95110
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Én azt nem értem, amikor van 10 fajta M4-e mert rövid cső, hosszú cső, tetszik 3 fajta tus, de nem cseréli, hanem halmozza a fegyvereket. A gyűjtés megint más. Ha mondjuk az egész család erre van beállva, akkor megértem a több hasonló fegyvert, de különben nem.

Az iskolai vérengzéseket nem oldaná meg a fegyvertilalom, "csak" kevesebb áldozat lenne.
  • molnibalage83
    Ugye vágod, hogy az összehasonlításod vicces...?

Mexikóban minden van, csak rend nincs. Nem véletlenül gondolok arra, hogy pl. Svájc vs USA vagy Finnország vs. USA arányokat nézd meg...

A drónos rész az most hogyan jön ide? Egyébként nincs senkinek a homlokára tetoválva, hogy ő drónpilóta...
  • Oddball29
    Face-ről loptam, de valami ilyesmi.

School shooting in US checklist:
    1. Send thoughts & prayers but not actually do anything useful✔
    2. Argue over semantics of the term "assault rifle"✔
    3. Argue over semantics of the term "terrorist" - if Muslim use it, if Christian use term "lone wolf" ✔
    4. Congress does nothing but NRA increases donations just in case ✔
    5. Attribute shooting to mental health issues ✔️
    6. Wait for next one, repeat ✔️
    7. Add more guns. If only there was a 'good guy' with a gun handy. ✔️
    8. If we only had a Wall.
  • aksurv2
    A 2A nem ertelmetlen. 70 millio fegyverest nem lehet kontroll alatt tartani. Felejtsdvel mar el az urtechnikat.
    A dronok hatekonysagat nagy mrrtekben rontja ha uton melohely fele szitava lovik a szemelyzetet.
    Majd akkor hiszem el, hogy a haditechnika er cakamit az asszimetrikus haboruban ha a talibok leteszik a fegyvert es legyozik a narkobandakat. Es kurvara messze vannak az sf veteranoktol.
    Iskolai lovoldozes. Azt latod amit mutatnak neked belole. Mexikoban tobb van, csak az ket sor. Komplett iskolakat meszarolnak le. Egesz mexikoban egyetlen fegyverbolt van es magyarhoz hasonlo a szabalyozas. Brazilia es tobbi orszag detto.
  • SZUsszan
    Szerintem összekeverted ezt:

Benelli Super Vinci

ezzel:

Remington 870

Vagy egy másik FB oldalt látogattál.
  • molnibalage83
    Ez tök jó, de 30 év alatt sem volt ilyen és ennyi lövöldözés, mint az USA-ban. Persze tűzoltó szekercével és mással is lehet ölni, de egész egyszerűen elgondolkodtató, hogy mekkora feszültségek lehetnek egy társadalomban, ahol lassan már mínuszos hír egy lövödözés.

Nem az a gáz, hogy ennyi a kettyós, hanem hogy kb. erőlködés nélkül juthat tömegmészárlásra alkalmas fegyverekhez a sok kettyós. Na ez, ami ami durva... És mindezt a szent mittomén hanyadik alkotmánykiegészítés miatt, ami totál értelmetlen, mert kb. 200 évvel ezelőtti környezet miatt hozták azt.

Vagy hogyan lehet az, hogy Európában is vannak olyan országok, ahol sokaknak van fegyvere, de kb. a Breivik féle mészárlás és tényleg ideológia mentén - és nem kettyósok - mozgó muzuilmán és náci eszméket vallók lövöldöztek eddig?
  • aksurv2
    En meg azt hogy 65 millioan jarnak iskolaba az Usaban. Ez megegyezik UK. teljes lakossagaval.
    Hatosagok tudtak a fickorol de nem leptek holott olyan esetekben is mar ratortek egy csaladra az ajtot amikor csak annyi volt a bunuk, hogy a ferj es feleseg egymastol fuggetlenul rakerestek a kukta es mutragya szora.
  • fade2black
    Témához. Tizenheten meghaltak egy floridai iskolai lövöldözésben

Egy sort bemásolnék egy szó kiemelésével: Az Egyesült Államokban ez volt az idén a 18. iskolai lövöldözés.
  • aksurv2
    Ertelmetlen bele menni. A gond az amit mar sokszor mondtam itt hihetetlen merteku elmeleti tudas van, de gyakorlati tapasztalat sajnos nagyon keves van. Es enelkul sokszor erzem mintha szivarvanyt magyaraznam gyengenlatoknak. Senki nem akarok meg serteni en is ateltem. Amikor elkezdtem loni en is minden adatot fujtam a fegyverekrol csak azt nem ertettem miert oltanak olyanok akik ehhez tenyleg ertenek. Ami rengeteget valtozott az szemleletem, mert en rengeteg idot toltottem olyanokkal akiknek a fegyver munkaeszkoz. Pl elvesztettek a fegyverek csodalatos elerhetetlen mivoltukat, es szipla targyakka valtak. Ha negjelenik egy uj fegyver jo esellyel 1-2 honapon belul kezemben van es lovok is vele.
    Egyebkent fegyverek nem civilek kezeben problemak hanem az egyenruhasok kezeben.
    Az elmult 100 evben a haboruknak kb. 262 millio civil aldozata volt csak ezt tudamasul veszuk mint az autobaleseteket. A fent emlitett marine sem kezifegyvert hasznalt az elmult 20 evben hanem egy itt technikailag szetelemzett repuloeszkozt. Tehat azzal megis mas olni mint egy civil kezifegyverrel
  • molnibalage83
    Öööö, ezért a probléma összeszámolni és a rakárban maradó fegyverek felvetik azt a kérdés, hogy a szabályozás milyen laza és mennyire basznak arra, hogy hova kerülhet véletlenül fegyver.
  • aksurv2
    Nem gyujti vett egy ujabbat, a regit meg nem dobta a kukaba. A fegyver tartos fogyasztasi cikk, evtizedekig megmarad. Nezz meg egy raktaras arverest discoveryn szinte mindig kerul elo fegyverek. Arrol nem beszelve hogy komoly lovesz parban vesz mondjuk full es tartalek fegyvert. En beszeltem olyan tengereszgyalogossal akinek konkretan problema volt osszeszamolni a fegyvereit. Ez csak itthon nagy dolog. Itthon ismerek olyat aki gyujto 100 feletti fegyvere van.
  • molnibalage83
    Mert Sivatagi Viharról szól csak a link..
  • Hpasp #86939
    A 99-ben eltalált 2db A-10-est nem találom a listában...
  • molnibalage83
    Sérült A-10-ekről gyűjtemény.
  • molnibalage83
    Lehet, hogy a Buk-M3 vegyesen használ még régebbi M2-ehez való indítókat, mert nincs pénz elég M3-asra és aktív rakétákra.
  • JanáJ
    Korábban szó volt róla, hogy a rendőri SWAT egységek gyakorlatilag katonai cuccokat hordanak. Ezzel nekem nem volt bajom, de hogy az FBI egysége multicamezzen, az nekem több mint vicces.
  • F1End
    Érdekes. Én eddig úgy tudtam, hogy a Buk M3 -nál tubusban hordozza majd a TELAR/TEL az indítókat, méghozzá négyes helyett hatos adagokban.
  • JanáJ
    Most hogy nem, vagy alig hordják szét a békét és a demokráciát a világban, most biztos a hagyományos fegyverzet fog erősödni. A tábornoki kar szerintem még mindig az oroszoktól vagy a kínaiaktól tart, nem a sivatagi majmoktól.
  • JanáJ
    Most reggel a rádióban azt nyilatkozta Vas Gábor (Kaliber) hogy a céget 10 éve is vagy 200 millió tartozással vette meg a jelenlegi tulajdonos, ezt 10 év alatt sikerült feltolni egymilliárdra. A termékeik borzasztó minőségűek. Elkezdtek sikeres kis cégeket felvásárolni, majd az ő termékeiket is rossz minőségben előállítani. Szóval csoda, hogy eddig húzták.
    Hazai FB oldalon volt fent olyan M870-es ami azért kapott kerámia bevonatot, mert egy évesen már rozsdásodott.
  • ximix #86932

Made to measure: the next generation of military 3D printing
    - link

BUK-M3 család havas kirándulása
    - képek

Iráni Mohajer 6 drón
    - Képek

Új «Воронеж» Voronyezs radar
    - képek

Riadó, riadó, riadó! Sz-400 gyakorlat

FBI SWAT
  • [NST]Cifu
    Az FY2019 alatt 261db Abrams fog Thropy APS-t kapni. Lassacskán csak történik valami ezen a fronton is...

• Kurfürst
    Azért ne írjuk még le a Remingtont, csődvédelmet kért csak, az nem azt jelenti hogy megszűnik, csak fizetési haladékot kért és kapott. Valszeg kissé leépít és a hitelezők leírnak némi követelést.
  • molnibalage83
    Valaki bélyeget gyűjt, valaki autót, valaki fegyvert.
  • JanáJ
    De mi a töknek kell ennyi fegyver. Főleg amikor van egy tucat M4-e valakinek.
  • JanáJ
    A fegyver kedvelő ismerőseimnek a Remington az M870-et jelenti, meg nekem is. :-)
  • [NST]Cifu
    Nem bírják a versenyt, a Remington nem nagyon rúgott labdába nagyobb kormányzati megrendeléseknél már évtizedek óta (a Remington ACR gépkarabély meg óriási bukta lett - lehet ez volt a valódi ok a csődnek).
    Hiába volt relatíve nagy cég, pusztán a civil piacból megélni nem egyszerű...
    Az meg mókás magyarázat, hogy egy cég attól csődbe megy, mert egy évig kevesebb fegyver rendelnek a kiskereskedők (előtte meg akkor elvben többet rendeltek, tehát nem áll meg a matek sehol).

Amióta amerikában is ott vannak a nagyobb európai fegyvergyártók (FN, H&K, Glock, Steyr, Sig-Sauer, Beretta, Benelli, stb.), azért a versenyhelyzet élesedett... Egyszerűen a Remington évtizedek óta nem tudott normális portfoliót kialakítani.
  • molnibalage83
    Itt is él a klasszikus 80/20-as szabály akkor.
  • JanáJ
    Ez milyen durva:
    "az amerikai fegyverek mintegy felét a lakosság 3%-a tartja kezében, átlagosan nekik 17 fegyverük van otthon."
  • fade2black
    Csődbe ment a Remington
  • [NST]Cifu
    Itt meg a CV90 bemutató, alapvetően az MKIV-ről szól, de van benne egy kis CV90 történelem:

• qtab986
  • molnibalage83
  • [NST]Cifu
    Érdekes történet a TK-17-ről, tömören arról van szó benne, hogy 1991-ben a TK-17 egy rakétaindítási tesztet hajtott volna végre, de a víz alatti indítási pozicióban úszó tengeralattjárón az indítási parancs kiadásakor a rakéta felrobbant, mikor még az indítótubusban volt. A hajó kapitánya vészemelkedést rendelt el (a ballaszttartályok kiűrítésével), de felemelkedve azt látták, hogy a rakéta szilárd hajtóanyaga szétszóródott a fedélzeten, és lángra kapott a tengeralatjárót kívülről fedő gumi alapú külső hangszigetelő burkolat. Most vészmerülést rendelt el, hogy a tüzet eloltsák, majd kis idő múlva kis sebességgel elindultak hazafelé. A TK-17-est kijavították, de a sérült indítótubust permamensen lezárták és sose használták többet (ez egy eléggé új információ számomra), majd 2004-ben a tengeralattjárót kivonták a hadrendből.

Erre egy adag kép a TK-17-ről, amely a kivonása után készült.
  • [NST]Cifu
    Ez meg a LOCAAS, egy önálló működésre, célazonosításra képes mini-robotrepülőgép. A 181km feletti hatótávolság elég komoly, illetve érdekes, hogy a LADAR megoldásról mostanság nem nagyon hallunk...

• [NST]Cifu
    Yepp, ezért mondom, hogy ez a JHMCS / NVG megoldás kissé... kézihajtányosnak tűnik...
  • [NST]Cifu
    Egy kötegnyi érdekes dia a RAH-66 Comanche program továbbfejlesztésével kapcsolatosan:

• _rudi
    Vannak érdekes megoldások..
    Itt van a ELBITnek ez a BrightNight rendszere.
    Ennél egy külső szenzor - nem mondanám hogy FLIR torony - képéből generálnak egy szintetikus képet (akadályok, leszálló zóna, stb...) és ezt vetítik a pilóták szeme elé.
    https://youtu.be/ykX1e8M8SmA
  • [NST]Cifu
    Lockheed Mini Hit-to-Kill közellégvédelmi rakétateszt. Az MHtK beérkező bombáktól, aknagránátoktól és rakétáktól védheti meg a katonai objektumokat.

• [NST]Cifu
    Nincs említve. Minden esetre érdekes kérdés....

Amúgy az orosz helikoptereken ha utólagosan is, de látványosan megjelentek a DIRCM rendszerek:

• Berkut111
    http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-43014081