Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nem tom nekem bejön,

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ghost cb
Ez mi? Akkor irta ki amikor meg akartam nyitni.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Directly downloading images is not permitted on the Netfirms FREE plan. If you are the owner of this site, either ensure that this image is embedded in a web page, or upgrade to one of the Netfirms premium plans.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

errõl a menyit ér egy ember élete dologról már volt vita 8vagy inkább flame? 😛) olvass vissza...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Punker
kicsit nagy kép

Easy Company 506th

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

K.András
Én azt mondom,hogy emberéletet nem lehet összegekkel mérni,igy nem lehet azt mondani hogy sokat kapnak függetlenül attol h biztosito fizeti.A reaális összeget pedig nem tudom mi alapján akarnád kiszámolni.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

[NST]Cifu
Minden irakba szolgáló katonára életbiztosítást kötött a HM. Ez az a bizonyos 5 millió forint, szóval ha 20 katona vesztené életét, akkot is mindegyik családja megkapná az 5-5 millió Ft-t. Az egyébb járulékok külön tételt jelentenek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ghost cb
"baleseti halál esetén ötmillió forint kártérítést kapnak a hozzátartozók"
-ez baleseti halál volt?

ghost cb
Összeghez után :"?"

ghost cb
Az más, hogyha biztosítás. De 5 milliós biztosítás?
Miért te mit mondasz K.András? Fizessünk inkább 100 milliót? Akkor már közelítünk a reális összeghez. Egyébként sem õk voltak a felelõsek, szóval ez a mi sok és mi kevés egy emberéletért, szerintem hagyjuk.
Kíváncsi vagyok ha a kint tartózkodó magyar katonák közül 20 áldozata lett volna a balesetnek, akkor is ennyi fizetnének-e? Szóval szerintem nagyon is el van túlozva.
De ha biztosítás az más.

hmm, tényleg, ugy kicsit már máshogy néz ki a dolog 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

az 5 millió az biztosítás

figy ez teljesen nézõpont kérdése...
a családjának persze hogy kevés is még de a másik odlalrol nézve tényleg sok nem is kicsit... egy háborúban ha meghal valaki a családja kap egy levelet hogy miylen hõs volt azt csokolom, ahozképest igenis sok

K.András
5 milliokban hogy lehetne már ember életeket mérni?Ne legyél már debil,még véletlen sem sok az a 5 milla...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Azért azt is számításba kell venni, hogy ezek a katonák nem kényszerûségbõl vannak ott, hanem önként hatalmas fizetésért.

Szomorú, hogy meghalt, de ez benne volt a dologban, amit vállalt.

ghost cb
Uhh. Azért ha háború lenne, nemtudom mennyit kapnának a magyar elhunyt katonák hozzátartozói, de hogy nem 5 milliókat, az biztos... Enyhénszólva túlzás sztem ez a hatalmas segély.

Gyorssegélyt kapott az Irakban elhunyt katona családja

A Magyar Honvédség teljes mértékû kártérítési kötelezettséggel felel Nagy Richárd szakaszvezetõ haláláért, aki szolgálat közben vesztette életét Irakban - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje.

"A kártérítési felelõsséggel kapcsolatos kötelezettségeket a hivatásos és szerzõdéses katonák jogállásáról szóló törvény szabályozza, amely szerint a honvédség, vétkességére tekintet nélkül, teljes mértékben felel azért a kárért, amely az állomány tagjának a szolgálati viszonyával összefüggésben keletkezett" - mondta Matyuc Péter. Hozzátette: a honvédség köteles megtéríteni az elmaradt jövedelmet, vagyis Nagy Richárd utolsó itthoni és iraki fizetését, valamint a dologi és a nem vagyoni kárt. Az Irakban szolgáló katonák még egy külön biztosítással is rendelkeznek, amely szerint baleseti halál esetén ötmillió forint kártérítést kapnak a hozzátartozók.

"A honvédelmi miniszter továbbá 434 ezer forint járulékmentes gyorssegélyben részesítette a családot, és természetesen a Magyar Honvédség állja a hõsi halott katona temetésének költségeit is" - fûzte hozzá. A temetést követõen a honvédség megvizsgálja azt is, hogy Nagy Richárd jövedelmével milyen mértékben segített a családfenntartásban, s ennek alapján édesanyja jövedelempótló támogatásban részesülhet a honvédségtõl - mondta a szóvivõ.

Adam II
Hát ez elég nagy agyammentség

Seaweed:
50% sea + 50% weed = seaweed

[NST]Cifu
Isteni film, ilyet kérünk MiG-29-el vagy Szu-30-al is

ghost cb

Seaweed
Hola
cifuatwork
Üdv köreinkben!

Seaweed
http://www.e-haf.org/uploads/user%20videos/Mystic/F1.rar

Kotelezo darab!
cifuatwork
Természetesen nem, mégcsak tervezõasztalon sem volt soha ilyen. Egyszerûen egy modelgyártó cég "kitalált" egy ilyet. Ugyanilyen van repülõgépeknél is. Az Italiery pl. a MiG-37-et "találta ki":

Adam II
Létezik ilyen egyáltalán?

cifuatwork
Olyan keveset lehet tudni egyenlõre róla, hogy ezt nem lehet egyértelmûen kijelenteni. Mindenesetre valószinüleg kicsi a radarkeresztmetszete, kissebb lehet, mint a Gripen-é.

Ez "lopakodó" ?

cifuatwork
Ez csak egy játékgyár fantazmagóriája 😊)

Akkor már inkább (ide is) egy kis jövõ és jelen:

MiG I-2000 könnyû, egy hajtómûves vadászgép, az "LFI" tenderre készült, de eddig egyetlen példánya sem készült el.

Az iráni "Shafagh" kiképzõ/könnyû vadászgép, amelynek munkálataiba a MiG-MAPO jelentõsen besegített - azonnal látható az I-2000-re való látványos hasonlóság.

A "Shafagh" elsõ nyilvános bemutatása 2004. Május 24-én.

Su-37 manõverezõképességének egyik praktikus felhasználása

Hmm... Nem egy ronda jószág... 😊

cifuatwork
Legkönnyebben úgy lehet megkülönböztetni, hogy a C-5-ös törzse elõröl nézve tojásdad alakú (mint a Boeing 747-es), és nincs a szárnyai végén winglet, míg a C-17 törzse elõrõl nézve kör alakú, és a szárnyai végén wingletek vannak.

C-5B Galaxy

C-17A Globemaaster III.

öö, én elsõre galaxynak néztem

[NST]Cifu
Tehergépünk az nincs, összesen 5db An-26-osunk van. Egy C-17-es (amik a képen vannak) képes lenne annak a tehernek a dupláját elvinni, amit ez az 5 gép képes...

[NST]Cifu
LoL!

Anno olvastam a 131-es toronyszámú Tigris felújításáról, de azt nem tudtam, hogy ilyen mélységbe fognak menni. Gondoltam a "szokásos" szint jön, vagyis kívûlrõl levakarják róla a rozsdát, lefestik, 'oszt ennyiben ki is merül a restaurálás. Meg kellene nézni 1x menet közben, nem semmi látvány lehet.

traXion
Nem gyakran.

De itt van az egesz felujitas projekt is:

http://www.tiger-tank.com/

LittleL
És Magyarországnak van ennyi gépe?

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Itt a link:

http://www.tankmuseum.co.uk/specialfest.html

[NST]Cifu
Ma már fáradt vagyok utánanézni, de majd holnap utánaolvasok. Azért érdekes a dolog, mert a Tamiya cég emberei nemrég éppen azért vonult el franciaországba, mert ott van az utolsó mûködõképes Maybach harckocsi motor (ebben a bizonyos Király Tigrisben), és õk annak a hangját akarták felvenni...

[NST]Cifu
Elõnye az, hogy nem úgy dobja ki, ahogy a P90 (lefele), ami bizonyos helyzetekben (pl. fekvõ helyzetben) nem feltétlenül elõnyös.

Cifu: A bovingtoni muzeum oldalan azt irtak, hogy 6 Tigris van kulonbozo muzeumokban es 1 db mukodokepes van - naluk 😊 Be is mutattak a legutobbi Tankfest alkalmaval, ugyhogz valszeg nem kamuztak 😊

Én meg 29.63 😊.
traXion
Mert puta volt. 😄

Punkerwork
Tell Vilmos miért nem ilyennel lövöldözte az almákat? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

traXion
Iraq. 😄

Glpetyus
UHH!!

traXion

Glpetyus

traXion

traXion