Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.hadkiegeszites.hu
ennél gányabb honlapot 6-7 éve láttam utoljára 😊

Mindazonáltal jó lenne ontopciolni is egy picit.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Arra értettem, hogy "gány", hogy nem egy szépen kivitelezett oldal. Lehet, hogy sok az infó, de a design az nulla 😊 Megnézed mondjuk a magyar honvédség oldalát, mérföldekkel szebb, pedig az is katonai weblap 😊
Ne izgulj nem akarok légiós lenni.
Kulonben sem szimpik az irasaid, ne is legyel legios :-)
Amugy a volt egysegem : escadron de reconnaissance vagyis felderito lovassag. Tehat nem szalok le a lorol :-)))
Én arra gondolok , hogy lehet , hogy mind a kettõ hivatalos de az angol nyelvû oldal mintha csak toborzással foglalkozna , a másik pedig átfogóbb . A lényeg : én csak tippelgetek , de látom te jobban értesz hozzá .
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

megerõsití ezt azt is, hogy az utóbbi 50 évben EGY ESET SEM VOLT, amikor baleset vagy bármilyen hiba során felrobbant volna egy töltet
lezuhant már b52es repülõ, véletlenül elejtette már vadászgép, de sose robbant, és csak az amcsiknál tucatnyi ilyen dokumentált, nyilvánosságra hozott eset volt (gondolom oroszoknál duplája), és mégsem fordult elõ véletlen robbanás.
Ami még szúrja a szemem, hogy beszéltünk itt nukleáris robbanófejjel ellátott torpedókról. Ezeknél viszont mindenképp bekövetkezik az atomrobbanás, ez mennyire súlyosan és maradandóan károsítja a környezetet és az élõvilágot ?
egy tengeralattjárot nehezebb megtalálni 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az eddigi (amerikai) baleseteknél nem volt ilyen probléma:
USS Scorpion (SSN-589) - elsülyedt 1968-ban, a jelenlegi feltételezések szerint az egyik meghibásodott torpedója okozta vesztét. A fedélzetén volt két Mark 45 ASTOR torpedó nukleáris robbanófejjel. A roncsot 1968-ban, 1979-ben és 1986-ban vizsgálták, egyik esetben sem mutatkozott nukleáris szivárgás, egyedül rendkívûl kis mennyiségû Cobalt 60 izotópot tudtak kimutatni.
USS Thresher (SSN 593) - elsülyedt 1963-ban, egy kisérleti merüléssorozat közben, feltehetõen vízbetörés által. 1965, 1977, 1983, és 1986-ban voltak ellenõrzések a roncs elsülyedésének helyén, de egyik alkalommal sem találtak sugárzásra utaló jeleket.
A szovjet/orosz esetek egy kicsit mások, de itt sem a reaktorok a fõ problémák legtöbbször, hanem a nukleáris robbanófejû torpedók. A Komsomolets (Project 685 "Plavnik" illetve NATO: Mike) esetén is két ilyen torpedóból szökött/szökik a rádióaktív anyag, amit a test "foltozásával" jobbára megállítottak. Az 1990-es években végzett mérések szerint a roncs körül vett vízmintákból "csak elhanyagolható mértékû" rádióaktív anyagot sikerült kimutatni. (amúgy e tengeralatjáró roncsa elvileg 2010-2020 körülig van "biztosítva", utána vagy szarkofágot kell emelni rá, vagy ki kell emelni)
Én ugyan még kívülrõl se láttam tengót de én se lelkesednék egy ilyen munkahelyért , nem feltétlenül kell ellenség ahhoz hogy ottmaradjon az ember .
Bár a mondás azt tartja : "Több repülõ van a víz alatt mint tengeralattjáró az égen !" 😊
ja sorry hogy csak egy csajnak a fotóalbumában találtam: