94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fonak #87487 CZ805?Vagy 807, hogy ne kelljen kidobni a sok 7,62x39-es lőszert? -
#87486 Te jószagú atyaúristen... -
aksurv2 #87485 CZ -
JanáJ #87484 Az infra kép csal meg, vagy tényleg fáklyával megy a 16-os? Gondolom nem, mert mégis csak 27T-vel lövik, mi mással (értsd nem radaros).
Nappal mennyi esélye lehet észre venni ezt egy modern vadásznak? Szerintem szemmel csak mázlival, a MAWS-t nem tudom. Föld háttérben is működik?
Mi lehet erre egy profi sereg válasza, pl az amiké? Magasság növelés?
Ettől függetlenül miért mindig egyesével látszanak a gépek, nem az az alap, hogy párban dolgozunk. Mert ugye két katona már egy fél. :-) -
millerius #87483 A szaúdiaknak nincs F-16-uk, lehet többek között egyiptomi, marokkói, jordániai vagy emirátusi, vagy lehetne akár izraeli is?? :-). -
#87482 Érdekes azért R-27T-ket légvédelmi szerepkörben látni. Vajon a több rakéta indítás teljesen reménytelen lenne? -
#87481 Elvileg Jemeni R-27-es indítás, Szaudi F-16-os ellen, amit a pilóta jósok csali+manőverezéssel elhárít.
video
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2018.03.28. 11:56:21 -
JanáJ #87480 Ez a végleges elrendezés? Én azt hittem ez még csak tesztelési szakaszban van. Nem túl szép, de én csak egy zavaró dolgot látok, hogy a torony szélesebb mint a teknő. -
SZUsszan #87479 Kellene még 1 löveget beszerelni, meg vörösre festeni és akkor a Red Alertes Mamut tank életre kelne... -
#87478 Jelentősen megnő a torony befoglaló mérete, szvsz nagyon sérülékeny is, a Merkaván azért nagyságrenddel 'áramvonalasabb' az elhelyezése.
Ez a Merkava Mk.4 w/ Thropy:
Ez volt az első koncepció az Abramsra:
Ez a jelenlegi állapot:
-
JanáJ #87477 Mi a gond vele. -
#87476 Karácsonyfa egy ősrégi M1 vagy M1A1-hez képest is? :) -
#87475 M1A2 SEP Abrams w/ Thropy APS. Hátőizé...
-
#87474 USAF AFRL koncepció videó. Van itt minden, drón wingman, mesterséges intelligencia, EMP, energiafegyver...
-
#87473 Lockheed Martin MQ-25 koncepció:
-
JanáJ #87472 Nem sajnálok a katonáktól új autót, lehget hogy olcsóbb az új mint a régit etetni. A majd 20 éves Opelek biztos megkerülték párszor a földet. Ellenben semmit nem növel a harcképességünkön. Igaz nem is tétel. -
#87471 Ha lesz valaha valami harc ahol számít, hogy ne csillogjon majd lefújják pár perc alatt.
Amúgy ha hasra ütök és pl: 100e huf-ért 250 kocsit azaz +25milióért mattra festenek akkor meg azon menne a vita :)
Én a komolyabb vasakat várom ha lesz egyáltalán belőle valami. -
fade2black #87470 Azért a himző képességet, stadiont, értelmetlen kalas felújítást vagy, hogy 10.000+ csokos ül fölöslegesen HMben elképesztő fizuval különítsük el attól, ha a HM technikai eszközt kap.
Főleg ha az a technikai eszköz egy ár/érték/minőség/tartosság vonalon kifejezetten jónak mondható Suzuki Vitara.
Külön téma de ide tartozik :) , hogy különösen jó, hogy nem importálni kellett végre valamit, nem egy csokos céget kitömni hanem, hogy egy MOnak vastagon adófizető cég gyártja azt le MOon.
Vagy talán jobb lett volna ha Toyota RAV4, Renault Koleos....t vettünk volna HMnek terepjárásra amik nem MOon készülnek?
Ha nem győztelek meg, nem logius az érvelésem csak monda.... -
millerius #87469 Na pont ezért is tart itt a Honvédség, ahol. Szerintem a Suzuki, Audi meg Merci már pont elég gesztust kaptak mikor idetelepültek, pontosabban nem gesztust hanem akkora tízmilliárdokat, hogy a dolgozóik bérét évekig a "jól kereső" magyar adófizetők fizették!! Szóval szerintem most már nekik kellene előjönni a gesztusokkal. A másik: nem is nevetséges vagy röhejes, hanem tragikus, hogy a magyar honvéd még mindig ugyanannak a Kalasnyikovnak a reszelgetett változatát kapja kézbe, amit anno a most 81 éves nagybátyám, aztán 20 évvel később én is aki azóta már nyugger vagyok!! Közben a "HONVÉDELMI" költségvetésből vettek bőséges tábornok-képességet, Audi-képességet, víztisztító-képességet, hímző-képességet, most Vitara-képességet és közben még ki tudja milyen CIVIL képességeket, viszont leépítették a tüzérséget, a harckocsizókat, a légvédelem döntő többségét a MiG-29-ekkel együtt (átlag 8-10 év üzemelés után??!!), stb. Emlékeim szerint 30 év alatt a HM-nél két úgy-ahogy értelmesnek nevezhető készpénzes haditechnikai pénzköltés volt, a Gripen és a Mistral beszerzése. De lehet hogy én látom rosszul a dolgokat, megpróbálhattok meggyőzni ... -
JanáJ #87468 A NATO 2%-ba eddig is minél több "civil" tételt próbáltak belezsúfolni. Ha a Honvéd kap/kapott/kapni fog stadiont, azt is bele teszik a busz, víztisztító, Honvéd kh, stb mellé.
Nyilván ez egy gesztus a Suzukinak, mint ahogy a rendőrök Merci és Audi beszerzése is az volt. Bár nem tűnik túl korrektnek a verseny kizárása, de nekem ezzel nincs bajom. -
JanáJ #87467 Úgy értettem, hogy az elérhető gyári színek közül ez a legkatonásabb. Anno az Opelek és Transporterek is gyári zöldek voltak. -
fonak #87466 Legalább nem fehér, mint az ISIS flottája :) -
fonak #87465 A harcoló állománynak szerzik be a buszokat gondolom... -
millerius #87464 Ezek nem katonai autók, nem nyuszi-buszok, hanem a HM-en belül tiszti állománynak jár, közlegénynek és harcoló állománynak tilos beleülni!!
Ezek sokkal fontosabbak mint a haditechnikai beszerzések, ezért meg is előzik azokat!! :-( -
#87463 Nekem is a szín volt a feltűnő, legalább zöld vagy matt szürke lenne... -
#87462 A csillogó fém-szürke utoljára a lovagkorban számított a katonák között menőnek...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2018.03.27. 09:03:57 -
JanáJ #87461 Mert még ez a legkatonásabb. link
Nekem nincs bajom vele, de "vicces", hogy mindig itthon gyártott autó nyer. -
#87460 De miért nem legalább "szép tábori ződ" a fényezés?
-
#87459 -
fade2black #87458 Rengeteg video van fent, kell pár nap míg tisztább lesz a szitu. Egyenlőre még azt se tudjuk, hány rakétát löttek ki Riyadra. pl van ahol hetet, van ahol kilencet írnak.
Ami érdekes, hogy most vmiért nem ment, működött a korábban elég jól müködő hírzárlat. -
Drubowski #87457 1 halott, 2 sebesült.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
savaz #87456 Egy video Riyadbol
Ugy tunik a Patriot sem szuperal mindig tokeletesen. -
#87455 A legszebb az, amikor gyakorlatilag már hazudozni kezd a gépek áráról... -
#87454 Volt időm végre nagyjából végighallgatni a F-35: Pierre Sprey vs (ret.) Lt Col David 'Chip' Berke debate videót. Édes istenem, P.S még annál is ostobább lett, mint gondolotam. Még az érvelésre sem veszi a fáradságot... Csak állít dolgokat és ennyi...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.25. 15:29:05 -
#87453 És a hadrafoghatóság vajon mennyi lesz az előző és végéhez képest? -
SZUsszan #87452 Közben kiderült, hogy a multicam igazából realtree:
-
#87451 Az FY18-as költségvetés pár érdekesebb tétele:
-Összesen 3,3 milliárd dolláral többet adnak az US NAVY hajóépítési programjára.
-Ezek közé tartozik a kért kettő mellé plusz egy LCS (btw a darabáruk mission pack nélkül meghaladja továbbra is az 500 millió dollárt)
-Elkezdhetik még FY18-ban a következő generációs LX(R) partraszálló hajó építését (eredetileg FY19-re szánta az US NAVY)
-Egy plusz úszó partraszálló bázis
-Egy plusz Spearhead gyors szállító hajó
-Szintén US NAVY ügy, hogy a repülőgépekre 14,9 milliárd helyett 19,9 milliárdot kapnak.
-A 14 kért F/A-18E/F mellé további 10 db.
-A 6 kért P-8A Poseidon tengerészeti járőrgép mellé további 4db.
-A 4 kért F-35C mellé további 6db.
-A 20 kért F-35B mellé további 4db.
-Eredetileg nem szerepelt a kérvényben, de hat MQ-8C Fire Scout drónt beleraktak az LCS-ek számára. -
#87450 a cnn oldalon irták, hogy megsérült, de hazavitte a gépet a pilóta, ezért nincs roncs -
#87449 Az R--27ET tudtommal nem képes LoAL-ra. Tehát az állványos az IR érzékelő megfoja a célt és indít. A célpont keresztberepült a videó alapján, egy '80-as évek végi InSb detekor elvileg képes ekkora táv környéként befogni a célt. A SR IR AAM HMZ-jéből messze kint van, de az R-27ET előnye ugyebár pont az, hogy ilyen esetben is adja a képességet az indításoz. Ha az indítást érzékelte volna a gép és a rakéta felé fordult volna infracsapdázva, akkor igen valószínű, hogy nem talál a rakéta. -
F1End #87448 A célravezetés és felderítés hogy mehet ilyenkor?
Van egy méteres hullámhosszon működő radar vagy IR érzékeli ami követi a gépet és valami adatkapcsolaton keresztül valahogy MCG -t adnak, hogy a közelébe jusson? (Bár mintha az R-27T nem tudna ilyet)
Vagy csak elindítják egyenesen és ha szerencséjük van befokja útközben?
Esetleg csak akkor indítják, ha az indítóálláson már megtörtént a célbefogás? (mondjuk itt kb 17 másodpercig repült a rakéta, ami még föld közelben is megvan szerintem 10 km, szóval ez kb kizárt)