95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#20456 A Nemzeti Gárda at tulajdonképpen egyfajta tartalékos alakulat. Hobbikatonáknak is csúfolják őket. Asszem évente két hét tényleges szolgálatuk van és sok kiképzésre meg miegymásra a saját szabadidejükből és szabadsáuból járnak el. Azért nem olyan rosszak, mert hát a Nemzeti Gárdának az USAF-ban is vanank alakulatai. Csak háború idején szokták igénybevenni szolgálataikat őket vagy katasztrófahelyzetekben.
Egyéként ott a Google, tessék használni is. :) -
#20455 Te ezt nemtudom honnan vettek de AK47-et meg semmi általad felsoroltat nem használnak a magyar honvédségben. Többnyire AKM-63-at használnak.
Az amd-65-öt 1 hónapig fejlesztették és olyan is lett sokkal pontatlanabb mint más verziók. Épp ezért cserélték le újra. -
#20454 nekem is rémlik hogy vitték őket éles helyzetbe is, vagy tavaly new orleans-ba a fosztogatók ellen + a menekülőket segíteni, L.A. lázongásnál is bevetették őket tömeget oszlatni M16-ossal, és akkor még nem is beszéltünk a rengeteg filmes szereplésről Rambo, King-Kong stb :)
aszem volt egyszer 1 film spektrumon vagy hasonlón, hogy a sereg régi cuccait kapják meg általában, és a filmforgatáshoz kikölcsönzött cuccokból van csomó plusz bevételük. -
#20453 ja kb:)
Bár mintha korábban Cifu írta volna, hogy NG egységeket vezényeltek Irakba?? vagy rosszul olvastam? -
#20452 + békeidőben rendfenntartás, katasztrófa helyzetben segítség stb, szal csinálnak sokmindent. -
#20451 Én úgy tudom, hogy önkéntes önvédelmi alakulat melyet csakis védekezés során használhatnak fel. Túlképp inváziós erők elleni utolsó mentsvár amikor az army a navy és a marines már nem tud tenni semmit:) Legalábbis az amcsiknál -
#20450 az amcsiknál?
önkéntes fegyveres testület rengeteg szerepkörrel :)
de majd Cifu korrektül megfogalmazza. -
frekkon #20449 Meg tudná mondani vki hogy mi az a Nemzeti Gárda? Mia a feladata? -
#20448 Az oroszok is dolgoznak az UCAV-okon (felfegyverzett pilóta nélküli harci gép), és a Jakovlev iroda a jelek szerint a Jak-130-ra alapozva készítené el a saját változatát. -
#20447 de jó ez a kép -
GaBrutal #20446 valami orosz robot gép ÁLOM -
#20445 Cifu az uccsó képen balról jobbra haladva balról az első repülő az micsod?:) Nem tudod véletlenűl? Valami új ruszki szupergép?:) -
#20444 -
#20443 T-55 "Enigma", egy iraki zsákmányolt T-55-ös, amelyre a páncélzat megerősítése céljából betonból készült kiegészítő páncélzat blokkokat szereltek:
[center]
-
#20442 Egy kis Jak-130 egyveleg:
[center]
-
#20441 Nyilvánosságra került az IDF vesztesége a Libanoni háborúban. Ebből a harckocsikkal kapcsolatos adatok a legérdekesebbek, úgyhogy egy rövid kitérő erejéig:
Több, mint 400db harckocsit vezényeltek a területre, ezek mindegyike Merkava típusú volt Mk II., III. és IV. változat. Összesen 52db rongálódott meg valamilyen szinten, ebből 18db volt a legmodernebb Mk IV. változat. Összesen 5 darab harckocsi semmisült meg teljesen, ebből kettő-kettő Mk II. illetve Mk. IV. változat és egy Mk. III. változat volt. Az egyik Mk. II. és az egyik Mk IV. változatot útszéli robbanószerkezet pusztított el, a maradék hármat páncéltörő rakéta találat érte. Az 52 megrongálódott harckocsiból 22 darab páncéltörő rakéta találattól sérült meg, a többi valamiféle robbanásban sérült meg. Összesen 23 fő vesztette életét a legénységből. A jelentés a páncéltörő fegyverek terén első sorban az RPG-29-et, a Kornet-E, a Metisz-M és Konkursz páncéltörő rakétákat emelte ki, megjegyezve, hogy egyes esetekben a 900mm-nyi páncélzatot is átütöttek. A harckocsikat ért támadások közül legalább néhány nagyon precizen volt kivitelezve, és a jelek szerint a Hezbollah rendelkezik olyan információkkal, hogy a Merkaváknak hol vannak a gyenge pontjai.
A jelentés kitér arra, hogy a Merkava Mk. IV. aknák ellen megerősített harckocsiteste nagyszerűen helyt állt, az útszéli robbanás miatt selejtezésre került Mk IV. esetében például a benne tartózkodó hét emberből csak egy vesztette életét.
Ugyanakkor kitért arra is, hogy sűrgősen rendszeresíteni kell egy aktív védelmi berendezést a pct. rakéták ellen. Az IDF a jelek szerint a Rafael Thropy-t kezdi el rendszeresíteni. Noha az IMI Iron Fist rendszere fejlettebb, jelenleg még nem érett meg a hadszintérre való kerüléshez. -
#20440 Az US Army végre elhatározta magát, és 45 millió dollárért 505 M1 Abrams-ot alávetnek a TUSK programnak. A program keretében a parancsnoki búvónyílásra egy távirányított fegyvertorony kerül, a töltőkezelő búvónyílásán lévő géppuska egy pajzsot kap, a harckocsi két kötényezésére reaktív blokkokat szerelnek, a jármű végére "grill-rács" kerül, egy telefon lesz felszerelve, amelyen keresztül a gyalogság a harckocsi személyzetével kommunikálhat és végül infravörös kamerák körkörös látképet adnak a személyzetnek a harckocsi környezetéről. A felújítás egyébb elemeket nem érint, így a hivatalos megnevezés M1A1 TUSK ill. M1A2 TUSK lesz.
[center] -
SZU #20439 Jó kis ballisztika szimulátor! -
#20438 szép a colibri a háttérbe -
Cat #20437 Japán sürgős fegyverkezésbe kezdett -
bgabor #20436 Szerintem is. Tipikus amerikai. -
#20435 Szerintem mindegyik nagyszájú, és ostoba katonára vall :P -
SZU #20434 Lehet, hogy többen vesznének oda egy hideg sör miatt a sivatagban, mint egy nagy darab Pálpusztaiért! =) -
kiskorúbézoltán #20433 A csali sem kimondottan fair ... :DDD -
#20432 A szörnyűsége abban rejlik, hogy egy teljesen ártalmatlannak látszó tárgy hirtelen halálcsapdává alakul -
#20431 lol :D -
SZU #20430 Itt... -
SZU #20429 Minden eddiginél kegyetlenebb terrorfegyver:
-
AKSURV #20428 Sorry nem tudtam, hogy ekkora lesz.
-
AKSURV #20427 Egy jó kép a robinson arms fegyveréről.
-
marcio mela #20426 Robinson Arms XCR Rifle
-
#20425 Mégis mehetnek magyar katonák Libanonba? -
Cnut #20424 http://index.hu/politika/kulfold/iranisr0825/
Index/MTI (!)
"Izrael a héten számolt be arról, hogy két, nukleáris robbanófej hordozására is alkalmas Dolphin típusú német tengeralattjárót vásárolt. Irán pont ekkor utasította el újra a Nyugat követelését, hogy állítsa le atomprogramját. Az AP katonai szakértői szerint a bejelentés üzenet Iránnak, hogy a zsidó állam képes a megfelelő válaszlépésre, ha nukleáris támadás éri. A tengeralattjárók megvásárlásáról szóló szerződést július 6-án írták alá, számoltak be német illetékesek. "
Arról senki nem számolt be hogy eddig is ezeket használták?
-
#20423 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1080392254
#11878-tól -
#20422 Nekem meg a 6-os és 4-es. -
Cnut #20421 Nekem az 5ös tetszik :) -
Cnut #20420 Hátha látszik és hátha kicsit felpörög a topic:
-
Cat #20419 dehogy szűri, ne dumálj hülyeséget.
Pl. az imageshack (a sárga békás) is csak azért nem jön be, mert túl sokan linkeltek innen rá. -
Thanatos #20418 fogd fel ugy hogy hagy szenvedjenek a modok ha még ez is fizetős :P pedig ez pont nekik könyitene :DDD -
Thanatos #20417 szokásos sg felfogás... :)