Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

traXion
Elég ha százezres vagy 😄

😄DD
Ha valaki a fedélzeten állna lobogna a gatyája szára ! Isteni hangja lehet . 😉

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Én inkább egy izraeli átépítésû M-60A3-nak vélem , talán "Blaser" néven fut , de lehet , hogy ez csak a pótpáncél típusa .

Lacc
Ez az #1100 ez milyen tank? Abrams?
zaki
bocsi, gondoltam kicsit feldobom a topicot, nem tudtam, hogy már be volt linkelve

tedd hozzá azt is hogy ez a sport fõleg milliomosoknak van kitalálva... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

traXion
Én vagyok az M-16-os srác 😊

traXion
Seva 😊

fluga
Sziasztok!

Ha érdekel titeket egy nagyon jó sport, mely szervesen kapcsolódik a haditechnikához, látogassatok el ide:
AIRSOFT fórum
Replika fegyverekkel játszuk, 6 miliméteres gumigolyókkal.

Fluga

én
ilyenkor elgondolkozok, hogy valaki látja itt, berakja vicclap.hu ra, és onnan visszakopizodik ide... 😊
máshol is volt már ilyen, egy blogban láttam valamit egy céggel kapcsolatban, elküldtem levélben haveromnak, az továbbküldte kollegáknak, majd 1 hónap mulva a blogban azt olvastam, hogy a Kreatív reklámszakmai lap egyenesen vírusmarketingrõl beszél amelyet a cég alkalmaz, mert netszerte levelekben terjed a neve

[NST]Cifu
Ezen kívûl pedig már korábban benyomta valaki...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ok, hogy régi, de miért lenne ez vicces?
traXion
Régi 😊

zaki
bocsi emberek, ezt a vicclap.hu-n találtam, gondoltam ez a témába vág 😊

passz, a filmben nyilvánvaló okokból képzeletbeli vállalat képzeletbeli terméke szerepelt, de biztos nem az ujjukból szopták
egyébként a vállalat vezetõje a perben arra hivatkozott, hogy ez azért van, mert az ujjlenyomat zsirból és vízbõl áll, és a rátapadó viz korrodálná a fegyver markolatát, azaz azért van hogy ne rozsdásodjon be

Punker
tudtok képet berakni ilyen csúzliról?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

egyetértek, semmi értelme gyártani, de eladható, mivel nagyon jól kommunikálható dolog, a buta emberek is megértik a reklámot
ebbõl tökegyértelmû hogy bünözõk a célcsoport

cifuatwork
je vagyok üssetek 😊)

Az újjlenyomatmentes markolat jó kérdés - fogalmam sincs, mi az értelme. De mondjuk ez is olyan dolog, hogy aki bûnözõ, felvesz egy kesztyût, 'oszt nesze neked újjlenyomat...

épelméjü

szerinted miért gyártanak ujjlenyomatmentes markolatú fegyvert?

cifuatwork
Ez így nem egészen igaz. Egyfelõl az különféle tagállamokban eltérõ a törvénykezés (van, ahol csak engedélyel vehetsz fegyvert, van, ahol csak a korhatárnak kell meglennie (18 v. 21 év)). A másik fele, hogy a fegyver nem öl. A fegyver használója az, aki öl. Itthon is bebizonyosodott, hogy aki akar, az úgyis hozzájut illegálisan a fegyverhez (Oktogoni eset). Ugyanakkor viszont aki épelmélyû, az nem fogja büncselekményhez felhasználni a regisztrált fegyverét. Aki viszont õrült... Nos ilyenkor csak a megelõzés a megoldás...

Mindemellett ne feledd, hogy ez egy film, és a faramuci törvénykezés legalább ennyire vétkes (olvastam valahol egy jó kis összesítést, hogy milyen dolgokra kényszerûlnek a gyártók, hogy valahogy védekezzenek a "hülye userek" pereitõl - pl. a vasaló alján ott a "vigyázat! forró!" felirat, mart anélkül nyilván a kedves vásárló/használó nem fogja tudni, hogy a vasaló allja forró is lehett...

megnéztem tegnap a runaway juryt
fõszereplõk John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz

érdekes film a fegyvergyártókról; az alaptörténet annyi, hogy egy ficko bekattan, 11 embert kinyir a munkahelyén, köztük egy brókert is, akinek a felesége beperli a fegyvergyártót, mondván hogy annak közvetett felelõssége van (a gyilkos fejbelötte magát). A film az esküdtek kiválasztásánál történõ manipulációkról (a családi, anyagi hátterük predesztinálja az itéletet is) szól, de a film álláspontja szerint egyértelmûen a fegyvergyártók felelõsek, pl. vajon ki a célközönsége az ujjlenyomat nélküli markolatos fegyvereknek (nyilván a bünözök), a boltos semmit nem tesz ha egy ember havonta 25 fegyvert vesz (vajon miért veszi? hogy bünözöknek eladja) stb.

szal a lényeg hogy a fegyvergyártó kihasználja a törvény adta lehetõségeket, és szarik rá hogy évente 25ezer ember hal meg mert felelõtlenül bárkinek eladja azokat, és ezek megakadályozására semmit nem tesz

Egy - a robbanás által formált - nagy sebességû "fémtüské"-t jelent , ami nem keverendõ a kumulatív sugárral .

A Bonusban használt Explosively Formed Penetrator pontosan mit fed ?

ghost cb
Egyébként a brutálnagy, az amit leirtam az 1091-ben!

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Mondjuk az is igaz, hogy ez a gyerekárnyék maximum ennek a pálcikaembernek lehetne az árnyéka... Viszont a tank eleje biztos retusálva van. Hát nemtom...

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Blastának van igaza!

[NST]Cifu
A gyerek "árnyéka" nem látható, ami árnyékot vet, az valami oszlop amely nem látható a képen (és valamerre jobbra esik). De a konturjai is elég árulkodók...

discoveryn jo mûsor megy a légpárnásokról

Blasta
Te figy, nekem meg a gyerek árnyéka gyanús ami mégis rajta maradt valahogy a képen :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Még egy adag svéd motyó , aki rájön hogyan lehet leszedni a videnyókat szóljon pls !

videók

Svéd motyók :

FH77 BW

BONUS

EXCALIBUR

Bofors féle elképzelés a jövõrõl

A videnyók ratyi minõségûek , de akit érdekel a tüzérség (nem hazai) jelene nézze meg .

huh, köszi!

a középsõt töltsétek nyugodtan, csak 11 mega

Punker
most nézzétek a Nincs Alku-t nagyon jó flashbang-s jelenetek vannak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ghost cb
Nekem van egy olyan amiben (elég kicsi felbontású sajnos) hasonló küldetést (vagy asszem pont ezt ami itt a legkisebb verzió) csinálják, csak 10 percen keresztül. Végig hõkamerás felvétel, és csak emberekre lõnek (Afganisztánban)... De nem rossz! A linket már nemtomm.

cifuatwork
cifuatwork
Otthon megvan, de anno a netrõl szedtem le, majd utánanézek, honnan lehet leszedni, vagy ha nem találok forrást, felrakom valahova.

Amúgy az is egy infravörös kamerával készült felvétel, de elég rossz minõségû.

ja, a link lemaradt:
http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/specter_040310/

A méltán híres elnyûhetetlen teherszállító a Lockheed Martin C-130 Hercules változatai közül kiemelkednek a "légi ágyúnaszádok", amelyek az utóbbi közel negyven év háborús konfliktusaiban fontos szerepet játszottak. A speciális feladatokat nagy hatékonysággal, viszonylag olcsón megoldó AC-130-asok érdekes elegyét adják az elavult és a legkorszerûbb technikának, hiszen fedélzeti elektronikájuk mindig az adott kor színvonalán áll, fegyverzetük viszont zömében õsrégi, még a második világháborúból származik.

A hagyományos csöves tûzfegyverek mind a mai napig tökéletesen megfelelõek bizonyos feladatokra, amennyiben fennállnak alkalmazásuk feltételei. Már a második világháború idején a gyakorlatban bebizonyosodott, hogy az önmagukban csekély hatású kis kaliberû géppuskák nagy számban koncentráltan alkalmazva elképesztõ pusztításra képesek. A Csendes-óceán térségében a japán utánpótlás szállító hajókonvojok ellen bevetették az átalakított B-25 kétmotoros bombázókat, amelyek azonban nem szabadon esõ fegyverekkel, hanem orrukban 11 db 12,7 mm-es Browning géppuskával támadták a hajókat. A páncélzat nélküli, zömében a kereskedelmi flottától származó hajók közül többet szabályosan kettévágtak a hosszú sorozatok, több teljes konvoj merült hullámsírba kizárólag a géppuskáknak köszönhetõen. Az amerikaiak sikeréhez természetesen az is hozzájárult, hogy a hajók védelme nem volt kielégítõ, a támadásokra ott kerítettek sort, ahol a japán hajófedélzeti vadászgépek megjelenésétõl nem kellett tartani.

<...>

A "légi ágyúnaszádok" leginkább eredményesen az "aszimmetrikus" hadviselés során alkalmazhatók, amire ideális példának bizonyult Afganisztán. 2001 végétõl az al-kaida és a tálib erõk ellen vetették be az új AC-130U típust, mégpedig rendkívül eredményesen. Az évtizedek során mindig csak utólagos szóbeli beszámolók alapján alkothattunk képet az AC-130-asok valódi képességeirõl. A támadásaikat túlélõ kevesek nem kerültek olyan helyzetbe, hogy beszámolhassanak az égbõl záporozó ezernyi "izzó vasdarab" hatásáról, az afganisztáni háború befejezése után azonban amerikai részrõl nyilvánosságra hoztak egy hétperces videofelvételt, amelyen a típus egyik "szokványos" akciója látható. Egy tálib katonai bázis teljes megsemmisítését követhetjük végig a felvételen, amely szinte sajnálatot kelt a tehetetlenül rohangáló, a földi pokollal szembenézõ iszlám harcosok iránt, akikrõl nem szabad elfelejteni, hogy fanatizált, gondolkodás nélküli gyilkológépek voltak. A felderített épületkomplexum körül körözö AC-130 fedélzetérõl elõször a harcjármûveket lõtték szét. Néhányba beült a vezetõje és így próbált menekülni, teljesen reménytelenül, mert a Bofors illetve a 105 mm-es tarack maximum két lövésbõl telibe találta. Jól látszott, hogy a tûzvezetés egyidejûleg két célra vonatkozik, de csak a nagy kaliberû ágyúkkal, a 25 mm-essel ezúttal nem lõttek. Ennek valószínû oka az lehetett, hogy a gép a vállról indítható légvédelmi rakéták hatómagassága felett körözött, és ebbõl a magasságból a 25 mm-es gépágyú pusztító ereje már csekély. A jármûvek módszeres szétlövése után következett az embervadászat, a kiváló minõségû infravörös felvételen jól látszott, hogy a fedezéket keresõ, szerteszét szaladó tálibokat egyenként "kivégzik" a 40 mm-es robbanó lövedékek. Mindez talán "sportszerûtlennek" tûnhet, de a hadi jog nem tiltja a technológiai fölény alkalmazását háborúban.

A Mazari Sharif melletti fogolytáborban történt lázadás leverésében is szerepet játszottak az AC-130-asok, ami ugyancsak egyoldalú küzdelem volt. 2003 tavaszán vetették be utoljára (eddig) a "légi ágyúnaszádokat", de ezekrõl az akcióikról érdekes módon csak nagyon kevés konkrét adat került nyilvánosságra. Noha mindösszesen 43 db AC-130 készült, számarányuknál jóval nagyobb mértékben befolyásolták több háború eredményét, illetve lefolyását. Ez a jövõben sem lesz másképp, ugyanis a fejlesztés továbbra is halad, a következõ lépcsõfok az "irányított energiájú" fegyverek rendszeresítése lesz a gépek fedélzetén. A szárny elõtti részen építik majd be a mikrohullámú sugárzással minden elektromos és elektronikus eszközt használhatatlanná tevõ berendezést, míg a hátul lévõ fegyverek helyére kerül a "lézerágyú", amely nagy távolságból csendben és láthatatlanul pusztíthatja majd a földi ellenséget.

valaki tud linket erre a videóra?

ghost cb
Nekem ez :

Ugyhogy kamus a kis feka kölyök!

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Melyik kép jut errõl eszembe ? 😊

Fut az arab a zsidó tank elott és idonként hátrafordulva a géppisztolyából lövöldözik. A tank kergeti, de egyszer csak az arab megfordul és felteszi a kezét. A tank megáll és kinéz belole egy zsidó katona:
- Mi van arab, elfogyott a loszer?
- Igen
- És veszel?

A toronyból meg a lövegcsõbõl gondoltam, de aztán a futómû láttán elgondolkoztam

[NST]Cifu
Érdekes is lenne, ha Kurksznál lett volna T-34/85, mivel az csak 1944 elején jelent meg, a Kuszki csata meg ugy 1943 nyarán volt... 😊

Na várjunk, az a második képen az elõtérben nem T34/85, hanem PZIII ausf. J talán.

Találtam egy egész részletes képtárat a Kurszki offenzíváról.

Na igen, a városi harc

Elég rondán kicakkozták ezt a T34/85-t, de az a PIII sem néz ki valami fényesen

Ez mégrondább

Ez a párduc sem volt valami szerencsés

A végtelen orosz sztyeppe...

Roham - szovjet részrõl

link

ghost cb
Azt a jó ku**a! Ezz nagyon durván néz ki.
Cifu kösz a videokat királyak, egyébként egy türelmes haditechnika mániás gyûjthette össze a russian arms ingyenes részérõl, mert néhány híresebb nekem is megvolt innen!

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Fájdalomdíj a kötekedésért : STALKER .