95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Thanatos
    tőlem jöhet
  • Seaweed
    Tucson! Ez meg olyan nagy hogy csak igy fert bele a kepbe....

• Seaweed
    Hakakrjatok csinalhatok meg ilyenket. Tegnap "raneztem" az Alaszkai Anchorage var repterere is ...ott meg egy nagykupac F-15 alldogalt a zonakban ;))

• Seaweed
  • Seaweed
    Szerintem allandoan ott allomasozik egy szazad Tornado kikepzesi celzattal.
  • kiskorúbézoltán #20251
    M-113 test teherautó alvázon ... :DDD
    A'szem volt már ebbe a topicban ilyesmi .
  • hippy
    Viszont most néztem,hogy a kuvaiti felvételeket frissítették.Azok már idei képek.Cifu,lenne egy kérésem.A galériámba feltettem egy képet.Tudnál valami kis típusleírást szerkeszteni hozzá?Nem photoshop ugyanis én fényképeztem,és működés közben is láttam.Előre is köszi!
  • marcio mela
    Nézd meg ezt is.
  • hippy
    Az a baj,hogy pl.a Taszárról látható képek már több mint 3 évesek.
  • bgabor
    Gyönyörű ez a Holloman AFB. Bárcsak a magyar repülőterek is így festenének, és ilyen "zsúfoltak" lennének. Több kissebb ország légierejével felérő géppark látható a fotókon.
  • Bucser
    biztos úgy vannak vele: ott még üzemelnek repülők??? JA csak a gripenek akkor mindegy:D
  • Bucser
    elvégre hírportál:D
  • Adam II
    Tornadok miért vannak ott? Gyakorlat?
  • kiskorúbézoltán #20243
    Az SG Hírszerző Szolgálata jelenti ... :DDD
  • Thanatos
  • Seaweed
    Erdekes dolgokat tudhat meg az ember....pl a Belgrad meletti katonai repter deli kifutoja meg mindig tele van kraterekkel, es csak az eszaki van kijavitva....ott allnak a zonakban 21-esek es a Galebek....
  • Seaweed
    Erdekes kulomben hogy a taszari repterrol reszletes kepek vannak...mig a kecskemetirol es a papairol meg nem!!
  • Seaweed
    Hehh nezegetem a Holloman AFB-t Las Vegas-nal, a Google Erath-ben...par erdekesseg:
    (26db kep kovetkezik....eszaki iranyrol nezve a bal also sarokbol korbemenve a bafelsoig az oramutato jarasaval ellenkezoleg)

tizenhatosok az allasokban...

tizenotosok kicsit odebb...

meg arebb tizennyolcasok...

a csik vegen egy B-52...

odebb par Chinook...

Chinook-oktol nem messze es kisgep...talan Learjet...

felszallasra var az egyik kifuto melett egy C-130 es egy F-16 epp kigurul a kifutora masik tarsa a zonabol epp koveti...

toluk delre egy Blackhawk repul epp alacsonyan...arnyeka is lathato....

toluk eszakra epp feladatrol visszatero F-15-osok es Top-Gun agresszor F-16-osok...

toluk eszaknyugatra par Balckhawk...

es meg eszakabbra meg par...

onnan delra egy epp felszallt Blackhawk es az arnyeka...

delebbre egy AWACS es egy Hercules...

kezdodik az eszaknyugati hosszucsik..egy Learjet es az F-15...

delre par Agresszor F-16-os...

meg Falcon...

tizenotosok...

folyamatosan "haladunk" delnyugat fele...tizenotosok es tizenhatosok tomkelege...

egy tanker KC-135 talan...

tizenotosok tucatjai...

meg mindig...

..es meg mindig...plusz egy arva tizenhatos es ket Prowler...

tizenhatosok megdelebre....(jo nagy repter mi? ;)))

es a csik vegen mik?! hat Tornadok!.....

a repter vegen meg epp a kifuto vegehez ert egy elozoleg leszallt Agresszor F-16-os....

...es "madartavlatbol" az ojjektum! ;))

Sorry ha sok a kep..de szvsz megert enyit ez a kis kiruccanas ;)))
  • Ren
    Cifu: csak halkan érdeklődnék, hogy mi a helyzet az atomfegyveres cikk aktuális részével, mintha 1-2 hete az írtad volna, hogy már nagyjából kész...
  • f2d
    Nem tudod véletlen, hogy hova dobják? Spec én egykettőt össze guberálnék.
  • Punker
    hát kapásból a repnap, most meg Csobánka lesz nagyobb augusztus uccsó hétvégéje.
  • Sadist
    Tényleg, Kiskunhalas, Kecskemét, Szeged környékén szoktak lenni valamilyen fegyveres bemutatók, ahol katonai lőfegyvereket lehet nézni, szagolni, taperolni valami fegyveres bemutató kíséretében?
  • I.C.ram
    Voltam Szigeten a HM "sátorban". Volt pár HK G36 optikával meg pár AKS-47-es csóka. Kicsit fura, hogy nem 74-es deszant változata volt náluk, hanem a sima 47-esé, ráadásul nem is AMD, mert nem volt rajta fogantyú elöl, és a fa része is világos volt.

engem mégis a G-Merci fogott meg legjobban. MÁV járatokról jól ismert műbőr üléshuzat, fapad a köbön. Imádom :D

Meg lehetett volna Airsoft fegyverekkel lőni, volt csomó, és lehetett szimulátorral is játszani, amihez elég komoly joy meg pedálok is dukáltak :)
  • I.C.ram
    *öküröjj :)
  • I.C.ram
    Ha így folytatják elöbb fognak az emberek tűzszerésznek menni Afghanisztánban, minthogy katonák legyenek.
  • I.C.ram
    Éljen a magas katonai morál :D
  • Cat #20230
    Idén 17 bakát vert halálra felettese Oroszországban
  • Adam II
    Kössz.
    Ezekkel a francia szavakkal mindig gondba vagyok. Egyszer az Ecureuil helikopterről láttam egy dokumentumfilmet onnan tudom ,hogy ököröjnek kell ejteni és mókust jelent. Szegény mókus.
  • Garga Pitic #20228
    Németek ejtették/nevezték Dünkirchen-nek :)
  • kiskorúbézoltán #20227
    Ha megsértődik majd rákérdezek a dönkerk helyes kiejtésére is ... ;)
  • Molnibalage
    Kb. Ennél több nem kell. Max. egy kicsit megsérődik a francia, ha előtte így mondod. :)
  • kiskorúbézoltán #20225
    lökler (?)
  • Adam II
    A francia MBT Leclerc nevét ,hogy kell kiejteni? Valaki írja le fonetikusan légyszi!
  • Doma #20223
    Egy kis hadtörténeti linkgyűjtemény!
  • [NST]Cifu
    Az izraeliek szerint valóban irányított páncéltörő rakétával lőtték le a CH-53D (Yas'ur 2000) típusú helikoptert, de csak az öt fős személyzet tartózkodott rajta, akik hivatalosan eltüntnek vannak nyílvánítva (a rendelkezésre álló információk szerint a gép viszonylag kis magasságban repült, mikor találat érte). A Hezbollah szerint egy új "waad" nevezetű rakétát vetettek be.
  • Animefox
    Harmadik helikopter, most egy Sikorsky CH 53-as típusú, amerikai harci eszköz lezuhant és kiégett Jater településnél, 6 kilométerre a határtól. Izraeliek azt állítják hogy valami tankelhárítóval lőtték ki, de a hezbollah jelentése szerint valami új fegyverrel lett. "Ígéret" nevet adták neki. CSak ennyit tudni. Nemtom milyen fegyverről van szó, tipus nincs megadva. Katonák utaztak a gépen, meg állítólag a földbecsapódás is megölt pár szerencsétlent. Azok közül akik a földön tartózkodtak...
  • Animefox
    De ari vagy
  • kiskorúbézoltán #20219
    POMALS
  • modellmaker
    pontosan! :D
  • Seaweed
    Ha meg nem lenne akkor konnyen le lehetne hamozni a felcsatolt sisakot a fejerol