94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Azt tudom, hogy SAM-nél ment, de simán lehetne más korlátja.
    A PESA-t hagyjuk most.
    Ezt nem értem:
    "Az AIM-7F + F-15 vagy a MiG-23 + R-23 az CW megvilágítást használt. A CW megvilágítás az imp-dopll. radar alapján ment.
    A MiG-23-nál a síkantanne és a CW sugárzó párhuzamosítva volt az F-15A CW tölcsérsugárzója fix, ezért AIM-7F-fel nem ment az F-pole."

Értem én, hogy elkészült a nagy mű, de ettől még nem lett több szabadidőm. Hangos könyvben nem adod ki?
  • molnibalage83
    Pesze hogy lehet. A félaktív módszer előnye, hogy tetszőleges számú rakéta indítható egy célra hiszen a rakéta saját magát vezeti célra, csak éppen minden célt meg kell világítani. Ezért nincs vele valódi szimulátán célleküzdés egy antennával mechanikus legyezéssel...

Csak 2-3 db-nál többnek nincs értelme. Ha az elektronikai zavarás jó, akkor úgyis mind mellémegy. A cél az, hogy adott időközönként a kinematiaki kétérést megnezítsed a célnak. A Kub ezért volt sokkal, de sokkal veszélyesebb, mint a Nyeva vagy a Dvina 1973-ban. Sokkal jobb kinematikai paraméterekkel bírt és kurvasok rakéktája volt indításra készen.

A PESA Zalszlon + R-33 valódi szimultánt tud, az AIM-7M + F-15C kváziszimultánt tudott, mert a rakétában volt ahhoz szükséges emezamaz + a natív visszverődésre ment rá a rakéta. Az AIM-7F + F-15 vagy a MiG-23 + R-23 az CW megvilágítást használt. A CW megvilágítás az imp-dopll. radar alapján ment.

A MiG-23-nál a síkantanne és a CW sugárzó párhuzamosítva volt az F-15A CW tölcsérsugárzója fix, ezért AIM-7F-fel nem ment az F-pole.

De ez mind ott van a HT összefoglalóban... ;)
    ... és az F-15 írásban is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.11. 11:06:20
  • JanáJ
    Szerintetek repülőről lehet(ett) egyszerre több félaktív rakétát indítani egy azon légi célra? Konkrétan F-15 - AIM-7 párosra gondolok. Innen a fotelből ülve szerintem nincs technikai akadálya.
  • molnibalage83
    Vannak benne érdekes dolgok.
  • JanáJ
    És fel is találtuk az RPK-t. :-) Amúgy tényleg vicc a 100 milla ide vagy oda. Ha meg elkopnak az M4-ek, akkor majd pótolják őket HK 416/IAR-al. :-)
    Én továbbra sem értem minek vannak tengerészgyalogos repülők, pláne hordozón, ha hajójuk nincs.
  • [NST]Cifu
    Na várj, akkor ezek valójában mini-bombázó drónok voltak? :D
  • [NST]Cifu
    Gondolom kis zsákokba teszik, 62 dollárért elérhető....

• Hpasp #86372

• szenyor Lopez
    "60 lőszeres Magpul tárak"

Csigatár? Ezt hogy teszik mellénybe?
  • [NST]Cifu
    Állítólag a testüket nagyobbították meg a cél érdekében, de többet én sem tudok. Feltehetően csak pár kilogrammnyi robbanóanyag lehetett bennük, de az sem feltétlenül rossz, pláne, ha ilyen "raj" módra vetik be őket.

Pláne, hogy az oroszok a megszerzett drónokat megvizsgálva a GPS koordináták alapján megtudták honnan indították őket - cirka 53km-ről. Azért home-made eszközöktől elég szép kis képesség. A palesztín / libanoni / hamasz / stb. házi készítésű rakétáktól úgy tűnik lassan tovább lépünk - jönnek a home-made robotrepülőgépek...
  • molnibalage83
    Hol van rajtuk a robbanóanyag? A vicc az, hogy ha semmi nem volt rajtuk akkor is megérte. Szinte 0 befektetéssel azért puffogtatni kellett rá. Persze ebbe nem rokkan bele az orosz sem, de minedesetre érdekes.
  • [NST]Cifu
    Egyszerűen GPS koordinátákat követtek...
    7-et állítólag a légvédelem (Pancír-Sz1) lőtt le, az itt látható 6-ot sikerült összeszedni a földről, egyesek szerint EW van a dologban, de ez csak pletyka...
  • molnibalage83
    És meg tudom érteni. Az F-35B az egyik legfeleslegesebb és legnagyobb faszság, amit az USA védelmi ipara valaha is végigvert. Ehhez képest totálisan logikus porgamokat kaszáltak el.
  • [NST]Cifu
    Az USMC egyre jobban erőlteti az "Über Squad" koncepciót, vagy legalábbis van egy rétege a Tengerészgyalogságnak, amely megunta, hogy miközben horror pénzek mennek el az olyan programokra, mint az F-35B, MV-22 vagy a CH-53K (a Sikorsky nemrég jelentette ki, hogy több bevételt fog hozni nekik a CH-53K, mint a Blackhawk), a katonák felszerelése egyhelyben topog.

Az USMC tervei:

*Minden gyalogsági egység (Infantry Unit) HK M27 IAR-el lesz felszerelve.
    *Ettől függetlenül nem kap mindenki M27-et, pl. az aknavetős vagy Javelin-t hordozó katonáknál maradhat az M4.
    *Tavaly Augusztusban 50 800 db M27 IAR megrendeléséről döntöttek.
    *Badass beszólás az F-35B 100 millió dolláros árára: "Fel tudok szerelni minden egyes bakát a Tengerészgyaloságnál a legmenőbb sz@rba tetőtől-talpig 100 millió dollárból - és pont ezt tervezem" ("I could kit out every grunt in the Marine Corps with the coolest s*** head-to-toe for $100 million." "And I intend to do that.")
    *Az "Über Squad" (Marine 1/6) felszerelése: M27 IAR, hangtompító, 60 lőszeres Magpul tárak, könnyű MARSOC ballisztikai mellények, Ops-Core sisakok beépített hallásvédelemmel, AN/PVS-31A éjjellátók, és tervezik a jelenlegi fix 4x nagyítású optika lecserélését 1-8x optikára

A Marines 1/6 tavaly ősszel az új felszerelésük bemutatásakor
  • molnibalage83
    Aztakurva. Ezek tudnak irányítottan repülni?
  • Kurfürst
    1920 körül már használta Charles à Court Repington a világháború, sőt az I. vh (minő jövőbelátás!) kifejezést a német wiki szerint.

Egyébként van egy 1916-os Pesti Hírlap különszámom és mintha már abban is lenne a kifejezés.
  • [NST]Cifu
    A Szíriában bevetett házi készítésű robotrepülőgépek (valamiért sokan "suicide drone" elnevezést használják rájuk), ilyenekkel támadták az orosz légibázist....

• Hpasp #86362
    Delta-IV -es...

• [NST]Cifu
    1941-től kezdve kezdték el a II.Vh elnevezést használni a második világháborúra, és ekkor kezdték el az addig csak "The Great War" vagy szimplán csak "The War" néven emlegetett háborút első világháborúnak nevezni...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.01.10. 12:46:21
  • robgros
    Mikor volt az az utólag?
  • Lacusch69
    Eddigi légigyőzelmek az I.vh-tól (hiányos, de használható):
    http://aces.safarikovi.org
  • [NST]Cifu
    Én ezért nem mentem bele ebbe a történetbe. Az I. világháborúra is utólag ragasztották rá a "világháború" nevet, addig a "The Great War" (a nagy háború) volt az elnevezése nyugaton. Egy volt a sok többi közül, csak persze jelentős emberáldozatokkal.
  • molnibalage83
    A 30 éves és Spanyol örökösödési is lehetne ennyi erővel...
  • robgros
    Ez az általánosan elfogadott, ugyanakkor egyesek a napóleoniakon kívül világháborúnak tekintik a hétéves háborút is. Sőt, maga Churchill a francia forradalmat szintén ide sorolja.
    Bár ennyi erővel majdnem minden nagyobb terjedelmű hódítást világháborúnak tekinthetnénk.
  • pbsb4
    Robgors a segges mosoly nem neked szól bocsika!!! Már nem tudtam szerkeszteni a hozzászólást.
  • pbsb4
    Van valami olyasmi meghatározás, hogy legalább 3 kontinensre és 2 óceánra ki kell, hogy terjedjen. Mondjuk így a Napóleoni háborúkra is rá lehet húzni, hogy világháború volt. Bár az afrikai és amerikai hadműveletek eléggé marginálisak voltak az egész háború szempontjából. Mindenesetre vannak történészek akik ezt hívják I. világháborúnak. Én személy szerint a régi számozásnak vagyok a híve.
  • [NST]Cifu
    A légvédelmi Technikal-okat vajon hogy nevezzük? SAMT? Vagy T-SAM? :D

Volt már légi győzelme az R-27-nek Etiópiát leszámítva?
  • molnibalage83
  • robgros
    Nem annyira haditechnika, de számotokra egy háború mikor válik világháborúvá?
  • ximix #86350
    Tornado nem lehetett, drónon van "no step" felirat, az APU mekkora egy Tornado-n ?
    - link Otvaga fórumon kb itt kezdődik
  • molnibalage83
    Legfeljebb valami kis drón darabjai lehetnek.
  • repvez
    a video első részén egyértelmü az F15 öst azonositani , a második felébe, meg azt egyértelmü azonositani, hogy nem repülögép roncsok vagy legalább is nem friss roncsok, amin a faszi rálép az sanszosan egy elég nagy lövegnek a mag része vagy valami tartály ami még kitudja mikor került oda, aztán kicsit később, egy fekete hengeres valami az egy hajtómü darab látszanak a kompresszor lapátsorok, de az is biztos, hogy nem repülöjé, max droné, mert nincs 40cm-es az átmérője ugyhogy ez csak össze van vágva valmi régebbi roncs tralálattal.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2018.01.09. 14:13:43
  • molnibalage83
    Ez a problémám. Hol vannak hasonló roncsok? Miért van az, hogy kb. minden lelőtt kb. erőlködés nélkül azonosítható, itt meg nevetségse sehogyan sem passzoló fémalkatrészek (?) vannak?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.09. 13:02:50
  • molnibalage83
    Akkor meg honnan tudják, hogy leesett? Számomra az a kéréds ezek után, hogy akkor a találat után X perccel perecelhetett-e le a gép és hogy hol.

Semmit nem tudok a konfliktusról, lövésem sincs, hogy vannak e frontvonalak vagy ilyesmik. Meg, hogy a személyzettel mi van....
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.09. 12:35:01
  • Hpasp #86345
    Az hogy a találat után nem mutatták a gép leesését, nagy valószínűséggel azt jelenti hogy az a találat után továbbrepült.
  • molnibalage83
    Vannak benne valid pontok és tévedések is. RWR mit sem számít IR ellen.
  • SZUsszan
    Érdekes "Khalid Al-Malki" fake kiálltása a komment szekcióban.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2018.01.09. 10:41:40
  • molnibalage83

Ez alapján én be nem azonosítom az F-15 egyetlen részét sem.
  • molnibalage83
    A rakéta relatív sebessége kicsi volt, ha megnézed a gép mérete alapján. Tehát ebből sakkoztam arra, hogy inkább megpróbált a HMZ-ből kirepülni.

Az R-73 sanszosan jó régi volt, mert kettőt dobtak és a jelek szerint megkajálta a csalit, csak pont rossz helyen volt csali.

Mondjuk a lelőtt gépről azóta sincs fotó sehol, szóval lehet, hogy mégsem lőtték le...
  • [NST]Cifu
    Ezért gondolom, hogy itt valami nem stimmelt - biztos, hogy tudott a rakéta érkezéséről, mégis "csak" utánégetőt kapcsolt, de el nem fordult. Ki tudja persze, hogy miért...