Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha a repesz tudna atutni 5-7cm-t, az elegge erdekes lenne 😊 De az engem is erdekelne, hogy pontosan hogy ut at 50-70mm acelt, az egy 2. VH-s kozepes hk. pancelja!

az átütõképességnél mire kell gondolni? a repesz üt át egy 5-7 cm-es páncélt, vagy ha közvetlenül abba csapódik a gránát? és miért csak 5-6m az effektív pusztítõ körzet? ha egy acéllemezt átszakít, akkor egy emberi testet akár 100 méterrõl is szétszed a szilánk?!

Bár lehet, hogy az AG36 hoz csak egy normális töltényt kellene kifejleszteni...

Köszi. Úgylátszik a ruszkik már megint nagyot alkottak 😄. Olvastam egy összehasonlítást az M203 & GP-30 ról, és ott minden téren az orosz csodát hozták ki gyõztesen (nagyobb hatásfokú repesszórás, megbízhatobb, gyorsabb tölthetõség - a VOG-25 repeszgránát hüvelynélküli, így tüzelés után nem kell kiüríteni az elhasznált hüvelyt - , a GP-25 elsõ modellein pedig volt egy bizonyos gázcsap, amit hogyha kinyitottak, akkor a lövedék kezdõsebessége 76 m/s rõl 55 m/s re csökkent, ami a kisebb távolságokra leadott lövéseknél lehetett hasznos - habár ezt a késõbbi modelleknél már nem szerelték be).

Ki nem nézném ebbõl a kis "izébõl", hogy ennyit tud 😊

GP-25 "Kosztyor"

[NST]Cifu
M203:

Ûrméret: 40mm
Max. lõtávolság: 400 méter
Effektív lõtávolság: 150 méter
Min. biztonsági távolság:
Gyakorlaton: 130 méter
Harci helyzetben: 31 méter
Tömege üresen:

M433 többcélú robbanó gránát (HEDP): A csõtorkolat elhagyása után 14-27 méterre élesedik be. Átütõereje 5cm hengerelt acélpáncél esetén, gyalogság elleni efektív távolsága 5m-es körzet.

GP-30:

Ûrmérete: 40mm
Max. lõtávolság: 400 méter
Effektív lõtávolság: 100-150 méter
Tömege: 1,3kg

VOG-25 repesz-robbanógránát (HE): Kifejezetten gyalogság elleni repeszgránát, 6 méteres efektív pusztító körzettel. A VOG-25R (angol: VOG-25P) változata felpattanó (amikor a gránát földet ér, egy apró meghajtótöltet a levegõbe löki fel), amely a földrõl felpattanva 50-150 centiméter magasban robban (fõleg fedezék mögött lévõ ellenfelek ellen). Mindkét fajta gránát önmegsemmisítõvel rendelkezik, amely a csõtorkolat elhagyása után 14 másodpercel mindenképpen robbantja a gránátot.

2000-ben bemutattak egy kumulatív lövedéket a GP-25/30 gránátvetõhöz, amely 6-7cm vastag hengerelt acélpáncél átütésére képes.

A GP-30 hivatalosan -50 és +50C° között garantáltan megbízhatóan mûködik.

AG36:

Ûrmérete: 40mm
Max. lõtávolsága: 400 méter
Effektív lõtávolsága: 150 méter
Tömege: 1,5kg

Az AG36 ugyanazokat a gránátot lõheti, amit az M203.

Összességében az M203 és az AG36 kb. azonos képességekkel rendelkezik, de a hírek szerint az AG36 eronómikusabb (pl. az oldalra kinyiló csõ miatt fekvõ helyzetbõl is kényelmesen utántölthetõ), és megbízhatóbb. A GP-30 nagyon megbízható, és hatásos, tipikus orosz fegyver. Pontosságról nem találtam adatokat. Személy szerint én a GP-30-at tartom e hármasból a legjobbnak. De ez csak egy vélemény.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A csõ alatti gránátvetõk versenyébõl (repeszhatás, hatótáv, megbízhatóság és pontosság stb) - M203, GP-30, AG36 - melyik kerülne ki gyõztesen ?

Adam II
Ez a childship

Placebó
Igen ez így meg is állja a helyét ha a háború elsõ szakaszát nézzük, de utána már amerike és japán is erre a célra épített hajókat spec. Tahát már voltak a háború közepén Carrier-ek

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

ghost cb
Nem. Ugy van ahogy írtam. A repülõgéphordozókká átalakított csatahajók voltak az anyahajók a 2. világháborúban. Az én tudomásom szerint.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Placebó
Anyahajó vs. rep.hordozó mindíg nyitott kérdés marad? 😊))

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Azért, mert a második világháborúban már nem volt egy anyahajó sem, csak rephordozó. 😊
Anyahajókról hidroplánok üzemelnek.
I.C.ram
Nem biztos, hogy fake. Simán szállíthat repcsit egy komp.
ghost cb
LOOL😄DD

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

traXion
egy fake kép 😄

ez akkor vajon mi 😄

cifuatwork
Képzelheted, hogy a németek mit gondolnak a "Repülõgép-Hordozó" hallatán 😊))

ghost cb
Azé't me't anyahajók a 2. világháborúban voltak az átalakított hadihajók. Ezek ahogy Cifu is mondta repülõgéphordozok.

Adam II
Ez még idiótábban hangzik😊

traXion
Nem... Flugzeugträger

Adam II
Ez nem megszólás csak vicces
Németül: Muttersiff

traXion
mét! 😄

traXion
MKV

cifuatwork
Már engem is megszóltak érte, a helyes megnevezés: Repülõgéphordozó. 😊

Adam II
És a kiskölkükrõl

traXion
Az felcsinálta és otthagyta... Azóta elérhetetlen. Az ügy bíróságon van.

K.András
Apahajorol nem tudsz képet berakni?

http://druglord.buzz.hu/ ;)

traXion
A Lexington Anyahajó

Adam II
Mit "MÉÉÉG"?

Placebó
MÉÉÉG

Adam II
Lehet

traXion
Te hülye vagy...

traXion
Szomáliában? Ne hülyésgedj már. Egy katonai bázison? pff

Adam II
Az még Afrikában is van😊)))))

Adam II
A Bambi a legérzelgõssebb film amit láttam😞(( Amikor lelövik az anyuciját és egyedül marad😞((

traXion
Érzelgõs? Ezek alap érzelmek... Neked nincsenek érzelmeid? Neked egyáltalán mit jelent az, hogy érzelgõs?

traXion
Én egy mekdonálcos poharat felfedeztem benne, sazl.

Adam II
Jah az is jó!
Mondjuk kissé érzelgõsre vették de azért bejön

traXion
A Windtalkers is fain.

Adam II
A Sólyom végveszélyben címû film az igen ott nem beszélnek a levegõbe és hibákat sem igazán véltem felfedezni benne
Azt meg is fogom még nézn sokszor😊

traXion
Mert az M16-os egy nagyon veszélyes 5.56-os elit fegyver! 😄

K.András
Azért vannak jo filmek is,pl szerintem a katonák voltunk cimü film egy igazi remekmü!

Adam II
Najah
Én néha nem tudom eldönteni ,hogy sírjak vagy nevessek
A Top Gun címû filmen sírok amikor a MIG-28-nak(!!!) kinevezett F-5 gépeket kergetik.
Meg a múltkor láttam egy filmet amiben a tankokat AIM9es (!!!) rakétákkal lõtték szét az izraeli felségjellel ellátott "amerikai" F-16-osok
És az Ellenséges területen címû film se semmi.
Már az elején kivettem a videóból mert ekkora állatságot már nem tudtam elviselni: A Hornet ráállt a gõzkatapultra feelnyílt mögötte azaz izé (nemtom mi az) rögzítve volt a CAThez ,utánégetõk begyújtva ,már füstölt az egész és egyszer csak lefújják a felszállást és a szépfiú pilóta egy az egyben leállította a gépet a gõzkatapultan majd kiszállt belõle>😞(((!!!!!

A szinkronról meg a forgatókönyvekrõl annyit ,hogy ilyen beszólásokkal akarják menõbbé varázsolni a filmet! Pl nem értem mért kell a derék katonának elmondania milyen fegyvert szorongat a kezében. Valamilyen filmben láttam ,hogy megragad egy M16-ost és azt mondja "M16-os egy nagyon veszélyes elit fegyver 5.56mm"

K.András
Tegyük hozzá,hogy igazábol ezek a dolgot sokat nem vonnak le a filmek értékéböl(0-bol sokat levonni ugye nem lehet 😄)...

cifuatwork
Szerintem mindkettõ fent állhat. Egyfelõl az amerikai forgatókönyvírók (meg úgy általában minden nemzet forgatókönyvírói) híresek arról, hogy sejtelmük sincs annak hátterérõl, amirõl írnak. A lényeg, hogy úgy hasson, hogy az 1x mozi/TV-nézõ magaalá csinéáljon a "profi" szövegtõl. Persze ha valaki egy kicsit is ért hozzá, akkor is maga alá fog csinálni, csak a nevetéstõl.

Amúgy ez a "vicc" egy magyar filmben is szerepelt már, ha jól emlékszem a 'Hamis a baba' c. Bujtor/Kern filmben. Ott rálõnek hõseinkre egyet, és a lövedék ütötte lyukról Kern valami ilyen kinyilatkoztatásra vetemedik: "7,62mm-es.... Kalasnyikov!". Apróság, hogy egyfelõl eléggé nehéz lehet egy eldeformálódott lövedékbõl megmondani, hogy pontosan milyen is (persze lehetséges, de akkor az illetõ valószinüleg bünyügyi vagy katonai szakértõ), másfelõl a 7,62mm-es ûrméretben létezik jópár fajta lõszer (pl. 7,62x51 NATO, 7,62x39 (SzKSz, AK-47), 7,62x54R (Moszin-Nagat, SVD)és még pisztolylõszer is akad: 7,62x25 (Tokarev).

Másfelõl a fordítók "képességei", és olykor a fordítást felügyelõ nagyokosok "ötletei" képesek alaposan hazavágni a szinkron tartalmát... 😞

Adam II
Jajj mekkora állatságot hallottam!!!
Néztem az RTL klubbot és az ajánlóban mutatják a Vészhelyzet
leújabb részének részleteit (ezt jól megaszontam)
Most a Carter meg a Kovac kinn vannak Afrikában és ott gyógyítanak egy orvosnõvel együtt. Mutatják ,hogy a nõ kiszed egy töltényt egy srácból és mutatja a Carternek ,hogy "ez a legkisebb probléma egy 6.62-es(!!!!)
lövedék...Dragunov puska"
AD1:A Dragunov SVD 7.62es ûrméretû
AD2:Még nem hallottam 6.62-es töltényrõl
Szal vagy a seven-t hatnak fordították vagy a forgatókönyvíró nem ért a fegyverekhez.

Punkerwork
de már onnan is eltünt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
én is csak aképet találtam (Elit Alakulat topicban)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

cifuatwork
Azért mert neked már a cache-ben van, nekünk viszont nincs. Inkább az oldalt kellett volna belinkelni, ahol a kép van.

a bkv cask akkor fizet ha van érvényes jegyed mviel azal jön létre a "szerzõdés" de mivel nekem ált nicns ezért nem fizet... 😊
amugy ez is egy nézõpont de errõl tényleg volt régebben szó , tessék visszaolvasni 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

az emberélet annyit ér amennyit a biztosító fizet érte 😊 egyébként legalább 3-4 helyrõl kapnak ilyenkor pénzt (illetve te is kapnál), pl. ha leesel a mozgólépcsõrõl és lebénulsz akkor fizet a BKV biztosítója, fizet a diákként automatán járó biztosítás, fizet az esetleges külön biztosító, és fizet az állam minden rokkantnak + rakat támogatást is azonnal megkapsz