Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a hasonlitgatást nem én kezdtem...
mellesleg meg láccik hogy nem ovlastatok szart se bt-et..., ezekre az idiota kérdésekre/ötletekre mind van válasz...
az emg hogy a leo ágyúja átüti egy mech lábát több mint röhejes, mondom olvass utána és majd rájössz hogy mgé megkarcolni is alig tudná... 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Na azt megnézem ahogy egy 100++ tonnás kétlábú csoda nekiáll 120 mérföld/órával szaladgálni, föleg terepen 😊. Az még poénosabb ha mindeközben még tüzelne is 😊.

Páncélos mit csinál ? Fogja a modern számítógépes tûzvezetõ rendszerét és odadurrant egyet 😊. Ha mást nem, akkor meg kilõ rá egy raketet azt szevasz.

Na azt is megnézem ahogy egy ilyen 100 tonnás csoda 3 bukfenc után feláll 😊.

Az meghogy a lábai páncélozottak... Az is szép lehet 😊. Már csak a kinetikus energia leszakítja a lábát, az átütés csak másodlagos.

Na lám, az is szép lenne ahogy egy ilyen csoda megindul letaposni egy leo2a6ot 😊 . Ráfordítaná a tornyot és még meg is köszöni hogy ilyen közel jött, utána meg természetesen keresztüllövi mint a rongy 😊.

Játékban jól néznek ki, de azért ne hasonlítgassuk a valósággal 😊.

na megszolalt a köv laikus..., mondom olvasatok utána aztán mehet a szöveg..., amugy energia tényleg kell neki mivel minden egyes mech "gyomrában2 egy fuzios erõmû dolgozik 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

I.C.ram
Sokkal nagyobb energia kell egy ilyen kétlábú micsodát mozgatni, mint egy tankot.

Arról nem is beszélve, hogy egy epilepsziás is eltalálja egy agáyúval rohama közben.
jah és a másik fele meg az hogy nem olyan könyü eltalálni egy átlag 70-80al szalado mechnek a lábait ami gyk a szaladás következtében folyamatosan kalimpálnak... (és 70 az a átlag a mecheknél, a leglassab példányok (a NAGYON lassuak) menek kb 50el mig a gyorsabbak 100-120al is (ui.: ez lehet mérföld/órában van mérve már nem emléxem...))
szal anyira nem egyszerü õket eltalálni (fogalmazunk ugy mai páncélosok "hagyományos" ágyuival lehetetlen mert nicns olan profi célzo/célratartó berendezésük mint a mecheknek...)

igen éppen csak ha egy mech "csak" elesik (értsd nem szakad le végtag, amit pedig egy páncélos nehezen tud elõidézni...) simán feltud utána álni, profibb piloták fekve tüzelni, stb...
jah és a másik az hogy hiába van magasabban a sulypontja mind mobilitásban mind tüzerõben mind páncélozottságban veri a páncélosokat..., jah és mint mondtam lábak is páncélozottak szal nem oylan egyszerü keresztüllõni azokat... (+még elõnyük rugásra/taposásra is alkalmasak ami vegyük figyelembe hogy egy páncélosra nézve felettéb kellemetlen...)

tény hogy itt magasabbak de a mechek telejesen más koncepcio alapján épülnek...

ez nem progi ez egy sci-fi univerzim, ami alapvetõen eredetileg egy táblás játékra és a regénykere épült, ma már persze van a táblás gamenek sz.gépes változata is (fapados... 😛) és vannak még ez alapján készült szimulátor is (mechwarrior sorozat, legutolso része mechwarrior 4 : mercenaries) és stratégiai játék is (mechcommander sorozta, cuso rész mechcommander 2)
ez utobb felsorolt gamek (mw és mc) azok amik valszinû egy "kivülállonak" is csábitobbak, jobban emészthetõek, (ezek beszerzése sajnos csak a szokásos warezcsatornákon keresztül) , bár persze kivételek mindig vannak... 😊

Amúgy hol lehet hozzájutni ehhez a progihoz ?

Amúgymeg vegyétek figyelembe azt is, hogy egy páncélosnál milyen fontos tényezõ a magasság.

Akármilyen vastag bádogtakarás is van egy ilyen mechen, akkoris jóval magasabban van a súlypontja mint egy hagyományos MBT-nek, tehát elég egy pillanatnyi egyensúlyvesztés legyen ez találat vagy terepadottság miatt, fejreáll a drága. Azon felül meg a két lábát még mindig keresztül lehet lõni 😊.

amugy szerintem a BT "technikai" hátterét nagyon jól kialakitották csak pár folt van benne amitõl sci-fi a tobbi részlet teljesen logikusan és gyk a mai fizikát alapulvéve épül fel...

hát ez a lábasdi max akkor lenne életképes szvsz ha meg lehetne azt oldani mint BT-ben hogy elektromosságra összehuzodo fémek vagy hasonlo anyagokat használnának, amivel ma probálkoznak robotoknál szvsz semmiképp nem életképes mech szinten, viszont ha meg lehetne oldani (vagy megtalálni valahol vagy mittomén) ezt a spéci anyagot amit mecheknél használnának szvsz mindenképp életképes lenne mert egycsapásra "egyszerübb" és hatékonyabb lenne az ember mozgására épülû meghajtorendszert épiteni mint amilyenek a mostani "gurulo" megodlások (ami jobban áttekintve a dolgot inkább egy kényszer megoldás nem véletlen hogy az ember sem kerekesre fejlõdött az évezredek során 😛P)

szal szvsz amik bt-ben vannak harckocsik még életképesek az tény de leopardra nem ferne fel egy darab ppc se szerintem 😛

ez igaz csak mig ha egy "tank"-ra felraksz pár darab ppc-t az már sok mig mechre felrkahatsz 2szer anyit is és akkor még midnig maradt hely az egyébb fegyverzetnek... 8jah és mellesleg tényleg kis fogalomzavar mert a bt-s "harckocsikra" ráférnek viszont egy mai harckocsira nemhiszem... 😛)

[NST]Cifu
Miért, milyen fegyver van, amit nem lehet Jármûre szerelni a BT-ben, és 'Mech-re lehet? Én ugyan csak 3060-ig tartottam a lépést, de addig ilyesmivel nem találkoztam - sõt lehetne beszélni a Long Tom és társairól...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Elég nehéz eltalálni egy folyamatosan mozgó harcjármûvet, és a terepjáró képessége is csak a kialakításától függ. Mindenestre a "lábbal" rendelkezõ jármûvek kifejlesztése folyamatos téma, hogy mennyire életképesek - hát az egyenlõre csak elméleti síkon lehet téma 😊

azt meg ne is feszegesük hogy harckocsira nem lehet annyi és oylan fegyvert szerelni mint egy mechre, ja hogy nem tudod miylen fegyverek vannak "akkoriban" mikor a BT jáccodik? olvass utána szvsz 😛

hmm, szerintem olvas el pár regényt, ovlas pontosan utána a "technika" hátterének (tény hogy sci-fi de szvsz nem biztos hogy olyan emgvalosithatatlan mint pl az sw fénykardja) és majd akkor nyilatkozz... (pl csak ugy megsugom hogy a mechek "testrészein" tonnában mérik a páncélt nem mm-ben... 😛)

Aszongya a harckocsik harcértéket a Mechek megjelenése erõsen csökkentette... Kérdem én, mit tud egy 100 tonnás 2 lábú csodagép egy Leopard2a6 ellen ? 😊. Egy pontos lövés a lábra vagy a testre és egy gyönyörû szép bukfencnek leszünk tanúi. De akár az ócska mbt azt is megvárhatja, mihelyt a két lábú barátunk az autópályáról lelép a földre és hopp már bele is süllyedt ! MBT FOREVER! 😊

azért attol még megirhatod max nemérlek el, btben meg énse vagyok tul aktiva de azért kell gyüjteni a hasonszörü emberek icqszámait 😛PP

I.C.ram
Hehe német UFO:

[NST]Cifu
Nem írtál hülyeséget, de a Fighter jelzõ inkább félrevezetés lehetett a jelölésnél, mivel a gép kizárólag földi célok támadására képes. A jobb helyeken azért inkább a támadógépek között sorolják fel 😊

[NST]Cifu
Nem tudod rosszul, az #594-es képen is látható a szárny felületén az illesztések között kiszivárgott üzemanyag...

OFF:
ICQ-t nem nagyon szoktam mostanság bekapcsolni, a BT-s életben sem vagyok túl aktív, csak egyszerûen imádom a világot (legalábbis olyan 3055-ig...), meg anno jókat játszottunk neten... 😊

mégse irtam hülyeséget, külföldön mindenhol póriasan "fighter" t irnak (erre utal egyébként az F betü, mint a bombázoknál a 😎, szal jó az a vadász

nomeg ahogy felszáll, egybõl lehetett is vele tankolni a levegõben, olyan iszonyatos nagy a fogyasztása

nem akartam kiirni hogy "vadászbombázó" - bombázónak viszont semmiképp nem nevezhetõ, ahhoz egy csöppet kicsi

BT rajongo??? hmm érdekes mik kinem derülnek rólad... 😊
privibe dobj már pls egy icq számot 😊

amugy a black bird tudtomal még arrol is hires hogy a földön nyugalmi állapotban majdnem hogy "ereszt" az üzemanyagtank meg majd szétesik az egész mert csak rendeltetési sebeségen simulnak igazán össze a tömitések meg hasonlok 😛
bár azt lehet rosszul tudom akkor javitsatok ki 😊

[NST]Cifu
Bocsánatos bûn. Akit egy kicsit is érdekel a BT világa, mindenképpen nézze meg a linket - mint BT rajongó mondom. 😊

(lassan egy éve nem volt a gépemen Mechwarrior játék, ami sajnos szomorú csúcs... )

khm nem tok irni, de lényegtelen szal ugyis tod mi a linyeg... (meg mgé a saját neved is tudod szvsz 😛)

[NST]Cifu
Szvsz te az SR-71A/B-re, a "Black Bird"-re gondolsz, az valóban kétszemélyes, és arról híres, hogy az "utazósebessége" a hangsebesség háromszorosa, és olyan 25-27km magasan teszi mindezt. A hollywoodi "B" kategóriás filmesek meg az öböl-háború után nagyon megtalálták az F-117A "Night Hawk" lopakodó csapásmérõ repülõgépet, ami nemcsak hogy egyszemélyes, de jelenleg csakis szabadesésû és preciziós (lézer- vagy GPS-irányítású) légibombák alkotják fegyverzetét - egész pontosan két darab.

SR-71B - a kétpilótafülkés kiképzõváltozat

F-117A - ezt a sziluetett valószinüleg már mindenki jól ismeri...

vagyis inkább az a bucxser, oylan rég voltál már hogy nem tom hogyirják a nevedet 😛PPP

ehhh te az a butcher vagy? jo tudni hogy hol logsz már megint, na ha én ezt elmondom sumonak.. 😛PP

Bucser
Másrészt az f117 pedig bombázó és nem vadász😊))

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Kicsit elhajolva a topictol bocsi az Offért Cifutól is...

HA valakit érdekel a Battletech univerzum (erre alapszik a Mechwarrior sorozat) nézzen el a Mechfactoryra

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Csak egysezmélyes lenne?
"f117es vadászgépben" 😄DD

Ne kritizáld , ez kb ugyanaz a szint . 😊))

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ja , ha a szerelõ a szárnyon ül . De ma már nem szokás ... 😊))

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

I.C.ram
Az két személyes.
az a film ugy baromság ahogy van szvsz... 😛

a mechwarriorban nem lépegetõk vannak
a mechwarriornak gyk rendes történelme és technikai háttere van, szal nem illik olyat irni ami összekeveri az sw-vel... 😛

most megy tv2n az a film, ami arról nevezetes hogy seagal meghal benne
ja, és mellesleg 8an ülnek egy egyszemélyes f117es vadászgépben, de ez apróság

nekem a mechwarrior hatalmas lépegetõi ugrottak be 😊

[NST]Cifu
Egy aknamezõk felszámolására készített csoda. Nem volt túl sikeres, inkább maradtak a hagyományosabb megoldásoknál.

ez mi a csuda?birodalmi lépegetõ?😊))

ReTeK
[NST]Cifu
Igen, a német mérnökök 1944 végére sikeresen megalkottak egy mûködõképes aktív infravörös éjjelátó berendezést. Attól aktív, hogy egy Infra-tartományban sugárzó "fényszóróval" (azért idézõjeles, mert látható tartományba esõ fényt nem sugároz) világítanak, és a speciális távcsõvel így egy viszonylag jó (fekete-fehér) képet kap a használó. A meglehetõsen bonyolult eszközbõl azonban nem tudtak eleget gyártani, ezért ritka volt, mint a fehér holló.

ReTeK
Sturmgewehr 44 + Infra

WW2 Infra 1

WW2 Infra 2

ghost cb
Ja makett

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)