Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
és akkor kétféle van? tûzvédelmi az ellen nem véd? 😄DD
mi van ha balhé van akkor váltogatják a ruhát? 😄
szvsz szerintem jo mindkettõre....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

[NST]Cifu
Én úgy tudom, hogy ez a tûzoltók öltözéke, de a #2495 legalsó képén a harchelyzetben mindenki által viselt tûzvédelmi öltözék.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ez a tûzvédelmi:

az nem csak egyszerû gázmaszk csak tûzvédelem ellen, hanem ugye mivel ez egy ohio osztályú nukleáris meghajtású tengeralattjáró, szivárgás esetére is fel kell készülni, és ugye ez az ellen próbál védeni... a tûzvédelmi ruha kicsit máshogy néz ki
Na igen, ez ésszerû.

Még tegnapelõtt volt szerencsém belekukkantani a Spektrumon egy ami vadászgépekrõl szóló dokumentumfilmbe (F-22 stb), de a legjobb két mondat ez volt :

A demokrácia szabadságát mindegyikõnknek élveznie kell, csak sajnos a demokráciát néha fegyverrel kell megvédeni.

Naja, a föld másik felén is meg kell védeni, mi ? (nem pont így szólt, de a tartalma ez).

[NST]Cifu
Ez nem csak gázmaszk, de tûzálló csukja és kesztyû is. Minden hajón a tûz az egyik legnagyobb ellenség, elég néhány rövidzárlat (ami a közelben robbanó torpedók/aknák miatt nem elképzelhetettlen harchelyzetben), és kész a pokol - ilyenkor jobb, ha alaphelyzetben viseled már ezeket.
De amúgy bevett gyakorlat a legtöbb nyugati haditengerészetnél, felszini hajók és tengeralatjárók esetén egyaránt.

Tikal
mert gyakorlat.. gondolom a füst miatt.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Miért van rajtuk gázmaszk ?

I.C.ram
Ez nem a hivatalos. Azért köszi, de már nem kell. 😊
kéne egy tengeralattjárós topic, mer én azokat szeretem:

itt van néhány kép a kedvencrõl:

amikor készítik:

amikor bevetésen van:

és amikor gyakorlatoznak rajta:

cap179653
[NST]Cifu
A kérdés az, hogy az utóbbi hozzászólásokban hol volt Ontopic téma?
Mert anélkül viszont a topicnak magának nincs értelme (talán feltünt, hogy az offtopic dolgok eltüntek)...

ghost cb
Respect!

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

XCoMA
Egy kis off sosem árt!
Ne @oskodj!😊

ghost cb
#2476, #2478, #2487 <- és ezek? és csak az utolso 20-at néztem meg.

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

traXion
ez hol haditech?

ghost cb

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Tikal
egy 13 éves fiu lelötte 11 éves öcsét egy légpuskával, a kisfiu meghalt

egyébként a hiradokat ezért utálom, mert ezen kivul semmit nem mondtak az ugyrol pedig pár percig errõl szolt a téma...
pl nem mondták hogyan... vmi kobor kutyát akart leloni a fiu 30 méterrel odébb, de hogy találta el az öcsét? hol állt az öccse? 5 méterrol vagy 20rol találta el? ....

na mindegy, szomoru.

Placebó
Politika. Mint az is hogy a MIG-15 hajtómûve angol fejlesztés, csak átadták az oroszoknak hogy csökkentsék a hidegháború elején rémületre okot adó óriási feszültséget. Ebbõl az is következik kicsit morbidan hogy a Kóreai Háborúban Orosz pilóták kínai felségjelû Mig-15-ökkel lõtték néha rommá az amerikaiak F-86-osait.

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Punker
1-2 fim volt a spektrumon

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

most kajáltam a konyhában és kicsit elgondolkodtam:

egyértelmûen a legtöbb dokumentumfilm a második világháborúról készült, mindenféle szempontból (minden csata bemutatása minden oldalról, a náci ideologia, afrikai, szovjet front, normandiai partraszállás stb.)
az elsõrõl is készült jópár, persze videóanyag kevés van
vietnámról rakat van, az angolok csináltak a falklandról (belgano megtorpedozása), sõt szuezrõl is láttam

a lényeg: elég sokat nézem spektrum-discovery, és mégis hiányolom a koreai és az izraeli háborúról szoló filmeket (jom kipur stb.) - én vagyok béna hogy nem akadtam ilyenre, vagy ezekszerint nagyon kevés van; ti találkoztatok már ilyennel?

és a második világháboru után közvetlenüli helyzetrõl is kevés, ez akkor tudatosodott bennem amikor az x-1 kifejlesztése ELÕTTI idõt mutatták. Az angolok ellopták a me-163 terveit, és megcsinálták az mk52-t 1946ban, az amerikaiak meg azt ajánlották az angoloknak hogy cseréljék ki a jet technológiás elõrehaladásukat, erre az angolok odaadták a terveiket, az amcsik meg SEMMIT nem adtak viszonzásképpen (pentagon közölte hogy bocsi, ez titkos)
ezekután pedig chuch yeager átlépte a hangsebességet, közben az angolok is simán megtehették volna ha akarják (az utolsó pillanatban leállították a programot)

na mind1, ezt most csak ugy leirtam, ne várjon senki semmilyen végkövetkeztetést 😊

Placebó
Ez viszont nagyon durva azt hittem fénykép de nem az...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Imádom a diorámákat...😊

Placebó
O.K. Tökéletesen igazatok van, maradjon meg ez a topik annak aminek indult.

Hasonlóan gondolom, de ez már egy más topic más kérdése.

Placebó
Mint oly sok mindent a II.Vh óta

Placebó
Azért ez nem ilyen egyszerû dolog, de minden esetre hatással van az emberekre. Amerika mit keres ott kezdhetnénk... de ha már ott van akkor nem akar még egy Vietnámot, pedig nagyon hajaz felé már...

I.C.ram
2 hét múlva jön a hírekben, hogy az egészet az USA propaganda szerve rendezte meg.
I.C.ram
Elve kamu volt az is, hogy ugye az Irakiaknak nyiltan kimondták, hogy minden amerikait öljenek le, erre majd pont az emberjogi aktivista terroristák fogják futni hagyni. LOL az egész!
Vagy inkább adott nekik egy liter kólát meg két ingyen bigmac jegyet a megdöncibe...😊

Amúgy az irakiaknak is van eszük, csak annak fejében nem lõtték le/engedték el a 3 olasz túszt, ha az olaszok tömegdemontsrációt tartanak az olasz hadtestek kivonása érdekében(és lásd tartottak is, mégha nem is hatódott meg senki). Ez azért nem semmi.

Placebó
Persze leitatta az õröket majd disznósültért elcserélte a kulcsot és csak kisétált fényes nappal mint Leslie Nilsen...

I.C.ram
LOL hallottátok a legújabb kamut, hogy "megszökött" az amcsi teherautó soffõr az iraki rabságból??
Placebó
De azt is csak féllábbal...

traXion
Ja! Olyan reaktorizé 😄

Elektromos állomás... ? 😄

I.C.ram
Köszi nagyon jók, bár a legalsó a hivatalos oldal, de nem sok infó van rajta.
[NST]Cifu

minek ez neked? be akarsz lépni ? 😄

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

I.C.ram
Pl. amit találtam hivatalos oldalt, az egyáltalán nem megy.
I.C.ram
Kerestem, de nem sokat találtam 😞
traXion
keress rá....

I.C.ram
Légyszi segítsetek!

Sürgõsen kéne valami oldal a Francia Idegenlégióról, ami fõleg információkkal szolgál, illetve háttéranyaggal. SOK SOK INFÓ KELL a francia idegenlégióról.
traXion
Egy GI õrt áll egy elektromos állomás mellet Irakban.

ott a pont 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[NST]Cifu
Ennek a témának ebben a topicban ITT van vége. Ha esetleg a téma még valakinek fáj, akkor tegye azt meg a "Terror" topicba, helyel-közzel oda tartozik...

a módszerek külömbözõek, és ilyen helyzetben általában már a cél szentesíti az eszközt...
szvsz ha olyan helyzetben lennél valszinû teis ezt tennéd...

I.C.ram
Az bzitos, hogy Sharon a világ legnagyobb "nácija".
I.C.ram
CSak van egy olyan jogrendszer, hogy mindenki mindaddig ártatlan, amíg ezt BÍRÓSÁGON meg nem cáfolják.

Illetve hadatüzenhetnek, és akkor szabadon molesztálhatják õket, de így, hogy nincs polgárháború, vagy bármi...
"megvédeni" valamit azzal nem lehet, hogy odamegyek az ellenfél városába, és felrobbantom magam, ezzel polgárok/turisták tucatjait ölve meg

igy van, mongyuk én meg abban sem látok semmi kvietnivalót hogy "szegény" palesztinok meg akarják védeni a saját "országukat" ezt mégis felhántorgatják neki 😊