Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Brutal
Ahha, értem!
Akkor valami átfogó értekezés esetleg? Ami nem hadititok persze

Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok.

nincs és nem his lehet mert tuit van csomo ami még jelenleg is hadititok meg biztos vannak olyanok amik vlaamiért nem kerültek be 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Brutal
Nincs olyan oldal a weben, ahol a világ összes tûzfegyvere fenn van?

Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok.

Hmm hmm... Kacsa elrendezés a sárkányban... Én légifölény biztosító vadászgépre tippelek.

ghost cb
Ehheh .
Nem ismerem a típust, ez egyáltalán mi? Nehéz bombázó? Vadász nem lehet... Ja bombázóra tippelek...

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

PREMIERE1

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

PREMIERE1

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

Egyrészt a fotós kedvéért, másrészt mert már nem elöször csinálják

atya Úr ég!
jenkik tanítják az iraki katonákat.....minek??? ha úgy kell kezdeni hogy hogy álljon, ez lelövik még holnap

na jól van.................

[NST]Cifu
1.: A PT-76 mióta nyugati (pláne NATO) harckocsi?
2.: AMX-13/-30/-40 nem különösebben modern harckocsik...
3.: A Leo2 "konténere" megtalálható pl. az M1(A1/A2) harckocsikon is, és ugyanilyen elszeparált, biztonsági rekesz van az összes modern nyugati harckocsin.

Egy Challenger Mk2. metszetábrája - a torony hátsó részén ott látható a lõszertároló.

A Leclerc metszetábrája - itt is a torony hátsó részén, illetve a sofõr mellett, jobbra vannak a lõszertároló rekeszek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
...amely programot 2002 július 16.-án hivatalosan is felfüggesztették. A jelenlegi fejlesztés szerint a FCS (Future Combat System - Jövõbéli Harci Rendszer) program részeként tervezik egy önjáró tarack létrehozását a NLOS-C (Non-Line-Of-Sight Cannon) név alatt.

Fantáziarajz a NLOS-C-rõl

bár az is igaz hogy ezek nem nehézharckocsik

PT-76, AMX-13, AMX-30 tán a 40-es is.
De a leo-2-nél a konténeren is hangsúly van!
de ha tévedek beismerem....

Egy gyönyörû kép a 155 mm Crusader önjáró lövegrõl:

XCoMA
De jó ragzom a magyartot!

XCoMA
Bitos van valamilyen fokú valóságtartalma, de én akkor sem hiszek ennek!

ghost cb
hülyeség

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Max egy jó kis monszun esõre , hátha beázik a cuccos !

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

cifuatwork
Najó, de erre stratégiát mégse építhett az ellen...

Reaper
Tök jó ez a cucc! Lehet, hogy fegyverrel nem lehet majd leteríteni, de hogy a csórikám(akin ez rajta lesz) rákot kap az tuti, a sok elektromos bizbasztól:-DDD

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

cifuatwork
Én meg rovon itt a tiszteletköröket és árnyékra vetõdöm...

cifuatwork
Japán egyfelõl távol-keleti, másfelõl nem NATO-tagország...

De elültetted a bogarat a fülembe, és elkezdtem utánanézni - de sajnos nem sikerült semmi konkrétat megtudni a Type-90 automata töltõberendezésérõl ill. lõszertárolásáról. Mivel azonban ezen a hk.-n is látható a "nyújtott" toronyvég (a'la Leo2 v. M1), felteszem itt is elszeparált tárolórekeszben van a lõszer. Csak éppen semmit sem találok, ami ezen feltételezésemet alátámasztja.
Neked tán van valami info errõl a birtokodban?

Elõzõ törölve , úgy értettem keleti kell ami zárt lõszertartós . 😞

Type-90

cifuatwork
Tipusmegjelölést kérek....

no nem mindegyikben

Na, ebbõl is látszik, hogy fingom sincs az egészrõl.
cifuatwork
!!Lõszer+üzemanyag robbanásmentes konténerben tárolva a harckocsi belsejében....!!!!

Mint minden modern nyugati (NATO) harckocsi esetében... 😊)

cifuatwork
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ............
....most segíts...

Az ilyen FHM/CKM/stb. szintû bulvárlapoktól óvjon az ég mindenkit. Szenzációhajhász semmitmondás féltudományos köntösben. Az olyan szövegek mint a "Ez az egybefüggõ "ólomfal" percenként akár egymillió lövedéket is jelenthet." - hát iszonyúan debil, az egyszeri olvasó meg azt hiszi, hogy egymillió lõszer lesz a fegyverben (mondjuk egy lövedék legyen 30 gramm - akkor is 3 tonna lenne csak a lõszer!). A nano-okosságokról meg ne is beszüljünk - talán majd úgy 20-30 év múlva...
De (hacsak át nem ugortam valamit) sem a "Land Warrior", sem a "Objective Force Warrior" illetve annak részleteirõl nem ír, csak az ilyen tervekrõl álltalánosan, és arról, hogy saccperkábé mit tartalmaznak - a kézifegyvereknél pedig érdekes módon nem is említik az XM8-at...
Szóval parasztvakítás ezerrel...

lehet hogy volt a kép,de bizom hogy nem....
szóval:
nálam itt kezdõdik a harckocsi! Hát nem SCHÖN??!?!
!!Lõszer+üzemanyag robbanásmentes konténerben tárolva a harckocsi belsejében....!!!!

LEOPARD-2

Kilõtt T55, még Kuvaitban

Csendélet

Egy aprócskát fantáziavadászan van összeállítva a cikk... 😊.

Az OICWbõl mióta lehet írányított rakétát kilõni ?
"A jövõ katonája olyan sérüléseket él túl, mik simán leterítenek egy harckocsit is...?" Tehát ha egy ilyen terminátor 30-at keresztül lõnek egy APFSDS - el, akkor simán túléli... ?

Amúgy ha már ittartunk, az UFO - unknow flying object - et jelöli, nem a marslakókat.

A metalstorm az csak területi szórásra alkalmas, pontos találatokra nem (a nagy tûzgyorsaság pedig a visszarúgás miatt alkalmatlanná teszi a kézifegyverekbe). Amúgy ha már hüvelynélküli töltényrõl beszél, miért nem említette meg a G11-et ?
Csuklóra szerelhetõ rakétavetõ lol.

Köszi Cat a cikket, de egykét helyen akkora baromságok vannak benne mint a ház 😊.

Nyers
Igen ez az a szitu amikor két sátorra 3 hellfire rakétát küldenek az afgán sivatagban a tevepásztorokra. 😉

My Life for Freedom!

maxtor
csóri afgánok meg szerintem cmég 10 év múlva is AK-val rohangálnak majd

persze hogy az, FHM cikk, de egy átolvasást megér 😊

Punker
csuklóra szerelhetõ rakéta vetõ, ez mekkora baromság hacsak nincs valami spéci meghajtásuk hozzá....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ijnye, beszkenneltem mostani fhmbõl 4 oldalt, egy szuperkatonárol, és csöppet nagy lett, de nem merem kisebbre, mert akkor nem olvasható a szöveg

elõre is elnézést kérek mindenkitõl, de sztm érdekes

második oldal

harmadik oldal

negyedik oldal

XCoMA
Csatlakozom hozzád!
Túl nagy! Bár az ágyú egy KICSIT kárpótol.

XCoMA
Össze kéne vetni az amcsi meg a ruszki fegyertárat!
Kiváncsi vok ki gyõzne!

XCoMA
Már megint támadnak az oroszok?
Én csak fegyver/háború rajongó vagyok, nem ismerem olyan jól õket!
De most már kezdek félni!

Ok , ezek szerint félreértettem az írásod .

[NST]Cifu
Amikor a T-80-as leíráshoz gyûjtöttem anyagot, eljutottam pár érdekes fórumra, ahol arról diskuráltak, hogy is zajlott volna le a hidegháború egyik "biztos" csatája, amely szerint a Varsói szerzõdés tankhadosztályai lerohanják nyugatnémetországot. Itt írtak arról, hogy mi lett volna a hadrend, és ebben szerepelt, hogy a 60-as években dolgozták ki azt a taktikát, miszerint a "gyengébb" harcképességû tömegharckocsik (ez elõször a T-54/55, majd a T-72) mellett lett volna a nagyobb harcképességû T-64 egységek, amelyeket mindig a frontvonal kritikus szakaszára vezényeltek volna, addig pedig mindig közvetlen a frontvonal mögött haladtak. Erre azért is volt szükség, mert általában kb. 10 az 1-hez volt az létszámarány a "tömegharckocsik" javára.

Az utólsó mondatot mibõl gondolod ?

[NST]Cifu
Anno aféle "tûztámogató tank" lett volna, a hagyományos harcskocsik mögött haladt volna kicsivel, és ahol szükség lett volna speciális képességeire (nagy lõtáv), ott lépett volna mûködésbe (mint egyfajta sniper a kommandósok háta mögött). A szovjeteknek is megvolt ez a harckocsijuk, a JSZ-3 és a T-10 személyében. Az amik viszonylag hamar rájöttek, hogy ez nem fog így mûködni, és a T-28 tervet még prototipus fázisban leállították, késõbb az M60A2 formájában újra elõjött, de az is kudarc volt. A szovjetek az 50-es évek végén úgydöntöttek, hogy a T-10 nem elég hatékony, ezért más megoldás után néztek. Ez a T-64 lett, amely fejlettebb tûzvezetõ rendszerrel és automata töltõberendezéssel aféle "elit tank" lett volna, amelyek a T-54/-55/-62 egységek mellett/mögött haladtak volna, és szükség esetén siettek volna a többiek segítségére.

A Második Világháborús ami tervezõ mérnököket nemigen érdekelték ilyen apróságok 😊.

ezzel egy nagy probléma van, tuti hogy NAGYON NAGYON drága és sztm sérülékeny is - egy rakéta ugyanugy kilövi, és jó nagy célpont, szinte vonzza a támadást

I.C.ram
31 centi a max armorja 😊
I.C.ram
T-28 másnéven T-95 😊 Lehet, rokonok 😊
I.C.ram
Itt egy igazi nagy tank, bár az agyúja nem valami nagy szám 😊

T-28: 87 tonna, 11 méter hosszú, 4,5 méter széles, 3 méter magas