz ómen ha az SAS is inkább az M16-ost választotta :) -
Vazzeg ne szóban, hanem képekben, ha kérhetem.
-
Szeretem ezt a gepet..inne meszirol is latszek ebben van ero..nem ugy mint az Albakban...
Kene nekunk ilyenbol 1-2 szazad...
-
Most pihi van, majd hétvégén dolgozom :)
Csak kicsit unatkoztam, úgyhogy elvertem az időt... De mindjárt lépek, irány a mozi (Punisher). :) -
100meteres alap...hehhhh..ugy eltunik a csik vonalaban a fak mogott mint a sicc.. :P -
Na majd akkor erről is írok egy-két sort 1x. :)
Amúgy tudod, hogy nagyon rossz híre van? :)