Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Amcsik nem tudnak fegyvert tervezni. Német precizitás, az kell ide 😛

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Pontosan errõl van szó: a kinézetrõl. Vicces/szomorú (a nem kivánt kihúzandó), de sokszor ott sem racionális alapon döntenek...

Ha ezt a nacionalista dolgot vesszük, akkor az M249 sem amerikai, hanem belga.

És elötte hány évig szívtak az M60-al, mire nagy nehezen elismerték, hogy egy használhatattlan fegyverrel bohóckodnak? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ha ezt a nacionalista dolgot vesszük, akkor az M249 sem amerikai, hanem belga.

Ezzel gyakorlatilag semmit nem változik a dolog (csak egy gyengébb fegyverrõl van szó az XM8al szemben), mert ez is HK. Vagy itt a kinézetre alapoznak ? 😛

[NST]Cifu
Korábban már többször szóltam az amerikában kb. egy-két éve folyó "gépkarabély-háborúról". A lényege ugye az, hogy a sereg már nagyon ki akarja dobni az M16/M4 családot, mert közismert problémák vannak vele. A HK-val együttmûködve szép eredményeket értek a G36 "amerikai" változatával, az XM8-al, csakhogy több amerikai cégnek és hazafias érzelmû katonának/szakértõnek/állampolgárnak nem tetszik az a megoldás, hogy bújtatva egy idegen nemzet fegyvereivel menjenek háborúba nemzetük katonái. A Barrett és a Springfield vezeti az "ellenállókat", és új lõszert is prezentálnának a gyengének tekintet 5.56x45mm NATO lõszer helyett, a fegyver pedig a szinte jelképpé vált M4/M16 külsejét viszi tovább, minimális belsõ változtatással (nehéz lenne elmagyarázni, hogy a fegyvermániás amerikaiak hogy éreznek az M16/M4-el kapcsolatban, de ha belegondol az ember a .45 ACP lõszer mai napig tartó kiírthatattlanságára, némi sejtése lehet róla).
A HK azonban erre reagálva elkészítette a saját M4 változatát, a HK M4-et. Ez szintén minimális eltéréssel viseltet a "klasszikus" M4-el szemben, épp csak a zárszerkezetett módosították meg, hogy ne legyen annyira érzékeny a koszra, mint felmenõje. Nos, a HK most hadjáratott indított, hogy bizonyítsa, mennyire jó fegyvert is alkotott:

A HKM4, a feliraton kívûl árulkodó lehet a HK-stilusú tûzváltó.

Szépen kivitték a Yumai sivatagi lõtérre, ott pedig alaposan összekoszolták...

...hogy aztán lõjenek vele egy jót...
(és közben gúnyosan megkérdezték a résztvevõktõl, hogy a hagyományos M4-essel is hajlandóak lennének kipróbálni ugyanezt...😊))

Glpetyus
Az alsó kurva jó,de a felsõ nem 😛

Kirándulás Szpecnaz módra😊

ghost cb
Királyosak!!!!

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Két CQB-s szösszenet, powered by svéd hadsereg:
Egy
Kettõ

traXion
mint az atom 😄

Punker
boNba? az valami új csodafegyver?😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

traXion
2.vhs boNba egy bányánál

Punker
mi robbant fel? csak fél füllel hallotam a híreket 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ÁjjLe BoBBi
lesz majd terheléses lövészet is...nah az lesz még a szépség 😊 várom már

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

ÁjjLe BoBBi
rendészeti suli. rendõr és határrendész képzés folyik

Punkerwork
milyen suli?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

ÁjjLe BoBBi
suliba szétkaptunk már egy pár fegyvert. többek között a PA-63 típusú pisztolyt, a P9R-C típusú pisztolyt és az AMMSZ (AK63D) gépkarapélyt.
hát elég jó fegyverek mitmondjak...meg mondjuk az AK-t sokkal könnyebb szétkapni mint a P9R-C pisztolyt...jövõhéten fogunk lõni...😛P

Seaweed

Seaweed
Valahogy meg kellene szerezni ezt a filmet! A szinkron is egesz jo volt...kell nekem ez a film..de sajna nem ismetli a duna..szal most mar igy elore tudvan se tudom felvenni 😞
Ez a film tényleg nagyon jó! Anno egy mozimagazinban olvastam hogy a rendezõ is egy nagy tehetség és a fõszerlolõt Sergei Bodrov Jr-t is nagyon tehetséges színésznek tartották!
Sajnos azonban egy lavina közbejött a forgatáson és Bodrov és kb 50 ember meghalt!

Seaweed
(Eskuszom hogy jopar szaz amerikai akciofilmet kisujjbol maga moge utasitott ez a film...)
Seaweed
Neztetek a Duna TV-t most?

Egy kurva jo OROSZ!!! akciofilm volt benne! A film cime "Háború".

Eszmeletlenul tetszett ez a film..nem vette fel valaki? Vagy nem tudja valaki hogy hol vehetnem meg? (pl DVD-n)

http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=2381937&i_where=1&i_where_tv=1
Cifu: Koszi 😊

Sadist
Vagy csak nem volt elég együttmûködõ a nyavalyás 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Biztos nem volt több a fegyverben. 😊)

traXion
pedig de 😊

eddig nem is tudtam hogy HAT golyót lõtt a bankrablóba az õr
http://index.hu/politika/bulvar/biztor1013/

Glpetyus
Mekkora kép!!!

[NST]Cifu
Ez a ARLEIGH BURKE-osztályú USS Cole (DDG-67) romboló, amelyet a Jemeni öngyilkos motorcsónak-bombatámadás után a Blue Marlin nevû norvég hajó szállít vissza amerikába, itt vannak még képek:

Errol a keprol tud valaki tobbet? (Milyen hajo van rajta, mi tortent vele, stb)

http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=19248&c=-1&s=dd&p=1

Glpetyus

én nem igazán értem hogy ti mit neveztek gerilla harcmodornak, meg hogy az miért ne igényelne magas fokú képzettséget egyesek szerint ? hiszen nics másról szó, minthogy kellõen nem feszerelt, valószínûleg pénzhiánnyal küszködõ hadseregek is tudnak eredményes harcot folytatni jól felszerel, nagylétszámú haderõvel szemben is. nyilván egy hagyományos ütközetben esélyük sem lenne, és alig tudnának veszteségeket okozni, míg õk megsemmisülnének, éppen ezért pláne, hogy okos taktikával, gyors rajtaütésekkel és menekülésekkel, idõhúzással, a (nemzetközi)közvélemény megszállók ellen hangolásávalpáncéltörõ és légelhárító gyalogsági fegyverekkel is eredményesen tudják felvenni a harcot egy jól felszerelt,páncélosokkal és légierõvel is rendelkezõ ellenfél ellen.na ez az igazi pláne. és miért ne ujjongtak volna mikor lelõtték a helit, lehet nem sokkal korábban az bombázta szét vmelyik támaszpontjukat, vagy vágott egy másik osztagukra mondjuk egy vákumbombát!

[NST]Cifu
Az SBS Afganisztániai 2002.-es Börtönlázadáskor (a narrátor tévesen SAS-t említ)
Egy kis BOOM... (fõszerepben a B-52H és mindenféle robbanótöltettel szerelt eszköz)
Német KFOR katonák lõgyakorlata, 1999 (egy kicsit poénra vették a végén a figurát)
HK MP7 lõtérbemutató
Wiesel 1. nyílt nap (nem hittem el, hogy tényleg ilyen pici...)
Wiesel 2. / Ozelot légvédelmi változat
AMOS aknavetõ rendszer (iszonyú jól néz ki lövés közben)

lehet de ez a stilus hogy kiáll az ablakba lövöldözni távcsövesel nem gerillatámadás..., meg az egyszemélyes akciok akkor már jobban jellemzõek a terroristákra..., elvileg lehet egy személyes gerillatámadás is de nagyon ritka... (bár én iylenrõl még nem is nagyon hallotam 😛)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

ghost cb
@ antijedi: Lehet egy személyes is egy gerillatámadás, szal ebben nem értek egyet.
@ stewee: sztem nem nehéz megállapítani, hogy képzett katonák-e... Kurvamesszirõl lövik, nagyaon rossz szögbõl a rakétát, és utána mint az 5 évesek, elkezdenek ordibálni, ez nem az feltételezi, hogy nagyon képzettek lennének.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ami a katonai épületharcot illeti, itt nem lassan, elõre megtervezett tökörészésrõl van szó, nincs is rá idõ, lehetõség. sokkal inkább a gyors letámadás, tûzerõvel beszorítás egy szobába, aztán gránátot neki. nincs más megoldás. nemrég vki belinkelt a topicba egy nagyon jó videót errõl. azért kell gyorsnak lenni, mert a másik is használhat robbanóanyagot, nem tudni mikor. de mivel a folyosókról ki lehet szorítani sarok mögül felváltva tüzelve, ha bezavarják zárt térbe, ott már fel lehet robbantani

az egyszemélyes magánakciókat nem hivják gerillatámadásnak... 😛
ha már gerillákról bezsélünk valamilyen szinten azok is szervezettek, pont emiatt gerillák... 😊
az emg tény hogy nekik nem számitanak a veszteségek annyira de töbek között pont ebben van az erejük 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

nos, innen nehéz megállapítani hogy a videón jól képzett katonák voltak vagy egyszerûen csak szerencséjük volt.ami a csecsen katonákat illeti, talán elég csak a sok túszejtõs/iskola/kórházelfoglalós idõszakra visszaemlékezni, no meg arra, hogy a csecsenföldre küldött spec alakulatoknak milyen volt a veszteséglistája. vmelyik adón volt egy dokumentunfilm orosz spec katonai alakulatok katonáiról, és azok is panaszkodtak, hogy amikor az elsõ csecsen háború idején odaküldték õket, azt az információt kapták, hogy buta parasztokkal lesz dolguk, nem jelentõs ellenállás. aztán hullottak mint a legyek. ugyanis PL: épületharc, orvlövésztõl megtisztítás: vmelyik nagyokos sorolta nemrég: "egymás seggébe bújva, fegyver szorosan vállhoz szorítva, lassan, berogyasztott térdekkel nyomulnak be..." na igen ám, de itt egyrész jól képzett katonákkal álltak szemben, másrászt ez nem civil hadviselés, szimpla kézifegyverekkel, aztán jött a nagy meglepi, mikor benyomultak csapatostul és az egyik saroknál a szemétbe elrejtett távirányítós táskabomba/vagy dróthuzal és bumm!!! és szépen meghalt az egész osztag. ha vki két három csapdát felállít arra az útvonalra ahol el lehet kapni, és folyamatosan vonul vissza, esetleg rá-rálõve a támadókra, akik a csapdák miatt nem futhatnak utána, simán lesz ideje lelécelni, mert tutira csinál magának menekülési tervet. persze ez csak egy példa volt, sok más trükk is létezik, és a kezdeti csecsen haderõben igen sok jól képzett katona volt.csak idõvel legfeljebb elkoptak

jól képzett a maga nemében..., más a harcmodorjuk az tény de pont ettõl sokszor hatásosabbak mint a sima katonák 😛PP
ráadásul 10 év alatt volt elég idejük kinevelni a "profi" gerillákat... 😛

Mindegy, tõled ezt már megszokhattuk. Mielött leosztassz bárkit, vagy "lebutizol", elõtte azért gondolkodj már egy picit. Köszi.

[NST]Cifu
Ebben nagyott tévedsz. A csecsenek közül azok jó katonák, akik hajdan a vörös hadseregben szolgáltak (ilyen volt pl. Dudajev), azok az ellenálló csapatok esélyesek a túlélésre, amelyeket ilyenek vezetnek, a többsége olyan, amilyen: gyerekkora óta a kezében a Kalasnyikov, de nem tudja, hogy minek van rajta egyes lövés, amikor lehet vele sorozatott is lõni. Ez nem "katonáskodás", hanem inkább ostobaság. Csizi írt a hasonló "képességû" iraki mentalitásról, amit korábban már idéztem is tõle: a fentieken túl azt sem értik, hogy ha eldörül egy lövés, akkor miért vágják hasra magukat a nyugatiak (persze minek hasravágni magunkat: a korábban belinkelt videón is az utca közepérõl próbált egy iq-bajnok RPG-t indítani....).

A csecsenek persze megtanulták már azt, amit anno az Afgánok is: a gerillahadviselés alapjait, hogy sose álljanak le harcolni, lesbõl lõjenek, majd pucoljanak, ahogy a lábuk bírja. Ezt láthattuk Skyflash videóján is: igyekeztek a fák között maradni, minél kevésbé feltünni (persze azt én sem értem, mit álltak neki ordibálni, de az is lehet, hogy egyszerûen látták, hogy nincs a közelben veszély...).

Ami a lelövést illeti, én csodálom, hogy a Mi-24-esen nem volt infracsali, vagy csak a Mak-UFM nem jelzett? Hiszen nem dobott ki ha jól látom egyetlen csalit sem. Mondjuk azt már korábban is olvastam, hogy a L166V-11E "Iszpanka" és a SOEP-V1A infrazavaró nem sokat ért csecsenföldön... (hogy pontosan melyik rendszerrel rendelkezett az adott heli, persze nem tudom).

buti dolgokat mondasz. a csecseneknek vannak a világon az egyik legjobban képzett gyalogos katonáik. mivel már kisgyerekkortól kezdve katonáskodnak, hozzászoknak a fegyverekhez, remekül lõnek, nem betojiak stb. csak hát kevesen vannak és csak gyalogsági felszerelésük van, majdnem semmi technika, harckocsi, repcsi stb.

A gerillákat nem lehet legyõzni 😊 Hacsak nem írtod ki az egész lakosságot és nem atomozod szét az egész országot.

Napersze, lehet tovább fejteni a dolgot of coz. A legegyszerûbb gerilla hadviselés pl hogy egy civil fog egy távcsöves puskát és 2-3 regulárist leszed egy ablakból (amíg le nem lövik vagy el nem menekül).

A szervezettebnél már kisebb csoportok vannak, akik ellátják a ciliveket zsákmányolt fegyverekkel, illetve maguk is végrehajtanak kisebb de pontosabb rajtaütéseket (utánpótlási vonalakon, járõrökön stb).

1000 lehetõsége létezik a dolognak.

Bucser
Azért a gerilla rajtaütések megtervezése sem úgy megy, hogy hasracsapunk és verjük meg õket.. szal a vezetés a legtöbbször katona vagy volt katona... A baka az lehet civil is... de azért ha kislétszámú az ellenfél és van rá lehetõsége érdemes gerilla harcmodort folytatnia...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ghost cb
Meg is kapta...

Bucser
Hát szerintem reguláris hadsereg nehezen fog leszámolni gerilla harcmodort folytató ellenséggel... (láttuk ennek példáját Vietnamban, de hogy ne menjünk olyan messzire Irakban és Afganisztánban is) A Gerillákat egyféleképpen lehet legyõzni, ha tudják, hogy merre vannak és egyszerre csapnak le a legtöbb célpontra. Elhúzódó harcok esetén a regulárisok morálja szerintem baromira lerombolódik...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF