95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#19966 be a kis bokorba az eu-s Milannal és beng.... aztán el lehet spulizni... főleg ha 1-2 km a hatótávolság. :D teccik az ilyen. Akkor nem is kell ide tank... többre megy a hezbollah ilyenekkel. Pontosan mennyi egy ilyennek az ára? Mennyit kóstál egy rakéta? És mennyit bukik egy tank elvesztésén izráel? Vagy pénzben meg se kottyan az ördögi seregnek? -
#19965 Ja most olvasom a kurucon: "Az orosz METISZ M-1 és továbbfejlesztett változatai hasonló tulajdonságokkal bírnak, egy M-1-es összerakva nem nyom többet 30 kilogrammnál és egy ember is kezelni tudja.
E páncélökleikkel képesek megrongálni az izraeliek büszkeségének számító, sérthetetlennek hitt, ultravastag és ellenálló burkolatú Merkava tankokat is (nemhogy a páncélos csapatszállító járműveket - a szerk.)."
Azé köszi.... ez jól hangzik. A Fasiszta zsidó sereg most jól benézi... Most ez vicc hogy nem tudnak beljebb hatolni 1-2 kilóméternél? -
#19964 Egy gyalogsági akna alapvetően arra szolgál, hogy letépje annak a lábát, aki rálép, illetve megölje a hatókörzetében lévő embereket, ehhez elég egy viszonylag szerény méretű robbanóanyag és inkább a jelentős repeszhatásra fekszenek rá (ugyebár gyalogsági aknából is van kismillió fajta). A harckocsi akna ezzel szemben sokkal nagyobb robbanóerőt kénytelen prezentálni (illetve ha kumulatív hatásra épül, akkor a kumulatív sugár végzi a piszkos munkát), ha kárt akar tenni a fémmonstrumban, de harckocsiaknáknál is van olyan tipus, amely csak mozgásképtelenné teszi a harcjárművet (például úgy, hogy letépi a lánctalpat, illetve tökreteszi a futóművet), de létezik olyan is, amely magában a harckocsiban is olyan károkat képes okozni, hogy az teljesen megsemmisüljön, illetve a személyzet is belehaljon.
Egy gyalogsági akna összeségében nem igazán képes mérvadó károkat okozni egy harckocsiban. -
kiskorúbézoltán #19963 Egy régebbi fajta talán , egy modern biztosan nem . -
#19962 Egy gyalogsági akna is képes lekapni a tank lánctalpát, vagy arra csak a harckocsi akna képes? -
#19961 A korábbi T-72 családba tartozó hk.-nál ugye a torony elején voltak, a T-90 esetén mivel a torony elejére a reaktív páncélzat illetve a Sthora-1 elhárító rendszer került, így a ködgránát vetők a torony oldalára lettek számúzve.
[center] -
#19960 Hát akkor nem találtam el :D
Akkor a ködgránátvetőcső a tornyon van vagy hol? -
#19959 Páncéltörő rakétákkal. A hírek szerint TOW (iráni licencben gyártott amerikai) és Metisz-M (orosz) tipusú pct. rakétákkal rendelkezik a Hezbollah. -
#19958 A legfölső képen egy T-90C(illetve S) harckocsi látható, Kontakt-5 reaktív páncélzattal, Sthora-1 rakétazavaró rendeszer nélkül, de hőkiegyelítő paplannal (ennek lényege, hogy a paplan felveszi a környezete hőjét, és elfedi a harcocsiért, így infravörös érzékelők számára nehezebben felfedezhető lesz). A két rúd az elején csatlakozási pont aknataposó berendezéshez. Ezek nehéz acélgörgők, amik egy távtartón a harckocsi előtt mintegy két méterrel a lánctalp elötti részen felrobbantják a harckocsiaknákat. -
#19957 A Merkavát hogyan is tudták megrongálni? -
#19956 Ködgránát vagy mi? -
MuldR #19955 Cifu:
A legfolso tankos kepen, az milyen tank, es mi az elejen az a ket forgathato rud? -
#19954 Tu-22M3 -
#19953 Az utolsó repcsi milyen féle? -
#19952 Akkor sorry a hülye kérdésért! Valamiért meggyőződésem volt, hogy váltottak.... -
#19951 Rossz nézni, hogy hol van az ujja tárazás közben :D -
marcio mela #19950 Ez meg az M16 operation movie 1966-ból
-
marcio mela #19949 Arra gondoltam sokakat érdekel az Nikonov AN-94 "Abakan".Ebben a rövid filmben feltűnik.Én eddig ebben tudtam a legjobban megfigyelni.
a video
erről az oldalról származik
-
#19948 Az orosz legiero hivatalso felsegjele a voros csillag! -
#19947 -
#19946 erről Bagír tegnapi poénja jutott eszembe a szolnoki ernyősökről :)
verték a mellüket a 30km-e smenetgyakorlatra it tmeg a bükkben 12-nél kidőltek, szegények nem számoltak a szintkülönbséggel :) -
kiskorúbézoltán #19945 3 ok :
- Kistüdő
- Nagytüdő
- sziklamászás -
#19944 mert? én kiváncsi lennék a magyar Tigris replikára stb. tavaly jó volt a dunaharaszti hadijáték nekem tetszett. -
kiskorúbézoltán #19943 Én soha többé nem akarok odamenni ... Rossz emlékek ... -
#19942 én Csobánkára akarok menni. -
#19941 Hi!
Lesz iden repulonap Kecskemeten?
Ugye meg csak a honmlapon nincs kiirva -
#19940 Igen, ez a BMP-T, de az alváz végülis csak T-72-es. Egyelőre továbbra sincs vásárlója amúgy a tipusnak. -
#19939 Az orosz légierő felségjelzése megmaradt a vörös csillag.
[center]
-
#19938 szerintem az -
bgabor #19937 Jól tippelem, hogy fölülről a második képen az a speciális városi harcra tervezett, T-90-es alvárza épült, 30mm-es gépágyúkkal és gránátvetőkkel ellátott, és csecsenföldön bevetett típus látható? -
bgabor #19936 Hát, végülis a légtéellenőrző feladatokat el tudják látni BVR rakéták nélkül is. -
#19935 Ezek a képek mostanában készültek? Csak mert a Mi-26-on még szép nagy vörös csillag díszeleg, de a T-80-on már orosz zászlót lenget a szél. A Szuhojon meg van mindkettő... -
kiskorúbézoltán #19934 Ohh , a ruszki technika ... -
#19933 Csak R-73-asokat. Van még működőképes R-27-es, de az üzemidő repült órában van megadva, így hát békeidőben nincs rajta a kesziben lévő repülőgépeken. -
#19932 [center]
-
bgabor #19931 Csak R-73-asokat visznek magukkal? Azt hittem, R-27es is van még üzemképes (bár azt hallotam, hogy nagy részének már lejárt az üzemideje) -
#19930 Jah igen ugyislattam leirva....de csak olyan gyartonal aki megvette a licenszet! Nahmost ez innentol mindent elarul.... -
#19929 Azt a legtöbb helyen úgy ismerik, hogy Beretta M9... :D
M92F néven én legalábbis nem látok pisztolyt a Beretta honlapján honlapján. :) -
#19928 "M" mint Military tehat katonai verzio. Szoval nem! Beretta M92F a tisztes becsuletes neve! -
#19927 Az nem csak simán Beretta 92F?