95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
etnies #20696 Nem semmi ára volt az MP5-ösöknek.
közel 2.5 milla/db -
GaBrutal #20695 én is támogatnám a H&K -t a G36 egy reális és optimális megoldás lenne /úgyhogy magyarokat ismerve nem ez lesz.... / mint ahogy agrippen is egy jo gép mégis évtizedes fegyverekkel/fegyver rendszerekkel felszerelve... hát no comment -
#20694 ez igaz -
GaBrutal #20693 halkan megjegyzem a kissebb (5.56)-ra való áttérés már csak azértsem rosz mert olvastam hogy annak ellenére, hogy kissebb sokkal "hatékonyabb" jobb tulajdonságokkal rendelkezik (pl: nem megy át a testen mint a 7.65-ös kaliber hanem bennemarad + szétválik/roncsolodik-roncsol) de ez már egy elég durva szempont -
#20692 TESZ-nél vannak MP5-ök, Vám és Pénzügyőrség bevetési egységnél meg mikroUzi (frankón szét lehetett szedni csobánkán a fegyvereket meg tök normálisan lehetett velük beszélni pl elmondták hogy az 5 emberből mindig a 4. a shotgun-os:) -
#20691 Ugye szlovéneknél rendszeresítették az F2000-est?
Meg arról van valakinek információja, hogy mely magyar egységeknél használnak MP5-öt és HK USP-t? Mert még régebben olvastam, hogy volt egy beszerzés, amiben főleg MP5-öket és pisztolyokat kaptak valamilyen rendőri szervek. -
#20690 M4 szerkezetileg dettó ugyanaz, mint az M16, csak a 3-as sorozat helyett teljes sorozatlövés van.
Mo.-nak egy újabb AK típus (behajtható válltámasz, műanyag előágy, szereléksín) bőven jó lenne. Megbízhatósággal nincs gond, lehet rá kiegészítőket pakolni, és még lőszert se kell váltani, mert ugyanazt tüzeli, mint az elődei. De ha az kell, akkor lehet 5.56 mm-es kaliberben is kapni. -
#20689 nekem is Sig vagy H&K lenne a legszimpibb (airsoft-ban tuti azt veszek ha lesz fölös 100k-m) de jelenleg technikailag fölösleges itthon lecserélni az AK-t, annál fontosabb dolgokra kell a pénz. -
#20688 Punker valószinüleg viccnek szánta a választ, pedig végülis igaz. Az 1990-es években a HM-ben elvégeztek egy összehasonlító tesztet. Beszereztek a legtöbb NATO kaliberű gépkarabélyból mintát, és letesztelték őket. A jelentésben az szerepelt, hogy egyik fegyver sem nyújt harcérték terén olyan előrelépést az AK-63-hoz képest, mint ami indokolná a leváltás költségeit. Magával a fegyver teljesítményével tehát nincs hiba.
Áttérni egy másik kaliberre nem kis pénz, és komoly munka. A régi lőszertől meg kell szabadulni, új lőszerből megfelelő mennyiségű raktárkészletet kell felhalmozni, az új fegyverek mellett megfelelő kiképzésre is szükség van, pótalkatrészek biztosítása, stb.
Ami az áttérésre ösztökél, az a NATO kompatiblitás, az a szó, amit nagyon sokan utálnak. A lényege az lenne, hogy adott esetben X NATO ország katonái egyszerűen odarohannak a Y NATO ország katonáihoz, és akár a betárazott lőszert, tárral együtt is egyből lökhetnék be a fegyverbe, és harcolhatnak tovább. Hatalmas logisztikai, és nem elhanyagolható harctéri előnnyel jár ez.
Ami az elérhetőséget illeti, ott akkora különbségek nincsenek. Persze egy AK-63 ára töredéke egy Leupold optikával szerelt Sig SG551-nek, de figyelembe véve az MH létszámát, ez még így sem lenne kezelhetettlen összeg (egy M4A1 ára valahol 600$ körül mozog nagy tételben, egy G36 ára sincs 1000$, mondjuk egy fullos FN F2000 csomag már 2000$ felett van, teszem hozzá). -
#20687 Az M4 csak hangyányit jobb az M16nál.
-
#20686 az AK :) -
etnies #20685 Azt aláírom hogy az AK megbízhatóbb.
és mia helyzet az M4-gyel?
de akkor melyik fegyver lenne elérhető és ideális a magyaroknak? -
#20684 Az más tészta, hogy egy vadász-, céllövő- vagy gyakorlólőszer terén mi a helyzet. Itt viszont nem erről van szó szerintem. ;) -
#20683 Nem sikerült. Tisztogatják napjában háromszor a fegyvereiket, meg káromkodnak, ha bedöglik. Ennyi. Nézd meg, mely országokban van rendszeresítve az M16. Legtöbbször ott, ahol az USA katonai segélyként adta. Még az olyan országok is, mint Ausztrália, Új-Zéland, vagy Japán is másik fegyvert választott (Kanada számomra enigma e téren, majd egyszer rájövök, miért dönöttek a licencgyártás mellett). -
#20682 Szidják is mint a bokrot, legtöbb iraki képen látni, hogy ott van egy AK is a katonáknál, mert a sivatagi terepen bizony megbízhatóbb. -
#20681 Valahol mókás azért ez, nem? Elképzelem, ahogy egy ország azért zár ki egy harckocsit a tenderből, mert nem EURO4-es motorja van, és a kéndioxid kibocsátása a határértéken túl van. :)
Nem mondom, hogy hülyeség, mert nem az. De lássuk be, a hadseregeknél a környezetvédelem fontossága valahol az művészi értékek képviselése környékén mozog... :) -
#20680 Az, hogy közvetlen gázvisszavezetéses rendszerű, nincs gázdugattyú, mint az AK-ban vagy a G36-ban. Így nagyobb is a meghibásodás esélye. Egy fegyvernél pedig mindig elsődleges szempont, hogy először megbízható legyen. Utána lehet foglalkozni olyanokkal, mint ergonómia, pontosság, stb. -
Sith #20679 Évekkel ezelőt olvastam hogy US ARMY olomentes lövedékeket tervez rendszeresíteni (állitólag olcsóbb a pár centtel drágább lőszert kifizetni, mint a lőterek ólommentesítése)
hogy végül mi lett belőle arra nem emlékszem sajnos -
#20678 Nyilván nem a legmodernebb fegyvert fogjuk megvenni.
Minden esetre azon a pénzen amit X db M16ra szánnánk vehetnénk kevesebb drágább de megbízhatóbb fegyvert.
-
etnies #20677 de az xm8 tervének lőttek(túl kötséges)
de ott van lóvé lecserélni SCAR-ra,de itt...
és sztem se lenne olyan drága m16/a2,3,4-re vagy M4-re cserélni mint pl.SCAR-ra vagy akármi újabb fejlesztésű fegyverre
-
etnies #20676 ebben igazad van!de az m16/a3 a4 már azért megbízhatóbb mint az elődje.
-
#20675 Nem is szeretik.
Már évek óta próbálják leváltani az M16/M4 családot lásd XM8 ,SCAR
A SOCOM elvileg már SCAR-t használ M4 helyett.
-
#20674 Ergo megbízhatatlan. Nyilván el tudod képzelni milyen szar lehet ha tűzharc közepén akad el és esetleg csak a fegyver szétszedésével tudod orvosolni a problémát ami túl sok időt és pepecselést venne igénybe ami egy tűzharcban nem kívánatos dolog. -
etnies #20673 de ezt eddig vhogy mindig sikerült megoldani az amicsiknak és ők több helyen használják mint a magyar katonák használnák.
-
#20672 Sokat kell tisztítani különben elakad mert kényes a porra a sárra meg mindenre ami belekerül az apró alkatrészek közé. -
etnies #20671 Az M16/A2 A3 A4 sztem simán jó választás lenne,ha végre egyszer odajutnak hogy lecserélik a fegyverek 1 részét.
mi a baj velük?
-
Cnut #20670 Igazuk van! Egy lőszer jelentsen is kisebb egészségügyi veszélyt! -
Cat #20669 Ólommentes golyó, "durranáslight" robbanófej...
Környezetbarát fegyverek fejlesztésén munkálkodik egy nagy brit hadiipari cég: ólommentes golyón, zajmentesebb robbanófejen, zöld rakétán.
Az ólommentes golyókkal - mint a cég, a BAE Systems közleményben fogalmazott - az a cél, hogy kevésbé szennyezzék nehézfémmel a környezetet, és kisebb egészségügyi veszélyt jelentsenek az emberekre.
A halkabban robbanó töltetekkel a zajszennycsökkentés a cél, a biológiailag lebomlani képes robbanószerekkel a környezet védelme, a füstszegényebb gránátokkal pedig a levegő tisztaságának megőrzése - adta hírül a The Sun című brit lap.
A Fegyverkereskedelem Ellenes Hadjárat nevű szervezet szóvivője, Symon Hill nevetségesnek minősítette a fejlesztési terveket. -
#20668 nem gyenge -
#20667 kicsit varacskosdisznó beütés:) -
#20666 Az MQ-9B (ex-Predator) hivatalos elnevezése Reaper lett. A Predator marad a tisztán felderítő/célmegjelölő változatoké, a Reaper lesz a felfegyverzett változatok jelölése.
[center] -
#20665 Ami a gázállarcot illeti, egész arcot befedő gázálarc véd igazából a könnygáz ellen, hiszen az a szemet is ingerli. De egy aktív szűrős munkavédelmi maszk is több, mint a semmi. -
SZU #20664 Ugyanmár. Gumilövedék... Azok a rendőrök örültek volna a legjobban, ha közéjük lőhettek volna gumilövedékkel... -
harcu #20663 Meg a gumilövedék ellen az sem véd... -
#20662 Nem kell az utcára menni hőbörögni, és akkor nem kell a gázmaszk se... -
#20661 -
#20660 -
#20659 miután se tv-t se online hírlapot nem olvastam az este csak most olvastam mi történt fél 11 után:) Sorry rossz dologgal vicceltem. Éljen a tájékozatlanság:)
Valóban csak munkahelyi viccnek szántam hisz : holnap gázálarc holnap munka -> büdös a munka kell a gázálarc...
Na mindegy szar a vicc ha magyarázni kell:)
Cheers. A rendőröknek meg jobbulást. -
#20658 talán mert nincs ebben semmi vicces. -
#20657 Látom nem fogod a poént:D