Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pfú... ez ilyen nagy lett........
bocsika

Az vagya akit ha lelonnek eltunik 😊

Punker
lol

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

EZ a legjobb...

cifuatwork
Ezt a képet a HKPro-sok is csak úgy kommentálták, hogy nem túl bölcs dolog átlátszó tárakat félig megtölteni... 😊

cifuatwork
Akkor tuti MP5A5-ök rövid tárral 😊))

Nyers
Mindenkinek köszönöm az infót!

My Life for Freedom!

Ha nem láttatok még Yetit akkor jól nézzétek meg.. 😊 Találjátok ki melyik vagyok.

Úgylátszik Angliában nagyon ügyelnek arra, hogy senki ne gyújtson rá tiltott helyen... 😊

ghost cb
Ja, télleg. Szerintem akkor inkább HK53!

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Punker
és õk MP5 verziókat használnak

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nyers
A Cnn-rõl van, a brit anti-terrorista csapatoké.

My Life for Freedom!

Punker
a kép linkjébõl itélve biztos hogy MP5.

Nyers
Thx.

My Life for Freedom!

cifuatwork
Én vagy HK MP5A5-nek nézem 15-ös (rövid) tárral, vagy HK53A3-nak.

MP5A5 30-as tárral

HK53A3 4x Hensoldt távcsõvel

ghost cb
Szerintem 2 Galil arm.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Nyers
Ez milyen fegyver?

My Life for Freedom!

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

[HUN]PAStheLoD
hát nemhiszem hogy idáid húzták volna :|

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

a szomorú az hogy még vannak oroszo-ban egy páran......

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
fake?

Tikal
Megnéztem most több képet is könyveimben, és azt látom hogy a nagy bombák igy zuhannak mint itt a képeken, a kisebb tömegüek pedig ugy ahogy harcu irja. De jobban belegondolva logikus is 😊

PREMIERE1
"A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint ma reggel meghalt Toma András, az utolsó magyar hadifogoly. A hetvenhét éves férfit 2000 augusztusában szállították haza egy oroszországi elmegyógyintézetbõl. A katona 56 éven keresztül, 1947 óta volt hadifogságban. Hazatérése után családjához került, velük élt haláláig."

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

Srebrenica/Szrebrenik/ amúgy Bosznia-Hercegovinában van....

Amúgy minden francia Kosovoban/Kosova/ légiós???

cifuatwork
Kihagytad a képletbõl a tehetettlenséget. A bombák elég nehéz jószágok méretükhöz képest...

Emlékszel a második világháborús dokumentum filmekre, amelyek tele vannak olyan felvételekkel, ahol B-17/B-24 vagy B-29 bombázók hajtanak végre szönyegbombázást? Ott is szép vonalban zuhannak...

Nem értek veled egyet. A légellenállás a sebességgel négyzetesen arányos, így az oldás pillanatában óriási légellenállásba kerülnek a bombák, ráadásul a nyitott bombakamra által keltett légáramlás is akadályozza õket. A dobás pillanatától egy szép szabálytalan parabolapályán kellene zuhanniuk, a sebességvesztés a pálya legelején a legnagyobb, pont akkor, ami éppen látszik a képen, ez pedig helybõl kizárja a függõleges elhelyezkedést.
cifuatwork
Tévedésben vagy. A kioldott bombák a bombázó sebességével repülnek, és mivel a légellenállásuk viszonylag kicsit, csak lassan "kopik el" a sebességük.

Amit mondjuk valóban hozzá lehetne fûzni, az az, hogy harci bevetésre tudtommal sose repülnek hagyományos "buta" bombákkal B-2A gépek, ahoz ugyanis túl értékesek, ez is valószinüleg egy gyakorlóbombázás, amit direkt a fénykép kedvéért csináltak.

Tikal

Vígasztaljon, hogy az összes bomba mind ugyanabba a pontba csapódna, azaz a kép nekem enyhén szólva is Photoshoposnak tûnik. A repülõ vízszintes sebessége hozzá kell, hogy adódjon a bombákéhoz, így a fentebb lévõ, azaz késõbb oldott bombának elõrébb kellene lennie. Ha mind egy vonalban helyezkedik el függõlegesen, akkor a bombázó vagy lebeg ( 😊 ), vagy csalás a kép.
ugyan már a tavalyi iraki háboruról is már több dokumentumfilmet láttam, de általánosan meglep még most is, hogy ezek csupán 18-20 éves katonák, egyszóval iszonyat fiatalok, és ezek mennek tûzharcba, meg tömegek ellen. Én ma sokkal inkább oda mernék állni rohamsisakban meg pajzsban a tömeg elé, mint 6-8 éve, de még most is kétszer meggondolnám, és egyszerüen nem hiszem el hogy ilyen bátrak (vagy ilyen hülyék...)

az iraki háboruról is sokszáz képet láttam, és nem is a tüzharc a gond, hanem a folyamatos veszély, a hõség, a büdös (30-40 fokban ilyen cuccban, ugy hogy napi 6-8 liter vizet kell innod iszonyat izzadás lehet alatta), egyszóval a körülmények iszonyat áldatlanok. Mindehhez cipelned kell szinte állandóan 15-20 kiló cuccot (fegyver, lõszer, sisak, adóvevõ, kulacs, szóval csak a legszükségesebbek is jelentõs tömegüek együtt), és a legfõbb hogy a munka 95%a BORZALMASAN UNALMAS (mint a biztonsági õr melók mindegyike).

néhány kép koszovoból:

Norvégok Pristinában

Amerikai ellenõrzõpont

Brit katonák

Norvég katonák

Amerikai rendõr

Ukrán rendõr Srebrenicánál

Francia rendõr

Lengyel katona

hülye vaok, középsõt akartam irni.

az alsó kép a légió nem???

nem akarok offolni, mert politika lenne.....uck átvedlette magát a politikába, az albánok meg ki akarják rúgni az utlsó szerbet is onnan, meg macedóniából a macedónokat, ny-görögo.ból meg a görögöket......

Tényleg, Koszovóban most mi a helyzet ? Nem lehet valami fényes a képek alapján...

2004.03.18.

2004.03.19.

Tikal

s legyen egy kis orosz kép is:

B-20&POSP8x42 RIFLE SCOPE

Én is most néztem utána és tényleg belefér !

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

no egy kis infó:

Type
Strategic, long-range, multirole bomber
Power Plant
Four General Electric F118-GE-100 Turbofan engines rated in the 19,000-pound thrust class
Top Speed
High subsonic
Crew
Two (Pilot and Mission Commander)
Range
6,000+ nautical miles unrefueled
10,000+ nautical miles with one refueling
Combat Ceiling
50,000 feet
Takeoff Gross Weight
336,500 pounds
Armament
40,000+ pounds; can deliver a variety of conventional and nuclear weapons, including near precision-guided munitions, gravity bombs and maritime weapons

no ebbõl kérnék 15-öt a Honvédségnek

hát nem a szárnyába dugták a bomákat az tuti

Punker
jó kérdés, nekem is soknak tûnik

Hogy a nyavajába fér bele ennyi ???

...hát nem lennék a földön amikor ez B-2es ûrít....

Nah , nagy nehezen leesett mi olyan furcsa ezen a képen , meg van fordítva !

...?