Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam II
Az XM26 ütõsebb!

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Barrett M107 = Barret M82A1M

Anno kiírtak egy tendert, egy sima toló-forgózáras .50 BMG ûrméretû mesterlövész puskára. Ezt megnyerte a Barrett M95. Utána viszont hirtelen megváltoztatták a seregnél a véleményüket, és mégis inkább öltötõ rendszerû fegyvert akartak. Ezek után a Barrett szépen fogta, kicsit kipofozta az M82-õt, és elõállt az M82A1M-el. Azonban hogy ne legyen túl feltünõ a turpisság (és hogy ne érje szó a ház elejét, hogy kidobtak jópár millió $-t egy olyan fegyverre, amelyet már évtizedek óta használnak) szépen átkeresztelték M107-re.
Tada!! Itt az új, és mindent megváltó, igazi XXI.századi fegyver... 😛

Glpetyus
Valóban

[NST]Cifu
Negatív. A Flak38 20x138B lõszert használt, az MG 151/20 pedig 20x83mm-est. De a háború vége felé a Wermacht használta légvédelmi feladatra. Sd.kfz 251-es alvázra épített három MG 151/20-ast egy toronyba ("Drilling").

Glpetyus
Mármint a 38-ban is ez volt nem??

ez miben tér el a korábbi változattól ? a lõszer nagyságában ? azt hiszem m82A volt a típusmegjelölése, de nem bizti

Glpetyus

Flak 38???

Bucser
Ez is bizonyítja, hogy a németek csak konyítottak valamit a haditechnikához😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Érdekesség: azt a 20x83mm-es lõszert használja, amit a II.VH-s német MG 151/20...

Glpetyus
Húbazz 😄

Glpetyus
ehhh...

[NST]Cifu
Ismered a divatos mondást: a méret a lényeg:

Bucser
Ennek a prospinak az aljáról már csak egyvalami hiányzik:

"Buy the defender of the freedom, the menace of terrorist only for $20 000. It is a special offer don't miss it!!"

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Glpetyus
tágla=tégla 😛

Glpetyus
Valahol olvastam,hogy valamelyik skandináv ország tesztelte,a Barett-et...
A cikkben azt írták,hogy a lõtéren a pálya végén lévõ BETON fal védte az erdõt a z elkószált lövedékektõl 😊
Namost ez a 45 cm-es(!!) betont(tehát nem ytong tágla😊,úgy átvitte mint a pinty,úgy hogy mögötte még egy fát is roncsolt 😊
Hát ez jutott eszembe az 50-es kaliberrõl (persze,ez nem a pisztoly skuló😄)

Glpetyus
Ehhh....BUMMM! 😄

Glpetyus

Glpetyus
My best

Glpetyus
"valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberû kit is létezik az AR-15/M16-hoz..."

Há' hülyék ezek?

traXion
[b2 Német Phantom II-Jäger

traXion
Jah, letámasztják 30°konként. 😄

Sadist
Jah jólvan, a .50-es kalibert én is kicsit sokalltam ahhoz. Azt hittem, hogy valami támogató fegyverként funkcionál, amit letámasztanak és darálnak vele. De akkor így már tiszta 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Nem, automata öntöltõ puska, csak egyes lövéssel. Sorozatlövés egyfelõl kicsit sok lenne, meg az ûrge se lenne képes megtartani a fegyvert.

Sadist
De ez végülis olyan mint egy gépkarabély, csak akkora kalibere van, hogy egy autót is szétkap? Vagy pedig egy olyan géppuska, ami M4/M16 tokra épül? (Mert én hülye vagyok ezekhez)

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Lehet hogy a bombában nem volt egy deka repesz sem 😄

[NST]Cifu
Nem. Egy automata .50 caliberes puska, szép kis pusztító erõ...

[NST]Cifu
Elég nagy mázli lehetett... 😊)

traXion
suzuki

Off:

Adam II
Hát kicsit tönkre ment....

Ehhez mit szóltok?

The picture is of a U.S. Army Stryker that was hit by a 500 pound roadside bomb in northern Iraq on October 8th. The Stryker was hit on the right side while travelling down the road at about 60 kilometers an hour. The bomb was in a car parked by the side of the road, and went off as the Stryker drove by. The Stryker flipped over one and a half times and skidded about 30 feet. This bomb was so powerful that it knocked out lights in the rooms of soldiers at a base 2400 meters away. There were four soldiers in the Stryker, and none were hurt (aside from a ringing in the ears...). When the Stryker was flipped back upright, it was still able to move under its own power.

Magyarul nagyon röviden:
A derék ellenállók egy út mellett álló autóba kb. 226 kg-nyi robbanóanyagot pakoltak, majd felrobbantották, mikor egy Stryker odaért. A Stryker borult, de a négy benne utazó katona sérülés nélkül(!) megúszta. Miután talpraállították a gépet, az saját erejébõl(!) tovább ment.

Kurva nagy szerencse?
Kamu?
A Stryker az isten?

Sadist
"(valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberû kit is létezik az AR-15/M16-hoz...)"

És azt mire használják? Szétdarálnak vele egy tankot? 😄

KGP

-rémálomba illõ válltámasz (AMD jellegû)
-a biztosító/tûzváltó kialakítása teljesen elhibázott , ha kinyujtod az ujjad a sátorvasra és egy kicsit figyelmetlen vagy már ki is biztosítottad
-a tár gyenge és csak 25 lõszert fogad be , a kioldó miatt könnyû elhagyni , ha viszont kiürül akkor ki kell tépni a fegyverbõl amikor tárat cserélsz mert a zár hozzányomódik
-tûzgyorsaság túl nagy
(csak egy pár hétig használtam aztán sikerült visszaadni ...)

M-16

-hadifegyvernek megfelelõ az élettartama szvsz
-a legtöbb ami elégedett vele mint írtam , pedig nekik van tapasztalatuk vele
-személyes tapasztalatom nekem sincs vele (na jó , egy kicsi , de az alapján nem lehet megismerni egy fegyvert) amit írtam azt az amik elmondása alapján tettem

"Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ..."

-ezt félreértetted 😄DD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Az a VA-111 rakétatorpedó, szép kis darab, 200 csomó feletti végsebesség... Korábban mintha itt, ebben a topicban is írtam volna róla...

[NST]Cifu
Anno a magyar KGP-rõl is ilyen prop "teszt"-eket mutogattak , ennek ellenére mégis egy guriga t*k*ny ...

Egy BV-s tisztel beszélgettem kb. fél éve, és szóba került (najó, szóba hoztam 😊), hogy milyen fegyvereket használnak és mik a tapasztalatok vele. Azt mondta a srác, hogy az elsõ sorozat KGP-9 úgy hulladék volt, ahogy kijött, akadt olyan, hogy szabályosan szétesett a lõtéren. De a mostaniakra már nem panaszkodnak, rendesen vannak összerakva, és mûködnek is ahogy kell. Mondjuk azt õ is mondta, hogy a rendõrségi HK MP5-ökre bármikor lecserélné õket. 😊)

Az M-16-os sorozat SZVSZ(!!!) egyártalán nem rossz...

Miután személyes tapasztalatom (sajnos) nincs, én csak a különféle helyekrõl származó információkra hagyatkozhatok. Ezekbõl viszont én úgy szûröm le, hogy mégse olyan hú, de megbízható konstrukció. Kezdve ott, hogy messze nem olyan strapabíró szerkezet (a fõdarabok élettartamát a hivatalos anyagokban is 7-8.000 lövésre teszik, míg más nyugati tipusok 15.000-25.000 lövést említenek (persze még az is lehet, hogy az amerikaiak reálisak, a többiek meg túloznak), azon át, hogy karbantartásigényük sem kicsi (szintén hivatalos adatokat összehasonlítva), egészen az ergonomiájukig (mivel én is balkezes vagyok, nálam alapvetõ nézõpont 😊).
Azt sem hiszem, hogy ok nélkül kezdett most mindenki M16/M4 "leváltó/kiváltó" fegyverek készítésébe...

Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ...

Jah, anno a Ghost említette, hogy mi ez a sok megnevezés (XM177A1, CAR-15, M4A1, M933 és a többi kismillió tipusjelzés), nem csoda, ha könnyebb belezavarodik az ember... és akkor az azonos tokra épülõ egyébb változatokat még nem is említettük (valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberû kit is létezik az AR-15/M16-hoz...).

[NST]Cifu
Mit gondolsz miért dolgoznak már évek óta az XM8-on (illetve az elején még csak azt feszegették, hogy az OICW KE részét külön is rendszeresítenék)? Csak éppen elég nagy ellenállás van e téren...

Dzsini
hmm, most megy a spektrumon egy mûsor "mit tanulunk az állatoktól" meg ilyesmik terén - és víz alatt majdnem hangsebességgel haladó lövedékeket (és esetleg jármûveket) mutogatnak - kavitációs elven egy légbuborék keletkezik körülöttük és gyakorlatilag levegõben haladnak... nagyon érdekes, nemsemmi látvány.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

traXion
Bocs, tényleg lehet, hogy A4-es. 😊

Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ...

Hmm , szerintem , ha szólsz a gyártó cégnek hálásak lesznek ! 😊

traXion
A legelterjedtebb M16 pedig az A2-es...

traXion
ez egy A3

M-16A4

Nem tudom hogyan kell átméretezni ezért csak link , sry ...

traXion
Nem akarok kötekedni, de mutass nekem egy képet az M16A4-rõl légyszíves....

Az M-16-os sorozat SZVSZ(!!!) egyártalán nem rossz , bár teljesen más elveket követ mint az AK (mondom ezt annak ellenére , hogy belsõ szekezetben sok hasonlóság van a két fegyver belsõ felépítése között) . Aki AK-hoz van szokva az az AK-t szereti , aki az M-16-hoz az az M-16-ot . Az amik 90%-a elégedettaz M-16-tal (A4 van a legtöbb helyen) annak ellenére , hogy a legtöbben már kipróbálták az AK sorozat valamely tagját . A extrém karbantartási igényrõ szõtt legenda sem a fegyverbõl adódik , hanem az amik egyes elmeroggyant karbantartási szemléletébõl . Ha csak a mûködés a szempont az M-16 nem igényel sokkal több karbantartást az AK-nál .

Anno a magyar KGP-rõl is ilyen prop "teszt"-eket mutogattak , ennek ellenére mégis egy guriga t*k*ny ...

Sadist
Lõni is csak akkor lõtt, ha minden bevetés elõtt alaposan megtisztogatták 😊

Ennyi erõvel ugyanakkor az M16 - ot is kidobhatták volna, az se éppen vált be (mondjuk lõni lõtt..).

USA vs reality. USA wins!