95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • I.C.ram
    Az afrikai országok helyében szépen összeszámolnám a régi fegyvereket, és aukcióra bocsájtanám őket. Tuti bejönne egy rakás pénz belőle, főleg az amcsi fegyverbuziktól, akik egy STGért szvsz 1 milliós nagyságrendekben fizetnek.
  • Animefox
    Ha utána jártál valójában akkor tudhatod hogy Iraqban is megfordult a fegyver és színte mindenütt felütötte a fejét még egészen a nyolcvanas kilencvenes évekig. Lenti kép az a Yugo sereg.
    Kedves Ren, ezt én is szépen benéztem :D Nem gondoltam volna... kicsit pofára estem. Akkor az afrikai leány kezében tényleg működőképes stg lehet. Aszittem hogy nagyobb ritkaság számba megy a fegyver.
  • Ren
    Oké, közben én is megtaláltam ezt az infót :) Valamint az NDK-ban is igen sokáig használták (és gyártották?), legalább a 60-as évekig
  • Animefox
    Yugo

One of the more extensively and systematic uses of the MP44 after the war, was in the Yugoslavian army, where it's said paratroops used the MP44 as the main handgun untill 1983.
  • Ren
    Állítólag az arab-izraeli háborukban (gondolom leginkább az 1948-asban) használtak MP44-et, gondolom innen került aztan valahogy beljebb afrikába. Lőszer nemigazán van hozzá, egy amerikai tulaj is panaszkodott, hogy leginkább magának kell csinálnia. Hozzávéve, hogy az Mp44 messze nem annyira robusztus mint pl egy ak47 és gyakran eltörnek benne apró alkatrészek (ütőszeg, rugók, stb), szinte kizárt hogy bunkósboton kívül fegyverként használható lenne :)
  • Animefox

Hm... Namost itt van nekünk egy ilyen kép miről azt lehet levonni, hogy a háború után valamelyik ország haderejében a fegyver rendszeresítve volt. Feltehetően maradt valami maradék, vagy valaki gyártani kezdte egy kis ideig még. Csak melyik hadsereg ez? Nemszem hogy Bundeswehr lenne. Nem is tom mikor készülhetett a kép.
  • marcio mela
    Afrikában?Anélkül hogy értenék hozzá azt hiszem nem.Inkább elpuffogtatják.
  • marcio mela
    Meglehet.De kíváncsi vagyok a háttérre.
  • [NST]Cifu
    Nekem úgy tünik, hogy az újja elhúzza a ravaszt, felteszem a fegyver már jóideje nem működőképes, csak ilyen látványelemnek használatos eszköz. Gondolj bele, az a fegyver (ha tényleg STG-44) legjobb esetben is több évtizedes, és nem hiszem, hogy az viszonylag érzékeny szerkezet különösebben jó karbantartást, ápolást (hovatovább fegyverolajat, vagy valamilyen kenőanyagot) kapott volna.
  • I.C.ram
    Gondolom azért Afrikában virágzik a lőszergyártás :)
  • marcio mela
    De honnan vesz 7,92x33 mm Kurz töltényt?
  • [NST]Cifu
    A Jugó állam az 1940-es, 50-es években jó kapcsolatokat ápolt az amerikaiakkal, sok amerikai fegyvert rendszeresített, például P-47-eseket, F-84-eseket, F-86-osokat, licencben gyártották a Browning M2 géppuskát, stb.

Mellesleg pedig "vissza is fizették" a kölcsönt, Románia egy Jak-23-ast adott át az USA-nak, amit előszőr Jugoszláviába szállítottak, innen pedig egy amerikai tehergép vitte az Egyesült Államokba. A Jak-23 a szovjet vadászgéprendszeresítési vircsaftban alul maradt a MiG-15-el szemben (ami nem meglepő, lévén a Jak egyenes szárnyú, a MiG pedig nyilazott szárnyú gép), de pár ország rendszeresítette, mint Csehszlovákia vagy Románia. Az amerikai berepülőpilótának az volt róla a véleménye, hogy igen egyszerű, igénytelen, nagyon jó emelkedőképességű, nagyon jól gyorsul, de ugyanakkor nagy sebességnél a gép elvesztette stabilitását.

[center]
    Jak-23 amerikai felségjellel

• I.C.ram
    Ha azt az STG44-et eladná, szvsz egész életében jól élne ott Afrikában :D
  • Animefox

Okééé de az ő kezében mit keres egy Stg44-es??? Egy szegény afrikai leányzó bemegy a sarki közértbe és előkap egy ritkaságot? Then lool :S
  • I.C.ram
    Gondolom kaptak az amcsiktól. Mintahogy a Szíriai hadseregnek is volt csomó Panzer IV Ausf. J is.
  • I.C.ram
    Bocsi, kiütöttem :P
  • Animefox
    Hova tünt a hozzászólásom??? Na mind1... De hogy a fenébe jutottak hozzá egy Shermanhoz??? Jó persze értem hogy mindent előkaptak mihez hozzá jutottak, de nemszem hogy egy múzeumot rámoltak volna ki.
  • I.C.ram
    Tesóm küldött képet a munkahelyéről, ahol mindenféle járműveket páncéloznak. Fasza a csarnokban volt vagy 30-40 felpáncélozott defender, amik mennek Irakba. Elég mókásan néznek ki :) Beraknám a képet, csak a kép 3/4én az ő feje van :D Majd megkérem, hogy csináljon még képet.
  • dara
    Ezer köszönet!

Végleg feladtam, hogy képet linkeljek az SG-re.
  • I.C.ram
    Sherman torony alternatív felhasználása:

• marcio mela
  • Animefox
    Mieza a béka??? Ez a balkáni háború? Mer csengőhangot meg nemtom mit le lehet tölteni, de hirtelen nem vágom mi mást még. Pontosabban mit linkeltél be??? Elmondanád? Valamire rá kéne mennem és elő kéne jönnie valaminek? Hüm?
  • Adam II
  • dara
    Tehát részlet a balkáni háborúból.
  • dara
    El is felejtettem, hogy itt nem működik a közvetlen linkelés. Na mindegy.

Talán így.
  • dara
    Részlet a balkáni háborúból:

• joebacsi
    Afganisztán v2 :)
  • Animefox
    Micsoda? Balkáni háborúban előkaptak pár Shermant és T/34-est? Nemááá :S
  • [NST]Cifu
  • marcio mela
    Éljen a revolver!
  • Sadist
    Örülj, hogy nem éles helyzetben történt :D Viccet félretéve, elég tetű dolog, ha nem adnak másik lehetőséget. Ha mindenkinek a saját fegyverével kellett volna lőnie, amit ő tartott karban, akkor még azt mondanám, hogy így járt, miért nem vigyázott jobban a fegyverére.
  • Thanatos
    amugy mi az xy főiskola konkréta? ha más nem priviben pls :)
  • Thanatos
    magyarország 2006... :PPP
  • [NST]Cifu
    Ilyen esetben nem kapsz új próbára lehetőséget?
  • Braveheart
    Valamennyire kapcsolódik a topichoz... lövészeten azért húztak meg majdnem XY főiskolán, mert egy nemtom hány éves (nagyon régi) PA63-al kellett lőnünk és a második tárból beragadt az egyik lőszer, aminek következtében majdnem kifutottam az időből... Lol.
  • Zsolo007
    Elég szoros volt az a győzelem, szal csak az amcsik fele birka...
  • bgabor
    Az istenadta nép azóta egyszer már újraválasztotta Busht. Az iraki háború és 9/11 ellenére. Szóval a végtelenségig fogják tűrni, mert teljesen birkák már.
  • SZU
    Szal elb*sztam...
  • SZU
    Jaja! A T72 Balkan on fire-ben is az első küldetésben még T-34-essel kellett zúzni! =)

Egyébként nemtom volt-e már ez a link, de azért beszúrom:

Általános infók a mesterlövészekről!
  • [NST]Cifu
    Még Sherman és T-34-es is harcolt a balkáni háborúban, mivel ugye egy széteső ország harcolt saját magával, így a hadsereg helyzete meglehetősen zűrős volt, és a szabadcsapatok gyakorlatilag azzal harcoltak, amire sikerült rátenniük a kezüket.