Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Az 1920-as évektõl a zsidók gerillamódszerekkel harcoltak szent földjükért, akkoriban angol fenhatóság volt éppen palesztína, és az a bizonyos szent föld. Ki lehet jelenteni, hogy most a palesztinok ugyanazokkal a fegyverekkel harcolnak saját államuk létrehozásáért, mint anno a zsidók harcoltak Izrael létrehozásáért.
-A sok palesztinát támogató arab állam annyira nem akarja palesztínát. Nekik az a lényeg, hogy a zsidó államot ott üssék, ahol csak érik, és ehez a palesztinok tökéletes eszközök. Mi sem bizonyítja jobban, hogy titokban fegyvereket küldenek nekik, de pl. a palesztin kórházakra, iskolákra, közigazgatási épületekre már nem adnak pénzt - azt fõleg európa pénzeli, hogy talán e segítséggel végre béke legyen a szent földön. Csakhogy a béke nem érdeke a kivülálló arab államoknak...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
és azt meg nem mondtam hogy az arab államoknak nincs atomfegyverük de saddamnak valszinû nem volt és a vegyifegyvereket is leszerelték már régebben...
ezt meg hogy kinek mi a fantáziája megint személyeskedés és hagyuk inkább..., én egy rosz szot nem szoltam rád akkor meg nem tom mi okod van rá...
Szerintem te is utánanézhetnél, lehet, hogy elcsodálkoznál, mi is van ott a háttérben, mert nem úgy tünik, mintha átlátnád...
BTW abba kéne hagyni ezt a témát, mert tartalma nem nagyon van, csak üres szavak....

az arab országok némelyikének lehetnek, sõt valószínûleg vannak nukleáris robbanófejei vagy táskabombái a volt szu készletébõl.onnan 2000!!! DB robbanófejjel nem tudnak elszámolni hogy pontosan mi is lett vele a leszerelésnél.ha csak 1%amit eladtak, az akkor is 20db robbanófej.ami édeskevés egy atomháború megnyeréséhez, de terrorista kezekben nagy pusztításra képes.és pontosan hogy azt gondolom hogy elsõnek mindenki csak elrettentésbõl használna legfeljebb 1-2 nem hagyományos bombát, és ha az nem tart elég visszatartóerõvel, akkor menne utána a többi.az ilyen "dobjunk le egyszerre mindent" , "világvége" elméletek csak a filmekben meg a te kis fantáziádban léteznek.
szal ezt inkább hagyuk...
az meg hogy eddig mért nem vetették be? elõszöris azért mert nem feltétlenül õrült minden arab vezetõ csk azért mert arab és vegyifegyvere van..., meg saddam sem az akarhogy akarják az amcsik beállitani...
másodszor azért sem veteték be mert mind félnek a nagyoktol... meg persze az atomfegyverektõl...
az meg hogy egyet-kettõt "figyelmeztetés" gyanánt már ne haragudj de röhelyes ha csak egyetlen egyet is bevetne valaki azzonal elszabadulna a pokol az tuti és nem lenne tovább ez a huzavona..., az atomfegyverek nem oylan kategóriáju cuccok amit figyelmeztetésre használnak..., jo persze japán ellen az volt végülis csak akkor "kicsit" (nagyon...) más volt a helyzet... (csak az amcsiknak volt pl atomjuk, stb...)
ális háborút mert VAN!ez ugyanúgy igaz a hidegháborúra mint mondjuk most india-pakisztán konfliktusra.egyik kormány sem óhajt atomjaira széthullani.ugyanis egy halott ember nem képes uralkodni, élvezni az életet stb.inkább csak hagyományos fegyverekkel csatározgatnak, úgyse õk halnak meg(mármint az ország vezetõi)hanem a sima állampolgárok, aztán ha sül a dolog, vki fölénybe kerül, akkor egy a gyõztes számára kedvezõ békét kötnek.ne keverd az okot az okozattal!
az meg hogy amig ilyen amerika vs irak stilusu dolgok mennek ahol az amcsik 500%os katonai fölénybe vannak és max a saját közvéleményükkel kell megküzdeniük addig persze hogy nem fogják az atomot használni elvégre azért õlk se hülyék hogy verébre ágyuval..., az iylen alkalmak tökéletesek arra hogy tetszelegjenek a közvélemény elött (ami néha visszafele sül el...) a hadsereg növelje a költségvetését a "háború" miatt és olyan hangzatos ötletekel álljon ellõ amikre szintén milliokat lehet költeni de használni mégis max ilyen usa vs irak helyzetekben lehet (persze igy is hasznos ha csökenthetik veszteségeket meg stb.) ráadásul az amcsi gazdaságnak is jottesz szal király, de ahogy komolyrafordulna a dolog nem hiszem hogy egy másodpercig is haboznának...
amugy már nem megy mert megegyeztünk féligmeddig mert azt szvsz senki sem gondolja hogy mecheknek lehet valós harcértékük csak néha olyan dolgokba kötötek bele ami egyszerüen nem igaz..., nekem meg védenem kellet kedvenc sci-fi-met... 😛
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
A Land Warrior egyik fõ célja éppen az, hogy a városi hadviselésben növelje jelentõsen a hatékonyságot. A gerillahadviselés alatt pedig azt értem, ami most pl. Irakban folyik. A Land Warrior elméletileg az ilyen helyzetekben is sokkal hatékonyabb lehetne, mint egy jelenlegi felszereléssel ellátott katona, Irakban is akad épp elég fegyveres összecsapás, jellemzõen éppen városokban.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A lopakodást és az információáramlást is nehéz összehangolni - vitatom a Land Warrior egyik elvét, a kétirányú adatkapcsolatott a katona és a vezetés között. Nem vagyok igazán otthon a rádiótechnikában, de amennyire én értek hozzá, a katona itt nem más, mint egy kétlábon járó rádióantenna, amit be lehet mérni. Nevetséges, de ha a Land Warrior ellenségei rendelkeznek megfelelõ rádiótechnikával, folyamatosan tudják merre jár minden egyes ellenséges katona - nesze neked lopakodás. Állitólag erre van valami trükk, de a frekvenciaugrálás és társai csak a lehalgatást nehezítik meg, a felfedezés ellen nem - ha van esetleg itt egy rádióamatõr vagy egyébb szakember, kiváncsi lennék a véleményére...
Én egyébként továbbra sem temetném a gerillahadviselést. Lásd Afganisztán - mind a mai napig simán el tudnak bújni a világ legfejlett technológiája elöl. Persze nyilt harcba esélyük sem lenne, de a hadviselés egyik lényege éppen az, hogy ott és úgy viseljük háborút, ahogy nekünk a legkedvezõbbek a feltételek.
\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"
rail gun...
lehet mégsincs oylan messze az mw-ben szereplõ gaus ágyú ;P
http://battletech.rpg.hu/battlemech.html
tessék elolvasni..., és ez csak nagyon alapszintü megmagyarázása a dolgoknak..., az egyébb kérdéseket meg téssék felteni mechfactory-n ne csak én tépjem a szám 😛P