Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H.A.D.I.T.E.C.H.N.I.K.A.
😊)) jó lesz ?

ghost cb
Haditechnika topic! Mondd utánam.
Ez meg nem haditechnika. Szal, nyiss egy olyat, hogy balhék, és oda kérjük az ilyen regényeket! Htx<#wow3>

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

csak reagáltam vki kijelentésére. kapcsolódó téma. nem mondhatod hogy itt szoktam politizálni. egyébként mi a véleményed errõl? vagy ennyire köztudott a dolog?

[NST]Cifu
Politika maximum a katonapolitika szintjén megtürt ezen topicban!<#ejnye1>

(akartam írni, hogy ott van a topic alcímében, aztán rájöttem, hogy a banner miatt ez már nincs ott...)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

nos a részeg lelövése esetében nehéz igazságot tenni. ha nem intézkednek, tovább csökken az amúgy is tré rendõri tekintély, de ez szerintem is túlzás volt.bár ami a saját tapasztalatokat illeti, hozzánk párszor lejöttek a miskolci készenlétisek meg kommandósok, és ha nem is sírva távoztak,de azzal a tudattal hogy mennyire egy nullák pusztakezes harcban. pedig õk a bevetési csoport, nem is sima járõrök.úgyhogy már csak ezért is kell hogy használhassák adott esetben a fegyverüket, ha szükséges.valószínûleg ezt a helyzetet is meg lehetett volna oldani lõfegyverhasználat nélkül (itt egy részeg öregemberrõl és nem egy belõtt fiatal fiúról van szó!!!) elég lett volna párszor jól rávágni gumibottal(ne feletsük a rendõrök ketten voltak, míg az egyik támadja elõlrõl, a másik hátulról, ha elõre mozdul az hátrál míg a másik üti a fejét, ha meg megfordul hogy arra támadjon akkor fordítva. de hát nyomorékok voltak, miért is várnánk el tõlük ilyesmit.itt nem egy kengyelfutó gyalogkakukkról van szó, ismétlem, hanem egy részegen üvöltõzõ öregemberrõl, akinél történetesen kés van.és itt rögtön tegyük is hozzá hogy a megállítása szükséges, viszont mivel egy tolókocsis ember is el tudna menekülni egy ilyen elõl, talán nem kellett volna lelõni rögtön. hogy mi is történt valójában azt mi nem fogjuk megtudni, de van egy olyan érzésem hogy lett volna más választás mint a fegyverhasználat, csak éppen az volt így az egyszerûbb.viszont a belsõ vizsgálati jegyzõkönyvet a közvélemény sosem ismerheti meg, vagyis ami valójában történt, kifelé meg nem tesznek közzé olyasvalamit, ami megrendítheti a rendõrségbe vetett bizalmat.
nem tudom ki mondta itt az elõbb hogy igenis kemény rendõrség kell hogy rettegjenek tõle a bûnözõk ! de szánalmas és halálra röhögöm magan ezen a kijelentésen. hogyan lehetne egy országnak jól mûködõ rendõrsége, mikor a legnagyobb bûnözõk a parlamentben ülnek? miért is csinálnának egy erõs szervezetet ami ellenük dolgozik? ja, és mondja most azt vki hogy hát azért a kettõ nem ugyazaz! pedig igen, lehet hogy õk fehérgalléros bûnözõk, és "csak" gazdasági bûncselekményeket követnek el, viszont pl: az mszp politikai szavazatok érdekében támogatja a magyarországi cigány maffiát, akiknek a pénzügyi alapját a kurvák futtatása, a zsarolás, uzsorakamat hitelezés, kábítószerterjesztés stb. jelenti, ráadásul vezetõjük egy miskolci uriember, akit volt szerencsém személyesen is ismerni míg itt élt. nos a szavazás kb úgy zajlik, hogy az emberei(a stricik az ország minden sarkából és egyéb hivatásos bûnözõk)fenyegetéssel, veréssel vagy éppen ígéretekkel meggyõzik az "alájuk tartozó" kissebbségieket, hogy kire is szavazzanak választásokkor(mszp vagy épppen képviselõjelölt neve) és cserébe sok bûncselekményt elnéznek nekik felsõbb utasításra(a rendõrség felsõ vezetése még mindig volt kommunistákból áll, pl:idõsebb tisztek, nyomozók stb., fõleg itt borsodban)hát ez így zajlik. bár ne tudnám, akkor nem is idegesítene

Seaweed
Ehh.. <#szomoru1>

A Vicc *5 <#worship><#hehe><#nyes>
[NST]Cifu
Kicsit korainak tûnik ez még...

Na mind1, úgy is le vagyok épülve szellemileg, mert sikeresen lefagyott a gép, miközben dolgoztam a következõ BoP cikken (ofkoz menteni nem mentettem közben...)

Na mindegy, ilyen szellemi állapotban csak ezt tudom hozzátenni:

A hidegháború legelvetemültebb idején, az 1980-as évek elején Kolja repülõgépét amerikai légtérben lelövik.
Mivel sikerül katapultálnia, elfogják. Leültetik, a szemébe világítanak és feltesznek neki egy kérdést:
- Kolja! Mondd el nekünk a MiG-29-es mûszaki adatait!
Kolja csak hallgat. Intenek, elviszik szegényt és jól megverik. Egy hét múlva ismét kihozzák a cellájából és rákérdeznek:
- Kolja! Mondd el nekünk a MiG-29-es mûszaki adatait!
Megint semmi, tehát megint megverik szegény pilótát. Ez így megy hetekig, mígnem az amerikaiak megunják az egészet, és hazaengedik Kolját. Otthon éljenzik, nemzeti hõst csinálnak belõle. A barátai meg is kérdezik:
- Mondd sokat kérdeztek? Hogy bírtad?
Mire Kolja:
- Fiúk tanuljátok meg a MiG-29-es adatait, mert ezért engem odakint nagyon megvertek.

Punkerwork
"Március 31-ig kivonul a magyar hadsereg Irakból. Ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette be szerda délután."

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sadist
Középsõ csoportképen a szandi odaver 😄DD

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ghost cb
Izraelieknél azért van egy-néhány vicces arc <#eplus2><#hehe><#nevetes1><#nevetes2>

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

ghost cb
Jah, végülis nem széségversenyre mennek...

[NST]Cifu
A következõ képek nem tudom, pontosan hova illenének, de végülis ide rakom õket, mert szerintem a 'hagyományos' kép-topicokban a fejemet leszednék.... 😊

Oroszország:

Izrael:

USA:

Õ Vanessa Dobos, az elsõ nõi helikopter-oldallövész, nevezetesen egy HH-60-on.
(érdemes megfigyelni az M134 meglehetõsen vaskos állványát, nos, ezzel a fegyverrel lõnek kézbõl az akciófilmekben...)

"aki megtalálja a helyesirási hibám az ne szoljon 😄"

Melyiket keressük a 14-bõl? 😊
Apropó, régen a vitorlások korában az angol haditengerészetnél a matrózokat szabályosan részegen tartották. Napi fél -egy liter körüli (vizezett) rumot kaptak fejenként. Annyira embertelenek voltak ugyanis a körülmények, hogy állandóan félni kellett a lázadástól. Az akkoriban divatos hajó alatt áthúzás azért megoldotta a legtöbb problémát. 😊
Ez már nem ember!
Bármikor újra részeg lehet, újra késsel járkálhat az utcán, és másokat ölhet meg. A kés is ugyanúgy fegyver, mint egy géppisztoly, vagy akár egy sima pisztoly. Ha fegyvert ránt valaki, azt valószínûleg használni is fogja. Nagyon hól tették, hogy lelõtték. A rendõrnek legyen tekintélye, legyen az, amit mond (ezt mondjuk kötelessége is mindenkinek betartani). Rendõrre fegyverrel támadni, az már bõven belefér az önvédelembe.
Amúgy FBI adatok vannak arra, hogy a részeg / kábítószeres emberek annyira be voltak lõve, hogy nem érzékelték, hogy õket sérülés érte, 3 sörétes találatot és jópár egyéb (10 mm-es Autotól 5.56-ig sokminden eltalálta, mire méltóztatott összeesni.) Ha egy ilyen delikvens gumibottal megütsz, akkor az csak mérges lesz, de nem fogja érezni a fájdalmat.
[NST]Cifu
Angliában a járõröknek nincs lõfegyvere, kivéve a kiemelt biztosítási feladatokat (pl. reptereken). Ha valamiért lõfegyverrel rendelkezõ gyanusított akad, akkor a cikkben is említett bevetési csapat száguld a helyszinre, nekik még G36K gépkarabélyaik is vannak, és direkt az ilyen feladatok specializálódtak.

Itthon ez két okból sem mûködne: amúgy sincs elég rendõr, folyamatos a járõrhiány (a helyi rendõrõrs 5-6 falut, összesen kb. 20000 lakost szolgál ki, nappal 3-4 rendõr van egy autóval, este álltalában kettõ szolgálatos ügyel, ebbõl az egyiknek az õrsön kell maradnia telefonügyeletbe - szóval ha valami történt egy másik faluban, ami miatt az autós járõr éppen nincs bent, és a helyi polgárõrök beszólnak, hogy most pakolják ki a közértet, akkor álltalában a Fehérvárról jönnek a rendõrök, úgy jó fél óra múlva...).
A másik ok pedig a nagy magyar helyzet, hiszen teljesen más a magyar mentalitás, mint az angol (erre utaltam a körforgalmas tapasztalattal is).

Punkerwork
"A "hétköznapi" londoni rendõr, a "bobby" az évszázados hagyományoknak megfelelõen továbbra sem hord lõfegyvert, de ha a helyzet bármilyen okból forróvá válik, pillanatokon belül a helyszínen teremnek az SO19 élénkvörös BMW rendõrautói, az alakulat fegyverhasználati engedéllyel felruházott kommandósaival, akiknek kivonulásához az is elég, ha valakinél engedély nélküli fegyvert sejtenek."

Punkerwork

[NST]Cifu
Igen, rémlett valami ilyesmi, de nem voltam biztos benne, és nem akartam hülyeséget írni... <#fejvakaras><#confused>

Ez esetben mondjuk megint lenne mirõl beszélni, mert legalábbis a gázpisztolyos tapasztalat után nem hiszem, hogy túl sokat érhetett az adott esetben a gázspray... Egy erõsebb anyagtól talán felhagyott volna a harci kedve, és akkor nem kellett volna a lõfegyverhez nyúlniuk a rendõröknek...

[NST]Cifu
Nézõpont kérdése, pár hónapja volt egy olyan, hogy az ügyészség feljelentett pár kommandóst, mert egy orosz (?) bûnözõ elfogásánál túl durván bántak a gyanusítottal. Erre az illetõ gyanusított csak annyit reagált, hogy moszkvában ennél sokkal durvábban intézték volna az ügyet az ottani rendõrök.
A drogdílerek, maffiózók igenis rettegjenek a rendõröktõl, és én e téren teljesen rendben találom a magyar rendõrséget (most nem a jogi részérõl, mert az egy külön misét megér, hanem csak az elfogás/intézkedést tekintve). Ami a késes öregurat illeti, én ez esetben szintén úgy vélem, hogy teljesen rendben volt az intézkedés. Az illetõ részegen kikelt magából, nekiállt késsel randalírozni a nyílt utcán, és a felszólítás ellenére sem dobta el a kést, sõt, rátámadt a rendõrökre. Teljesen helyes az, amit kapott, sõt, ha meghal, akkor sem sírnék utána.

Punkerwork
elméletileg a rendõrök a leggyengébb fajtát használják.....

[NST]Cifu
1.: Én tegnap úgy láttam a TV2 grafikáján, hogy a járdán történt az eset, az utcai megvilágítás pedig az úttest mellett van, tehát egyáltalán nem lehetettek olyan jók a fényviszonyok.
Bár végülis teljesen lényegtelen, mert így a monitor elött ülve, minimális rendelekezésre álló információ alapján el lehet vitatkozni rajta, csak nem érdemes. A rendõr úgy ítélte meg, hogy ez a legjobb, amit tehet. Ennyi.

2.: A gázspray elég vicces dolog, anno kipróbáltuk, és a gázpisztolyból kilõtt gázpatron ugyan tényleg elég kellemetlen, folyik könnyed-taknyod-nyálad tõle, de nem vagy mozgásképtelen, és véleményem szerint harcképtelen sem. Azt nem tudom, milyen a rendõrség által használt gázspray, de el tudom képzelni, hogy a késes csak még ingerültebb lett tõle, és bár nem látott rendesen, de tovább hadonászott a késsel...

Tikal
😊 Nem tudom elképzelni, de azt se szeretném ha olyan rendõreink lennének mint az oroszoknak 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
aki megtalálja a helyesirási hibám az ne szoljon 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

[NST]Cifu
Angliában amikor bekanyarodsz egy körforgalomba rossz irányba, nem dudál senki, sõt, amikor rükvercbe rakod a sebváltót, hogy visszatolas, a mögötted lévõ is így tesz, hogy beférj, és meg tudj fordulni!
Ilyet próbálj meg elképzelni Magyarországon...

Tikal
nem a fegyverhaználat ellen vagyok, hanem a mikéntje ellen. muszáj volt tarkon lõni? Erre még a terminátort is meg tudta tanitani john connor hogy a láblovés nem halálos, vagy anatomiát nem tanitanak? Éjszaka a lámpák fénye alatt két méterrõl miért könnyebb kézre mint lábra célozni?
Nem reagált a gázsprayre? Ezt hogy értik? Nem találták el a szemét vagy eltalálták de birta a csávo?

[NST]Cifu
Attól, hogy részeg, a kés még ugyanolyan veszélyes fegyver, szóval az a kitétel, hogy "részeg", nem jelent semmit. A lakók hívták ki a rendõröket, mert az utcán randalirozott egy részeg, késsel hadonászva, ordítozva, hogy mindenkit megöl. Tehát már az alaphangulat is megvan...
Ami a rendõröket illeti, majd a vizsgálat után biztos tisztább lesz a kép, de én eddig azt olvastam a médiában, hogy nem reagált se a felszólításra, se a ráfújt a gázspray-re, és gumibottal se sikerült megfékezni. Ami a lefegyverzést illeti, nem tudom hogy képzelted, északa, egy késsel hadonászó embert talán egy kommandós le tudna fegyverezni, de kétlem, hogy a rendõrség utcai járõrei erre képesek lennének. Nem is ez a feladatkörük. Megtették ami tõlük telt (felszólítás, gázspray), innentõl kezdve én nem látom, hogy mi akadálya lett volna a fegyverhasználatnak...

Punkerwork
más ország más mentalitás, nem azt mondom hogy itthon is le kell minden barmot lõni, de akárhogy is nézzük az se állapot hogy az ilyen szerinted "emberekkel" semmit nem lehet kezdeni.

Tikal
képzeld tudom, csak ott kicsit más a modi mint az usa-ban még akkor is ha nem a bobbykat kuldik ki....

Punkerwork
le vagy maradva, az ilyenekhez már ott se a fegyvertelen dísz rendõröket küldik.....

Tikal
lassan mi is oda jutunk...

én viszont azon gondolkodtam el mi lett volna ha ez Angliában játszodik le... valoszinuleg ki jön két járõr és lefegyverzik (fegyver nélkül)...

42nd Intruder
Most elgondolkodtam, hogy, ha ez amerikában történt volna akkor mi lett volna? Csávó fenyegetõzik késsel, rátámad a rendõrökre etc... Ott minimum kezdésbõl egy shotgun-nal kínálták volna meg....

Punkerwork
az én szememben az ilyen nem ember.....

Tikal
😊 egy emberrõl beszélunk, nem állatrol, jézus 😄

Punkerwork
ezen most fölösleges vitázni, mind 2 esetre van példa, és szerintem inkább lõjjék le az ilyet mint hagyják garázdálkodni.

Tikal
lol, de 😄DD

Sadist
Öhm, az nem vipera akart lenni? 😊

De szerintem ha gumibottal úgy istenesen odacsaptak volna neki, elejtette volna a kést. Lehet hogy eltört volna a karja, de még mindig jobb, mintha lebénul.
A másik oldalról viszont tényleg eléggé veszélyes lehet egy full részeg ember, akinek a fizikai tûrõképessége messze felûlmúlja egy józan emberét.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

42nd Intruder
Ahogy Cifu is írta ezek ilyenkor nem gondolkodnak. Vagy õ, vagy a rendõr....

Tikal
Te és a barátaid civilek, nem rendõrõk kiképezve gumibottal és egyéb eszközökkel akiknek egy 50 vagy 60 éves részeget kell lefegyverezniuk... jo hogy nem hivták ki a külünleges kommandot hogy mesterlövész lõjje le.
Foci mecseken érdekes modon nagyon tudnak verekedni(persze az kicsit más helyzet)

Tikal
Láttál te már részeget agyonverõ két embert( gumibottal, cobrával) ?

Miért 22-es csapdája? Ha fegyver nélkul verik meg akkkor hibás, ha tarkon lovi és lebénul az jogos?

[NST]Cifu
Volt alkalmam látni, hogy egy részeg srác mit alkotott késsel (3-an kórházba kerültek, az egyik egykori osztálytársam volt, és a beleit úgy foltozták össze az orvosok, annyi volt a bûne, hogy egy diszkó ajtaján ki akart menni, amikor a részeg csávó bepörgött). Innentõl kezdve eléggé kiveszett belõlem az együttérzés azokkal szemben, akik nyilt utcán, tök részegen nekiállnak késsel hadonászni...

Punkerwork
22-es csapdája, ha leüti önvédelembõl és az öregnek baja lesz akkor is õ a hibás, láttál már te részeget "küzdeni" aki nem érez fájdalmat csak megy elõre?

Tikal
A társa meg miért volt olyan hulye hogy kozel megy hozzá, léptek volna hátrébb mindketten.... nem tuszdráma volt, csupán egy részeg vénember...

[NST]Cifu
Egy pár Eurofighter kép:

Tikal
bocs, de szerintem kicsit durván gondolkodtok.... nem igaz hogy két rendõr egy késest nem tud megállitani gázspayvel és gumibottal, amivel elég lenne csak a lábára baszni egyet össze is esne... ha jozan lett volna az öreg talán m,egértem, de egy full részeget clubokban puszta kézzel utnek ki... Ráadásul nyomorékká tette... ja és két méterrõl nyakon loni nagyon durva, ilyen távolságbol még én is lábon találtam volna...
tulkapás.

[NST]Cifu
Sötétben, egy folyamatosan mozgó részeg ember lábát eltalálni nem olyan könnyû, ráadásul a társa is ott volt a cél közelébe...

De ahogy már írtam, ilyen helyzetben inkább nyomorítson meg egy embert, minthogy az valakit megkéseljen...

[NST]Cifu
Szvsz azért, mert nem olyan könnyû a lábát eltalálni (mondjuk a kezét sem...), és mert ha már alkalmaztak gázsprayt, megvolt a felszólítás, sõt, a figyelmeztetõ lövés is, ennek ellenére még mindig késsel támadt a járõrre, akkor innentõl kezdve akár fejbe is lõhette volna...

Punkerwork
én kinyírtam volna sokkal kevesebb gond van vele, az ilyen meg megérdemli.

Tikal
Törvény szerint jogos, de ésszerû volt? Miért nem lábon lõtte, kevesebb kockázat, igy most lenyomoritott egy embert.

Tikal
Azt még el tudom képzelni hogy tényleg kézre célzott de bemozdult a részeg és véletlen találta nyakon.... de én sem értem miért nem inkább lábra célzott...