95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Bucser
    köszi a felvilágosítást:)
  • dara
    Ott volt a képen, hogy az EF-18G Growler-ről van szó. Ez ha jól tudom eleve összhaderőneminek készült.

Egy ideig (az EF-111 Raven-ök kivonása után) még egy pár EA-6B Prowler is volt félig meddig USAF alkalmazásban (a USMC-vel közös üzemeltetésben).
  • Bucser
    Ne mond tényleg?? Mikor hol?
  • Seaweed
    Nem ertem miert vitatkoztok vagy miert beszeltek egymasnak....tok egyertelmu hogy a jelenlet a lenyeg!
    (Az egesszel arra utaltam hogy sok nagyokos szerint mi el se tudnank latni azt a feladatot...hat szvsz "ha" aggatnank az Albara R-60-ast azzal is le lehetne latni azt a feladatot...)
  • [NST]Cifu
    És az elképzelhetettlen megtörténik: az USAF is rendszerbe vesz F/A-18-ast. :D
  • Seaweed
  • Seaweed
    Ugytudom a spanyolok kivontak mar a hadrendbol es igya Mirage F.1-esek fegyverzetebol is a Super 530-as legiharcraketakat! Tehat maradtak az osregi AIM-9J/P Sidewinderek...amik tenyleg edeskevesek ma mar....
  • [NST]Cifu
    Igen, totális megdöbbenéssel hallok róla... :D
  • [NST]Cifu
    Jelenleg a légtérfelügyelet a cél, de ugye nem is olyan régen volt egy kis balhé abból, mert a balti államok légterét sértette meg egy orosz gép. Viszont nem is kérdéses, hogy alapvetően az a cél ezzel, hogy nyomatékosítsák az oroszok számára, hogy a balti államok függetlenek, és azok is maradnak.

Egyébként szerinted a magyar gépek milyen fegyverzettel adják a keszit? Hát nem R-27-el... :)

Az oroszoknak amúgy nincs Szu-30-as gépük rendszerben, Szu-27Sz/SzM/UB illetve Szu-27K van csak.
  • Seaweed

• Seaweed
    Inkabb fegyverbuzi...de ez ujdonsag?!
  • StarFist
    Mármint, hogy miért nem az oroszok ellen? Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a csak Sidewinderrel felszerelt F-1 ellenfele akár a Mig-29-nek, akár a Szu-27/30 széria tagjainak. Szakadj már el a hidegháborútól. Ha komolyan gondolnák egy esetleges orosz febyegetés elhárítását, akkor nem F-1-ek települnének (aminek - ha jól tudom- a legkomolyabb fegyverzete a félaktív Super 530-as), hanem F-18 vagy valami más, potens látóhatáron túli légiharc kapacitással rendelkező típusok.

Ja és még egy dolog, ami rávilágít a kérdésed buta voltára (ez most nem offense, csak mindíg azt mondom, amit gondolok): szerinted mire elég 4, azaz négy darab! vadászgép?

Szerintem légtérellenőrzésen és elkóborolt gépek pesztrálásán kívül semmi másra. És ugye valószínűleg ez a négy gép is felváltva géppárban teljesít szolgálatot (kettő a startvonalon, kettő pedig a hangárban ellenőrzésen).
  • [NST]Cifu
    Te is airsoft rajongó lettél talán? :D
  • Seaweed
    Legjobb tudomasom szerint a vilagban repulo Mig-15/17-esek 90%-a lengyel licensz...Tehat ez full egyertelmu volt, plane hogy lengyelorszagbol vettek
  • Seaweed
    Aero magazin ritkan veszek. Sot mostanaban minden mas szaksajtora alig van zsem (mert en "hulye" elkoltom mindig masra :D...most pl egy Beretta M92F-re :P)...szal marad az internet....meg a TV....de ezt is ugy "neztem" (amit nem szoktam), hogy epp jottem be az erkelyrol, es full veletlen a tv fele fordultam es pont akkor kezdodott a hir a hirekben(karmám)....szal szerencsem volt...

par kep illusztraciokent:

• Bucser
    ohh már 1 hete olvastam Aero magazinban:) De ez lengyel licenc UTI:)

Azért nem szóltam mert azt hittem tudsz róla:D kb 1-2 hetes hír:)
  • Seaweed
    Most lattam a Goldtimer uj prodzsekjet a tiviben!

VEGRE IGEN YESSSSSSSSSSSSSSSSS Lesz repulokepes Mig-15 europaban! ...az mar csak hab a tortan hogy magyar! Hogy UTI!!!

• Seaweed
  • kiskorúbézoltán #19908
    Kettő közt meg csak úgy egy kép mi ?

Jóvvanna csak kérdeztem ...

• Seaweed
    De szerintem az #19897-ben eleg egyertelmuen fogalmaztam! Mind az elso mondatban amiben egy peldat hoztam fel, mind a masodikban amiben egy masik peldat hoztam fel!

Nah miva'? Mar gond a magyar nyelvtan?!
  • Seaweed
    Nem ez csak egy pelda...tudom hogy ez T-55 alvazra epitett szornyeteg...
  • kiskorúbézoltán #19905
    Úgy-úgy . ;)
  • Sadist
    Mert a TV nézők nagy része hülye is, és bármit be lehet adni nekik
  • dara
    Achzarit-ok. T-55 alapon.
  • kiskorúbézoltán #19902
    Nem ezekről van szó ugye ? Mert ezek nem M-113-asok .
  • [NST]Cifu
    Azért egy igényesebb médiában az ilyen esetekben lektorálják a cikkeket...

BTW én hirtelen erről a két megrongálódott Merkaváról találtam képet:

[center]

• neuro
    attól még egy újságíró lehetne tájékozott főleg ha ilyen témában tudósít
    vagy legalábbis megkérdezhetnének egy szakértőt

csak az a baj, hülyének gondolják a tvnézőket, akiknek bármit be lehet adni...
  • Seaweed
    Persze azert vannak kivetelek is...
  • I.C.ram
    De most miért várod el tőlük, hogy tudják mi az? Nem ez a feladatuk. A lényeget érted. Az emberek 95%ának meg a legalapabb APC 60-as évekből is tank.
  • Seaweed
    Idiota ujsagiroknak minden tank ami lanctalpas es "nagy vasdarab"...az ilyen apc is:

Multkor is a TV-ben mutattak 2-3 M-113 modifikaciot, erre a kommentar: "Itt eppen az lathato ahogy izraeli tankok benyomulnak az epuletek koze".....
  • dara
    Sőt, még azt sem említik sehol, hogy Merkava-ról lenne szó. A sajtó meg mindent tanknak hív, amin nagyobbacska körbeforgó torony van.
  • dara
    Sőt, még azt sem említik sehol, hogy Merkava-ról lenne szó. A sajtó meg mindent tanknak hív, amin nagyobbacska körbeforgó torony van.
  • [NST]Cifu
    Szerinted nem az oroszok ellen? Miért is?
  • Seaweed

• StarFist
    Mivel nem Oroszország vagy Ukrajna elleni háborúra készülnek, szvsz valóban elegendő oda az F1 és a Sidewinder. És valóban megfelelnének oda a 29-esek vagy az "új" Gripenek is.
  • Seaweed
    Mindenesetre erdekes hogy a spanyolok elegsegesnek itelik a Mirage F-1-eseiket a feladatra es nem F/A-18-asokat kuldtek!
  • Seaweed
    Enyi erovel mi is adhatnank ott 4 honapos "szolgalatot" ....mert a Mirage F1 nem valami izmos erre a feladatra ma mar!
    Csak kerdes hogy volna e "felesleges" 4db 29-esunk, es min 8db R-73-asunk?!?!....
  • neuro
    Igaz nem teljesen ide illik, de szerintem érdekelhet pár embert:

Az IL-2 Sturmovik grafikus motorjával készülő WW2 RTS-ből egy vicces videó:
    http://files.games.1c.ru/ww2rts/files/movies/ss2fun_rus_vmw.avi

Ja, és végre valahára találtak neki kiadót a Battlefront személyében! Jippie!

http://www.battlefront.com/products/tow/index.html
  • [NST]Cifu
    Azt nem derül ki a cikkből, hogy milyen eszközt is használtak a támadók, mindenestre egy szerencsés TOW találat is lehetett például. Irán pct. fegyverei nem olyan hú, de modernek, az 1980-as évek elejei szinvonalat képviselik ezek a továbbfejlesztett TOW rakéták.
  • Z Cargo
    A Spiegel angol verziójában olvastam egy izraeli tankos fikcóval készült interjút , kilőtték a tankját.Érdemes elolvasni : a cikk itt található. Ajánlom figyelmetekbe a képeket is.
    (Lehet hogy van a Hezbollah-nak újabb kínai v. iráni fejlesztésű technikája?)