Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Ja jólvan, tényleg már a High-Tech korban háborúzunk 😊 Lassítja a lövedéket? Vagy milyen hátrányai vannak?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

a mai számítógépes célzásnál semmi szükség rá, viszont hátrányai vannak

Seaweed
jah...ez regre nyulik vissza..lasd kresz..hulyek ezek..
Sadist
Bocs ha hülye a kérdés, de miért jobb a sima ágyúcsõ? Én úgy tudom hogy a huzagolás nagy elõrelépés volt és nagyban növelte a találati pontosságot. Vagy ez csak a kézi lõfegyvereknél igaz?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punkerwork
puding fejek......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

õk angolok, szigetország, sztm ennek már pszichológiai oka van hogy másképp csinálnak mindent, a lelküknek van igénye rá

[NST]Cifu
Nem tudom... Nekem valahogy továbbra is enigmának hat az egész angol katonaság fegyverzete...
Az SA80/SA80A2 'eredményei', az, hogy továbbra is ragaszkodnak a huzagolt csövû harckocsi ágyúhoz (még az Izraeliek is átálltak a sima csõre!), a haditengerészet repülõgép-hordozó mizériái, a tengeralatjárók fejlesztése (nem kellenek D/E tengeralatjárók, csak nukleárisok), a légierõ anomáliáról nem is beszélve (bombázók kellenek/nem kellenek, vagy az, hogy a Nimrod tovább fog szolgálni, mint az amerikai Orion).... Egyszerûen enigma...

Más nemzeteknek is voltak/vannak szép megmozdulásai (a nyugat-németek F-104G vásárlása, az amerikaiak M60A2/M551 harcjármûvek a 152mm-es tarackukkal, stb.), de ennyire mellényúlni/más utakon járni mindenben...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

robotnyk
kár hogy fake 😊
Seaweed
ahh! majd eleg lesz a vegen egy RC gep is.. 😄DDD
Hard Heavy Mega Loller 😄D Aszondja kiöntik majd betonnal... Összefosom magam 😄 Azon nem gondolkodtak esetleg, hogy a szárnyak is tök fölöslegesek ? Meg akkor már a gép is, mennek majd siklórepülõvel, az a legolcsóbb 😄

Seaweed
"kethonap mulva mar csak 1 hajtomuvel kell nekik a jurofajter..mert az ugy olcsobb...a masik hajtomu helyet meg kiontik betonnal..."

Kesszvagyok ezzel a kiontik betonnal vagy olommal szovetol...
idiotak.
Seaweed
EEEEZ igaz 😄DDD
akar le is bartyizhatnanak...
[NST]Cifu
Azért még mindig versenyt futhatnak a hazai "szakértõkkel" a HM-ben... 😊

Seaweed

Hulye angolok...
ghost cb
😄DD lol
Mondjuk én nem erre gondoltam, hanem a gépágyúval nem felszerelt vadászgépekre, amiket mondtál.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

[NST]Cifu
Az Eurofighter nem kimondottan vadászgép, hanem eleve multiufunkciós, többfeladatkörû gép, földi támadási kapacitással. Az angol (üres)fejesek úgy gondolták, hogy földi célok ellen majd használják a JDAM bombákat, Brimstone rakétákat, stb... 😊

Punkerwork
sose lehet tudni alapon kellhet az a csúzli.

ghost cb
Egy kimondottan vadászgépet nem alkalmaznak földi célok ellen.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Ez kicsit szánalmas... Dehát tudjuk milyen szegény egy állam Nagy Britannia...

Punkerwork
röviden ezek f@szok, a géppuskát lehetne simán használni földi célok ellen is és azzal olcsóbb 1 teherautót szétkapni mint 1 rakétával.....

[NST]Cifu
Tömören:

Az angolok a II.VH óta küzdenek a 'kell-e gépágyú a vadászgépekre' c. kiselõadással. Volt gépük, amelyen egyáltalán nem volt gépágyú, nem is egy.
Eredetileg az EF Typhoon program elején még nem akartak õk sem gépágyút a gépbe (a többi ország az eredeti tervekben szereplõ Mauser Bk27 gépágyúval szerelt gép mellett döntött (megj.: a Gripen-ekben is ez a gépágyú található)). Aztán mégiscsak úgy döntöttek, hogy nem különcködnek, kell nekik is a gépágyú.
Most az angol védelmi minisztérium úgy akar(t) takarékoskodni, hogy a 105 milliárd fontos programból megtakarítanak 90 millió fontot azzal, hogy nem kell gépágyú a gépekbe. Az elsõ 55db gép esetén már elkéstek, ezek gépágyúval készülnek el, de a többi 177db esetén lemondtak (volna) a gépágyúról.
A felsõ körök úgy vélték, hogy a gépágyú helyét elég lesz kitölteni egy azonos tömegû ólom vagy betondarabbal, de kiderült, hogy ez nem járható út: a gépágyú fészke és a csõtorkolat ugyanis a gép aerodinamikai egészének része, és ha a fészket lezárják vagy éppenséggel üresen hagyják, a repülési tulajdonságai megváltoznak. Megpróbáltak egy maketett beépíteni a helyére - csakhogy a makettnél is fontos, hogy ne csak úgy nézzen ki, és olyan legyen a tömege, mint az eredeti gépágyúnak, de a súlyelosztása is pont olyan legyen. A végére kiderült, hogy a legolcsóbb az, ha mégis beépítik a gépágyúkat. Hogy a papírbûvészek mégis felmutathassanak valamit, sikeresen megtakarítottak 2,5 millió fontot - azzal, hogy nem vesznek lõszert a gépágyúhoz, mivel azt már úgy se fogják használni a gépek, és különben is elavult már a fordulóharc (dogfigt), ahol használni lehetne a fegyvert.
Szóval az RAF-nek lesz 232db Eurofighter-je, amelyen ott lesznek a Bk27-es gépágyúk, de nem lesz lõszere hozzá, ergo a pilóták nem is gyakorolhatják a használatát. De elmondhatják, hogy megspóroltak 2,5 millió fontot... 😊

Punkerwork
röviden magyarul plz 😊

Hülye angolok, avagy a spórólás mûvészete.

Bucser
Ez elég kész.. Kötsög Amcsik....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ettõl felvidulsz 😊

Seaweed
Meresz az a szam a vegen...
Miert erzem e szamok kapcsan a "semmire sem eleg" harom szocska, egyre hangosodo monoton morajlasat a fejemben?............
Szolnokon megmarad a légierõ

A szolnoki repülõnapon a honvédelmi tárca politikai államtitkára megerõsítette, hogy a Tisza-parti város lesz a helikopteres egység központja. A vezérkari fõnök szerint a terveknek megfelelõen zajlik a haderõreform.

Szolnokon továbbra is megmarad a honvédség és a légierõ - közölte Iváncsik Imre, a honvédelmi tárca politikai államtitkára a szolnoki repülõnapon. A megszûnõ szentkirályszabadjai 87. Bakony Harcihelikopter Ezred és a 89. Szolnok Vegyes Szállító Repülõezred alapjain Szolnokon létrejövõ új alakulat lesz Magyarország helikopteres bázisa - mondta az államtitkár.

A magyar légierõ eredeti fejlesztési tervei szerint folyik a Gripen repülõgépek fogadása, és megkezdõdött a hajózó állomány kanadai felkészítése - üzente levélben a repülõnapi ünnepség résztvevõinek Szenes Zoltán altábornagy, vezérkari fõnök. Jó ütemben halad a kecskeméti és a pápai repülõtér NATO-normák szerinti átalakítása, folytatódik a repülõeszközök modernizációja és a volt NDK hadseregében szolgált hat darab MI 24-es harci helikopter felújítása.

A légierõ teljes átalakítása 2013-ra várható. Ekkorra alakul ki a korszerû haderõnem, amelynek békelétszáma 8 714-rõl 7 300-ra csökken.

nem akar vki admin lenni az oldalamon?

repro
Én úgy tudom, h õrvezetõ-tizedes-szakaszvezetõ az 1-2-3. évesek jelzése + a T. és ugyan úgy a hiearchiát jelzi.

N0 TXT TLK PLZ!4!

ghost cb
Egész pontosan gumifüggöny

Punkerwork

Punkerwork
2. vh-s 😊

Punkerwork
ez vajon mikori?

Sadist
Szupi

Figyelem!
Készül az oldalam amin csak haditechnikával kapcsolatos dolgok lesznek és adminokat, cikkírokat keresek akinek lenne kedve, türelme irjon ide.

Punkerwork

Tikal
egyes államokban tilos az orális sex és csak a miszionárius poz mehet 😄
éljen a demokrácia

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
az pl nem biztos hogy jo is...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Seaweed
(Nah csak azert mert en meg 96 decembereben vagy 97 januarjaban (mar nem emlekszem pontosan) lottem diszsortuzet egy fotorzszaszlos temetesen a Kecskemeti koztemetoben)

Nalunk a szazdnal nem volt fotorzszaszlos..de volt 4 azaz negy torzszaszlos "oreg roka" mechanikus!
Seaweed
Melyik alakulat melyik szazadaban szolgaltal 97-ben?
[NST]Cifu
Csodálkoznék, ha reaktív páncélzat lenne, szerintem egyszerûen merev (vagy csuklósan rögzített) páncéllemezek, és az alsó részen pedig egy rugalmas szoknya van, amely a felfüggesztés mozgásait képes felvenni (ugye ha a földig mereg lenne, akkor a legkissebb rugózásra is "leütne").

Szerintem osszetekert alcahalo vagy ilyesmi

ghost cb
Annak a felsõ része ami vastagabb, az reaktív páncélzat nem?

traXion
Meg akartam kérdezni, hogy mi az a Challanger 2-es orrán, az a bebugyolált szütyõ? 😊

[NST]Cifu
Érdekes a futógörgõket védõ kötényezés.

ghost cb
Challanger 2 irakban

Bocsi a modemesektõl, de szvsz elég szép képek 😄
A periszkópon ott egy maci, elég pojén 😄

[NST]Cifu
A Székesfehérvári laktanyában emlékeim szerint volt egy aktív fõtörzszászlós a 90-es évek végén, így most nem ugrik be a neve, de többször is találkoztam vele, Kalicz Tibor-al (akkor még Alezredes, a laktanya parancsoka) közösen sokat találkoztak édesapámmal, és én mint anti-alkoholista, voltam ugye a sofõr. 😊

traXion
Angol katonák Irakban

ghost cb
Ittvannak a rendfokozati jelzések a gyakorló ruhán:

A többi itt: Forszázs

Amikor én voltam katona ('97), akkor a tiszti iskolások vállapján voltak "rangok", meg lehetett mondani hogy melyik évet végzik. Az elsõévesek vállapja õrmester, a másodéveseké zászlós, a harmadéveseké hadnagyi volt, azzal a megkülömböztetéssel hogy volt rajtuk egy "T" betû szerû felvarrás. Hosszában a vállapon egy csík, a csillagok elõtt meg keresztben egy rövidebb. Hogy ez valódi rangot jelentett-e vagy csak jelzésértéke volt azt nem tudom.
Akkoriban volt még egy érdekesség a Fõtörgyzászlósokkal kapcsolatban ami valszeg nem változott, mégpedig az hogy nem nagyon szaladgált élõ közülük. A zászlósi fokozatokkal nem lehetett kezdeni, így szépen felfelé araszolva lehetett csak oda eljutni. A hosszú szolgálat elismerésére haláluk után szokás volt elõléptetni a katonákat, de ugye tiszti rangot nem kaphattak, így a legmagasabb rang a Fõtörzszászlós volt. És hogy legyen mit adni posztumusz, így a katonák életükben maximum a Tözszászlós rangig jutottak. Én személy szerint nem is láttam élõ Fõtörzszsászlóst, egyszer egy katonai temetésen lõttem díszsortüzet egynek Kecskeméten, aki posztumusz kapta meg.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.