95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#19444 Halot ra es muanyag muviragbol egy csokrot a tetejere ..aztan tamad a viragoskert hadmuveletben egyertelmuen o lesz a nonpluszultra -
kiskorúbézoltán #19443 Ha airsoft-hoz kell - és nagyyából arra akarod használni amire kitalálták - akkor ne légy , hálót rá és álcát , sokkal (!) jobb mint egy sima huzat és ingyen van ha megcsinálod magadnak . -
#19442 naa szarnyal a forint...ma mar "csak" 276! egy juro ...soot most nezem mar 275!!! -
neuro #19441 csak dollárért, euróért és fontért... annyit meg nem ér főleg mostanában
gondoltam hátha itt van egy valamelyik gyűjtőnek :)
de a vége az lesz hogy varratok rá egyet valami régi terepszínű cuccból -
#19440 Nezz szet itt vagy hivd fel oket hogy van e nekik vagy tudnak e szerezni! ("paradevaltozat" van nekik huzat nelkul)
http://www.militaria-nagyaruhaz.hu -
#19439 Neten sehol nem kapni?! -
neuro #19438 vettem egy sisakot, de fekete, és kellene rá terepszín huzat :)) -
#19437 Mivan bevetesre keszulsz?! -
neuro #19436 Nincs valakinek PASGT sisakra való woodland mintás borítása, amit szívesen eladna? -
#19435 "Visszatertek!!"....ugye mindenki emlekszik a nyolcvanas evek kozepere?!
-
#19434 MARINES IN LEBANON -
#19433 Lehet, hogy marha naív és hozzá nem értő kérdés de miért látom úgy hogy elöbb van a robbanás és csak utánna csapódik be a bomba? Vagy ez egy ilyen "kazettás" típusu bomba? -
#19432 mé mi a különbség? -
HumEngine #19431
Egy nemzetközi felmérés eredménye "honosítás" után: 1 Tonna biodiesel megtermelése Mo-n max. 0,25 T üzemanyagba (diesel-biodiesel) kerül, plussz a létrejött egyéb bioanyag is hasznosítható:
- fehérje "pogácsa", (meglepően magas áron értékesíthető -állattenyésztés- melléktermék :-))
- biomassza (hasznosíthatósági mutató azonos tőmegü anyag esetén; napraforgószár:akácfa=8:10)
összegezve a gazdaságossági mutatókat, 1:10 a befektetett:létrehozott energiahordozó arány.
A legfontosabb tényező az eredmény elérése érdekében a SZEMLÉLET.
Na ezzel van gond
-
dara #19430 GBU-12.
Bár tudom, számodra nem jelent semmit, hogy én miként azonosítok valamit. -
#19429 Hellfire, LGB, or JDAM vajon?!
-
SZU #19428 Válts pozíciót minden lövés után... -
haxoror #19427 Hátsó kupakot nem kell levenni róla?
Hány kiló egy ilyen?
(úgy emlékeztem hogy masszívabb) -
#19426 Aszondod az Javelin? Jobban megnézve tényleg igazad van, főleg ha belegondolok, hogy a Dragon már nincs rendszerben elvileg. Ezt benéztem.
[center]
-
#19425 Nah jah... -
kiskorúbézoltán #19424 Te is sikítanál ha egy 21-est 23-asnak néznék ... -
kiskorúbézoltán #19423 Cifu , Cifu ...
Nézz csak szét egy kicsit a J betű felé ...
-
#19422 Impressziv
-
dara #19421 1. Teljesen igaz. Csak írta itt korábban bgabor, hogy miért nem vettek az izraeliek valami jobbat. Azért mert nincs. Akkor legalábbis nem volt, és ma is ezzel a rendszerrel van a legtöbb ilyen irányú tapasztalat.
2. Továbbra is igaz, hogy a találat nem egyenlő a megsemmisítéssel, és soha nem is lesz az. Persze ezt lehet játéknak tekinteni a szavakkal, de ezen fogalmak elkülönítése megkönnyíti a randszer teljesítményének elemzését. Az, hogy most a politikusok ezt hogy értelmezik, tulajdonképpen lényegtelen. A lényeg, hogy a fejlesztők mit látnak a számok mögött. -
#19420 Szakasz, raj?! Krumpli, burgonya....jovanna regen voltam mar katona -
#19419 Azt hiszem két habszivacs "kupak", amelyek feladata a rakétaindító cső ill. a rakéta védelme az ütődésektől. Ha megnézed a rakétát indító katona mögött rögtön lehet látni az első "kupakot" is a földön. -
#19418 beszélhetünk nyugodtan elmúlt 16-ról.. nem kell sem jobb sem baloldalra mutogatni ha valaki közel került a csuporhoz kiadósan belenyúlt. (talán még most nyalogatják a könyékig mézes kezüket..) -
steweee #19417 a plusz az plusz , a minusz az minusz. ha a jelenlegi pénzügyi helyzetben elengednek 40 milliárdot vkinek ami államadósság, tehát közvetve a magyar állampolgárok pénzéből adakoznak, azt te hogyan neveznéd ? én rablásnak. amúgy tényleg nem az idei költségvetésben lesz ennek jelentősége, de vajon pár év múlva már olyan jól fog állni az ország hogy ma nagyvonalúan lemondhatunk ennyi pénzről ? nem árulok el nagy titkot, ez is annak a "bizonyos érdekszférának" a zsebére ment, mint ahogy a többi kétes ügyleg is az elmúl 4,5 évben.
harcu : úgy látom kissé fogalomzavarban vagy, de az is lehet hogy én. pontosításra szorul a dolog. először is sztem a hibridhajtás menevezés az elektromos áram + benzinmotor párosítást jelenti. a hidrogénhajtás meg a víz üzemanyagot használó. másodszor én nem tudok olyanról hogy normál meghajtást kombinálnának hidrogénhajtással
a magyar hidrogénhajtású buszokról tudnál vmi bővebbet, esetleg linket adni ? én még sosem hallottam róla hogy léteznének, de ennek ellenére nem tartom kizártnak, csak kéne vmi olvasható bizonyíték is
-
etnies #19416 tök jók ezek a képek:))
ha van még tegyél már fel 1 párat.
köszi -
kiskorúbézoltán #19415 MI-24 -> a 8 fős szállítókapacitás karcsú lenne szakasznak , nem ? :) Legyen inkább raj . ;)
MI-28 -> ha emlékeim nem csalnak akkor - pánik esetén - plusz két főt tud szállítani , persze ez nem szállítókapacitás ... -
#19414 Mi az a bumszli a hátsó részén?
Tök olyan, mint egy mikrofon, azért nem szólnék bele. :) -
#19413 Egy M47 Dragon tankelhárító rakéta és a katona kezében egy AN/TAS-5 éjjellátó célzórendszer, ami a Dragon irányítására szolgál.
[center]
-
Cat #19409 :)
továbblapoztam, megnéztem párat:
http://www.youtube.com/watch?v=qLDULxQG0H4
Itt a videó közepén van egy ilyen, ez micsoda?
-
#19408 "just for camera purposes .. This looks unsafe" :D UNatkoznak a fiúk:D -
#19407 Az igazi Rambo -
#19406 a bmw-nek évek óta van hidrogénes típusa. és Németországban is legalább 200 hidrogénes töltőállomást alakítottak... A probléma akkor kezdődik ha külföldre kell menned... -
harcu #19405 Baromság, legalább 10 éve óta közlekednek hidrogénhajtású buszok közúton ITTHON, közmegelégedésre. A baj csak az, hogy a környezet védelme a közlekedési társaságoknak túl sok pénzébe van, ezért a tesztelési fázison sohasem jutottak túl. Szóval nem kell annyira nyalni az amcsik seggét, nem ők találták fel a spanyolviaszt. -
harcu #19404 A hibridmotorok országúti fogyasztása 100 feletti sebességnél több, mint a benzinesé, és a sebesség emelésével arányban parabolaíven nő a benzinfogyasztás. A technika tehát csakis városi fogyasztásban jelent előnyt, gyakorlatilag az akkumulátorok tömege és a kisebb teljesítményű motor - nehezebb kasztni páros ledolgozza az előnyt. A fékezéskor keletkezett elektromos áramot visszatáplálják, hurrá! Azonban mivel gyorsul fel a kocsi odáig, hogy legyen értelme fékezni? Olajszármazékkal, vagy olajszármazék segítségével előállított elektromos árammal bontott vízből nyert hidrogénnel.
A novényi olaj meg jó ötlet, csak az a baj vele, hogy ha Magyarország egész területét bevetnénk mondjuk repcével, és ezentúl repceolajjal hajtanánk a kocsikat, akkor a megtermelt repceolaj pont elég lenne a megművelésükre beállított gépek üzemeltetésére.
Jelen pillanatban csak egyetlen értelmes lehetőség van, ha atomerőművekkel termelik a villamos áramot, és annak segítségével hajtják a járműveket. Ehhez persze meg kell sokszorozni a számukat, de az emberek nem szeretik, ha atomerőmű épül a közelükben, tehát tiltakoznak ellenük. A másik megoldás, hogy kihasználják a természetes energiákat: szél víz árapály. Ezekkel az a gond, hogy a teljes energiafogyasztás akár 5%-át is le lehetne velük fedni optimista becslések szerint. Szóba jöhet a napenergia, de az jelenleg annyira drága, hogy 20 év alatt térül meg a befektetés, de a technika élettartama is pont 20 év. Amellett elég hülyén néz ki minden háztető, mező, erdő, stb napelemekkel beborítva.
-
Cat #19403 Ohh, ezek kizárólag számviteli okok.
"1.: Mi az, hogy 70 milliárdos többletkiadás? Emlékeim szerint 2003-ban a Gripen szerződést módosították, amiben szerepeltek a fizetési mód részletei. Tehát semmiféle újdonságot nem kellett volna ennek a tételnek jelentenie..."
De igen, mert a kormány ugy számolt, hogy mivel a gépek árát sok évre elosztva fizetik ki, ezért a költségvetésben is sok évre elosztva, apránként jelenik meg. Az Eurostat szerint másként kell számolni.
"2.: Ha valaki tartozik nekem és nem tudom, hogy mikor fizeti vissza, akkor miért jelentkezik többletkiadásként ennek az összegnek az elengedése? A költségvetés úgy készült, hogy ezt az összeget Irak idén befizeti magyarországnak?"
Bal oldalon az van, hogy tartozik, jobb oldalon hogy követel - ennek különbsége ugye a hiány, vagy a lehetséges bevétel. Ha az egyik "követel" tételt kihuzod, az veszteségként jelentkezik az eredményben. Ha a Józsinak adtál 10 éve 50 ftot, és ugyan egy fillért se fizetett vissza, de kihuzod, hogy már nem is kell megadnia, az nálad veszteségként ma jelentkezik, nem 10 éve. -
HumEngine #19402 Az iraki adósság elengedése 40 milliárd forint nem tervezett kiadás.
Drága volt a Táncsics börtön poén :-(
Komolyabbra fordítva.
Putyin látogatása után 1 hónapon belül eladták egy azonosíthatatlan tulajdonost képviselő off-shore cégnek a tengiz-i követelést a névérték kb. 1%-ért!!!
Bush látogatása után pedig lemondott az állam az iraki Milliárdokról.
Évek multán az egy biztosan behajtható követelés lett volna.
Ezek a hírek a kereskedelmi TV-kben most nem lényegesek. Mert A k-TV-k pénzből élnek.
OFF-volt csak "kicsit" dühít