95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #19321 Állította itt bárki hogy a magyarok bátrak? -
Thanatos #19320 tény :) -
#19319 Khmmm jenkik orulnek annak a 3-400 evnek is ami megadatott nekik -
neuro #19318 Igazából nem az "amerikaiakkal" van gond, hanem Mr. Bush-al és a kormányával.
De ha végiggondoljuk, ami most történik, az az elmúlt 2000 év európai és amerikai külpolitikájának a következménye (na jó, ha leszeretném szűkíteni, akkor az elmúlt 60 év). -
Thanatos #19317 én se szivlelem az amcsikat de ott a pont..., az hogy valaki probálja minimalizálni a veszteségeket nem jelenti azt hogy gyáva lenne..., én pl örülnék ha a magyarok olyan gyávák lennének mint az amcsik :PP -
Thanatos #19316 minden nézőpont kérdése, egyik odlarol nézve igaza van másik oldalról nézve meg aki egy egyenlőtlen háborúban szemtol szembe probál harcolni az elmebeteg... :PPP -
neuro #19315 Valószínűleg azok a Frogfoot-ok fel sem tudnának szállni, mert még a földön elkapnák őket a JDAM-ok. Vagy ha fel is szállnak, majd elintézik őket a vadászok.
Az amerikaiak nem gyávák, hanem tapasztaltak és nem akarnak felesleges veszteségeket szenvedni, illetve kiszélesíteni a konfliktust földi csapatok bevetésével. -
#19314 jah, bezzeg a magyar...az megmutatná...roham a nyílt terepen...bevetéskétezeröt...látszik, hogy nekünk még van vér a pucánkban (igaz hogy durván pártíz méterig, de van! :)) -
bgabor #19313 Így már világos, hogy az amerikaiak egy esetleges támadás esetén miért nem szándékoznak földi erőket bevetni. Ezek még visszalőnének!
Pedig szívesen látnék a híradóban
egykét -iráni frogfootok által elpusztított- Abrams szakaszt.
Gyáva népség az amerikai, ez tény. -
haxoror #19312 ...mocskos banda...harcoljanak szemtol szemben...ugybezzeg!.....
lol... -
#19311 http://origo.hu/nagyvilag/20060715abt.html
"...gy izraeli katonai szóvivő közölte, a rakéta egy iráni gyártmányú C-802-es volt. Izraeli katonai körök szerint a zsidó ország elleni csapásokhoz Irán két hajórakomány rakétával járul hozzá. Az izraeli hírszerzés szerint mintegy száz iráni katona tartózkodik Libanonban, és segít a Hezbollahnak a radarvezérlésű iráni rakéták indításában. Irán közleményben tagadta, hogy bármilyen köze lenne az Izrael ellen irányuló támadásokhoz...." -
#19310 Az -
bgabor #19309 Az ötös és hatos képeken az két iráni frogfoot? Méghozzá elég modern daraboknak néznek ki. -
#19308 Hmmm kemeny szavak hangzottak el az elobb a Duna TV hiradojaban, mind izraeli mind libanoni (Hezbollah) reszrol...(nem soka megnezheto a weblapon...amint vege a musornak felteszik) -
#19307 "Lonek azok mindnenre"...hirekben is mutattak hogy a hadihajok agyuztak a partokat. Nem tudom elkepzelni azt amit irsz. szerintem felsult a Phalanx. (nem akarok gonoszkodni..de sajna a jelek szerint ez tortent) -
dara #19306 Ezek után valahogy nem tudok csodálkozni azon, hogy a CVN78-on lecserélik a RAM-mal. -
neuro #19305 Azért most sokkal kényesebb a helyzet, mint az Öböl háborúkban. Könyen lehet, hogy nem mertek azonnal lőni egy azonosíthatatlan repülőre, utánna meg már késő volt... -
#19304 Igen valoszinu mikor egy orszag a masik orszagot szarazfoldi,legi es vizi blokad ala vonja, es eles haborus helyzetkent kezeli azt, a vezetes meg folyamatos kontaktban van a csapatokkal akkor csak ugy elaludnak a kezelok....nem hinnem!
Nagyon valoszinutlen...ez is kb olyan fegyverrendszer mint a Patriot (anno pl 91-ben)...agyon van dicserve..de ha bizonyitani kell alulmarad! -
#19303 Hat kinos jah...nemkicsit
Annak idejen a nagy hype a hideghaboru vege fele, mikor elkezdtek felszerelni a csatahajokat/rombolokat(stb) meg a hordozokat a Phalanx-al...mazliuk hogy vegelett a hideghaborunak es nem "teszteltek" le az uj fejlesztesu orosz fegyvereket rajtuk...mert lehet csunya veget ert volna egy-ket flottakotelek.... -
neuro #19302 az is lehet, hogy elaludtak a radarkezelők és nem vették észre a közeledő robotgépet - gondolom a phalanxot nem merték full auto módra kapcsolni. -
#19301 Eredetileg ez lenne a dolga, illetve a közellégvédelem, valamint a Block 1B óta a gyors, kisméretű csónakok, jetskik elleni harc is (USS Cole esete, ugye). De ha jól tudom, már másodszor vall csődöt elsődleges feladatkörében. Az első ugye az USS Stark esete volt, amelyet egy iraki vadászgépről indított Exocet küldött kis híjján a tenger fenekére. Ez pedig a második. Ha tényleg C-802 volt a támadó eszköz, akkor két okból is kínos. Egyfelől a Hezbollah nagyon durván fel van fegyverezve. Másfelől a Phalanx továbbra is képtelen lelőni egy szubszonikus hajó elleni robotrepülőgépet... -
#19300 Video. Erdekes hogy Irakban azthiszik egyesek hogy az utszelen kell tarolni a loszert, meg a robbanoanyagot! Felreteve az izetlen trefat! Koztudottan nem rajongok a jenkikert, de ezeket a kepeket latva az ellenfelnek (nem is tudom mit mondjak...irakiak?! nemhinnem hogy mind...idiotak?!...azt se hinnem hogy mind....szal maradjanak "ellenfel") anyit mondanek hogy "A k*rv**nyj*k!" ...mocskos banda...harcoljanak szemtol szemben...ugybezzeg!..... -
#19299 Allitolag a Phalanx kepes a raketak elleni harcra is! Cifu hogy is van ez?! -
#19298 igy nez ki az irani megfeleloje:
-
fonak #19297 indexen már ezt írják izraelre hivatkozva:
"A Hezbollah péntek esti támadásában egy iráni gyártmányú C-802-as föld-tenger rakétát használtak fel, amely kínai technológia alapján készült."
Na itt már nem UAV-ról beszélnek. Hát nem tudom, sztem egy ilyen rakéta elsüllyesztette volna azt a hajót. Persze lehet nem robbant fel a robbanófeje.... :)
-
#19296 Hmmm!
Ezek szerint az #19267-ben egy Ababil nevu UAV lathato!
-
#19295 lehet még több is hiszen üzemeltetni is kell azt :) -
#19294 Tenyleg annyiba!
http://en.wikipedia.org/wiki/B-2_Spirit
http://www.af.mil/factsheets/factsheet.asp?fsID=82 -
#19293 Tegnap este volt a Discoveryn valami haditechnikával foglalkozó műsor, lopakodó bombázókat hasonlítottak össze. B2 ára: 2 milliárd dollár :C Én meg csak pislogtam rajta. Tényleg ennyibe kerül 1 db B2-es bombázó gép? -
#19292 Nezven a hiradasokat, azert nem semmi hogy az Izraeli Legiero milyen preciz sebeszi pontossaggal bombazza a celpontokat!
Biztos lattatok a TV lebombazasat...eszmeletlen..latszik a felvetelen hogy szinte fuggolegesen csapodik be a bomba (LGB vagy JDAM).
par kep meg:
Elvileg a muki mogott az a nagyhatotavolsagu raketa lathato ami Irani szarmazasu es ilyennel ertek el a Hezbollah eroi Haifa varosat.
Ez mar Gaza, a hamasz tamad ilyenekkel (primitiv mi?!)
-
#19291 par kep a CCN.com-rol:
megy az "aldas"...
durva ahogy az M-109 korul felverodik a por tuzeleskor!
Jajj szegeny Libanon...vagy megse?! eredeti kepalairas:
"Lebanese men point at an Israeli aircraft bombing the southern outskirts of Beirut. On Friday, Israel's Cabinet approved extended operations in Lebanon, a spokesman for Israeli Prime Minister Ehud Olmert said."
A kepek alapjan ok is olyan haditechnika buzik mint en.. -
katz #19290 Eritrea megszunt szuveren allam lenni, vagy csak egyesek nem szeretnenek tudni rola? -
#19289 A Phalanx Block 1B verzió rendelkezik egy elektronoptikai érzékelővel is, direkt a kis radarkeresztmetszetű célok ellen. De a képek alapján a Sa'ar 5-ösökön Block 1/1A volt...
[center]
Phalanx Block 1B -
#19288 Szerintem a kis merete is szerepet jatszott benne..lehet a csoda Phalanx tuzvezeto lokatora nem kepes mit kezdeni vele....vegyenek inkabb jokis TOR-M1-et vagy Tunguska-t -
#19287 valami nagy gebasz lehetett ha egy légcsavaros cucc elérte nem? mennyivel mehet max egy olyan izé? vag yelsözör olyan lassú volt hogy a rendszer nem vette komolyan, aztán meg magasról rázuhant? (túl sokat stukáztam mostanában:) -
#19286 Pedig hogy dicsitettek anno meg ment a hype a Phalanx korul, hogy milyen jo...
Szerintem hatekonyabb lett volna ha van a hajon par osregi Browning .50-es aztan azzal adnak az UAV-nek...
-
#19285 Közben olvasom a híreket, és a jelek szerint az egyik, éppen lent említett Sa'ar 5 osztályú korvettet érte találat. A robotgép a helikopter-leszállóhelynél csapódott be, és súlyosan megrongálta a hajó belső szerkezetét is. Érdekesség egyébként, hogy a Sa'ar 5 rendelkezik egyébként már Phalanx CIWS rendszerrel is... a jelek szerint szegény megint képtelen volt megvédeni egy hajót a közeledő veszélytől... A légvédelméről egyébként összesen 64db 10km hatótávolságú Barak rakéta gondoskodik még.
A támadó robotrepülőgép egyébként egy iráni Misrad-1, légcsavaros meghajtású, dugattyúmotoros pilótanélküli felderítő gép volt.
[center]
-
#19284 Tessék. :) -
#19283 Malevgep este oke, azt ismerem, csak a hivatkozast nem halottam sehol. Bar lehet feluletes voltam. -
#19282 pff, az első nap mikor lőtték a repteret a hírekben erre hivatkozott izrael hogy ott megy a fegyvercsempészés, a Malév gépre meg simán keress rá google-ben az x+1. teória az az hogy a civil gép az utasok mellett nem csak tv-ket hanem fegyvert + lőszert is vitt és ezért lőtték le valakik mielött elérte volna a szárazföldet.