95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    nem bírta a terhelést a szárny?
  • SZU
    Nem pont haditechnika, de itt mi történhetett?
  • Punker
    mert a karhatalomtól minden kitelik, de ebbe ne itt menjünk bele.
  • Bucser
    Nem a keresésre gondoltam:D Hanem hogy miért van szükséged gázmaszkra:D
  • SZU
    Az, egyébként mexikói fegyveres erők és a HK G36 licenszt megvették, s abból lett ez a saját fegyverük.
  • Punker
    csak nem dobnak ki pénzt azokra :(
  • [NST]Cifu
    A vezénylő zászlós egy viszonylag új jelenség a HM berkeiben, nyugaton egy ideje már bevett gyakorlat (pl. Chief Master Sergeant / Chief Master Sergeant of the Air Force / US Army, stb.). A fő feladata a vezénylő tisztek és a tiszthelyettesek ill. a beosztott állomány közötti megfelelő kapcsolat biztosítása. Ő figyeli a beosztott állományt, tesz javaslatokat a velük kapcsolatos személyi ill. előmenetellel kapcsolatos kérdésekben, és ő képviseli az érdekeiket. Nyugaton olyan megbecsült a poziciójuk, hogy az alacsonyabb rendfokozatú / fiatalabb tisztek is előre tisztelegnek nekik.
  • [NST]Cifu
    Egyenlőre csak az "új" spec. egységnél susmusolnak M4A1-ekről. Ha lesz belőle valami. De amúgy maga a fegyver terén egy M16 nem igazi előrelépés szvsz egy AK-63-hoz képest. A kiegészítők azok, amik jelentenek/jelentenének valamit.
  • Punker
    ő ért hozzá nem én.
  • Bucser
    Mivan büdös a munka?

(no offense de nem lehetett kihagyni:D)
  • Thanatos
    :DDDD
  • Punker
    Cifu gázmaszkokról infot plz, holnap vennem kell egyet.
  • dara
    Magyar és jó szar (mármint azs AMD). Szerencsére ki is dobták mindet a picsába.
  • Sadist
    Az AK-k sem rosszak, ha van rajtuk egy szereléksín. Egy holosightal vagy mondjuk egy kis nagyítású távcsővel az sem volna rossz választás.
  • Punker
    az összes G36 behajtható, ez szerintem a C-nek valami mutációja.
  • Sadist
    G36 vagy Aug. Beépített optika miatt szerintem jó fegyver. Előbbin van 1-es, 2-es lövés és sorozat is. Aug-nál beletelne egy időbe, míg a katonák megszoknák a kétállású elsütőbillentyűt, de a bullpup kialakítás és a hosszú cső miatt ideális fegyver.
  • Sadist
    A kérdést passzolom, de a G36 szimpi. A válltámasz elég érdekes. Úgy tűnik, hogy behajtható, de van rajta egy rögzítő gomb is, mint az M4 betolható válltámaszán.
  • Punker
    H&K vagy Sig ami szerintem jó lenne.
  • Ren
    Jaja, ha már mindenáron amerikai fegyver, akkor inkább M4, de itt van egy csomó európai modell amik ugyanolyan jók, vagy jobbak. Tényleg pl a Steyt AUG, G36, FAMAS, M4 mezőnyből melyik lenne az optimális?
  • Punker
    M16? van a világon annyi jó fegyver és pont azt a sz@rt ajánlod? vagy ez valami vicc?
  • JCSR Apache
    Lehet hogy hülyeséget mondok de az m16a2 abszolút nem jó fegyver.
    (nincs full auto, gyakran kell tisztítani, túl hosszú)
    Az AMD legalább magyar.
  • Adam II
    Ez a magyar módi.
  • grotesk
    ahogy nézegettem a honvédség oldalát megakadt a szemem a vezénylő zászlósi beosztáon. nekik mi a feladatuk?
  • Thanatos
    semmit, nem lessz, nem, nemsokáig, nem, nincsenek,de ,a magyar hadseregnek az is sok jelenleg :) főelg ha végleg megszüntetik :D

(ui: csak egy kérdés: minek egy oylan hagyseregnek új lőfegyver aminek alssan katonája se lessz? :D)
  • horthy
    Ki mit tud ? A magyar honvédnek mikor lesz uj lőfegyvere ? Nem állunk át 5.56x45mm-re ? AMD-65-öt meddig használjuk még ? Nem cseréljük le valami M16A2-re ? Vagy nincsenek uj lőfegyver beszerzési tervek ? Mert szerintem egy M-16-os vagy más gyalogsági fegyverek nem olyan drágák ! Még ezres számba sem !!
  • SZU
    Nem nyert! =)
  • Punker
    müxik, én látom, de nem tom megmondani :(
    váll jelzésből valami távol-keleti helyre tippelek.
  • Bucser
    ha VIP vagy megy rendesen.
  • SZU
    A kepfeltöltes sem megy az SG-n mi? hmm. Akkor tárgytalan, most melóznom kell.
  • SZU
    Bocsi Seaweed...
  • Bucser
    Levelibékáké???
  • SZU
    Találós kérdés: melyik ország katonái?

És esetleg milyen G36C modifikációjuk van? =)
  • sz4bolcs
    Ez aztán hasíthat...
  • [NST]Cifu
    A hajóosztály neve PG-1Go, három példány épült belőle az 1990-es évek elején. Az 50 tonnás kis hajók egy 20mm-es Vulcan gépágyúval és 4 japán gyártmányú SSM-1B hajó elleni rakétával vannak felfegyverezve, csúcssebességük 46 csomó.

• Punker
    mert? lehetne akár felújított 2. vh-s német schnellboat is, mondjuk azon jobban látszott hogy nem hajócsavar hajtja, inkább valami sugárhajtómű :)
  • Gundark
    Az a hordszárnyas hajó le sem tagadhatná hogy japán :) Mi a neve? Van valami közelebbi adatod róla? (hülye kérdés persze hogy van :)))
  • Adam II
    De eléggé.
  • Sadist
    Az a holosight nincs egy kicsit nagyon magasan?
  • Adam II
    Megeshet.

Szép meg jó ,hogy ki tud nézni a fedezék mögül anélkül ,hogy megkockáztatná a találatot de ha nem tud hatékonyan célózni akkor nem sok haszna van.
    Bár sajnos nem áll módonban kipróbálni a FELIN rendszert de így ránézésre a hagyományos irányzékkal történő célzás körülményesebb az átlagnál. Erről csak a katonák tudnának nyilatkozni.
  • [NST]Cifu
    Kiváncsi leszek majd az éles használatára. Van rá egy tippem, hogy a katonák egy része simán lekapja majd az egész hóbelevancot a fegyverről, és rárak egy sima irányzékot. :)