Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ghost cb
Cifu az SR15-rõl és SR16-ról mit tudsz? Ha lesz egy kis idõd dobsz egy rövid ismertetõt?
SR15-öt láttam kis tárral és nagy távcsõvel, és láttam Acog optikával és normál tárral, szóval nem tudom eldönteni, hogy assault fegyver, vagy csak sniperré át lett alakítva.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

traXion
XM307

XM312

XCoMA
Nekem volt vele, sokszor is! nem dobta ki a hüvelyt!<#szomoru1>

Glpetyus
Ja,ide 😊

Glpetyus
LOL!

Glpetyus
Fúj

Adam II
Az SL8 fura + fehér ,a USC elmegy ha lefûrészelnék a csövet és átfestenék.

[NST]Cifu
Civil vs. Katonai:

HK G36

VS.

HK SL8
(nem kompatibilis a G36 tárjaival, csak félautomata lövésre képes)

UMP

VS.

HK USC
(nem kompatibilis a UMP tárjaival, csak félautomata lövésre képes)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Adam II
Ezek a civil cuccok hányingerek.Nem értem mért nem hasonlíthat az eredetire egy lõfegyver civil változata ,még így is lövedéket lõ ki és veszélyes lehet az emberre szal tökmindegy ,hogy néz ki.

Sadist
Milyen jól nézhet ki egy rózsaszín F2000-es 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Glpetyus
<#buck> = <#confused>
Nemtom' hogy nyomtam ennyire félre 😄

Glpetyus
??
Mért,mi van ha katonainak látszik? <#buck>
Amerikai ökörségek...

[NST]Cifu
1.: AG36-nak hívják:

2.: Amerikában szigorú szabályozások vannak az egyes államokban, például meg van adva milyen csõhossznak kell lennie egy teljes méretû fegyvernél ('asszem 16"-nál rövid csõvel nem lehet eladni sok helyen váltámasszal rendelkezõ fegyvert, a képen látható P90-nek és F2000-nek is ilyen hosszú). Ugyanebbõl a megfontolásból nem lehet fekete (nehogy katonai fegyvernek nézzék...), ezért a fehértõl kezdve minden hülye szinek elõfordulnak...

Azért hasonlísd össze a #8229-ben látható képet egy valódi P90-hez, és mond azt, hogy az a szebb...

[center]

traXion
AG36-nak hívják a gránátvetõt rá, és általában K-kra szokták tenni, mert a C túl rövid.

Glpetyus
Thx

traXion
kb annyiba fáj 😊

Glpetyus
ÕÕ...
A #8161-os felsõ képen látható kesztyüt szeretnék venni (nem "kommandózáshoz" 😄)
Nem tudja vki kb. mennyibe fáj?
3-5K?

Glpetyus
De van.

Glpetyus
Sztem nem "extra undoritó" 😊
Nekem tetszenek...,olyan mintha vmi sci-fi filmbe lennének kellékek 😊
Meg amúgy is,már uncsi a 200 éves fa-vas-fa összeállitás...szerintem 😊

a g36-nak nincs olyan verziója ami gránátvetõs? és a fn p90 és f2000 miért csak hosszú csõvel készülnek civil verzióba és miért lennének csúnyák?

traXion
Szépek!

Mellesleg a Los angeles-i SHOT SHOW 2005-ön paintball és AirSoft standok is vannak. 😊

Azóta már láttam sok terepszínû fegyvert, ilyen digital-camosat is, és elég gusztustalanok, _szerintem_. Azért köszi. 😄

Seaweed
G36 <#eljen><#felkialtas>
[NST]Cifu
Amerikai SHOT Show 2005 képek:

Nem, nem vicc. FN P90 és F2000 civil változatok hosszú csõvel és
extra undorító kivitelben, hogy a bûnözök messzirõl elkerüljék õket. 😊

HK G36-osok. Az újdonság a felsõ fegyver táradaptere, amelyel hagyományos STANAG (M16-os) tárakat is megeszik.

M24A2

Emm.... (MP5K-PDW)

Traxion anno hiányoltad a terepszinû fegyvereket....

[NST]Cifu
Most egy kicsit ilyen hangulatom van:

...
...
...
(csak vicc vót' 😊)

hát én valami egyszerûbbre gondoltam valami foszforeszkálos mitudoménmire 😊 ,de lehet hogy hagyom a fenébe
Sadist
Elmész Paksra és szerzel egy kis anyagot hozzá 😄
Szerintem inkább valami fluoreszkáló festékkel próbálkozz. Annak viszont az a hátránya, hogy ha sötétben van, nagyon gyorsan elhalványul.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Ott van rajta:
"Filled with pressurized Tritium gas"
Az a kis henger trícium gázzal van töltve, egy radioaktív anyaggal, ami bomlás közben világít. Ott van, hogy 12 éves garancia, szal valószínû addig bírja (vagy még tovább).

szóval azért érdekel mert házilag majd akarok csinálni,csak nem tudom mibõl.
Sadist
Értem, valahol már én is láttam hasonló képeket, de már nem tudom hol 😞

meg ilyenre

valami ilyenre gondolok
lehet hogy egyre gondolunk,de én valami kis pontokra gondolok,amit a
pisztolyokra is raknak hogy sötétbe is összetudják nézni az
elsõ és hátsó irányzékot
Sadist
Bocs, lehet hogy hülyeséget írtam. Azt pl. az Acog optikákban használják.

traXion
😄DDDDDDDDDDDD

Sadist
Ha jól tudom, akkor valami nagyon gyengén sugárzó radioaktív anyagot.

valaki tudja milyen fosforeszkálos festéket vagy mit szoktak rakni a fegyverek nyíkt írányzékára?
Valahol, ahol alulképzett, de bátor katonák küzdenek =7.

Akár Irak is ilyen.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Zs0lt1
Ha volt már akkor bocs <#eljen>. Kíváncsi lennék, hol lehetett ez.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Voltmár!

Egyébként akkor sem és most sem értem, mit is akart a manus. Olyan gyorsan jött a lövés, hogy azt valószínûsítem, a rá célzó tankra, vagy a tank közelében lévõkre lõtt.

Itt a már rá célzón van a hangsúly...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Glpetyus
<#wilting>

Zs0lt1
M16 vs Tank
Csak erõs idegzetûeknek, enyhén durva.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Glpetyus
Joak

traXion
Balad

Pawiwoda-tó

Baghdad

Mosul

Amadi

Umm Qasr

ööö?
Punkerwork
<#worship>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Glpetyus
Nagyon jó a felsõ kép <#eljen>

Glpetyus
<#wilting>

A keró valóban csak kicsit finomított petróleum, ahogy te írtad, "majdhogynem olaj" ("kis" túlzással). Fõleg sok szénatomot tartalmazó, nehéz szénhidrogének alkotják, alacsony forráspontú. Benzinmotorban nem nagyon mûködne. A repbenzint meg éppenséggel túlfinomítják, könnyû szénhidrogénekben gazdag, illékony, jól bírja a magas kompressziót, emiatt nagyteljesítményû Otto-motorokban is használható; gyerekkoromban a ruszki laktanyából kiüzletelt repbenzinnel próbálta egy "nagyfiú" a Riga v. Verhovina márkájú segédmotoros kerékpárját üzemeltetni, ment is mint az állat, amíg szét nem olvadt az egész henger+dugattyú (na jó, besült). De a gázturbinában nem azért használják a kerót, mert "azok márpedig zabálnak", a II. világháborús német tankok pl. igen sokat szürcsöltek, pedig benzinmotorosak voltak... <#vigyor>
[NST]Cifu
1.: A csõ hossza valóban kihatással van a lövedék torkolati sebességére, és ezzel energiájára, de egy bizonyos szint fölött már csak viszonylag kis mértékben. Azonban a túl rövid csõ esetén a keletkezõ gázok nyomása nem éri el a csúcsot (a gáz nyomása elõször meredeken emelkedik, majd lassan csökkenni kezd), ezért itt még komolyabban érvényesül ez a változó, vagyis ha nem csõböl lövik ki, hanem csak simán elsütik, akkor azért jóval kissebb az energia. Viszont a lõpontosságot is befolyásolja a csõ hossza, ezt sem árt elfelejteni.
2.: A kerozin nem benzinfajta, hanem a lepárláskor a benzin és a petroleum közötti keletkezõ anyag (a sorrend: benzin (könnyû, közép majd nehézbenzin), kerozin, petroleum és diesel-olaj). Kerozinból is vannak különféle minõségû adalékolt verziók, a civil használatú JET A-1 ára mintegy 0.5$/liter amerikában most, ami kb. megfelel a 95-ös benzin és a gázolaj árának (ami úgy 2$/USGallon, egy USGallon 3.79 liter). Vagyis nem éppen olyan hú de olcsó...

Igen, jelentõs különbségek adódnak. A lõszert a csõben kitágulõ lõporgáz gyorsítja, márpedig rövidebb csõhossznál rövideb ideig, tehát kisebb lesz az energiája. Éppen ezért az adott lõszerek energiáját mindig egy bizonyos tartományban adják meg, hiszen egy 9 mm-es Parabellum lõszernél sem mindegy, hogy egy 2 collos csõben tudott csak tágulni a gáz, avagy egy hosszabb csövû géppisztolyban. Ebben az eseten természetesen nagyobb a csõtorkolati energia.

A kerozin tudtommal sokkal inkább petróleum, mint benzin.