Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos latszik hogy nme tudnak mit kezdeni a civilekkel..szerintem az kellett volna eloszor megoldani hogy 1 km-es korzetben egy civil se legyen...erre azzal van tele a nyugati sajto, hogy a civilek lincselik a terrorista gyanus serulteket..es a civilek le fol rohangasznak..mikozben meg a helyszinrol folyamatos tuzparbaly hangjai hallatszanak!
(nembeszelve a suhogos melegitos paratokrol akik kezeben ott a kispuska meg vadaszpuska...ott lognak szoszerint a katonak nyakan....de cselekedni nem mer egyik sem..be vannaszarva...)
...
Szvsz igy nem lehet megoldani semmit.....
(most 100 halottrol esett utoljara szo a CNN-en...en oszintem megmondom sokkal tobbre szamitottam.....)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Földi Pálról meg csak annyit, hogy havonta kihoz egy új könyvet, mindig más témában. Namost vagy egy komplett könyvtár van a fejében, vagy marha jól ollózik az öreg. Az elsõ eset kizárva, ebbõl következõen a történeti hûség is.
hogy az!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ez remélem jó lesz.
néztem az online könyvesboltokat, de nem láttam egyikben sem.
A szerzõrõl meg anniyt hogy mindig vannak olyanok aikik bírálják a másik ember munkáját! Nem hinném hogy nagy parasztvakítás lenne amit leírt a fószer!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Bár az orosz fegyveres erõk struktúrájában jelentõs változások történtek az elmúlt néhány évben, és jelenleg is folyik egy haderõreform, annyi mégis ismert, hogy a szárazföldi csapatok állományában továbbra is mintegy 7 dandárba szervezett, 20–25 ezer fõnyi különleges rendeltetésû erõ van. Minden hadsereg egy zászlóalj és minden front (katonai körzet) egy dandár (esetleg ezred) nagyságú Szpecnaz-erõvel rendelkezik.
A Szpecnaz-egységek katonáinak kiképzésénél felhasználják az afganisztáni harcok tapasztalatait, de keresik az alkalmazás új formáit és módszereit is. Megbízható nemzetközi sajtóközlemények tudósítottak arról, hogy ezek az egységek egyre gyakrabban kerülnek bevetésre a belsõ, polgárháborús konfliktusokban. Így történt ez 1991-ben Litvánia elszakadása törekvéseinek meggátlása céljából, valamint a csecsenföldi polgárháborúban is. Emellett a Szpecnaz-katonák megjelentek az ENSZ különbözõ békefenntartási mûveleteiben is.
Az orosz haditengerészet jelenleg 5–10 ezer fõnyi, különlegesen kiképzett Szpecnaz-katonával rendelkezik a tengerészgyalogság állományában. Ezek a katonák század és zászlóalj nagyságú alegységek harcrendjében az ellenség part menti erõi és objektumai ellen kerülnek bevetésre. Béke idején ezek az alegységek belsõ konfliktusok vagy nemzetközi békemûveletek során is felhasználhatóak."
Ennyit találtam.
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Tudtok ajanlani jo konyvet vagy szakirodalmat a temarol?
anno lattam egy dokfilmet rola, ott azt mondottak hogy az elso osztagok valamikor 40-41 kornyeken hozta letre a KGB elode (megint nem ugrik be a neve ..sorry), es csupan csak a nacik hatorszagaban mint szabotor egysegkent mukodtek (partizan)..
Aztan szep lassan "felvettek" mindent..a kormanydontestol a kokemeny kommandos feladatig.
Speciális rendeltetésû egység
A rendeltetésüket tekintve anno, kémkedésre, terorrizmusra, partizánakcióra, hírszerzésre, és persze harci feladatokra képezték ki a Szpecnaz alakulatokat! Nem voltak különösöbben alárendelve a KGBnek vagy a GRUnak. Minden nagyobb katonai, belügyi, szervnek volt Szpecnaz alakulata!
És tulképpen még a mai napig is megmaradtak, valószínüleg kissebb számban mint a CCCP idején és valszeg más feladatkörrel mûködnek!
Nem kell ide hadsereg meg háború öldöklés. Meg kell fogni a politikusokat, be tenni õket egy ringbe, azt' jáccák le egymással...
Az omon tagok a kötelezõ katonaidõ eltelte után jelentkezhetnek az omonba.
Eddigi legfontosabb bevetéseikre a 90-es évek elején került sor, amikor Közép-Ázsiában az egyre terjedõ drogcsempészet ellen harcoltak a volt szovjet államokban.

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!
Létezik, és ha igen mi a wingman szó magyar megfelelõje?
A szárnyemberrõl nekem más jut eszembe... 😊
JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!
A leírások alapján legalább 8 különleges egység van Oroszországban.
http://www.specialoperations.com/Foreign/Russia/Spetznaz.htm
http://www.specialoperations.com/Foreign/Russia/Alfa.htm
Szerintem ott bevetnek mindent amit lehet(ami keznel van!)...es szvsz az elhiresult 2002-es tusztdrama se lett volna ilyen "tragikus" (ez relative..oroszok mindig zsamoltak az artatlan aldozatokkal..az nem jueszej!...), ha a mentosok es orvosok fel vannak keszitve az elgazositottak ellatasara..es nem csak rohangaltak olna mint pok a falon..a soha sem latott tunetektol...aka kaptak volna mind 2 zsebukre egy marek ellenanyagot amit azonnal amint kihoztak az egyent intravenasan beadtak volna neki...mind!!!! megmenekkulhetett volna!....Specnaz osztagok kaptak is...es egyiknek se lett semmi baja..pedig sok gazalarc nelkul hatolt be...
Nah de ezt hagyjuk..ez a mult...nem csak ott hibaznak a vezetok..a felelosok...
A katonak meg precizen, mondhatni sebeszi precizitassal irtottak ki a csecsen terroristakat!
(..erzem most is ez lesz...fejenkent min 3 golyo...)
Csak nehogy az legyen, mit az operás túszszedésnél, ahol elgázosítottak mindent és a túszok fele megfulladt...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Hanem az hogy szerintem a Specnaz alakulatok nagyon durvan seggbe fogjak rugni a csecseneket...soha sem riadtak vissza az aldozatoktol sem..szvsz most sem fognak!
"Csunya dolog lesz ez meg"!