Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gondolom, örömmel igent mondanék, hogy végre repülhetek😊
Értem én, hogy mire akarsz célozni, de szerintem az iraki légierõ jelenlegi állapotát(is) figyelembe véve, elsõ lépésnek ez is megteszi.
De errõl beszéljen inkább egy illetékes:

"“I like to operate these aircraft because they are peaceful” Abed said, himself a colonel in the former regime’s air force having flown MIG-23 jetfighters for 23 years before joining the new air force."

Seaweed
Azt hogy de man adjanak egy bekalabat 😄DDDD
Seaweed
Igaz hogy rohadtul nem ide tartozik..de keresgeles kozben talaltam es meg kell hogy osszam veletek! Mind az anyag mind a kepanyag lenyugozo! (hosszasan elgondolkoztato...)
http://gunsagogo.org
[NST]Cifu
Tegyük fel te egy fiatal iraki pilóta vagy, azt mondják neked, hogy ezzel a géppel most menj az Irak-Iráni határra járõrözni. Mit válaszolnál? 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ezért nincs értelme a "harci" változatnak.
De a határon illegálisan átkelni szándékozók gondolom nem ZsU-23-assal felszerelt pick-up-al jönnek😊
De ha mégis, a gép csak megfigyel, és ha valami olyat lát, rádión szól az illetékeseknek, és azok majd intézkednek.

[NST]Cifu
Én a "célnak megfelel" kijelentést vitatom. Valóban megfelelne mondjuk itt, magyarországon. De irakban rengeteg kézifegyver van még a civilek kezében is, és komolyabb fegyverek (pl. egy NVS géppuska, vagy esetleg egy ZsU-23-2, mondjuk egy nissan pick-up hátán) sem elképzelhetettlennek. Nem tudom mit takar a 'high-resolution surveillance system', de túl komoly dolgot aligha, szóval valószinüleg egy sima videókamerát, az átlagnál egy kicsivel jobb objektívvel, meg egy TV-képernyõt a pilótafülkében...

Ha jól értem, a gép egy helikopter alternatíva. Kis sebességnél is jól repülhetõ, viszont egyszerûbb, olcsóbb mint egy kopter.
A célnak megfelel, és állítólag komoly felderítõcuccal lesz felszerelve ("fitted with high-resolution surveillance systems").
A határok figyelésére ideális, de a katonai változatba nem szívesen ülnék bele. Ahhoz túl lassú, és ahogy Cifu is írta, egy Ak is elég lehet ellene.

[NST]Cifu
1000 méter magasból mit vehet észre a földön szabad szemmel? 😊

Talán egy gépjármû oszlopott vagy ilyesmit... 😊

Seaweed
Mondjuk persze ha 1000 meter felett orjaratoznak vele..akkor mar nagyon nehez lehet eltalalni....
...es ha netan kapnak valami technikat (pl FLIR) akkor meg hatekony is lehet...
De szerintem meg jobban jartak volna egy oreg Mohawk-al vagy egy Pc-7-el is..vagy Tucanoval...
Seaweed
khhmmm...az biztos hogy ennel egy Mohawk-al jobban jartak volna..az legalabb "repul" is valamilyen sebessegen..
Ez majdnem egy ultrakonnyu gep..:

Technical Specifications:
Wing Span: 11.07 m
Overall Length: 7.00 m
Height of Vertical Stabiliser: 2.03 m
Wheelbase: 2.04 m
Maximum Take-Off Mass: 897 kg
Standard Useful Payload: 293 kg
Minimum Patrol Speed (CAS): 121 km/h
Cruise 75% Power: 208 km/h
Never Exceed (CAS): 239 km/h
Stall (400 Flap): 93 km/h
Fuel Capacity: 184 litres
Endurance at Minimum Patrol Speed: 7 hrs 15 mins
Endurance at Cruise: 4 hrs 30 mins
Range at Minimum Patrol Speed: 880 kms
Range at Cruise: 869 kms
Seaweed
Hat kerdes hogy mi a vegsebessege a tipusnak...(mindgyart utanaezek)
Seaweed
(de ahogy elnezem Jordaniaban licenszben gyartjak..es van katonai valtozata is ott)
[NST]Cifu
Hát figyelmbe véve a mostani iraki helyzetett, nekem egy csöppet sérülékenynek tûnik ez a gép. Ez ellen majdhogynem halálos lehet még az albán légvédelem is (a viccben szereplõ albán légvédelem, ofkoz), pár PKM géppuska és AKM-47 maga lehet a pokol... 😊

Seaweed
SB7L-360 Seeker (ausztral gyartmany)
Seaweed
Banyek..legalabb valamiu kioregedett Mohawk-ot adtak volna nekik 😄
(persze a celnak ez is tokeletesen megfelel 😉
foják = fogják

Az iraki légierõ új felderítõgépe. A határokat, és az olajvezetékeket foják szemmeltartani.

De egyszerû lenne úgy minden...

[NST]Cifu
Azért erre nem tenném fel a skalpomat... 😊))

traXion
Hát az biztos, hogy nem tetszés hanem tulajdonság alapján fogják megválasztani az új assault fegyvereket...

Adam II
Ja így voltak az RAH66al is (az pedig teccett) és nem lett belõle semmi.
Szerintem még sok víz lefojik a Missisipin amíg leváltják az M16osokat.

[NST]Cifu
Tartok tõle, hogy aligha tudod lebeszélni az amerikai tábornokokat... 😊))

Adam II
OK

[NST]Cifu
Nekem M40A3-nak tûnik, vagyis az illetõ feltehetõen a Tengerészgyalogságnál szolgál.

Adam II
M24 igaz?

Adam II
Mert nem teccik

Punker
a szabvány sniper 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Adam II
DE én nem akaromm hogy lecseréljék😞((((

Adam II
Ezmilyen fegyver?

[NST]Cifu
A kézifegyverek ügye még képlékeny. Annyi biztos, hogy nagyon le akarják cserélni a jelenlegi M16/M4 családot.

I.C.ram
Mi van? Értetted egyáltalán, amit írtam?
Irak, Najaf.

A nyakában az a szivecskés koponya, valami spec. osztag jelvénye?

ghost cb
És az XM-8? Lehetséges, hogy az új és jobb tulajdonságokat mutatott 6,8 mm-es töltényre átalakítják? Vagy az már reménytelen?

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

[NST]Cifu
Szvsz azt azért befejezik. A Commanche programba beleöltek 6-8 milliárd $ az elmúlt cirka 15 évben. Az F/A-22A esetén viszont már 30 milliárd felett járnak! Inkább csinálnak egy rövidebb (kevesebb gépes) szériát, de aligha fogják leiratni ezt a költséget eredmény nélkül...

Sokminden értelmeset persze most erre nem lehet mit mondani (választási év van), de szvsz ha valamit csinálnak vele, azt már csak jövõre fogják megtenni.
Persze nem kizárt, hogy a levesbe kerül, csak politikailag nagyon kínos, hiszen a Raptor-program sokkal inkább szem elött volt/van mint a Commanche-program...

ghost cb
Ja rosszul irtam.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Seaweed
Tudtommal a Commanche programot nem elvetettek, hanem leallitottak(toroltek) mert kell a penz masra...
(Mellesleg nekem honapok ota ez az erzesem a Raptor-al kapcs is...)
[NST]Cifu
Igen, huzagolt csövû.

ghost cb
M8-asról enyhe iróniával, nem komolyan írtam.

ghost cb
Hát sztem az amcsikat is belesorolhatjuk a rossz döntésekbe, az angolok, és magyarok mellé. Megrendelték a Strykert, habár minden ellen szólt, de az XM-8 és a RAH-66 Commanche programot elvetették, pedig igen ígéretesnek tûnt mindkettõ. Az lenne a legjobb ha az M8-ast is lemondanák (bár meg se rendelték).
Amugy a Challanger 2 fõ ágyújául szolgáló L30 huzagolt csövû?

[NST]Cifu
Folyik a harc nagyon a Stryker-ek ellen. 😄DD
Bár úgy tudom, hogy még mindig csak négy M8 Buford van hadrendben...

ghost cb
jaja

[NST]Cifu
M8 Buford AGS (Armored Gun System) 😄D

ghost cb
(visszanéztem: 928-948)

ghost cb
Cifu tudod volt szó régebben hogy mi van ezen a képen:

És akkor beraktam egy képet, hogy sztem az a MAV jármûcsaládba tartozik, és le is zártuk.

Most megtudtam véletlenül mi ez pontosan. Te? 😛

ghost cb
jah

[NST]Cifu
Stingray

az ugratás után most ér földet, csak nem látszik a képen mögötte a bucka ami megdobta

ghost cb
Nem, igazi. 17 tonnás, 4 fös legénység stb. Szal, valaki?