Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ghost cb
Lehet hog csak én látom igy, de baromi nagy kavarodás van ebbe a Type harckocsi besorolásba, 1-2 példa, Cifu, most hogy van ez?

Type 90:
IFV:

És amirõl már több lépem van Type 90 név alatt, az a fõ harckocsi ami a Leopard 2 eldõ változatainak lövegtornyával van felszerelve. Type 90:

És egy kicsit késõbbi, szintén Type 90:

Type 89:
IFV:

Self-Propelled Howitzer:

Type 83:
Self Propelled Howitzer:

MLRS:

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Seaweed
(Az egesz Kubinka sor meg van vagy 3x, mind a 3 mas fotostol...szal ha kell valamirol kep csak szoljatok 😉)
Seaweed
k=s
Seaweed
Sajnos nem volt...de nagy almom..viszont mint tudhatod irtozatok kepgyujtemenyem van 😉))
[NST]Cifu
Szóval neked volt szerencséd élõben is látni az adott jármûvet? 😊)
A mázlista... 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Glpetyus
UFO-tank? 😊
(egyébként ritka ocsmány 😛)

Seaweed
Nah ha mar igy szoba jott Kubinka, gyorsan a gyujtemenyembol par idevago kep 😉

Punkerwork
Kubinka-ba is el kéne menni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
A 40-es évek végén, 50-es évek elején az volt a harckocsicsaták "terve", hogy a támadó gerincet a közepes tankok adják (T-34/85, késõbb T-54/55), és õket közvetlen mögöttük néhány nehéz harckocsi kiséri (a JSz-sorozat utóda, a T-10), akik nagy hatótávolságú lövegeikkel már messzirõl képesek kilõni az ellenséges harcjármûveket - így egyfajta tûztámogatás volt a feladatuk. 1957-ben épült meg a lent látható jármû, az Object 279, amely a T-10-et váltotta volna, és a T-54/55 tankok "kisérete" lett volna a feladata. A jármû legalább 60 tonnát nyomott (de inkább többet), ezért négy lánctalpa volt (valójában két pár mivel az egy oldalon lévõ pár egységes meghajtással bírt), hogy ne sûlyedjen el az ingoványos talajon vagy havon sem. Egy 1000 lóerõs diesel-motor volt az erõforrása, a végsebessége 40-45km/h lehetett. A testét körben egy eliptikus páncél védte, egyfelõl a HEAT lövedéktõl, másfelõl viszont egy nukleáris robbanás lökéshullámától. A páncélzata egyébként max. 305mm vastag volt, a fõ fegyverzete egy 130mm-es hosszúcsövû harckocsiágyú, amelyhez 24db lõszerrel rendelkezett. A programot még 1957 végén leállították, és helyette inkább a számítógépes tûzvezetésre, az automata töltõberendezésre és a lövegbõl indítható páncéltörõ rakétákra összpontosítottak (ebbõl lett késõbb a T-64). Az egyetlen példánya megtekinthetõ Kubinka páncélos múzeumban.

traXion
És harap. 😄

Punkerwork
mi ez a szörny???

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Object 279:

[NST]Cifu
Nem rossz. De Seaweed spéci jármû-változatára reakcióként:

TOS-1

traXion
Na! Találtam egy érdekes képet, amit érdemes megosztani a közönséggel. 😊

Operation Desert Storm - 1991 - Kuwait - F-14

XCoMA
Szép kis verdagyüjtemény

Hazaérek lementegetem!

XCoMA
Szerintem M16, de akkor is furcsa

ghost cb
Thx Sea, és Cifu

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Seaweed

MT-LBM(6M😎

MT-LBM(6MA)
Seaweed

MT-LBM loveszpancelos (Orosz)
Seaweed

Groznyij ostromanal, hasznaltak ezt "mindenre"....
Seaweed

ismetelten...
[NST]Cifu

Oroszország: 2-T "Stalker"

Seaweed

Zsu-23 egy BTR-D -n, by Csecsenfold:
[NST]Cifu

Oroszország: BMP-3M

Oroszország: BMD-3

Szingapúr: Bionix 25

(Ausztráliától Izraelig) M113 család (itt: Dán M113 "Wildcat")

Japán: Type-89

Kína: Type-90

ghost cb
Szvsz M16A2 lehet, az elõágy formája, és mintája alapján, és mert az M203-as elég hátul van a csõhöz képest (M4-en rövid csöve miatt sokkal elõrébb lenne.

ghost cb
htx

ghost cb
Hát biztos hogy M16/M4 valamelyik változata, az elõágyon látszik, és rá van téve egy M203.

traXion
Szép kis gyüjtemény. 😄

ghost cb
Amiket elrontottam:

Svájc: Trojan

Svédország: CV-90

(ha van még küldjétek!)

Seaweed
En egy M4A1-nek nezem..de nem vagyok egy kezifegyver szakerto.. ;]
ghost cb
(Lánctalpas) Gyalogsági Támogató Harckocsik, Lövészpáncélosok:

[/Törökország: ACV-S

[/

[/Olaszország: Dardo Hilfist

Svájc: MOWAG - Trojan

Svájc: MOWAG - Tornado

Németország - Marder

[/

[/nagy Britannia: Stormer

Nagy Britannia: FV-510 Warrior

Amerikai Egyesült Államok: M2 Bradley

Spanyolország: ASCOD

Svédország: CV-90

Oroszország (egykori Szovjetúnió): BMP-2

Oroszország: BTR-T

Szingapúr: Bionix-25

Bucser
Nekem a smiley tetszik😊 Ez egyébként micsoda???

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

traXion
jól le van strapálva 😄

traXion
Hát nem találtam olyat, amit érdemes lenne megosztani a közönséggel. 😊

[NST]Cifu
Nah, ha már mostanság Traxion sem rak be képeket nekünk, kénytelen leszek én ilyesmire vetemedni 😊)

A Svéd Leo2, az STRV122:

Merkava Mk4.

Látványos festésû F1, a Francia-Szovjet/Orosz múltra emlékezve.

[NST]Cifu
Nincs kötelezõ érvényesítõ akarat, a németek csak 30 év késéssel, az 1990-es évek közepén, a HK G36 rendszeresítésével vették át az 5.56x45-öt, addig jól elvoltak a G3-al és a 7.62x51-el...
Figyelmbe véve, hogy anno hidegháborús helyzet volt, és hogy most viszont európa általában erõteljesen igyekszik függetlenedni, csodálkoznék, ha rövid idõn belül átvennék az európai nemzetek az új lõszert - kivéve angliát, ott ugyanis ha esetleg valami épkézláb ember kerülne a vezetésbe, valószinüleg az elsõ dolga lenne az SA80A2-õk kihajtása, és az új amerikai lõszer és fegyver rendszeresítése. És ez esetben mélységesen meg is érteném a tettét... 😊

Amennyiben az USA rendszeresíti valamelyik új lõszertípust, úgy Európa is fogja ? Megint fent áll az 5.56x45 helyzete ?

[NST]Cifu
Egy link
És egy kép:

[NST]Cifu
Hát a Gatling nem kézifegyver, max. a filmekben... 😊

Na, újabb hírek a mostanában kedvenc témámmá vált 6.8 SPC vs. 6.5 Grendel vs. 5.56x45 NATO lõszerharcban:

Balról-jobbra: 6.5 Grendel, 5.56x45 NATO, 6.8 SPC

A Remington minden fronton közelharcot vív (a hadsereg kiképzõközpontjaitól kezdve a szenátus meggyõzésén), hogy a 6.8 SPC lõszer rendszeresítésre kerüljön. Ugyanakkor az amerikai hadsereg (US. Army) egyes befolyásos emberei kvázi szeretnék lecsapni a 6.8x43 Remington SPC lõszert. Az egyik ok a Remington-nal szembeni nézetkülönbség lehet, a másik pedig a jelenlegi 5.56x45 NATO lõszer "védelme", hiszen egy új lõszer bevezetése iszonyú logisztikai problémákat vethet fel. Közben kiderült, hogy 6.8 SPC lõszerbõl azért van hiány a piacon., mivel egyenlõre a Remington az egyedüli gyártó, és nem adott ki még senkinek gyártási dokumentumokat (valószinüleg a licenc díjat szeretnék felsrófolni).
A 6.5 Grendel eközben szépen hódit és mivel hiány sincs belõle, szép lassan terjedni kezd a civil piacon is...

Adam II
Álványon jót lehetne vele szórakozni de szerintem sem szabad kézzel kéne vele kezdeni.

"Kiváncsi vagyok ki tudna megtartani egy ilyet lövés közben."

Hát a svájcinéger😊)

Ha egyáltalán fel tudja emelni .. =)

Kiváncsi vagyok ki tudna megtartani egy ilyet lövés közben.

bár 3 millát (ft) sokkalom érte

amúgy 75 kg

Bucser
Pláne ha már be is kap pár löketet😊 Mondjuk egyet a kézfejre egyet a rédre egyet a comb belsõ felére + 1-et a bordákra😊) eldõl mint egy zsák rá a szerkóra😊)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

traXion
Lófaszt türnéd, csak azét mondod, mert még egy 3 kilós fegyver nem volt ak ezedbe, ezzel fél óráig se bírod, és leszakad a kezed.

Ez ilyen Predator féle 50++ kg-s használhatatlan kütyü, nem ?

tûrném ezerrel ha ilyen lenne kezeim alatt.....

traXion
biztos élvezetes lehet a játék