95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • HumEngine
    Sziasztok!

Ezt"...A vietnami haboru ota rettegett AK-47 (7,62x39mm) loszeret felulmulo teljesitmenynek persze megvannak az elonyei - a lovedeket nem teriti el az aljnovenyzet, es tipikus kozelharci lotavolsagbol 80 cm tolgydeszka vagy 2,5 m vastag homokzsak fedezek atutese utan is kepes vegzetes serulest okozni, raadasul a lovedekallo mellenyek tobbsege sem nyujt hatekony vedelmet ellene. ..."

...Heckler und Koch G3 puskaról.

itt: http://www.fegyver.org/ismertet/hkg3.html
    olvastam. "80 cm tölgxfa v 2.5m homokzsák..." nekem túl jónak túnik.
  • bgabor
    ??
    Mit adnak ingyen? Nem adnak azok semmit. A C5-ösök az elnököt szállító spéci járműveket hozzák. Mellesleg a C5-ös üzemeltetése olyan drága, hogy a csóró magyar honvédelmi költségvetés belerokkanna. Szóval még ha ingyen adnák, sem kéne. De nem adják, és főleg nem ingyen.
  • Coni
    mh.. majd akkor megyek légiparádét nézni... ha majd átvillani látok az égbolton egy szu-30-ast vagy egy foxhound mig-31-est...
  • tomcat1
    Biztos ingyen adják az amcsik mer nekik már nem kell :)
  • JohnnySmith
    A C-5-t megerősítem, hősöktere felett láttam (picit közel volt) leszáláshoz készülődött. (pedig az én szemem se jó)
  • I.C.ram
    Hát erre, észak-budára nem sok minden jött eddig. :D Ma még egy rendőrautót sem hallottam, nemhogy repülőt, vagy helikoptert.
  • [NST]Cifu
    Általában nem irigylem a Budapestieket (ilyen hőségben főleg), de most valószinüleg egy (magyar mértékkel nézve) kisebb légiparádéban lehet részük, C-5-ösök, MH-53-asok repkednek a jelentések szerint a város felett...
  • bgabor
    Az egész mondanivalója nem az amcsi GI-okról szólt, hanem otthon az usában békés állatokra Barrett .50-essel lövöldöző elhízott honpolgárokról.
  • I.C.ram
    Sikerült félreértelmezni a mondandómat...

Valószínű én is osszetojnám magam, csak én nem csinálok olyan videókat, hogy "shooting on iraqi insurgents" a békés kis városkámban. Szóval nem keményítek, mintha valami szuperhős lennék.
  • tomcat1
    Ez jó volt :)
    Én is várom... :)
  • AKSURV
    Hánnyal találkoztál már harctéren?
    Növesz szakállt, csórd el otthonról az abroszt, irány Irak. Oszt majd megnézzük, hogy te gatyád lesz barnább vagy a GI-oké.
    Aztán nyiss egy topicot az indexen kiváncsian várjuk élményeidet. ;-)
  • etnies
    Nem a CS-s etnies vagyok.
  • I.C.ram
    mert az úgysem lő vissza, és a nagy snipeolás közben nyugodtan zabálhatja a sültkrumplit kólával. :P Úgy birom ezeket a patrióta amcsi fegyverbuzikat, aztán, amint harctéren találják magukat összefossák a nadrágot. :)
  • JCSR Apache
    Azt írta hogy insurgents.
  • bgabor
    Nagyon nem értem, miért szerencsétlen állatokra kell lövöldözni ezzel a szerkezettel.
  • Sadist
    Meg is van, asszem ez lehetett az: http://video.google.com/videoplay?docid=5820322807673807576&q=.50+action
  • Sadist
    Dede, az az :) Azt vágom hogy Barret, de megnéztem volna, hogy mennyire szaggat szét egy-két dolgot :D Asszem valaki ide linkelt be egyszer valaki egy videót, amiben .50-essel lövöldöznek valami hegyi állatokra(?), mert csak valami szanaszét szakadó (talán húscafatok?) dolgokat lehet látni.
  • RatBaG #18659
    de az
  • [NST]Cifu
    Ez nem véletlenül a Tremors-ból a fegyvermániákus? Az rohangált hasonlóval. :)

Egyébként ez egy Barret M82A1, ha jól látom, hasonló kategória, mint például a magyar Gepárd M2.
  • Thanatos
    ott a pont, asszem kiugrom az ablakon, ehh :P
  • Csoder
    Fent van egy English felirat.
  • Thanatos
    én arra az odlara érttem hogy pl angolul... :D
  • Sadist
    Tuti, hogy hótgagyi film, de ezt a kézi ágyút megnéztem volna :D
  • [NST]Cifu
    Magyarországon a C+D van, ha erre gondolsz.
  • Thanatos
    mindez nincs emberi nyelven is? :)
  • katz
    Szerinted egy hutogepgyar kapna invitalast egy fegyverkialitasra?
  • katz
    IWA info
  • sz4bolcs
    Etni: Te a CS-s etnies vagy?
  • etnies
    Nem szokott vhol olyan kiállítás lenni ahova civilek is mehetnek??
    Elmennék 1 hasonló kiállításra.
    nem tudod hogy Nürnbergben mikor szokott lenni a fegyverkiállítás?
  • Thanatos
    hm, nemszoltam... :P
  • Thanatos
    gondoltam :) de van valami neve is? rendszeres? stb..., infot pls :)
  • [NST]Cifu
    Alapvetően igen, de ha valaki nagyon ki akar jutni oda, nincs lehetettlen (invitálást kell kérni). Egyébként a weboldala itt található: Eurosatory.com
  • katz
    Gondolom kizarolag csak a vasarloknak es a szaksajtonak van belepoje oda?
  • dara
    Ha a Robotscout-ra gondolsz, akkor pont azzal veszítené értelmét az egész, ha embert ültetnél bele. A lényege ugyanis az, hogy nem kell a személyi állománynak a harc sűrűjébe mennie.
  • katz
    Ez egy onallo navigaciora kepes robot. Nem igenyli, h emberi uljon bele.
  • sz4bolcs
    Ebben ülhetnek emberek?
  • dara
    A britek valamit nagyon eltalálhattak a Warrior orrpáncéljánál. A Puma-é gyanusan hasonlít hozzá.
  • [NST]Cifu
    Olyasmi, csak ugye egy kicsivel magasabb szinten. :)
  • Helcat
    Ez a festés meglehetősen emlékeztet a Berlin Brigade járművein alkalmazottra. Vagyis valószínűleg ezt is városi hadviselésre tervezték:

• Thanatos
    ez milyen kiállitás? mint e3 csak hadseregenek? :DDD