94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
savaz #87167 Talan mar ideztem ezt itt parszor. A hadosztaly harcaszata c. orokbecsu szovjet tudomanyos munkaban olvastam a kovetkezoket:
"A hadosztaly tuzerejenek a felet a tuzerezred adja."
A harckocsiezred, meg a zaszloaljtuzerseg meg az aknavetok meg ehhez jonnek hozza. A puskas emberek csak ezutan kovetkeznek.
Puskas gerillak okozhatnak vesztesegeket egy regularis seregnek, de meg megrenditeni sem tudjak, nemhogy legyozni.
A jelenlegi vita amerikaban nem is igazan az alkotmanyos jogok alapjat ereintik, hanem azt, hogy ha egy 18 eves labilis idegrendszeru gyerek nem vehet alkoholt, nem vezethet autot, nem szavazhat, akkor automata fegyverekkel se jattszon. -
#87166 Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) -
fonak #87165 Szimulációban (mármint amerikaiakról beszélek persze) az iraki hadseregnek is sikerült komoly veszteségeket okoznia a jenkiknek, aztán a valós szitu mégse úgy alakult... -
Freeda Krueger #87164 Boldog Szülinapot Cifu
!!! -
#87163 4X! Boldogat az HT és Ürkutatás topik nagymesterfokozatú kultúrpaladinjának. :) -
#87162 Boldogat Cifu!!! -
JanáJ #87161 Szerintem hibás a gondolat meneted és nem engedsz belőle. Nem ismerem a sniperes storyt, pedig már sokadszorra hozod szóba. A sniper csóka biztos egy félisten, de ettől még a shilkákat azóta sem sniperrel írtják, hanem LGB-vel. Ezek a "rekordok" nagyon jók, de nem lehet általánosítani őket. Lehet 10 mp alatt futni a 100-at, de erre 20 ember ha képes lehet a világon. Értem én hogy van 100 millió fegyver tartó, meg több tízmillió veterán, de ezek nem biztos hogy fedik egymást. Az LGB/kazettás/120as malac pedig pont úgy tépi szét a vérprofit, mint a nyomit. Szerintem ilyen esetben a többség kussolna és a családját védené/féltené, nem Vörös hajnalosat játszana. Az egyetlen szűk keresztmetszet valóban a logisztika lenne, de szerintem nem az lenne a gond, hogy hogy jut a bomba a repcsire, hanem hogy honnan lesz, mert ennyi fegyverük még nekik sincs. :-)
Szóval béke, de amennyire igazad van, hogy itt autós kártyázunk sokszor a lőfegyverekkel, annyira te minden fölé emeled a lövészt és az ő fegyverét. -
#87160 Boldog születésnapot! -
aksurv2 #87159 Még itthon is lehet. Kint meg több tizezer van. Még az agyatlan britek is most tiltották be a civil tartast. Drága etetetni, csak ez a gond vele.
A tervezők pár óra túlélést adtak a lövészeknek. Ehhez képest pár óra múlva hajukat tépték.
Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2018.02.26. 21:02:37 -
#87158 És ebben városi környezetben mi a nagy teljesítmény...?
Ezen felül 0.5 cal puska az mióta van civilnél.....?
Ne vedd sértésnek, de összevissza csapongsz...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.26. 20:52:17 -
aksurv2 #87157 A sniperes sztori meg nem vágom, hogy hogyan jön most ide
Pár puskás ember elbaxta sok masinás ember napját. -
aksurv2 #87156 Meg van könyve.
Emelték a cobrát amikor kiderült, hogy szomiknál van egy shilka. Azonnal az összes kopter vissza. Nem cobrák lötték szét, hanem ő egy jó pozicióból. Kilőtte kezelőket és lőszeres dobozoknál a páncélt.. -
#87155 Az alábbi fickó 60 igazolt kill rendelkezik. Egy .50 Barettal kicsinált egy shilkát, erdekes rábizták a cobrákat meg visszarendelték Szomáliában.
Ezt a mondatot esküszöm nem tudom értelmezni...
A sniperes sztori meg nem vágom, hogy hogyan jön most ide. -
aksurv2 #87154 Nem. Csak nem feletkezek el az emberről. A technikát ő müködteti. Az USA hadserege soha nem harcolt úgy, hogy valódi veszély fenyegette az utánpotlását. Eszak pont ezért gyözött. Ez van azóta is, Most képzeld el mennyi ember kell 1000 km utánpótlási vonal bevédéséhez. Főleg olyan ellenség ellen ami minden tud rólad, Mindent is.
Az alábbi fickó 60 igazolt kill rendelkezik. Egy .50 Barettal kicsinált egy shilkát, erdekes rábizták a cobrákat meg visszarendelték Szomáliában.
Sniper.
A lényeg. Egy hadgyakorlatot komplett hülyét csinált egy mesterlövész csapattal egy teljes marine dandárból. Ugy tudták felszámolni őket, hogy saját oldaluk kiadta poziciójukat, mert már akkora blama volt.
És én rengeteg ilyen sztorit ismerek, ezért vagyok szkeptikus.
-
JanáJ #87153 Szerintem csőlátásod van. -
#87152 Csak arra meg a B-52 is untig elég... A B-2 nagy szerencséje, hogy van AGM-154 és JDAM, mert anélkül kb. a gép értelmetlen kett volna a hh után... -
aksurv2 #87151 Molni. Egy 1.4 milliós hadsereg teljesen mindegy hogy mennyire modern nem tud 10 millió km2 es 100 millió fegyverest kontrollálni. Még arra se elég, hogy a saját támaszpontjait raktárait és utánpotlásasi vonalait megvédje.
Csak 100 000 ember lőkiképzésből él. Ez 5 hadosztálynyi lövész. És jobbak mint sereg lövészei. It ugyanaz van, mint bármi másnál a civil szfera elszipkázza a legjobbakat. Aztan jó pénzért képzik a tier1 operatorokat várólistás alapon.
Ar15 2016 ban 372 haláleset kapcsolodott hosszú fegyverhez a maradék kb. 11 500 pisztolyhoz. Nem véletlenül a világon mindenhpol pisztolyokat kezelik szigorubban. Melesleg 20 milló félautó van az embereknél es megszámlálhatatlan más puskaféle. Köztük több tízezer .50 bmg. Nos azok azért a tudbának a bárkinek problémát okozni. Es akkor csak lőfegyveres febyegetésről beszélek és nem az több millió veterán harcitapasztalatáról, v. nem beszélek a beszivárgásról titokvédelemtől szabotázsról.
Egy hatalom átvétel úgy müködik mint a 68' beavatkozás, de ennek feltételei már Cseh-szlovákiában sincsenek meg nem, hogy az USAban. -
#87145 Technikailag az AGM-86B befér a B-2 bombaterébe. Szóval elvben lehetősége éppen lett volna ilyen célú alkalmazásra. -
#87144 A B-2 tervezése idején, ha nem volt hozzá AGM-86, akkor legfeljebb Mk bombázgathatott volna, aminek kb. 0 értelme van egy ilyen géppel. A B-1B is olny nuke volt a hh utánuig... -
#87143 A magasabb torny nagyon ritka a fotókon. Ez persze nem bizonyíték semmire, de azért a harcászatu rugalmasságnak alapvetően odaver a tornyozgatás, amiről valahogy sokan nagyvonalúab elfeledkeznek. Meglep, hogy nincs olyan magát kihajtogató torony, mint a Buk-M3 radarjánál,
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.26. 14:45:34 -
#87142 A lelőtt Izraeli F-16I gép esetének kivizsgálása nyilvános lett.
Azt írják, hogy 8 gép támadt 12 célpontot Szíria területén, elsődlegesen iráni támogatású drón-irányító központokat. A repülőgépekre összesen 27 légvédelmi rakétát indítottak, 13-at akkor, amikor a drónirányító központot támadták. A találatot egy Sz-200 Vega érhette el, és a személyzet "nem védte meg magát", ez volt a probléma - állítólag.
-
Azért a román 56db F-16 nem hangzik olyan rosszul. Már ha megvalósul, és fel is újítják őket... -
#87140 Izraeli vontatott csali ELL-8270
- link
- link
Románia szeretne még "pár" F-16-ost
- link
Repülősök és légvédelmiseknek lehet érdekes (én egy idő után elvesztettem a fonalat)
- link
MBDA Germany's future TLVS air and missile defence system
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.02.26. 10:27:24 -
JanáJ #87139 Megszokás (eddig is volt), embervezette, nuki nélkül is bevethető. Nem mondom, hogy megérte, csak hogy ne ennyire mérnökként gondolkozz. -
JanáJ #87138 És szerinted egy B-2 LAP-ot (?) milyen messziről érzékelne? Mert ha jól értem a horizont inkább ALU gépre szól. -
#87137 A magasabb volt csak 40 méteres, a sima NVO torony "csak" 25 méteres.
Bármelyik Sz-300P/400 osztály szintű lokátort, bármelyik toronyra fel lehet rakni, csak a telepítési/bontási idő lesz hosszabb.
(Moszkva körül meg az mindegy)
Kép hátterében egy Sz-25-ös bunker látható.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2018.02.26. 08:20:11 -
#87136 A magasabb volt csak 40 méteres, a sima NVO torony "csak" 25 méteres. -
#87135 Szerintem meg nem gravitációs bombával meg köll támadni oszt annyi... Az Sz-300 gyűrű is áttörhető CM-mel... Sok köll oszt annyi...
Az ICBM ellen meg az úgysem tehet semmit... -
#87134 Számomra az egész B-2 program értelme picit homályos. A tömege CM támadás olcsóbb. Tök felesleges egy stealth platfrom 2000 km-es indítási távolság esetén. Egy stealth CM olcsóbb... -
#87133 250 ft-en mi a fene látná?
A 40m magas tornyon ülő 5N66 NVO (Clam Shell) minden Sz-300PT osztálynál ott volt (Moszkva körül), és egy 250ft-en repülő célra 62km a radarhorizontja.
-
Berkut111 #87132 "Plusz sacc per kábé annyit ér, mint a papír, amire vetették" Ez mondjuk igaz. Lásd Budapest Treaty. A kutatás-fejlesztésnek jót fog tenni. A Világ Bekének nem biztos hogy annyira. Ideológiailag is nehéz lesz megmagyarázni a demokrácia új teruletre való kiterjesztését. -
#87131 Más szóval stratégiai szempontból a LAP Moszkva ellen nem, amúgy viszont életképes lehetett volna.
A HAP viszont bármilyen irányból... -
JanáJ #87130 250 ft-en mi a fene látná? -
#87129 Az igazi gond a Moszkva körüli kettős Sz-300PT gyűrű áttörése lehetett volna.
Itt tíz-tizenöt kilométerenként voltak az osztályok egymás mellett, vagyis egy időben több osztály is rálátott volna...
... ezért is jobb 60kft-en közlekedni, a magasság hozzáad a ferde távolsághoz.
-
#87128 Norvégia fölötti tankolással működhet.
-
#87127 Stratégiai szempontból működhetett volna? -
#87126 -
#87125 Erre csak most találtam: a NorthropGrumman 1979-ben két B-2 változatot versenyeztetett, a HAP a nagy magasságú behatolásra lett tervezve (a'la B-52), míg a LAP a kis magasságú behatolásra (a'la F-111). A LAP-ról nem sok értelmes képet láttam, de itt egy egész jó:
Mivel kis magasságban (~60 méter) repülne, ezért a szívócső és a beömlőnyílás a gép hasára került, és a felső része (amit a magasabban lévő radarok (akár Földi, akár légi telepítésű) sima, mint a babapopsi...
Végül a B-2 HAP lett választva, mert gazdaságosabb lévén nagyobb hatótávolságra volt képes... -
#87124 Az OST csak a tömegpusztító fegyverek világűrben való állomásoztatását tiltja, illetve a Hold és a többi égitest békés célú felhasználását propagálja. Hagyományos fegyverek terén nem nyilatkozik. Plusz sacc per kábé annyit ér, mint a papír, amire vetették - nincs semmiféle retorzió vagy szankcionálás benne. Mivel az ENSZ égisze alatt született, így a BT feladata adott esetben a szakcionálás, márpedig az USA permamens BT tag... -
Berkut111 #87123 Outer Space Treaty-t meg elvitte a kiscica?