Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy kisebb elméleti vitába keveredtem az egyik barátommal és most erre várok választ. a tárgya az volt, hogy különbözõ fegyverek amik azonos lõszert használnak van e jelentõs eltérés a csõtorkolati energiájukban. az én véleményem az volt, hogy nem, a csõtorkolati energia a lõszertõl függ, illetve kismértékben módosíthatja ezt a csõ hossza ill a huzagolás. szerinte a fegyverfüggõ, jelentõs eltérések lehetnek azonos lõszert használó fegyvereknél is(nyilván azonos feltételek mellett, tehát vagy mindkettõ vagy egyik sem hangtompítós, másra nincs kikötés). melyikünknek van igaza?
a másik hogy a kerozin az milyen minõségû benzin? jó avagy rossz? mert ugye a repülõgépek ezt használják, és azok márpedig zabálnak, vagyis ebbõl arra következtetek hogy egy elég gyenge minõségû, olcsón elõállított majdhogynem olaj amit beletesznek, bár ez csak következtetés mert amúgy nem tudom.de egy másik ismerõsöm szerint az nagyon jó minõségû benzin. itt is melyikünknek van igaza?

Seaweed
Egesz tetszetos!
ghost cb
Tegnap találtam böngészés közben:
RND 2000: AR10 továbbfejlesztése, .338 Laupa Magnum lõszert tüzel (vannak egyéb változatok).
Képek:

Info oldalak:
RND Manufacturing Inc.
Zediker.com

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

végigröhögtem 😊
érdemes megnézni 😊

ja és nézettek még itt körûl vannak jó dolgok:
http://vampirebat.com/war
egy kis getling bemutató,ajánlom mindenkinek:
http://vampirebat.com/war/gatlinggun.wmv
Glpetyus
😊

Thx !

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

ÁjjLe BoBBi
nálam nem de volt akiknél igen! mit mondja szétesik pont eksön közben a fegyver a kezemben lehet nem örülnék...egyik havernak keresztbe fordult benne a hüvely!

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

ÁjjLe BoBBi
ha jól emlékszem igen az!

[NST]Cifu
Neutron Bevetési Csoport?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Csak kíváncsiságképpen , nem voltak problémák a hüvelykivetéssel/töltéssel ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

ÁjjLe BoBBi
asszem usp-t is csak egy szerv használja MO-n de elfelejtettem a nevüket... paksi valami nemtudom

ÁjjLe BoBBi
hát CZ-75-höz még sajna nem volt szerencsém
és sajnos választani sem lehet 😊 ha lehetne usp-t kipróbáznám

[NST]Cifu
Csak PA-63-al és P9R-el, P9RC-vel nem.
A PA-63 nekem elég szörnyû érzés volt, még az MCM is komoly pisztolynak tünt hozzá képest, ráadásul a lõlapot nem találtam el 5 lövésbõl 25 méterrõl... <#idiota>

Hozzáértõk szerint a P9 család nem az igazi céllövészetre, én annyira nem vagyok benne, hogy bármi bölcsességet mondhassak, de legalábbis szerény tapasztalataim alapján inkább egy CZ-75-el lõnék, mint P9R/RC.

[NST]Cifu
Valószinüleg valami acélötvözet, nem olyan nehéz az, lehet mondjuk 5 tonna (tippeltem), attól még kényelmesen elbírhat 70 tonnát...

ÁjjLe BoBBi
szerintem is csak nekem fura volt. pontlövészettel kezdtünk, mondta fõnök lõjjünk fejre. becélzom és alá ment az egész (6os lõlap)
nyakára és a normál célterületre lõttem nem pedig a fejére. következõ körben ugyanígy...nem értettem talán kicsit másképp kell vele célozni.
PA-val fejbe ment volna az összes

Glpetyus
Yes sir,és tényleg jobb mint a PA 😛

ÁjjLe BoBBi
na ma kezdtünk el lõni P9RC-vel állítólag jobb mint a PA63
nos elsõre elégfurcsa volt PA-hoz képest
lõtt már valaki P9RC-vel ?

ghost cb
Cifu a #8072-es kérdésemre tudsz mondani valamit?

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Glpetyus
<#lama>

Bucser
Ha kína is tõlük rendelne egycsapásra nem lenne vele gond😄 Beültetik a mánkikat aztán tûz😄 Egy majom is elvezeti😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Meg a vegen bejon a "sotet" (nekik minden keppen) joslatom?!
Punkerwork
<#nyes>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Hmmm... most olvasgatom az F-35-ös híreket, és feltünt, hogy egyre fogyatkozik a megrendelések száma.

1997: 2852 gép (1763 USAF, 480 US Navy és 609 USMC)

2005 eleje: ~1950 gép (~1300 USAF, ~250 US Navy és ~400 USMC)

Emellett az, hogy Norvégia átgondolja 40 gépes rendelését, és inkább az F-16-os flottájának felújítására szeretne áldozni, már mellékes.

Emlékeztetõleg: anno még úgy indult, hogy mintegy 6000 gépre lesz igénye a piacnak. Erre a legnagyobb vásárló, az amerikai fegyveres erõk harmadával, csaknem ezer géppel csökkenteni szándékozza a megrendelését (az USAF megrendelés csökkentését még nem hagyta jóvá a DoD). Azért nem semmi...
A végén mégsem lesz olyan népszerû és mindenható még az F-35-ös sem?

Glpetyus
<#eljen><#eljen>

I.C.ram
Baromi sok van. Vannak ilyen kisebb kis õrszem bunkerek. Pl.: itt a II. kerben is van több ilyen.

Unokatesóm ezt a Frankel Leó utca környékén találta. De találtak már gránátot, szárnyasbombát, töltényeket. Valami raktár lehetett ott. Kb 10 éve találta.
Tényleg, volt jómúltkor valamilyen mûsorban, az hogy valahol az ország alatt fekszik egy nagy bunker. Az hol lehet?<#confused>

ghost cb
Hol van BP-en bunker?

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Tetszik ez az arcféstés +frissen mosott PIROS sapi együttes alkalmazása 😊

Sadist
http://www.collectiblefirearms.com/PistolsSteyr.html
Itt ami fegyverek fel vannak sorolva legtöbbjét Magyarországon is gyártották. Simán elképzelhetõ, hogy magyarok is használhatták.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
De ezt vajon használták a magyarok? Hogy kerülhetett ide BP-n egy bunkerbe?
Sadist
Sry, közbe látom, hogy te is találtál 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Itt találtam ezt:

És ezen már olyan az embléma, mint amit elõször belinkeltél.

Sadist
Pont most akartam pont ugyanezt belinkelni, hogy ez alapján keress rá 😄
Szerintem próbáld a gyártási évével együtt keresni!

I.C.ram
Találtam hasonlót, de ezen más az embléma:

Steyr Pieper M. 1909

I.C.ram
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen pisztoly ez pontosan, és hogy kik használták?

Steyr a márkája, és kb. II. VH-s lehet.

ghost cb
Szingapúri hadsereg képek

SAR-21-gyel a kezükben. SAR = (Singapore Technologies Kinetics)

Light Strike Vehicle

Seaweed
Csodalom hogy a Halliburton csak 6.
[NST]Cifu
A DoD megrendelések alapján a 2004-es Top10, milliárd dollárban:

1. Lockheed Martin Corp. ($20.7)
2. The Boeing Co. ($ 17.1)
3. Northrop Grumman Corp. ($11.9)
4. General Dynamics Corp. ($9.6)
5. Raytheon Co. ($8.5)
6. Halliburton Co. ($8.0)
7. United Technologies Corp. ($5.1)
8. Science Applications International Corp. ($2.5)
9. Computer Sciences Corp. ($2.4)
10. Humana, Inc. ($2.4)

Seaweed
<#vigyor3> (Amerikaiak arrol hiresek!)
[NST]Cifu
3rd Wing F-15Cs are the World's deadliest operational fighters.

....fõ a szerénység... 😊

Seaweed
[NST]Cifu
Itt egy kicsit faramucibb a helyzet. Az elnökött jó ideje a már enyhén szólva is elavult VH-3D-asok szállítják, és hosszú ideje (már vagy 5 éve) vitáznak azon, pontosan milyen gépre lenne szükség. Az Európaiakat be sem engedték eredetileg a tenderbe, márpedig az AgustaWestland szeretne betörni a legnagyobb katonai piacra, amit persze a Boeing és a Sikorsky nem látna szivesen. Szóval létrejött egy alternatív megoldás, a Lockheed a vezetõ, de õ leginkább csak a bürokráciát intézi, az AgustaWestland felel végülis a gépért, de azt mindenképpen amerikában kell gyártani (büszkén hírdetik, hogy a gép alkatrészeinek 65%-át amerikai beszállítóktól veszik), ezért az utóbbi idõben kicsit megkopott Bell Textron cég jött kapóra. Ez lett az US101 csapat, amely mindhárom félnek jó: a Lockheed borsot törhet a Boeing és a Sikorsky orra alá, az AgustaWestland betörhet az amerikai piacra, a Bell pedig egy fontos megrendelést kaphat.

[NST]Cifu
Yepp, van ezen az oldalon egy kép is, egy, a homoktól kimúlt gázturbináról. Pedig Afganisztán után azt hinné az ember, hogy tanultak a más hibájából, de úgytünik mégse...

Seaweed
Jetflyrol:
A Lockheed Martin amerikai óriáscég vezette amerikai-európai csoport kapta a megbízást az amerikai elnököt szállítását szolgáló új helikopterflotta elkészítésére - jelentették be pénteken Washingtonban, véget vetve a megrendelésért két vállalatcsoport között folytatott, politikai felhangoktól sem mentes éles versengésnek..... tovabb>>

Tehat eldolt!...az is biztos hogy Lockheed nagyon benne van politikailiag minden szinten(amivel nagyon nem ertek egyet, es rohadtul bassza a csorom, de ez politika es annak ITT helye nincs!)....hisz egy olyan ceget mint a Sikorsky, kiturni az evtizedek ota bitorolt poziciobol, nem semmi...viszont nem meglepo, latvan a Lockheed utobbi idoben begyujtott gyozelmeit....
traXion
Jó kis sisak! 😄 Még Airsoftozni is lehet benne. 😄

Seaweed
Gyanitom, erre nincsenek a Blakhawk-ok felkeszitve 😄DD
Seaweed
Nem tudom mi lehet! Fuggeszto sin, vagy dipolkoteg szoroval kombinalt fuggeszto sin, vagy robotrepulo (ehhez mintha kicsi lenne!...) passz

Van mas is amit nem tudtam azonositani:
(ALQ vagy AQM nem tudom elolvasni..de szerintem az en tippen szerint ez valami raketatestbe epitett adatgyujto kontener lehet (talan))

..es igen jol latod, meg ha mekett is.. <#wink>