95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#20085 Ilyen kell! -
Thanatos #20084 lol -
-
#20082 Video: Israel claims F-16 shootdown of Iranian-made Hezbollah UAV -
#20081 Nemhát, minek... ? -
SZU #20080 3 meghalt, 7 súlyos szénmonoxid mérgezést kapott! -
SZU #20080 3 meghalt, 7 súlyos szénmonoxid mérgezést kapott! -
Thanatos #20079 ott a pont -
#20078 Irtam ide valami rondat, ami av elemenyem tukrozte a magyar vezetesrol...de inkabb kimoderaltam...
Szal: Vegulis mi is vettunk hasznalt An-26-osokat (2db ha jol remlik) a "flottaba" (lol :D)...de mi lesz ha ezeknek annyi?! Amilyen intezitassal hasznaljak oket.... gyorsan lerepulik a keretet.... -
#20077 Szinte minden NATO ország bővíti a légi szállító kapacitását, mert látják mennyire fontos. Anglia például az eddig lizingelt 4db C-17-est megveszi, és egy újabbatt is rendelt melléjük. Bulgária most vesz C-27-eseket. Szóval... -
kiskorúbézoltán #20076 -
#20075 Akkor hogy ON is legyen:
Felszállt az olaszok saját Spartanja
Hat ez se kell nekunk!? -
#20074 Megeri errol enyit itt offolni?! Az a harom szerencsetlen hős tuzoltó (nekem a túzoltók mindig azok maradnak) meghalt, kar ezen nekunk ragodni..ragodjon az aki felelosnek erezheti erte magat. -
Thanatos #20073 szerintem is, meg ez az eltévedés, oks nem a legtisztább folyosórendszer... (a labirintus azért erős, aki járt már életében oylan épületben amiben több párhuzamos folyosó is van azért az nem hidal le rajta...), de akkor a többiek miért nem tévedtek el? szal szeirntem is sántit azért valami..., itt vagy a kiképzéssel vagy a helyszini koordinálással votl valmai gáz szvsz... -
Thanatos #20072 ott a pont, bár én ezen már meg se lepődök :D -
#20071 Akkor is érthetetlen hogy hogyan halhatott még 3 tűzoltó. Ha még csak 1 akkor azt lehet azzal magyarázni hogy fiatal volt és tapasztalatlan és nem figyelt az oxigénszintre de hogy 3 halt meg ez nagyon komoly. Valaki ott nagyot hibázott. -
bgabor #20070 Azért az nagyon jellemző, hogy Demszky úr azonnal szükségét érzi megnyilatkozni az ügyben, pedig se a megfelelő szaktudása, se információi nincsenek az esettel kapcsolatban. Tényleg baromi sok részletet ismerhetett szerda reggel az ügy kapcsán, ahhoz hogy nyilatkozzon. (lévén hogy kedden este történt az eset) -
Thanatos #20069 tény, habár erre a 0 méterre se vennék azért mérget..., média esetében sose tudni mi a tulzás és mi nem... :) -
#20068 Azt viszont nem mondanám, hogy minden esetben 0 méteres a látótávolság :) -
Thanatos #20067 szvsz tüzoltás közben a legritkább esetben vannak jó látási viszonyok :) -
#20066 híradóban a faszi azt mondta 0 volt a látótávolság és eltévedtek. -
#20065 Itt nem az orrod elötti HUD-on van az oxigénkijelző. :) -
#20064 Szerintem az egy dolog ha mondjuk "jó" látási viszonyok mellett oltasz tüzet vagy átláthatatlan füstben mászkálsz egy pincében. Nekem felmenni kicsit a vérnyomásom az tuti :)
Amúgy számomra érthetetlen hogy hogyan tudtak megfulladni, nem hiszem el hogy 1x sem néztek rá az oxigénmennyiség jelzőre. -
#20063 azok eleve stresszre vannak belőve tudtommal, nem viccből veszik föl. -
#20062 Stressz és megterhelés esetén gyorsabban fogy az oxigén. -
#20061 "A Lánglovagok.hu tűzoltóportál arról tudósít, hogy a tűzoltók légzőkészülékkel hatoltak be a pincébe, de a levegőjük elfogyott, mielőtt kijutottak volna."
b@szott sokáig bolyongtak akkor lent. -
#20060 A gumi qrva lassan ég és az égés lezárulása után még baromi sokáig füstöl. Sőt amikor símán csak parázslik még akkor is ontja magából a füstöt. ÉS ugye lassú égésnél még kisebb az oxigénfelhazsnálás meg gondolom szellőző rendaszert nem vágták le és a tűzoltók is kinyitották az atót ami huzatot eredményez. -
Thanatos #20059 ez jókérdés, lehet van valami szelőzőrendszer vagy hasonlo és azon keresztül kapott oxigént, de lehet más miatt, passz :/ -
Thanatos #20058 tény hogy jobb egy fokkal de azért: "AK 47-es géppisztollyal" ouch -
#20057 Hogy tudott a tűz 8 óráig égni egy zárt térben? Piszok gyorsan el kellett volna fogynia az oxigénnek, nem?
Ez a "súrlódástól meggyulladt a golyófogó" meg elég kamu dumának tűnik. Mythbustersben gépkarabéllyal lőtték egy autó full teli tankját, de még egy szikrát sem bírtak kicsiholni. A benzin pedig még mindig gyúlékonyabb, mint a gumi. -
#20056 Itthon nem tilos a katonai lőszereket tüzelő fegyverek birtoklása/használata? Vagy valamilyen engedéllyel az is megoldható? -
SZU #20055 Itt egy normálisabb cikk. -
#20054 Én simén el tudom képzelni hogy olyannal lőttek a média felfújja , lásd Tankok Iszraelben :P amik csapatszállító járművek.
Én Ausztriában olyan lőteret láttam amiben ilyen habszerűnek kinéző anyag volt, hogy mi volt nem tudom :) csak azt hogy nem gumifal. -
Thanatos #20053 én a kiképzést ugy gondoltam hogy a vakon tájékozodást valamilyen szinten... :) azt sejtem hogy spec optikára maygarországnak elssz utoljára pénze :P -
kiskorúbézoltán #20052 Pisztoly és gépkarabély , de karabéllyal csak hangtompítóval lehetett lőni (nem a hang miatt elsősorban , hanem a jóval kisebb kezdősebesség volt a lényeg) . -
#20051 Dehogynem, létezik, sőt, itthon is lőnek ilyesmivel, a típusát fejből nem vágom, de Belic-éknek vagy egy cseh eredetű ilyen fegyverük. -
#20050 1. miért reklámozták fünek fának hogy lehet azzal lőni?
Így mondjuk már világosabb a dolog...
amugy tény hogy füst meg minden és lehet én sejtem rosszul de azért ilyesmire a tüzoltoknak ki kéne képezve lenniük...
Vannak speciális optikai rendszerek, amivel át lehet látni a füstön, de itthon még nem nagyon láttam ilyesmit a tűzoltóknál.
b ár nem tudom milyen alternativa van még erre egy zárt lőtéren
Vannak kifejezetten ilyen célra készült anyagok, de én eddig csak Ausztriában lattam ilyet. ^^ -
Thanatos #20049 vagyis nem vak hanem nagyokrló na, szóval müanyag granulátum votl benne a rendes sörétek helyett (gyk a lőlaprol is lepattantak néha...) -
Thanatos #20048 hmm, ezzel megfogtál, én spec nem lőttem ott ak-val, szóval nem tudhatom, messziről a töltény normál kalibernek tünt szal nem polgárositott, de ez csak igy ránézésre... :) (mellesleg volt dragunov is ott (az értelmét egy 20m-es lötéren ne kérdezzétek), meg egy rakás külöömböző fajta pisztoly , meg egy pump action shotgun is (igaz azzal csak vaklőszerrel lövöldöztek, elgalábbis amikor én lőni jártam oda) -
#20047 AK bol nincs "polgári" használatra szánt változat mint M16 esetén az AR15?
Ilyennel nem lehetne Zárt térben lőni? Mert elég sok helyen ilyennekkel lőnek zárt térben egy versenyen...