Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ilyen az ha egy helikopter tankra vadászik

Egyébként ha van kedved tényleg összedobsz egy ismertetõt?
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Amúgy meg igazad van , ezúton is elnézést kérek az érintettõl !

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

"Egy M1A2SEP tüzérének munkahelye"
Mióta is vannak tüzérek hk-ban ? Vagy ez csereüdülési akcó ?
Én azt mondanám inkább a harckocsiparancsnok munkahelye ill. az elõtte ülõ irányzóé , de ez már csak rosszindulatú kötekedés .

Egy M1A2SEP tüzérének munkahelye
M1A2SEP - érdemes megfigyelni az új optikai- és infravörös rendszer méretes "tornyait"
A Leclerc ilyesmivel nem rendelkezik. Azt én sem mondom, hogy "sebezhetettlen" lenne az M1A1(HA)/M1A2 a DU lõszerekkel szemben, de mindenképpen nagyobb a túlélõképessége, és ha 10-bõl csak 1x képes túlélni egy DU lõszer találatott, akkor mégiscsak erõsebb védelem terén, mint a Leclerc.
De természetesen itt is fentáll az, hogy csak másod-, harmad-, sokadkézbõl származó adatok alapján nem lehet egyértelmû ítéletett mondani.
Ezek szerint komoly ipari és katonai titkoknak vagy birtokában .

M2A2SEP mit takar? Csak egy továbbfejlesztett A2 vagy valami radikális különbség is van a sima A2-tõl. Bár nevébõl ítélve nemhinném, mert akkor már A4 lenne (A3 volt, csak nem sorozatgyárásban, azért gondolom az A4-et).
Mi is ennek a jelentõssége ? Ha adott távolségon mind a kettõ átüti a másik páncélzatát szerintem nem sok . SZVSZ(!!!) páncélvédelem szempontjából értékelni valamit csak akkor van értelme ha figyelembe vesszük az eszközt aminek ellen kell állnia . Ha emlékeim nem csalnak az amik megmaradtak az M-256-os lg-nél a békazabálók meg valami GIAT gyártmányút használnak ill. az alkalmazott lr-ek is eltérnek bár csereszabatosak , ha lehet így fogalmazni . Mindez csak - ismétlem - SZVSZ !
A dolog másik fele viszont a harctéri alkalmazás - a Leclerc export verziójába egy igen megbízható MTU dízelmotor dohog, amely sokkal kevesebbett eszik és sokkal kevésbé hajlamos a meghibásodásra, mint az Abrams gázturbinája. Továbbá a Leclerc páncélzata modulszerûen kiképzett, ha az egyik eleme megsérül, csak le kell csavarozni, és kicserélni egy új darabbal - megfelelõ körülmények (daru, szerelõszemélyzet, pótdarab) között ez akár egy órán belül is megoldható. Az M1A1(HA) és M1A2 esetén viszont a páncélzat sérülése csak komoly szervízháttérel javítható. Ha az üzemeltetést nézzük, szvsz a Leclerc orrhosszal jobb, mint az Abrams...
A korábbi tervekkel ellentétben azok a katonák is megkapják az idei fizetésemelésüket, akik még nem teljesítették a törvény által elõírt fizikai követelményeket. Körübelül háromezer katonáról van szó, többségük azonban önhibáján kívül nem jelent meg a felmérésen. A honvédelmi miniszter úgy döntött, azok a hivatásos katonák is megkapják ezévi fizetésemelésüket, akik még nem teljesítették a kötelezõen elõírt fizikai követelményeket - tájékoztatta a Magyarország.hu-t Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs fõigazgatója.
A fizikai követelményrendszer teljesítését egy 1997-es törvény írja elõ, ugyanakkor a jogszabály 5 év haladékot adott. Ez az idõ lejárt, de számos hivatásos katona a követelményeket még mindig nem teljesítette. Matyuc Péter elmondása szerint körübelül háromezer katonáról van szó, de ezek túlnyomó többsége önhibáján kívül nem jelent meg a felmérésen. Õk külföldi missziókban vesznek részt, továbbképzésre járnak, vagy éppen szabadságukat töltik.
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a február végi feladatszabó értekezleten jelentette be, hogy visszamenõleg idén átlagosan mintegy hat százalékkal emelkednek a bérek: a tárcánál és háttérintézményeinél négy, a csapatoknál hét, míg a közalkalmazottaknál 6 százalékkal. A miniszter ugyanakkor azt is közölte, vizsgálják annak a jogi lehetõségét, hogy a béremelést csak azok kapják meg, akik az elõírt fizikai követelményeket teljesítették. Matyuc Péter tájékoztatása szerint Juhász Ferenc úgy döntött, nem élnek ezzel a lehetõséggel, ugyanakkor a miniszter felhívta az állomány figyelmét, hogy aki nem tesz eleget a törvényi kötelezettségének, annak munkaviszonyát megszüntethetik.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
RQ-3A "Darstar" UAV
A alacsony észlelhetésû, magasan repülõ felderítõ pilótanélküli jármû - 1999-ben a költségek miatt felfüggesztették a programot...
X-47A Pegasus
A Saab SHARC kicsinyített mása
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
(Szönyegbombázás: olyan bombázókötelékek által légibombákkal végrehajtott támadás, ahol a kötelék tagjai egyszerre oldják ki a bombáikat)
De most a kvázi szárazföldi harcról volt szó, a városi célpont esetén a szönyegbombázás már önmagában is terror.
Én itt most a civilek elleni esetekre céloztam, a városi harc esetén ugye nem vitás, mik a veszélyek - namost erre reagáltam, hogy az ókori/középkori várostromoknál hónapokra körbezártak, elvágtak egy várost, sokszor a teljes civil lakossággal eggyüt. Azoknak elfogyott az élelmiszerük, és szépen lassan éhenhaltak. Ehez képest néhány eltéved lövedék egészen emberségesnek tûnik...

Õskortól 1900-ig a halálozási arány katona 90% civil 10%
I. illetve II. világháború katona 50% civil 50%
Mai idõk és a jövõ Katona 2-3% civil 98%
Na mit szóltok hozzá.
Ennyit változott a technika.
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Elég durva dolgok történtek a két világháború alatt (karóbahúzás...csonkolás...stb...), de még olyat is hallottam, hogy egykét arab országban még él a 'szétszakítás' modern eljárása, csak itt nem lovakhoz hanem harckocsikhoz kötik a rendetlenkedõ egyént...
De ha megnézzük, egy háborúban nem csak a harcoló felek viszonyai lehetnek kegyetlenek. Elég csak benézni pl a nem is olyan régen történt koszovói háborúba, az újságba rakták a képeket a deportált táborokról meg az utcai lövöldözések áldozatairól...

Magach 6B