95140
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Egy aktív védelmi rendszer, amely érzékeli a közeledő páncéltörő rakétát, és elhárítótöltekekkel egy repeszfelhőt hoz létre annak útjában, így semlegesítve azt. Az elve hasonló az orosz Arena rendszerhez, erről egy-másfél éve írtam itt a topicban, ez itt megtalálható.

Thropy @ Defense-update.com
  • Fen3gyerek
    a Trophy előtt asszem az oroszoknak volt/van ilyen rendszerük
  • Adam II
    Itt van egy video is róla.
  • Punker
    aha
  • Adam II
    Egy rakétaelhárítórendszer.
    Úgy működik ,hogy a közeledő rakéta felé "söréteket" lő ki így az felrobban a levegőben mielőtt célbaérne.
  • Punker
    az mi?
  • [NST]Cifu
    Én az eddigi híradófelvételeken illetve médiafotókon nem láttam Thropy vagy hasonló rendszert felszerelve Merkavára vagy már harcjárműre. A jelek szeront viszont igencsak elkellenének...
  • Ren
    Sic transit gloria mundi...

Most vagy a Merkavák páncélja gyengébb mint az ember gondolná, vagy a hezbollahosok lövöldöznek durvább dolgokkal. Kiváncsi vagyok, hogy mikor kerül a frontvonalra a Trophy vagy vmi hasonló dolog.
  • joebacsi
    hmm...mikor a dzsíájdzsók kovi nyomdokaiba lépnek :)
  • Punker
    ez volt olcsó anno ruszki tiszt ment haza a kivonuláskor és eladta a fegyvereit.
  • [NST]Cifu
    Az sem egy gyakori látvány. :)))
  • Punker
    8,32-es mauser? fater azzal pufogtat :)
  • [NST]Cifu
    Hát itthon én még nem láttam olyan vadászt, aki 7.62x39mm-es lőszerrel vadászott volna, a 7.62x54R is ritkaság (pár moszin-nagat, meg buherált Dragunov előfordul). :)
  • dara
    Akkor tilos lenne polgári célra 9x19 Luger-t vagy 9x18 Makarov-ot venni. A 7,62x39 és a 7,62x54R ismereteim szerint kedvelt a vadászok körében.
  • Sadist
    [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1074537255#20056]#20056[/URL]-re valaki?
  • Adam II
    Ja és szupertitkos most fejlesztették az egyetemen.

Persze csak feltevés de ha mégis nyomjelzős lövedékkel lőttek azt ,hogy hozták össze.
  • [NST]Cifu
    Ilyenkor sajnálom a hírszerzőket. Gondold el, frissen kiküldött ügynök nézi a TV-t, és elképedve látja, hogy Magyarországon már a sportlőtereken is nyomkövetős lövedékeket használnak. Lebuktak a sok díjat nyert magyar lövészek... :D
  • Seaweed
    Persze..celkovetos, hokameras, celpontazonosito ,inteligens loszer...miert nem nezed kis az agyas ujsagriokbol ezt?!
  • Adam II
    AMúgy a média megint ügyesen bakizott. Állítólag egy sportlövészetre átalakított AKM-ből kilőtt "nyomkövetős" lövedék is okozhatta a tüzet.

A nyomjelző biztos nem hangzik olyan érdekesen.
  • Adam II
    Ilyen kell!
  • Thanatos
    lol
  • Seaweed

• Seaweed
    Video: Israel claims F-16 shootdown of Iranian-made Hezbollah UAV
  • Siluro
    Nemhát, minek... ?
  • SZU
    3 meghalt, 7 súlyos szénmonoxid mérgezést kapott!
  • SZU
    3 meghalt, 7 súlyos szénmonoxid mérgezést kapott!
  • Thanatos
    ott a pont
  • Seaweed
    Irtam ide valami rondat, ami av elemenyem tukrozte a magyar vezetesrol...de inkabb kimoderaltam...

Szal: Vegulis mi is vettunk hasznalt An-26-osokat (2db ha jol remlik) a "flottaba" (lol :D)...de mi lesz ha ezeknek annyi?! Amilyen intezitassal hasznaljak oket.... gyorsan lerepulik a keretet....
  • [NST]Cifu
    Szinte minden NATO ország bővíti a légi szállító kapacitását, mert látják mennyire fontos. Anglia például az eddig lizingelt 4db C-17-est megveszi, és egy újabbatt is rendelt melléjük. Bulgária most vesz C-27-eseket. Szóval...
  • kiskorúbézoltán #20076
  • Seaweed
    Akkor hogy ON is legyen:
    Felszállt az olaszok saját Spartanja

Hat ez se kell nekunk!?
  • Seaweed
    Megeri errol enyit itt offolni?! Az a harom szerencsetlen hős tuzoltó (nekem a túzoltók mindig azok maradnak) meghalt, kar ezen nekunk ragodni..ragodjon az aki felelosnek erezheti erte magat.
  • Thanatos
    szerintem is, meg ez az eltévedés, oks nem a legtisztább folyosórendszer... (a labirintus azért erős, aki járt már életében oylan épületben amiben több párhuzamos folyosó is van azért az nem hidal le rajta...), de akkor a többiek miért nem tévedtek el? szal szeirntem is sántit azért valami..., itt vagy a kiképzéssel vagy a helyszini koordinálással votl valmai gáz szvsz...
  • Thanatos
    ott a pont, bár én ezen már meg se lepődök :D
  • Fenrir
    Akkor is érthetetlen hogy hogyan halhatott még 3 tűzoltó. Ha még csak 1 akkor azt lehet azzal magyarázni hogy fiatal volt és tapasztalatlan és nem figyelt az oxigénszintre de hogy 3 halt meg ez nagyon komoly. Valaki ott nagyot hibázott.
  • bgabor
    Azért az nagyon jellemző, hogy Demszky úr azonnal szükségét érzi megnyilatkozni az ügyben, pedig se a megfelelő szaktudása, se információi nincsenek az esettel kapcsolatban. Tényleg baromi sok részletet ismerhetett szerda reggel az ügy kapcsán, ahhoz hogy nyilatkozzon. (lévén hogy kedden este történt az eset)
  • Thanatos
    tény, habár erre a 0 méterre se vennék azért mérget..., média esetében sose tudni mi a tulzás és mi nem... :)
  • Fenrir
    Azt viszont nem mondanám, hogy minden esetben 0 méteres a látótávolság :)
  • Thanatos
    szvsz tüzoltás közben a legritkább esetben vannak jó látási viszonyok :)
  • Punker
    híradóban a faszi azt mondta 0 volt a látótávolság és eltévedtek.