Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
én igazán a Captain-en röhögök jókat😊 Ugyebár az a Magyar százados és rengeteg filmben meg símán kapitánynak fordíták😊 ÉS 2-3 kapitány beszélget egymással egy hajó fedélzetén😊 Holott a csak egy kapitánya van egy hajónak a magyar terminológia szerint😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

én az amcsi parancsnokot (commander) bírom, eszetlen magyar fordításokat tudnak kitalálni rá, és magyarul egyszerüen értelmezhetetlen (sok nézõ sztm azt se tudja hogy rang)

Engem az erdekelne, hogy a zaszlos az a fotorzsormester "folytatasa", tehat egy fotorzsormester lep elore ebbe a rendfokozatba, vagy ez a tisztek "kezdete"? (ha jol tudom a katonai foiskolak hallgatoi egy ido utan zaszlosok, de beloluk hadnagy lesz ha vegeznek, nem?)

Seaweed
amerikai rendfokozatokat ne kerdezd...en magyar katona voltam..es jopar rendfokozatnak nincs magyar megfeleloje..
Mindamelett mindig jol megszivatjak jekniket a magyarok..mert naluk csak tabornokoknak van csillaghullas a vallapjukon...nalunk meg legalul is csillagok vannak...csak mind mas formalyu es szinu...(NEM ot agu!! az mar regen volt..hanem hatagu 😛)
Igy nem egyszer elofordult hogy egy torzsmatyit tabonoknak neztek jenkik es szabalyosan "lejelentkeztek" nala 😄DD...volt nagy rohoges utana 😛

..es hogy hogy lesz valakibol? pont mint masik rang..eleri a rangletran...
Seaweed
ormesteri harmas es a hadnagytol kezdodo aranycsillagos kozott van a seregben...

honved
orvezeto
tizedes
szakaszvezeto
ormester
torzsormester
fotorzsormester
zalszlos
torzszaszlos
fotorzszaszlos
hadnagy
fohadnagy
szazdos
ornagy
alezredes
ezredes

es igy tovabb a tabornokok...
Valaki fel tudna vilagositani, hogy a zaszlosi rendfokozatok tulajdonkeppen mit jelentenek? Hol allnak a rangletran? Mitol lesz valaki zaszlos? Stb.
Mag egy kerdes: az amerikai hadseregnel mi a warrant officer lenyege?

nem

ghost cb
Nyissak egy III. Világháború topic-ot? Ott kéne folytatni az itteni OFF-topicot. Holnapig mondjatok egy pár igen vagy nem választ.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

[NST]Cifu
Orosz fennhatóság, de már 1991 óta egyezkednek a felek... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Pardon, jogos, a fenéért írkálok kómásan... 😊)

Pheel
Tehát most orosz fennhatóság csak a japcsik pofáznak?
nem importõre, hanem exportõre
a másik meg hogy oroszoknál azt is meg kell nézni hova csökkent le az utóbbi évtizedben, szóval innen nem nehéz 40%ot növelni

nem tudom, ismeritek-e már ezt az oldalt, elég régóta megy már. van rajta sok érdekes dolog: http://www.militarymorons.com/

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

[NST]Cifu
A Kuril-szigetek miatt, pontosan. Még a cári idõkben a Kuril-szigetek közül 18-at (köztük a most vitatott négyet) az oroszok átadták a japánoknak cserébe Sakhalin szigetéért. A második világháborúban a szovjetek elfoglalták a négy szigetet, és azóta sem sikerült megállapodniuk a szigetek hovatartozásáról, ami miatt hivatalosan még nem írták alá a békeszerzõdést. A legutóbbi, amit hallottam a Kuril-szigetekkel kapcsolatban, az volt, hogy oroszország hajlandó eladni a szigeteket japánnak (persze szebben volt megfogalmazva, valahogy úgy, hogy bizonyos összegért cserébe hajlandóak lemondani a szigetek fenhatóságáról).

Bucser
Kicsit sok volt az ugye 😊 Ugye?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Meg ugye Kína Tajvan még most is vitatott terület.. Ugyanis ugye Tajvan hivatalos neve a Kinai demokratikus Köztársaság Míg "nagy Kína" pedig Kínai Népköztársaság...

Punker
pár szigeten vitáznak még mindig

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Joxy
igen, rémlet valami, hogy vannak akik nem irtak papirt, hogy béke van

Punker
orosz-japán-ra gondolsz?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Joxy
A IIvh. már befejezödött?

Ahha, az más. Annak viszont örülök, hogy az oroszok végre kezdenek lábra állni.

Bucser
Meg ugyebár a jó kis lefoglalások.. az Oroszok Putyin vezetésével megint kezdenek berendezkedni egy jó kis diktatúrára😊

Bucser
Hát hallod tajvanon nem is csodálkozom.. baromira szorongtja õket Kína... csak ne szabaduljon el a pokol... Én ettõl félek, hogy az etikai határok totál elmosódnak a politika miatt..

[NST]Cifu
de azt se igen értem, hogy Oroszországnak honnan van 40 %os (!!!) emelésre.

Az orosz gazdaság lassan kezd kilábalni a 90-es évek végi pénzügyi összeomlásból, és ne feledjük, hogy oroszország nagy importõre a nyersanyagoknak (fõleg olaj és szénhidrogének, de a vasérctõl kezdve a titániumig szinte minden ott figyel), és elég ránézni ezek árára... Szóval mostanság igencsak megy az orosz gazdaság szekere...

[NST]Cifu
Ázsiában ott van Észak-Korea és Kína, plusz törekszik fel India is. A két "vezetõ demokrácia" Dél-Korea és Japán, plusz Tajvan, õk pedig együtt is kevesek a Kínaiak ellen, rajtuk kívûl csak az USA haditengerészete marad biztonsági erõnek.

Japán pedig érthetõ okokból tart mind Kínától, mind Észak-Koreától. Kína és Japán lakossága kb. úgy viszonyúl egymáshoz, mint Románia és Magyarország, csak hatványozottan. Japán a mai napig nem kért hivatalosan bocsánatot Kínától a II.VH idején történtek miatt, és eléggé lazán kezeli történelmileg is az akkori eseményeket (még egyes japán politikusok is azt vallják, hogy Japán a II.VH-ban a nyugati megszállók és gyarmatosítók alól szabadította fel az ázsiai népeket - el lehet képzelni hogy reagálhatják ezt le a Kínai szervek). A fentiek miatt Kína meglehetõsen rossz szemmel néz japánra, és ehez hozzájön Észak-Korea is, a maga szélsõségeségével...

Szóval érthetõ a Japán fegyverkezés...

(egyébként úgy tudom, hogy a GDP-hez képest Tajvan áldozza a legtöbbet a katonaságra...)

A képek nekem nem jönnek be.

"...honnan van _pénze_ 40..."

Történelmi tény, hogyha valahol sok fegyver halmozódik fel, akkor azok nem a raktárakban fognak elévülni...

Meglepõ, hogy Japán ennyit fordít a katonai kiadásokra, de azt se igen értem, hogy Oroszországnak honnan van 40 %os (!!!) emelésre.

Punker
ennyi pénzbõl mennyi értelmes dolgot lehetne csinálni 😞

ricsi1
Putyin orosz elnök csütörtök délután bejelentette, hogy Oroszország jövõre 40 százalékkal többet költ katonai célokra. Az USA 8, Kína 12, India 18 százalékkal emeli 2005-ben hadi kiadásait, az Európai Unió pedig új hadsereg felállítására készül. A hidegháború után világszerte csökkentek a hadi kiadások, jövõre viszont megközelíthetik a nyolcvanas évek közepének mértékét.

A világ nagyhatalmai lázasan fegyverkeznek. Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke csütörtökön jelentette be, hogy a 2005-ös orosz költségvetésben 40 százalékkal többet fordítanak majd katonai célokra mint az idén. Az USA csak 8 százalékkal emel, de a kiinduló összeg eleve a nyolcszorosa az orosz keretnek. A katonai kiadások az ezredforduló óta növekednek, szerte a világon. A 2005-ös év azonban különlegesnek számít: több ország olyan mértékben növeli hadi kiadásait, amire évtizedek óta nem volt példa. A hidegháború utolsó éveiben felpörgött fegyverkezési verseny után jelentõsen csökkentek világszerte a katonai kiadások, de az utóbbi öt évben ismét jelentõsen növekednek. Az USA például 2000-ben 288,8 milliárd dollárt költött fegyverkezésre, jövõre viszont már 420,7 milliárdos kiadást tervez.

Orosz katona iszik

A mostani fegyverkezési verseny vezetõje egyértelmûen az USA. 1940-ben az Egyesült Államok csak a világ 16. legdrágább hadseregét tudhatta magáénak, 2004-ben viszont közel minden második fegyverre költött dollárt az amerikai kormány fizette ki. Az új fegyverkezési verseny különlegessége, hogy szemben a korábbi nagyhatalmak közti versengéssel, a helyzet teljesen aránytalan. Az USA egyre többet költ, a többi ország pedig bármilyen látványosan is emeli kiadásait, megközelíteni sem tudja az amerikai fegyverkezést.

A stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet összesítette, hogy jövõre várhatóan melyik ország mennyit költ katonáira. Az USA az elsõ 420 milliárd dollárral, Magyarország a 39. 1,4 milliárddal.

A lista eleje (ország és a jövõre tervezett katonai kiadások milliárd dollárban):

USA 420
Kína 51
Oroszország 50,8
Japán 41,4
Nagy Britannia 41,3
Franciaország 34,9
Németország 27,4
Olaszország 22,3
Szaúd-Arábia 22,2
India 16,2
Dél-Korea 14,8
Izrael 9,9
Ausztrália 9,9
Brazília 9,7
Törökország 9,2

A listán Magyarország a 39. helyezett 1,4 milliárddal, a Fülöp-szigetek mögött, és Kuba elõtt. Magyarország elõtt van a környékbeli országok közül Ukrajna (24.) 5 milliárddal, Lengyelország (28.) 3,9 milliárddal és Csehország is (35.) 1,9 milliárddal.

Az USA 7,9 százalékkal, Oroszország 40 százalékkal, Kína 12 százalékkal, India 18 százalékkal emeli katonai kiadásait ahhoz, hogy a fenti listán közölt eredményt elérje. Ezek a növekedések jóval magasabbak, mint az utóbbi évtizedekben bármikor voltak.

Amerikai katona iszik

A nemzetközi háborús hangulat nem csak a kiadások növekedésén érezhetõ. Növelik az orosz hadsereg hivatásos állományának létszámát, 2008-ig összesen 25 ezer fõvel, és szeretnék megszüntetni az egyetemre felvett férfiak szolgálat-halasztását is. India 66 új harci repülõt vesz jövõre. Jacques Chirac francia köztársasági elnök azzal bízta meg Nicholas Sarkozy gazdasági minisztert, hogy jelentõsen csökkentse az állami kiadásokat, de a katonai kerethez semmiképpen se nyúljon. A japán miniszterelnök benyújtott egy alkotmánymódosító javaslatot, melynek értelmében megváltoztatták a második világháború után hozott pacifista cikkelyeket. Az alkotmánymódosításnak köszönhetõen most már japán katonák bevethetõk külföldön is, Irakba már meg is érkeztek az elsõ egységek. Az Európai Unió pedig egy új hadsereg felállítását tervezi: a 60 ezer fõs, úgynevezett gyors reagálású hadtest 30 napon belül a világon bárhol bevethetõ lenne.

A világ kormányai átlagosan pénzük 2,3 százalékát költik katonai célra. A legtöbbet a Közel-Keleten, itt 6,3 százalékot. A legkevesebbet Latin-Amerikában költik a kormányok hadseregre, és ez az a térség, ahol a legtöbbet csökkentették tavaly a katonai kiadásokat. Argentína, Guatemala, Venezuela élen jártak tavaly abban, hogy kevesebbet költöttek fegyverekre, mint korábban. Látványosan csökkentette katonai költségvetését Belarusz és Macedónia is. A latin-amerikai országok és Belarusz gazdaságaik összeomlása, Macedóniában pedig a polgárháború utáni stabilizáció miatt csökkentették a hadi kiadásokat. Magyarország és a többi új NATO-tag viszont évek óta növeli hadi kiadásait, a belépéskor kötött szerzõdés értelmében

Na ez mára az utolsó:

Exercises with Bundeswehr Small Arms

Esti Mese helyett :

Leona Shootout

Lehet hogy ezt már ismeritek :

www.militaryvideos.net

Az "Ammo Dump Attack In Iraq" nagyon állat

[NST]Cifu
Egyébként ez a vicc: az EU-ba belépve nekünk van a legszörnyûbb fegyvertörvényünk, és még csak esély sincs arra, hogy valaha EU-konformok leszünk (legalábbis a közeljövõben...). Amúgy pl. finnországban még a hangtompítója is lehet civilnek...

Punker
jogos

Azért az is röhejes, ha a kertedben éppen a kocsidat lopó cigányt kissé szemenvágod, akkor súlyos testi sértésért leültethetnek, mivel az õ cselekedete messze nem volt arányban a te cselekedetedre.

Hasonlóképpen, ha valaki egy bottal jön ellened, hogy most akkor agyonver, te meg egybõl lelövöd, akkor nem fog megállni az önvédelem, mivel az õ cselekedete "enyhébb" votl, mit a tied.
A magyar jog szerint más dolog a felfegyverkezve elkövetett rablás, és a fegyveres rablás. Elsõ esetben elég, ha felemeled a konyhai hokedlit, és azt mondod a delikvensnek, hogy legyen szíves, és nyújtsa már át a nála található mindenféle címletû pénzét, mert éhezik a családod, ellenkezõ esetben esetleg a fejére helyezed a hokedlit. A második esetben legalább késnek, vagy pisztolynak látszó tárgyat kell, hogy magaddal vigyél.
Sadist
És még õk mondják magukat demokratikus államnak mi? Azért júeszéjben érdekesen mennek a dolgok. Na de mindegy nem akarok politizálni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

de pedig nekik az..., egyes álamokban ha engedély nélkül valaki belép a magánterületedre, lelõheted...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Sadist
Mondjuk az amcsik alkotmánya is érdekes lehet, mert gondolom mindenki úgy értelmezi, ahogy neki tetszik. Én a magam és a vagyontárgyam védelmét úgy képzelem el, hogy felszerelhetek riasztót, használhatok riasztófegyvert vagy egyéb más nem halálos dolgot. Gondolom az nincs az alkotmányukban, hogy bárki szabadon ölhet embert. Mert ha valaki bejön a birtokomra és én lelövöm az nem túl alkotmányos (szvsz).

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bucser
Fegyveres bûncselekmény akkor lesz egy fegyvertartásból, ha az egy aluliskolázott ember kezébe kerül.. Vagy egy olyanéba akit mondjuk már katonának sem vettek fel a "Hol és mikor kapok Fegyvert" típusú kérdései miatt... Én bajnak tartom, hogy az USA-ba enyire szabad a fegyvertulajdonlás és a magántulajdon védelme.... Tipikus esete a "Rámásztál a kertemre innentõl azt csinálok veled amit akarok, mert betörtél hozzám" dolog...

Sadist
Gondoltam, hogy nem a nappaliban a dohányzóasztalra lehajítva, csak tényleg kötelezõ nekik otthon tartani? Vagy pedig csak engedélyezett? Mert ahogy olvastam, Svájcban kevésbé szigorúak a fegyvertörvények mint Magyarországon, mégsincs sok fegyveres bûncselekmény.

Nem tarthat Svájcban senki sem szabadon gépkarabélyt, csak a katonák viszik haza a szolgálati fegyvereiket, és otthon tartják ELZÁRVA!!!
Sadist
Ja és valahogy mégis demokratikusabb ország, mint az USA. Az emberek sokkal toleránsabbak, kedvesek. Még ilyen apró dolgokban is, hogy az embert átengedik a gyalogos átkelõhelynél, de nem akkor, amikor már lelépett a járdáról, hanem már akkor, amikor látják rajta, hogy át szándékozik menni. Ezt kifelejtettem az elõzõbõl.

Sadist
Én azért azt nem mondanám, hogy emiatt háborúzgatnak, de az biztos hogy sok fegyveres bûncslekmény van.
Valahol olvastam, hogy Svájcban bárki szabadon tarthat fegyvert, akár géppisztolyt vagy gépkarabélyt is. Sõt minden hadköteles korú férfinak otthon kell tartania egy géppisztolyt. Ebbõl mi igaz? Mert nekem a fegyvertörvényekrõl gõzöm sincs.

izé 2. mondat cat-nak 4875re 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

hát hogy õrület e nézõpont kérdése, nekem szvsz tetszenek az iylen törvények 😛
az meg hogy mért háborúznak a drágák "állandóan" multkor már volt téma 😊