Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ime egy kozelebbi kep:

(jol latom hogy R-27 van a hatso ket gepen?!!! (bar vegulis ha kerult HUD a gepekbe (ezek biztos nem sima Cy-25-ok!, latszik), akkor a raketa sajat lokatoraval lehet operalni!..de joval kisebb hatasos lotavval es hatekonysaggal!(pl nincsenek palyakorrekcios adatok))

Cifu mit szolsz ehhez a kephez...gyujtemenyem resze mar egy ideje de nem tudok kiigazodni rajta!
Nah nem azon hogy a Kuznyecov fedelzeten keszult egy Cy-33-rol..hanem a kepbe belelogo "valamirol"
Merthogy nem tudom eldonteni hogy mi is valojaban?! Egy makett? Egy "drone"..vagy mi?
(KM-1 ules!(?), festes!(?);hianyzo Kolsz!(?);nem atlatszo elso kabinteto!(?); felszerelt emelodaruadapterek(orr,hat)!(?); pitot vagy aramlasmero a beomlo also sarkan!(?); a "sima" 9-13 es 9-13-hoz kepest tul hosszu pitotcso!(?); hianyzo oldal(vesz) pitot!(?); hianyzo aramlasmerolapok oldalt es alul!(?); felhajtott szarny!(?); nem "penge eles" lerx!(?))
jokis feladvany mi? 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Újabb kérdés: A T-10B1 az maradhat T-10B1-nek? Vagy mi erre a helyes magyarítás?
(ez is minden valoszinuseg szerint egy "sima" Su-27UB lett atalakitva hajofedelzeti kiserletekhez..)
(a tenylegesen sorozatban gyartott, de legalabbis bemutatott tipusoknal ugye lehet tudni hogy mit hogy hivnak..hisz ok "leforditottak" pl a brossurakba...)
De ez bonyolult kerdes..ha "Sz" akkor magyarul kene irni mind.. tehat pl.: "Szu-27SzMT"...ez meg olyan "tre" ;]..
Akkor inkabb angolul "Su-27SMT"!!!
(hogy angolul mi?...pff..talan "S"..de nyugaton meg ennyit se tudnak a protokrol..nem is nagyon emlegetik oket..)
Akkor ismét egy orosz-magyar kérdés: a T-10C az T-10S (szintén Haditechnikában írták így, az ismertetõben én is ezt használtam eddig) vagy T-10Sz?
(ez nalam tok homaly..marmint Su-32FN)
Szóval a helyzet az, hogy a Szovjetúnió felbomlása után a Szuhoj iroda szakított a fegyveres erõk hagyományos elnevezéseivel, és saját számozást alkalmazott. Így lett a Szu-27K (a Haditengerészet hivatalos jelölése) a Szuhoj irodánál Szu-33, a Szu-27IB pedig Szu-34...
(azt sem vágom, miért nincs a képen Szu-32FN, a Szu-27IB kis kihagyással Szu-34-ként folytatódik...).
igen
"Iszonyatos mennyire nem mennek már a ciril betük (UB és UBK-nak nézem, de megerõsítést kérnék).
Megy az meg ahogy en elnezem
Igen az.De igen kacifantos az egesz.....
En amondo vagyok hogy "joslatokba" ne bocsatkozz(unk)...irj arrol ami biztos es tudunk rola..
(max kulon fejezetben a meg nem erositett, es feltetelezeseken alapulo infok, pl ezzel a diagrammal)
Nem is tudom hogy egyaltalan lehet e valamit tudni roluk?
(meg orosz oldalak nagyresze se emliti oket)
(gyanus nekem hogy ebben benne van az is ha a "sorozatgyartas" kimerult 1 vagy max 2 gepbol (megha sok esetben mint tudjuk egy mar meglevo Su-27(U😎 vagy Su-30 kerult atepitesre), es a "tesztfazis" nekem meg nagyon gyanus hogy az "iroasztaltol" szol...)
-Több olyan gépnél is olyan ('sorozatgyártás alatt') jelölés van, ami eddigi információim szerint legalábbis megkérdõjelezhetõ (pl. Szu-35 sorozatgyártás alatt 1991 óta?! Szu-34 sorozat gyártás alatt 1994 óta?
-Mi az a két tipus a Szu-30K (kék csík 'tesztfázis') és a Szu-30K2 (piros csík 'sorozatgyártás alatt') között? Iszonyatos mennyire nem mennek már a ciril betük (UB és UBK-nak nézem, de megerõsítést kérnék).
-Mi az a gép a Szu-27SzMK után? Szu-30KI?
Most próbálom magyarítani, illetve összehasonlítani az eddig leírtakkal... Hát úgytünik messze lesz a tökéletestõl az ismertetõ, a tesztgépekrõl alig találtam valamit...
Egyébként ma fejeztem be a Szu-27PU/Szu-30 részt, a Word szerint 7 oldalnál járok. 😊
De azert jopar fegyvert ki lehet zarni hogy "mi nem lehet"...meg a hordozhato panceltoro ezkozok kozul is..
..es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy mivel pozolnak allandoan a helyi rambok...
Mi a fene repul olyan sebessegen ami szemmel is lathato, mi a fenevel szoktak pancelozott jarmure loni ami nem mellekesen a becsapodaskor robban?!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
"Ne legy barom"....
Nem tudom, hol tartasz a Su-27 családfával, de ezt most találtam:
klikk
Azért nem raktam be ide, mert k@rva nagy.
Eredet orosz, szóval biztos hiteles.
Egy kis magyarázat:
"Blue line - testing stage
Red line - mass production stage
Planes not on line - different experimental samples"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Csuzlibol kilott cseresznyemag volt, amit egy 6 eves ellenalo iraki kisfiu lott ki az M88-ra..
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Mint Vietnamban...ahol az ellenseg a sajat eletet, vagyonat, orszagat vedi, mindegyhogy milyen, jo vagy rossz megfontolasbol..ott nem nyerhet soha egy "hodito" sem!